مشارکت زنان یزدی در بیش از 40 سمن استانی
به گزارش یزد آوا، سازمان های مردم نهاد در ایران که از آنها با نام اختصاری «سمن» یاد می شود به صورت غیر دولتی اداره می شوند و پتانسیل پیشبرد توسعه اجتماعی در سطوح مختلف با مشارکت حداکثری مرد را دارند که دولت وظیفه توانمند سازی و آموزش اعضای آن را عهده دار است.
برای کسب اطلاع بیشتر از وضعیت سمن های استان یزد و اولویت ها و شرایط اخذ مجوز گفتگویی را با مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد انجام داده ایم.
مجید جوادیان زاده در گفتگو با خبرنگار یزدبانو در مورد وضعیت سازمان های مردم نهاد «سمن» استان یزد اظهار کرد: سه دستگاه دولتی بهزیستی، نیروی انتظامی و زیرمجموعه وزارت کشور یعنی فرمانداری ها و استانداری در هر استان مسئولیت ارائه مجوز به متقاضیان تشکیل سازمان های مردم نهاد با نام اختصاری« سمن» را عهده دارند که به صورت غیردولتی اداره می شود.
وی افزود: سال گذشته با رشد قریب به 17 درصدی ایجاد سازمان های مردم نهاد روبرو بودیم که در حال حاضر 207 سمن از مجموعه وزارت کشوریعنی استانداری و فرمانداری در سطح استان یزد مجوز فعالیت دارند.
*مشارکت زنان یزدی در سمن ها
این مقام مسئول مجموع سازمان های مردم نهاد استان و زیر نظر سه دستگاه صدور مجوز را 500 سمن اعلام کرد و گفت: از این تعداد 20 سمن با موضوع زنان با مجوز استانی وجود دارد و یا بانوان در هیئت مؤسس و مدیره آن نقش مؤثری دارند که همین آمار با مجوز شهرستانی به 24 سمن می رسد.
جوادیان زاده در خصوص شرایط اخذ مجوز استانی و یا شهرستانی برای تشکیل یک سمن اظهار کرد: برای هر درخواست مجوز چه استانی و یا شهرستانی تعداد 9 داوطلب با حداقل دو نفر دارای مدرک مرتبط درخواست خود را در سایت وزارت کشور ثبت می کنند و نتایج آن بنا به در خواست داوطلبان به هر یک از هیئت های یازده گانه استانی و یا شهرستان های استان ارسال می شود.
*خانواده در اولویت صدور مجوزسمن ها
وی در خصوص اولویت های دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری برای تسریع در صدور مجوز بیان کرد: تشکل هایی که در مناطق ویژه استان از جمله شهرک اسکان، حسن آباد و محله کشتارگاه با توجه به دوری این مناطق از مراکز علمی و آموزشی در خواست ایجاد سمن نمایند در اولویت قرار دارند.
وی دیگر اولویت های پیشنهادی به داوطلبان ایجاد سمن را «آموزش مهارت های زندگی و تخصصی»، «آسیب های حوزه خانواده » و «تأثیر فضای مجازی بر خانواده» اعلام کرد.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و خانواده استان یزد گفت: در سال گذشته و امسال کارگاههای توانمند سازی سازمانهای مردم نهاد با موضوع خانواده و پیشگیری از آسیب طلاق را برگزار کردیم و معتقدیم سازمانهای مردم نهاد برای تأثیرگذاری بیشتر باید مرتب در معرض اموزش های جدید قرار بگیرند.
*کمبود سمن های حوزه ازدواج در استان یزد
جوادیان زاده در پاسخ به این سئوال که چند سمن تخصصی حوزه ازدواج در استان فعالیت دارند تصریح کرد: برای ثبت نام در سایت وزارت کشور گزینه تخصصی ازدواج نیست بلکه متقاضیان می توانند در اساسنامه خود به این موضوع بپردازند و در حال حاضر دو سمن در استان به صورت تخصصی ازدواج به نام های « شبکه فعالان ازدواج یا شفا» و « مؤسسه خیریه پیوند دو گل» فعال هستند و دو سمن «مرتضی علی» و «حفیظ» در صف اخذ مجوز هستند.
وی افزود: یک سمن هم با عنوان « م مثل مادر» در خصوص مسائل بعد از ازدواج فعال است و برخی دیگر نیز به صورت
نیمه تخصصی از جمله انجمن خیریّرین مسکن ساز یزد با هدف تأمین مسکن ارزان برای زوج های جوان فعالیت می کنند.
جوادیان زاده اظهار امیدواری کرد: اولویت های پیشنهادی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در مورد مسائل مرتبط با خانواده با توجه به نیازمندی وجود سمن های حوزه ازدواج در رویکرد متقاضیان به این موضوع مؤثر باشد.
انتهای پیام /
Related Assets:
- بخش مهمی از آسیبهای فرهنگی یزد ناشی از مهاجرتهای مدیریتنشده است
- با مدیرانِ بی توجه به سازمانهای مردم نهاد برخورد میشود
- لزوم «سیاست های آموزشی مدرن» در تحقق پیشرفت سازمان های مردم نهاد احساس می شود/ارسال لایحه تدوینی«سازمان های مردم نهاد» به دولت از امروز
- ۱۰ نکته در مورد صحبتهای ضد و نقیض استاندار یزد در نشست جوانان
- به نام سازمان مردم نهاد وحزب میخواهندجوانان مومن دارالعباده را سکولار بار بیاورند
- انتقاد شدید سمن ها از اقدامات مسئولین دولت تدبیر در استان یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|