نامه جان کری منافع ایران را تضمین نمیکند/ استکبار ستیزی، جناحی و سیاسی نیست
به گزارش یزد آوا، علی جعفری کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با سرو ابرکوه، در خصوص اقدامات خصمانه اخیر آمریکا علیه ایران، اظهار کرد: بحث اعمال فعالیت های تخریبی آمریکا علیه ایران، مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه سابقه آن به پیش از انقلاب می رسد، که نمونه بارز آن کودتا علیه مصدق بود. این دشمنی بعد از انقلاب، با تحریک و حمایت رژیم بعث عراق برای حمله به ایران و همچنین تحریم های ظالمانه ادامه یافت.
جعفری افزود: آمریکا در چند سال اخیر نیز به بهانه فعالیت های هسته ای، تحریم هایی را علیه کشور، ایجاد کرد، که از جمله می توان به مصادره اموال بنیاد علوی در شهریور 93، مصادره یک و نیم میلیارد دلار اموال بانک مرکزی و اعمال محدودیت سفر به ایران، اشاره کرد. مورد اخیر یکی از موارد نقض برجام است؛ چرا که بر طبق توافقات هسته ای مقرر شد، طرفین از اقدامات خصمانه علیه دیگری اجتناب کنند.
هدف ایران از مذاکره، اثبات حقانیت خود و رفع تحریمهای ظالمانه بود
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: کشور ایران؛ مذاکره با گروه 1+5 را به چند دلیل پذیرفت. اول اثبات حقانیت خود بود، که با قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به اثبات رسید. هدف دوم، رفع تحریم های ظالمانه علیه ایران بود، که باید منتظر اقدام غربی ها باشیم.
وی عنوان کرد: اگرچه بعد از توافقات هسته ای، به ظاهر تنش بین ایران با آمریکا و کشورهای غربی کمتر شده است، اما می بینیم که خصومت ورزی علیه ایران از طرف آمریکا تمام نشده و اتهامات واهی آنها علیه ایران، که مبتنی بر فرضیات اشتباه و اطلاعات غلط است، همچنان ادامه دارد.
تحمیل فشار بر سوریه، ایران را از مواضع خود منصرف نمی کند
جعفری بیان کرد: تصور آمریکا بر این است که با اعمال فشار بر ایران می تواند در قضیه سوریه امتیاز بگیرد و ایران را از مواضع خود منصرف کند؛ غافل از اینکه روح استکبارستیزی حاکم بر ملت و اهداف عالی نظام، هیچ گاه اجازه نمی دهد ایران در برابر تهدیدات آمریکا، که نمونه بارز استکبار است، سر تعظیم فرود آورد.
نامه جان کری منافع اقتصادی ایران را تضمین نمی کند
این کارشناس با اشاره به نامه جان کری به ظریف، گفت: نامه، دستخط و امضا آنها برای ما مبنا نیست؛ چرا که در توافقات هسته ای هم بسیاری از این تعهدات وجود داشت؛ که طرف مقابل به آن پایبند نبود. لذا نامه جان کری نمی تواند، منافع اقتصادی و تجاری ایران را تضمین کند.
وی ابراز کرد: اقدام مقامات آمریکایی پس از توافق نشان می دهد، که آنها به نوعی برجام را نقض کرده اند؛ چرا که هم مبانی حقوق بین المللی را نفی کرده و هم تعهدات بین المللی خود را در برجام نادیده گرفته اند و این برای عده ای که تصور می کردند آمریکا بنای تعامل و دوستی با ایران دارد، محرز شد، که اقدامات اخیر آمریکا تکرار تجربیات گذشته است.
اقدامات اخیر آمریکا مهر تاییدی بر سخنان رهبر انقلاب
نویسنده کتاب «ناتو در خاورمیانه و خلیج فارس؛ منافع و امنیت ملی ج.ا. ایران»، ضمن یادآوری سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند: «آمریکا نمونه اتمّ استکبار است»، افزود: معظم له بارها صراحتا اعلام کردند، که من نسبت به این مذاکرات خوش بین نیستم. ایشان با یک تحلیل عالمانه بر اساس تجربیات تاریخی ملت ایران، عدم اعتماد به آمریکا را مطرح کردند.
تحلیل گر مسائل بین الملل ابراز کرد: هر چند در آن زمان برای برخی از افراد سخنان رهبر انقلاب، قابل هضم نبود، اما اتفاقات اخیر مهر تأییدی بر فرمایشات ایشان زد و نشان داد، که نه تنها آمریکا نمونه کامل استکبار می باشد، بلکه همچنان به عنوان یک دولت سلطه طلب و تمامیت خواه در برابر جمهوری اسلامی ایران، قرار دارد.
عدم اعتماد به آمریکا، استکبار ستیزی و مقابله با نفوذ دشمن، بحث جناحی و سیاسی نیست
وی با بیان این نکته که در دوره پسابرجام بحث بدبینی به آمریکا و لزوم استکبار ستیزی عملا به اثبات رسید، گفت: به همین علت رهبر انقلاب مسئله نفوذ را مطرح کردند و در این رابطه به مردم و مسئولین هشدار دادند. بنابراین می توان نتیجه گرفت بحث عدم اعتماد به آمریکا، استکبار ستیزی و مقابله با نفوذ دشمن، یک بحث جناحی و سیاسی نیست، بلکه به صورت مستقیم به منافع ملی مربوط می شود.
جعفری با یادآوری شرایط توافقنامه تاکید کرد: به نظر می رسد وزارت امور خارجه در قضایای اخیر، مراعات آمریکا را کرده و اقدام قاطعی علیه این کشور نمی کند، که این به ضرر ایران است؛ چرا که ممکن است رفتارهای غیر منطقی آنها باز هم تکرار شود.
سیاست کشور در قبال آمریکا نیازمند یک بازنگری جدی است
کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: به نظر می رسد سیاست خارجی ایران علیه آمریکا عاری از هر گونه اقتدار است و این موجب گستاخی هرچه بیشتر آمریکا شده است. در چنین شرایطی سیاست کشور در قبال آمریکا نیازمند یک بازنگری جدی است و دولتمردان باید دیپلماسی خود را با ابزار اقتدار پیش ببرند.
وی گفت: اگر چه معتقدیم تیم مذاکره کننده هسته ای و شخص وزیر خارجه متعهدانه و شجاعانه، در جریان مذاکرات از حقوق ایران دفاع کردند، اما نباید به تعامل صرف اکتفا کرد، بلکه باید چاشنی اقتدار را نیز به آن اضافه کرد تا نرمش قهرمانانه تعبیر شود.
دولت حمایت رهبری و مردم را قدر بداند
جعفری توصیه کرد: در شرایطی که رهبر معظم انقلاب با تعیین شعار سال (دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی)، زمینه حمایت همه جانبه مردم از دولت را فراهم کردند، دولت نیز حمایت رهبری و مردم را قدر بداند و در برابر زیاده خواهی کشورهای غربی به خصوص آمریکا، مقتدرانه واکنش نشان دهد.
وی متذکر شد: ایران باید از همه ابزارهای حقوقی و قانونی خود، علیه نقض تعهدات آمریکا استفاده کند و بدین صورت از تداوم تحریم و تهدید ایران، جلوگیری نماید.
انتهای پیام/
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|