نفت یکی از ابزارهای آمریکا برای دست یابی به اهدافش است/دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی هیچ گامی برنداشته است
به گزارش یزد آوا ، ابراهیم رزاقی، اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با مرآت نیوز کاهش قمیت نفت را موضوعی سیاسی دانست و گفت: شرایط امروز شبیه شرایط پس از انقلاب و دوران دفاع مقدس است که قیمت نفت از 40دلار در هر بشکه به 8دلار رسید.
این اقتصاددان به سرمایه گذاری کلان آمریکا برای تولید نفت هایی همچون شیل و نفت آغشته به ماسه اشاره کرد و افزود: علی رغم هزینه های بالا در تولید و استخراج اینگونه منابع و آلودگی های محیطی بسیار زیاد، آمریکا برای تقابل و کاهش درآمدهایی نفتی کشورهایی همچون روسیه و ایران، دست به این کار زده است.
وی با بیان اینکه آمریکا تاکنون از طریق داعش و سلفی ها به اهداف خود دست پیدا کرده است، ادامه داد: نفت ابزار دیگر آمریکا برای دست یابی به اهدافش است.
رزاقی با اشاره به افزایش حجم تولید نفت عربستان، تصریح کرد: حفظ سهمیه تولید نفت اپک و افزایش حجم تولید عربستان بحثی کاملا سیاسی بوده و ادامه پیدا خواهد کرد؛ کشورمان باید تدابیری اتخاذ کند تا اقتصادش نفت محور نباشد.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه ایران علاوه بر صدور نفت، مواد پتروشیمی و مواد معدنی نیز صادر می کند، تصریح کرد: ایران در صدور این مواد در آینده دچار مشکل خواهد شد.
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران باید براساس اقتصاد صنعتی و کشاورزی باشد، گفت: در غیر این صورت اقتصاد کشورمان به دلیل سلطه کامل آمریکا و غرب بر بازارهای جهانی به خصوص بازار مواد خام، آسیب پذیر خواهد بود.
استقلال اقتصادی شعار نخستین انقلاب اسلامی است
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی کاهش ضربه پذیری اقتصاد، اظهار کرد: استقلال اقتصادی شعار نخستین انقلاب اسلامی است.
رزاقی معیار بخش خصوصی را فقط سود دانست و گفت: در این برهه زمانی بیشترین سود در فعالیتهای وارداتی و دلالی است و به همین خاطر امیدی نیست بخش خصوصی با این فرهنگ و معیار، وارد موضوع تولید شود.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دولت می تواند بدون در نظر گرفتن سود و با هدف ثمر بخشی، وارد عرصه تولید شود، اظهار کرد: دولت می تواند با راه اندازی کارخانه هایی که قطعه می سازند تولید و اشتغال را در کشور افزایش دهد زیرا دولت ها به طور معمول دنبال کسب سود ثمربخش هستند.
این اقتصاددان با تاکید بر حمایت دولت از صنایع داخلی، افزود: دولت با پرداخت یارانه و دلار ارزان به صنایع داخلی می تواند صنعت را دگرگون کرده و موجب کاهش 40درصدی وارادت و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی شود.
وی ایجاد مدیریت های متناسب با اقتصاد مقاومتی در بخش دولتی و تعاونی را از راهکارهای مناسب برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی دانست و ادامه داد: در بخش خصوصی باید به دنبال تقویت تولید کنندگان اخلاق مند باشیم نه تقویت تولید کنندگانی که صرفا به دنبال سود هستند.
دولت تدبیر در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی هیچ گامی برنداشته است
رزاقی با بیان اینکه دولت تدبیر در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی هیچ گامی برنداشته است، تصریح کرد: اقدامی که در زمان دولت دهم در زمینه تولید ملی بنزین انجام شد کنار گذاشته شد و شروع به واردات بنزینی که آلودگی اش بیشتر از نفع اش می شود کردند.
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه اقدامات دولت تدبیر در جهت ادامه دار بودن اقتصاد وابسته به نفت و واردات کالاهای مصرفی است، تصریح کرد: نمونه ای نیست که این دولت نیاز ما را درونی کرده باشد زیرا وقتی می گوید سرمایه داری یعنی بازار حاکم است و بازار می گوید چکار کنیم و دولت فقط باید وام بدهد.
استاد دانشگاه تهران با انتقاد از نبود نظارت در خصوص وام های پرداختی، گفت:بیشتر این وام ها در فعالیت های دلالی مصرف می شود چون سیاست های اقتصادی دولت هیچ ارتباطی با اقتصاد مقاومتی ندارد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید مدیران اخلاق مند را پیدا کرده و با حداقل هزینه ارزی و الگوی صنایع دفاعی نیازهای ما را در درون تهیه کند، خاطر نشان کرد: برخلاف هیاهویی که دولت تدبیر ایجاد کرده، تفسیر دولت از اقتصاد مقاومتی خام فروشی است که هیچ ربطی به اقتصاد مقاومتی ندارد.
Related Assets:
- بسیج در همه عرصههای اجتماعی نقش تعیین کننده دارد/ تمرکز دشمن روی مقاومت ملت ایران
- افتتاح نمایشگاه بزرگ دستاوردهای اقتصاد مقاومتی استان یزد در حسینیه ثارالله +تصاویر
- کنگره آمریکا حرفهای بیحساب و کتابی میزند/ امیدواریم غربیها عاقلانه عمل کنند
- پاسخ رهبر انقلاب به ۱۰ پرسش درباره اقتصاد مقاومتی
- اقتصاد مقاومتی یعنی ثروت آفرینی، فقر زدایی با رویکرد عدالت اجتماعی و ترویج روحیه جهادی
- اقتصاد مقاومتی جایگزین اقتصاد سرمایه داری
- شناساندن مدلهای تولیدی سالم از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی/ برونرفت از اقتصاد تک محصولی در حد حرف باقی نماند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|