نمود هر روزه «ولنگاری فرهنگی» در یزد زیر سایه وادادگی مسئولان ارشاد
یزد آوا؛ یکی از وظایف اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرهای مختلف اعطای مجوز به مراکز و موسسات فرهنگی-هنری و نظارت بر فعالیت آن هاست.
اما گویا مدیران اداره ارشاد یزد از اهمیت این وظیفه خود به درستی آگاه نیستند و یا به دلایل دیگر اصراری برای انجام درست مسئولیت خود ندارند.
هر روز در گوشه و کنار شهر یزد اتفاقی می افتد که به نوعی نظارت و قاطعیت اداره ارشاد می توانست جلوی آن را بگیرد؛ اما متاسفانه این اداره نسبت به آن یا بی تفاوت است و یا به نوعی مسامحه می کند.
کافی است اخبار روزهای اخیر شهر یزد را مرور کنید. توهین به حجاب در جشن دانش آموزی، تبلیغ و برگزاری کلاس آموزش رقص، مجوز دادن های چند ساعته به تئاترهای مساله دار، جار و جنجال بی مورد بر علیه حزب الله با سوء استفاده از سکوت ارشاد، برگزاری جشنواره رضوی توسط یک کانون تبلیغاتی و اعتراض هنرمندان و اخیراً هم برگزاری کلاس موسیقی برای نوجوانان از این دست اتفاقات است.
* در جشن فارغ التحصیلی دانش آموزان به حجاب برتر توهین می شود (آموزش و پرورش به خوبی عمل کرده و با فرد خاطی برخورد می کند) اما اداره ارشاد اعلام می کند این جشن مجوزی از ارشاد نداشته است.
* عده ای اقدام به برگزاری کلاس رقص باله می کنند و آزادانه در پرترددترین میدان های شهر و مقابل چشم مسئولین شاهکار خود را تبلیغ می کنند.
* تئاتر زبان اصلی به راحتی در عرض چند ساعت مجوز می گیرد تا هنرمندانش بتوانند همان شب نمایش را اجرا کنند! چرا چنین امتیازی به یک سری از موسسات اختصاص داده می شود؟ در زمانی که همه باید برای اخذ مجوز پروسه های طولانی را پشت سر بگذارند طبق کدام قاعده و قانون موسسه ای به راحتی و ظرف چند ساعت مجوز می گیرد؟ کدام یک از مجوزهای دیگر اداره ارشاد اینگگونه صادر شده اند؟
* فردی که تیرش برای برگزاری کنسرت سیاسی در یزد به سنگ می خورد نامه اداره ارشاد مبنی بر لغو کنسرت را 24 ساعت دیرتر منتشر می کند تا با جوی که علیه دلسوزان انقلاب به راه می افتد از آن ها انتقام بکشد و در این میان مسئولان ارشاد دم بر نمی آورند.
* جشنواره رضوی در حالی که در استان یزد حدود 20 موسسه فیلمسازی وجود دارد به یک موسسه تبلیغاتی سپرده می شود. در صورتی که جشنواره فیلم، در تخصص شرکت های فیلم سازی است، نه شرکت تبلیغاتی و یا موسسه فرهنگی غیر مرتبط!
دست آخر هم یک موسسه قرآنی همزمان اقدام به برگزاری کلاس های موسیقی، نقاشی و یوگا به کودکان می کند آن هم در شرایطی که گفته می شود تا کنون مجوزی برای این موسسه فرهنگی صادر نشده است!
براستی چرا اداره ارشاد اسلامی یزد اندکی برای ارشاد و اسلام جوانان و مخاطبان چنین برنامه هایی مایه نمی گذارد؟ آیا تبلیغ رقص و ابتذال در دارالعباده کار سنجیده ای است؟
هر کس بدون حساب و کتاب هر بنر و تبلیغی بدون هیچ گونه محدودیتی را می تواند در انظار عمومی به نمایش بگذارد؟ آیا باید برای هر نوع کلاس آموزشی به بهانه پر کردن اوقات فراغت جوانان مجوز صادر کرد؟
آیا با چنین روحیه ای می توان انتظار اصلاح و رشد جوانان جامعه را داشت؟ شاید مسئولین از دشمنی افراد قبح شکن و کارشکنی سودجویان هراسانند. اما مگر فراموش کرده ایم به فرموده امام صادق(ع): هر که برای دين دوست و دشمن ندارد، دين ندارد.
تجربه فعالیت سه ساله ارشاد یزد با چنین رفتار محتاطانه و شتر سواری دولا دولای مسئولانش اثبات کرده است قبح شکنان(چه آگاهانه و چه بدون قصد و غرض ورزی و صرفاً به دلیل منفعت طلبی) هیچ حد و مرزی برای خود قائل نیستند و ادامه رفتارهای این چنینی علاوه بر اینکه سبب نارضایتی مردم، ولنگاری فرهنگی و هزینه از علما و ائمه جمعه استان می شود، آسیب جدی به اعتبار دولت در این یکسال باقی مانده را به دنبال دارد.
البته شاید تمامی این اهمال ها به دلیل وادادگی برخی مسئولان ارشاد و فشارهای خارجی نباشد و انتصابات اتوبوسی و سیاسی اخیر در این اداره در این روند تاثیر گذار بوده باشد. به هر حال اگر رویه فعلی اداره ارشاد اصلاح نشود پیامدهای منفی و جبران ناپذیر اجتماعی و فرهنگی بسیاری متوجه جامعه خواهد شد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- همه باید در سنگر اقتصاد مقاومتی ایفای نقش کنند/ ضرورت ایجاد نقشه جامع برای کنترل ولنگاری فرهنگی
- ولنگاری فرهنگی نتیجه دلدادگی و ترس از غرب است
- بلاتکلیفی درمدیریت اداره ارشاد یزد، علیرغم دغدغه امام خامنه ای در مسأله فرهنگ
- یک درصد کنسرتها مهمتر از 60 درصد تولید؟!
- تخریب ائمه جمعه؛ چنگ زدن به ولنگاری فرهنگی است/ضرورت اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|