ID : 6292164

هزینه‌های نگهداری معلولان ایزوله چندین برابر شد/ رنج مضاعف خانواده‌ها


خانواده‌های معلولان ایزوله به واسطه افزایش چندین برابری برخی از اقلام مورد نیاز برای نگهداری از معلولان خود با مشکلات جدی مواجه شده اند و رنج مضاعفی را تحمل می کنند.

به گزارش یزد آوا ، زندگی معلولان با مشکلات بسیاری همراه است که بخش عمده ای از آنها به مسائل مالی و قسمت هایی نیز به نگرش های فرهنگی جامعه و ... برمی گردد.

هزینه های نگهداری معلولان یکی از مسائلی است که به خصوص این روزها به دغدغه اصلی خانواده ها تبدیل شده است.

در این میان معلولان "ایزوله" دارای بیشترین مشکلات نگهداری هستند زیرا این معلولان ذهنی شدید افرادی هستند که هیچ کنترلی بر رفتار خود ندارند.

هزینه های نگهداری معلولان ایزوله چندین برابر شده است

یکی از اعضای خانواده معلولی که سالها وظیفه نگهداری چنین معلولی را بر عهده دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با گران شدن بی رویه تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای نگهداری از معلول خود با مشکلات جدی مواجه شده ایم.

وی افزود: به عنوان مثال قیمت خرید پوشک اکنون به حدود چهار برابر افزایش پیدا کرده كه اين موضووع یکی از عمده ترین مشکلات است.

کمک های صورت گرفته پاسخگو نیست

پدر یکی دیگر از این بیماران نیز گفت: علیرغم کمک هایی که از جانب بهزیستی صورت می گیرد، این کمک ها با توجه به افزایش روز افزون قیمت به هیچ وجه پاسخگوی نیاز این معلولان که اکثر آنها از اقشار کم درآمد جامعه هستند، نیست.

وی ادامه داد: دولت باید راهکاری برای کاهش آلام این خانواده ها که علاوه بر درد معلولیت فرزندان خود در تأمین هزینه های آنها نیز با مشکلات بسیاری روبرو شده اند، بیاندیشد.

پدر و مادری نیز که یازده سال فرزشان را در حالت کما در خانه نگهداری می کنند در گفتگو با خبرنگار مهر از مشکلات خانواده خود می گویند.

نگهداری از معلولان ایزوله دشوار است

مادر علی مهیاری که به گفته خودش به خاطر دیسک کمر احتیاج به دو عمل جراحی دارد، می گوید: باید مریض خود را روزی هفت مرتبه جابجا کنیم تا دچار زخم بستر نشود و همچنین روزی دو بار و به مدت هر بار حدود دو ساعت نیز تمام بدن او را ماساژ دهیم.

وی در مورد دیگر وظایفی که خود و پدر در قبال فرزند خود بر عهده دارد، افزود: علی هفته ای یکبار نیز به حمام می رود که باید چهار نفر او را در پتویی جابجا كنند و شستشو دهند.

مادر علي مهياري و علي كه سالهاست در كما به سر مي برد

این مادر ادامه می دهد: در روز نیز باید شش مرتبه به او دارو یا غذا بدهیم و روال کار به این صورت است که باید غذاهایی که تجویز شده است مانند مخلوط مغزهای مختلف چون پسته، بادام و... در مخلوط کن آسیاب و رقیق شود و به وسیله لوله ای از راه بینی به وی رسانده شود همچنین قرص ها و داروها نیز به همین طریق به او داده می شود.

وی اضافه می کند: اکنون تمام خانواده و خواهران و برادران علی درگیر فعالیت های او هستند و اگر همکاری فرزندانم نبود به تنهایی قادر به انجام دادن بسیاری از کارهای او نبودیم.

هزینه های نگهداری معلولان سنگین است

اما اکنون و با گذشت بیش از 11 سال آنچه خانواده را بیش از هر مسئله دیگری رنج می دهد، هزینه های سنگین نگهداری  این معلول است.

برادر علی می گوید: برادرم بیمه نبود و اكنون هم از طرف بهزیستی فقط تحت پوشش بیمه درمان است که تنها هزینه داروهای معمولی را پوشش می دهد.

حسین مهیاری افزود: تا سال پیش هزینه های نگهداری برادرم برای پدرم که یک کشاورز ساده است حدود یک و نیم میلیون تومان بود و این هزینه جدا از هزینه ای است که در صورتی که بخواهیم پرستاری برای مراقبت از او بگماریم و اکنون هزینه های به شدن بالا رفته است.

علی نیاز به پرستار دارد/ پدرم قیم فرزند علی است

وی اضافه می کند: سه سال پیش برای کاهش بار سنگین نگهداری برادر از دوش پدر و مادر شخصی را برای مراقبت از او پیدا کردیم که او برای انجام هشت ساعت کار در روز مطالبه 600 هزارتومان دستمزد کرد که قادر به پرداخت آن نشدیم و این درحالی است که برادرم نیاز به مراقبت شبانه روزی دارد.

وی ادامه می دهد: پدر یک بازنشسته تأمین اجتماعی و مادرم هم یک زن خانه دار است و علاوه بر غصه هایی که بابت بیماری برادرم دارند، دغدغه های آینده فرزند وی نیز که آنها قیم او به حساب می آیند نیز به این مشکلات افزوده است.

 مهیاری ادامه می دهد: کمک های بهزیستی نیز به ویژه اکنون به هیچ وجه حتی پاسخگوی خرید یکی از لوازم روزمره مورد نیاز این معلول نیست.

توصیه های رهبری مدنظر قرار گیرد

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان ساخته اند که ما میخواهیم اگر کسی در خانواده ای مریض شد، آن خانواده جز رنج مریض داری رنج دیگری نداشته باشد و همین سخنان باید مدنظر دست اندرکاران قرار گیرد.

نمونه چنین بیمارانی در شهرستان ابرکوه، استان یزد و کشور کم نیستند و با افزایش آمار معلولیت ها، به تعداد این افراد نیز اضافه می شود.

اگر چه دولت در ظرف سالیان گذشته تلاش های خوبی برای فراهم کردن امکانات برای اقشار مختلف معلولان داشته است اما به نظر می رسد که توجه جدی به معلولان ایزوله باید بیش از پیش از جانب مسئولان و به ویژه نمایندگان مجلس برای تدوین قوانین و اختصاص بودجه های مورد نیاز معطوف شود.

در این میان خیران جامعه که یاری رسان مسئولان در بسیاری از خدمات اجتماعی هستند نیز نقش ارزشمندی برای یاری رساندن به بهزیستی در حل مشکلات این قشر دارند.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.