ID : 22975544
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:

هنوز دغدغه‌های رهبری پیرامون قراردادهای جدید نفتی رفع نشده است


دهقان با بیان اینکه بخش دیگری از ایرادات الگوی قراردادهای جدید نفتی بر طرف شده است، عنوان کرد: در مصوبه 6/10 سال جاری هیات وزیران بخشی از ایرادات الگوی قراردادهای جدید نفتی برطرف شده است، گفته می شود که دولت در مصوبه جدیدش مجددا بخش دیگری از ایرادات و اشکالات را رفع کرده، اما هنوز مصوبه به دست ما نرسیده است.

به گزارش یزد آوا، محمد دهقان، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره موضوع قراردادهای نفتی و آخرین وضعیت این قراردادها، گفت: طبق آخرین بررسی های کارشناسی که در خصوص الگوی جدید قراردادهای نفتی به عمل آمده، گفته می شود بخشی از نکات 15 گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب در الگوی قراردادهای جدید نفتی لحاظ شده است و باقی نکات و دغدغه های رهبری هنوز به قوت خود باقی مانده و مرتفع نشده است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه بخش دیگری از ایرادات الگوی قراردادهای جدید نفتی بر طرف شده است، عنوان کرد: در مصوبه 6/10 سال جاری هیات وزیران بخشی از ایرادات الگوی قراردادهای جدید نفتی برطرف شده است، گفته می شود که دولت در مصوبه جدیدش مجددا بخش دیگری از ایرادات و اشکالات را رفع کرده، اما هنوز مصوبه به دست ما نرسیده است.

 

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه نباید دولت یک مصوبه را چندین بار مورد اصلاح و بازبینی قراردهد، اظهارداشت: ما انتظاری که از دولت داریم این است که تا با کارشناسی دقیق الگوی قراردادهای جدید نفتی را تهیه و تنظیم کند و یک مصوبه را چندین بار مورد اصلاح و بازبینی قرار ندهد.

 

دهقان ادامه داد: مصوبه های دولت باید چنان دارای وثاقت و صلابت باشد که مجبور نشوند چهار بار در مصوبه خود تغییرات اعمال کنند، در عین حال تا زمانی که ایرادات و اشکالات الگوی قراردادهای جدید نفتی مرتفع نشود این مصوبه قابل اجرا نیست و اگر در بررسی های خود متوجه شویم که ایرادات و اشکلات همچنان باقی مانده، اقداماتی هم در مجلس و هم از طریق دیوان عدالت اداری برای ابطال این مصوبه انجام خواهیم داد.

 

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره اظهارات آقای لاریجانی در خصوص اینکه لازم نیست قراردادهای نفتی به تصویب مجلس برسد، تصریح کرد: یک خلط مبحثی در خصوص قراردادهای جدید نفتی و الگوی قرارداد های جدید نفتی صورت گرفت و در ذهن برخی از افراد شائبه هایی در این زمینه ایجاد شد که ما تلاش کردیم در این مدت این موضوع را روشن کنیم.

 

نماینده مردم طرقبه و شاندیز در تشریح این موضوع گفت: قرارداد نفتی فی نفسه الزامی ندارد که به تصویب مجلس برسد، اما آنچه که مهم بوده این است که باید الگوی قراردادهای نفتی که شرایط عمومی قراردادها و و ضوابط کلی آنها را مشخص می کند حتما باید به تصویب مجلس برسد، به عبارت دیگر نیازی نیست که یک قرارداد به تصویب مجلس برسد مگر اینکه مجلس خود بخواهد قراردادی را به تصویب برساند که این امر هم از اختیارات مجلس است.

 

دهقان افزود: اما الگوی قراردادها که شرایط و ضوابط عمومی قراردادهاست و ممکن است ده ها،صد ها قرارداد از روی آنها تنظیم شود باید به تصویب مجلس برسد و این امر صد در صد در صلاحیت مجلس است.

 

وی با بیان اینکه هیچ مرجعی به جز مجلس شورای اسلامی حق تصویب الگوی قراردادهای جدید نفتی را ندارد، خاطر نشان کرد: ضوابط و شرایط عمومی قراردادها باید در مجلس به تصویب برسد و هیچ مرجعی بجز مجلس شورای اسلامی حق و صلاحیت تصویب الگوی قراردادهای جدید نفتی را ندارد.

 

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در بخش پایانی اظهارات خود بار دیگر با اشاره به اظهارت رئیس مجلس در خصوص قراردادهای جدید نفتی، بیان کرد: اینکه آقای لاریجانی گفتند نیازی نیست قراردادهای نفتی برای تصویب به مجلس بیایند در واقع سخن درستی است اما برخی از این سخن درست یک برداشت نادرستی کردند و گفتند که الگوی قراردادها هم نیازی نیست به تصویب مجلس برسد که این برداشت ناصوابی از اظهارت رئیس مجلس است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.