کندی پیشرفت خط دوم انتقال آب به یزد/آبیاری سنتی و غیر علمی بلای جان آب یزد/امضای90 نماینده برای حفاظت از بافت تاریخی یزد
به گزارش یزد آوا به نقل از یزد رسا، محمدصالح جوکار در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد، با اشاره به معضل تصفیهخانه یزد، اظهار داشت: یکی از بیبرنامگیهایی که در یزد مشاهده میشود، بحث تصفیهخانه است و الان چند سالی است که با این وضعیت روبرو هستیم.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم اقدماتی که آبفا انجام داده، این تصفیهخانه مشکلاتی برای مردم شهرهای همجوار ایجاد کرده و اعتراضهای زیادی در این باره از طرف مردم صورت گرفته است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس عنوان کرد: در این زمینه چندین جلسه برگزار شده که یک بخش عمدهای از این پساب را موسسه کوثر قرار بوده برای باغشهر انتقال دهد.
تخصیص پساب یزد به برخی معادن عقلانی نیست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر موسسه کوثر، 10 شرکت دیگر هم مجوز انتقال پساب گرفتهاند که متاسفانه تا به الان یک لیتر هم انتقال داده نشده است.
جوکار افزود: دستگاههای متولی متاسفانه پیگیری جدی انجام ندادهاند و به همین دلیل نامهای به مدیران آبفا دادیم که تا یک ماه به این شرکتها مهلت دهند و بعد از آن در صورت عدم اقدام مناسب، مجوز آنها لغو شود.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اخیرا صورت جلسهای تنظیم شده که بخشی از این پساب به منابع طبیعی و بخشی هم به شهرداری اختصاص پیدا کند که به این وسیله فضای سبز توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه این مصوبه تنها روی کاغذ است و بعید است به جایی برسد، گفت: یکی از تخصیصیهایی که صادر شده، مربوط به یکی از معادن شهرستانها است که منطقی و عقلانی نبود و نیاز به بررسی بیشتر داشته و دارد.
مذاکرات با این روند ادامه پیدا کند، بعید است توافق مکتوبی انجام شود
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس در ارتباط با بحث هستهای، گفت: مذاکرات در آستانه اتمام و بعد از آن است و در این چند روزی که تمدید شد، بحثهای جدی از جمله مسائل حقوقی، برداشتهشدن تحریمها، بازرسیها و موارد مختلف دیگری وجود دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: هنوز آمریکاییها زیادهخواهیهای خود را مطرح میکنند و کندی پیشرفت مذاکرات بیشتر به مطالبات آمریکاییها در موضوعات مختلف بر میگردد.
جوکار افزود: اینکه ما میگوییم به آمریکاییها اعتماد نداریم به دلیل همین موضوعات است چرا که حتی مصوبات خود را هم قبول ندارند و در نشستهای بعدی خلاف مصوبات خود را مطرح میکنند.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر مذاکرات با این روند ادامه پیدا کند، فکر میکنم توافق مکتوبی در کشور انجام نمیشود.
وی ادامه داد: اما اگر توافق خوبی صورت بگیرد، طبق آنچه بیان شده، اصل بر برداشته شدن تحریمها است و هدف اصلی مذاکرات هم همین موضوع بوده است.
گره زدن همه مشکلات تحریمها، جفا در حق مردم است
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس تصریح کرد: به اقتصاد خیلی از اقتصاددانان، حداکثر تاثیر تحریمها به مشکلات اقتصادی 30 درصد است و 70 درصد به موضوعهای داخلی بر میگردد.
جوکار خاطرنشان کرد: گره زدن همه مشکلات به بحث برداشته شدن همه تحریمها واقعا نادرست است و میتواند در آینده مشکلات جدی در جامعه ایجاد کند.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در توافقها قبول کردیم امتیازهایی بدهیم، طرف مقابل هم باید توافقهای خود را اجرا کند.
وی تصریح کرد: اینکه میگوییم از زمان بسته شدن تا زمان اجرای توافق باید تحریمها لغو شود، به دلیل این است که نیاز به یک سری کارهایی هست.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس افزود: اعتقاد نداریم که ما فعالیتهای خود را کاهش دهیم و بعد بگوییم تحریمها را بردارید چرا که این عرصه مشکلات جدیدی برای ما ایجاد میکند.
مشکل بر سر تحریمهای دولت و کنگره آمریکا است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه ما الان با آن مشکل داریم، تحریمهایی است که دولت و کنگره آمریکا برای ما ایجاد کرده است.
جوکار با بیان این مطلب که این تحریمها پیچیدگیهای خاصی دارد، گفت: حقوقدانان ما باید در این مسیر به صورت چدی پیگیری کنند، ما یک گام برمی داریم و گام بعدی را آنها باید بردارند. اگر این کار نشود، ما قرار نیست مسئله خود را به راستی آزمایی آژانس گره بزنیم.
رفع تحریمها را به راستیآزمایی آژانس موکول نمیکنیم
وی خاطرنشان کرد: اگر ما برداشته شدن تحریمها را به اجرای توافق و بعد از آن به راستی آزمایی آژانس منوط کنیم، کار خطرناکی انجام دادیم و میتوانند ما را به دادن امتیازهای بیشتر مجبور کنند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس خاطرنشان کرد: بحث آمریکاییها حقوق بشر و مسئله هستهای نیست، بعد از توافق هم اتفاقات زیادی میافتد و ما را راحت نمیگذارند.
جوکار در ارتباط با مصوبه مجلس در ارتباط با نظارت بر مذاکرات و توافق، گفت: بحث هستهای یک مسئله ملی است و این که یک سری موافق و یک سری مخالف داشته باشیم، اصلا برای ما قابل قبول نیست.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس کمتر اتفاق میافتد که لایحه و طرحی با 98 درصد آرا تصویب شود اما این طرح با توجه به اهمیت یک پارچگی که داشت، با این میزان رای موافق به تصویب رسید.
عملکرد «موسسه کوثر» در انتقال آب راضی کننده نیست
وی در ارتباط با موسسه کوثر گفت: این موسسه برای تامین منابع مالی خط انتقال آب ایجاد شده که با بهرهگیری از بعضی مزیتهایی که در استان وجود دارد، اعتبارها را تامین کند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس خاطرنشان کرد: اقدامات کوثر و عملکرد آنها برای ما هم راضی کننده نیست، این موسسه باید یک موسسه پویا، فعال، پر درآمد و مطابق با نیازهای آبی استان باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: کوثر میتوانست در زمینه انتقال آب خلیج فارس به یزد وارد شود و این مجوز در اصل به نام کوثر داده شد اما آن طور که باید انجام میشد، صورت نگرفت.
جوکار خاطرنشان کرد: امیدواریم 150 و 500 میلیون متر مکعب آبی که از خلیج فارس به استان یزد اختصاص داده شده توسط مسئولان جدی گرفته شود تا شاهد ورود این آبها به استان باشیم.
کندی پیشرفت خط دوم انتقال آب به یزد/تعیین محل تامین اعتبار انتقال آب خلیج فارس یک هفته آینده
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به خط دوم انتقال آب زایندهرود به یزد، گفت: بخشی از لولهگذاری در این طرح انجام شده اما سرعت آن پایین و کم است.
وی با تاکید بر اینکه آب از بهشت آباد بهصورت مستقل به استان یزد باید بیاید و به هیچ استان دیگری کار نداریم، خاطرنشان کرد: در نشستی که با وزیر نیرو داشتیم یک سری موافقتهایی انجام شد و قرار شد که از اعتبارات فاینانس برای این پروژه استفاده شود اما به صورت نهایی مقرر شده که تا یک ماه دیگر محل تامین اعتبار آب فراهم شود.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به ایجاد باغشهر تفت توسط موسسه کوثر، گفت: هدف این باغشهر تامین منابع آبی بوده و نباید هدف اصلی در حاشیه قرار گیرد یا آن را گم کنیم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس بیان کرد: متاسفانه بعضی از رسانهها ما به دنبال این هستند که تیتری بزنند و ذهن مردم را درگیر کنند. روزنامهنگاری یک رسالت است که متاسفانه برخی این رسالت را در نظر ندارند.
بدهکار1070 میلیارد تومانی تنها یک معدن به دولت و استان یزد!
جوکار بیان کرد: برابر قانون، یکی از معادن باید 939 میلیارد تومان پرداخت کند که از این میزان 20 درصد مربوط به استان یزد است که تنها 40 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کل 20 درصد استان یزد از این مبلغ 188 میلیارد تومان است که دوبرابر بودجه عمرانی استان یزد به حساب میآید.
وی افزود: در 9 ماهه اول سال 93 مبلغ 479 میلیارد بوده که کلاً 300 میلیارد تومان پرداخت شده و با بدهی قبلی، مجموعه بدهی این معدن یک هزار و 70 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: مسئولان استان چند بار پرداخت این بدهی را پیگیری کردند و در همان زمان که حق انتفاع معدن پرداخت نمی شد یکی از مدیران استان در مصاحبه با رسانه ها این معدن را خوش حساب ترین معدن معرفی کرده بود و این یعنی چشم بستن روی حق مردم و اکنون این مدیران باید توبیخ و برکنار شوند نه اینکه تشویق و به عنوان مدیر نمونه معرفی شوند.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به یکی از خبرنگاران مبنی بر وضعیت دانشگاهها، گفت: متاسفانه در یکی از دانشگاههای بزرگ دولتی استان یزد نماینده مرکز یزد در مجلس را از عضویت هیئت علمی حذف کردند و ما ارتباطی با این دانشگاه نداریم اما با دیگر دانشگاهها رابطه داریم و وضعیت آنها را بررسی میکنیم.
تسویه معوقات بانکی تولید کنندگان تسهیل میشود
وی با اشاره به اهمیت حمایت از تولید ملی، گفت: در مجلس مصوبه حمایت از تولید ملی مصوب شد که یکی از بندهای این مصوبه، تسویه بدهیهای واحدهای تولیدی است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس به گزارش تسنیم خاطرنشان کرد: خیلی از مشکلاتی که در این رابطه بین تولیدکنندگان و بانکها و موسسات وجود داشت به وسیله این قانون حل شد و تولید کنندگان میتوانند با قیمت ارز زمان دریافت تسهیلات، بدهیهای خود را پرداخت کنند.
آبیاری سنتی و غیر علمی بلای جان آب یزد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت آبیاری محصولات کشاورزی، گفت: به دلیل اینکه کار فعلی ما سنتی است و از فعالیتهای علمی و مهندسی بهره نمیگیریم، در حال حاضر آب ما هدر میرود.
جوکار خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان به سمت آب یاری مکانیزه که 80 درصد هزینههای آن را دولت پرداخت میکند بروند، مصرف آب در یزد کم میشود به گونهای که گلخانهها الان مصرف آب را به یک دهم مصرف آب در کشاورزی سنتی کاهش پیدا کرده است.
امضای90 نماینده برای حفاظت از بافت تاریخی یزد
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بافت تاریخی یزد اشاره کرد و افزود: متاسفانه بافت تاریخی ما دچار یک سلیقه زدگی شده و بیشترین تحریب بافت تاریخی یزد به دلیل همین عدم مدیریت مناسب است.
وی با تاکید بر اینکه نامهای به رئیس جمهور با امضای حدود 90 نماینده مجلس در ارتباط با حفاظت از بافت تاریخی یزد آماده شده، گفت: به دنبال این نیستیم که همه این بافت به عنوان بافت تاریخی مطرح شود و راه را بر مردم ببندیم بلکه باید یک سری مناطقی را مشخص کرده و در این مناطق سرمایهگذاری کنیم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس تصریح کرد: در سال 93 بحث اصلاح حوزههای انتخابیه مطرح و مصوب شد که یک نماینده به یزد اضافه شود اما در جلسه علنی مجلس رای نیاورد.
قانون افزایش نمایندگان مجلس هفت سال زمین مانده است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: الان قرار شده که وزارت کشور طرح افزایش نمایندگان را برای مجلس بیاورد اما این طرح هنوز به مجلس نیامده و با وجود اینکه هفت سال از زمان افزایش نمایندگان گذشته، هنوز این طرح عملی نشده است.
جوکار افزود: اصلاح حوزههای انتخابیه الان در دست بررسی است و پیشنهاداتی در ارتباط با این موضوع مطرح شده و اگر صورت بگیرد، تا حدی عدالت برقرار میشود.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مشخص نیست این طرح در کمیسیون رای بیاورد، گفت: هفته آینده کمیسیون این موضوع را با حضور نمایندههای استان بررسی میکند.
وی در ارتباط با نرخ بیکاری گفت: یک سری آمارها توسط مسئولان ارائه می شود که این آمارها را نمی توان مد نظر قرار داد چرا که یک سری آمارها را هم مردم در کف بازارها احساس می کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد گفت: باید با افزایش فعالیت ها در زمینه حرفه آموزی و حمایت از تولید اقدام به ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در جامعه کنیم.
انتهای پیام/
Related Assets:
- سرمنشا اختلافها درتغییر ترکیب حوزه انتخابیه کیست؟ /مصرف 90درصد آب یزد دربخش کشاورزی/ بافت تاریخی یزد درحال ویرانی کامل
- طرح نورپردازی مسیر ویژه گردشگری در بافت تاریخی یزد
- تکرار حکایت برج جهان نمای اصفهان در یزد/ جدال نابرابر برج و بادگیر
- ادامه ساخت وسازهای غیرمجاز در یزد/ ساختمانهایی که بر قامت یزد زار میزند
- مهم ترین نیاز استان یزد در مجلس نهم مسئله آب بود/ اخذ مجوز بیش از 500 تخت بیمارستانی برای یزد و اشکذر
- ثبت جهانی بافت تاریخی یزد کشور را متحول میکند
- پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد در مرحله ارزیابی است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|