ID : 32657846
عضو هیئت نمایندگان ایران در کمیته میراث جهانی یونسکو:

یزد به برنامه‌ راهبردی جامع نیاز دارد/ طراحی تابلوهای راهنما با استانداردهای جهانی اولین قدم در معرفی یزد


عضو هیئت نمایندگان ایران در کمیته میراث جهانی یونسکو گفت: برای اینکه به چشم‌اندازی که برای یزد متصور است رسید باید برنامه راهبردی جامع و کامل برای یزد تدوین شود.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، عضو هیئت نمایندگان ایران در کمیته میراث جهانی یونسکو ظهر امروز در ستاد راهبردی مدیریت شهر جهانی یزد با بیان اینکه ثبت جهانی بافت تاریخی یزد آغاز فرایندی است که باید به نفع این اثر ثبت شده منتهی شود، گفت: متاسفانه در کشور به موضوع ثبت یک اثر به خصوص ثبت جهانی توجه می‌شود اما بعد از ثبت نسبت به اثر بی‌توجه می‌شویم.

 وطن دوست ادامه داد: یک اثر با ثبت جهانی دارای شان و اعتبار ملی و جهانی می‌شود و ثمرات زیادی به دنبال دارد بدین گونه که می‌توان از اثر به عنوان یک سرمایه اجتماعی استفاده کرد که جلب مشارکت‌های ملی و بالاخص جهانی، تامین و جلب  سرمایه و همچنین آموزش و توسعه صنعت گردشگری در داخل و بیرون از ثمرات ثبت جهانی است.

 وی گفت: بسیاری از کشورها با ثبت یک اثر، هفته‌ها پایکوبی و خوشحالی می‌کنند چرا که اثر در مرکز جهان قرار می‌گیرد و می‌توانند از حمیت و علم جهانی برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و .... کشور خود استفاده کنند.

وطن دوست ادامه داد: در سال‌های 51 و 56 در ایران دو کنفرانس در یزد با عنوان کنفرانس بین‌المللی معماری خشتی جهان برگزار شد و قرار بود در ایران همچنان بماند و یزد مرکز معماری خشتی در جهان معرفی شود اما این اتفاق نیفتاد البته یکی از این کنفرانس‌ها در سال 81 در یزد مجددا برگزار شد اما ادامه نیافت و خوب است که این حرکت دوباره بعد از ثبت جهانی یزد اتفاق بیفتد.

وی گفت: اگر بتوانیم یزد را به مرکز معماری خشتی جهان تبدیل کنیم و از ظرفیت کارشناسی، علمی و پژوهشی بتوانیم استفاده کنیم می‌توانیم به چشم‌اندازی که برای یزد متصور است رسید که برای این منظور باید برنامه راهبردی جامع و کامل برای یزد تدوین شود و در آن چشم‌اندازی کامل برای یزد و اقدامات لازم برای رسیدن به آن بیاید.

وطن دوست ادامه داد: خوب است یک حرکت بین المللی را در یزد آغاز کنیم که برگزاری کارگاه بین‌المللی یکی از این اقدامات است که ما را به رسیدن به چشم اندازی که تعریف می‌شود برساند و با بازدیدی که از روستاهای مختلف انجام شده اگر موافقت شود در روستاهای اطراف یزد این کارگاه برگزار می‌شود ضمن اینکه یونسکو نیز با برگزاری این کارگاه و همچنین کنفرانس بین المللی در یزد موافقت کرده است.

عضو هیئت نمایندگان ایران در کمیته میراث جهانی یونسکو  گفت: برای معرفی ملی و جهانی یزد و اقداماتی که باید در این زمینه صورت گیرد اولین اقدام و برنامه طراحی تابلوهای راهنما براساس معیارها و استانداردهای جهانی است که متاسفانه اکنون یزد فاقد چنین تابلوهایی است.

وطن دوست در خصوص مرکزیت یزد به عنوان مهم‌ترین شهر تاریخی جهان عنوان کرد: اگر این امکان فراهم شود که نشستی با شهرداران شهرهای تاریخی دنیا برگزار شود و این نشست تبدیل به نشست علمی شود و چالش‌های چنین شهرهایی و نحوه رویارویی با آنها توسط کارشناسان و شهرداران شناسایی و تدوین شود علاوه بر اینکه یزد به جایگاه واقعی خود در دنیا می‌رسد می‌توان برای بسیاری از مسائل مطرح شده در این شهرها راه حل پیدا کرد.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.