17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی یزد به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است
به گزارش یزد آوا حمیدرضا درویشپور صبح امروز در حاشیه کارگاه شناخت عوامل موثر در ارتقا و بهبود عملکرد شرکتهای مشاور و مجری سامانههای نوین آبیاری استان یزد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آبیاری تحت فشار از سال 1368 در استان یزد آغاز شد و تاکنون بالغ بر 17 هزار هکتار از اراضی باغی و زارعی استان یزد مجهز به سیستم نوین آبیاری شده است.
وی عنوان کرد: امسال با توجه به تخصیص اعتبارات در این بخش، 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار میشود که با توجه به بودجه تخصیص یافته، سهمیه شهرستانهای مختلف مشخص شده است.
وی یادآور شد: سهمیه هر شهرستان بر اساس نوع کشت، سطح زیرکشت، نوع محصول و .... مشخص شده و شهرستانهای تفت و خاتم بیشترین سهمیه و میبد و بهاباد کمترین سهمیه را دارند.
درویشپور خاطرنشان کرد: از این میزان 9 هزار هکتار از اراضی به سیستم قطرهای یا موضعی و هزار هکتار نیز به سیستم آبیاری با نور تیپ برای کشتهای زراعی مجهز میشوند.
مسؤول سامانههای نوین آبیاری جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه کشاورزان استقبال خوبی از اجرای این طرح در مزارع و باغهای خود داشتهاند، افزود: یکی از چالشهای اصلی در این حوزه، کمبود اعتبار است.
وی با اشاره به اعتبار مورد نیاز برای تجهیز مزارع و باغها به سامانههای نوین آبیاری بیان کرد: به ازای تجهیز به سامانه آبیاری قطرهای در هر هکتار 8.5 میلیون تومان، به ازای تجهیز به نوار تیپ در هر هکتار 10 میلیون تومان و به ازای تجهیز به سامانه کمفشار در هر هکتار 3.5 میلیون تومان باید هزینه شود.
درویشپور، کل سطح زیرکشت استان یزد را 130 هزار هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: برآورد ما این است که 50 تا 60 درصد از این اراضی مستعد استقرار سیستمهای نوین آبیاری هستند و این ظرفیت وجود دارد که تا سال آینده بتوانیم 40 تا 50 هزار هکتار از این میزان را زیر پوشش سامانههای نوین آبیاری قرار دهیم.
وی با اشاره به اهمیت آب در زندگی بشر عنوان کرد: مردم ما هنوز بحران آب را جدی نگرفتهاند و هنوز باور ندارند که اگر تا پنج یا شش سال آینده، فکری برای آب استان نشود، ممکن است مجبور به کوچ از استان شوند.
مسؤول سامانههای نوین آبیاری جهاد کشاورزی استان یزد تاکید کرد: شدت این بحران و فاجعه باید اطلاعرسانی شود و رسانهها باید مردم را نسبت به تبعات استفاده بیرویه از آب و بحرانهای آبی آگاه کنند.
وی با اشاره به اینکه بحران در زمینه آب کشاورزی بسیار جدیتر است و هماکنون نیز بسیاری از باغها و مزارع به دلیل نبود آب دچار مشکل شدهاند، خاطرنشان کرد: اگر وضعیت به همین ترتیب پیش برود و ناچار به بهرهبرداری بیشتر از آبهای زیرزمینی شویم، تا چند سال آینده امکان کشاورزی در استان یزد وجود نخواهد داشت.
به گزارش فارس، در کارگاه شناخت عوامل موثر در ارتقا و بهبود عملکرد شرکتهای مشاور و مجری سامانههای نوین آبیاری که با همکاری مجتمع آموزشی ملاصدرا برگزار شد، 30 نفر از مدیرعامل شرکتهای مجری پروژههای نوین آبیاری حضور داشتند و با جدیدترین فرآیندهای علمی در این زمینه آشنا شدند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- بیش از 23 هزار هکتار از اراضی استان یزد با سامانه نوین آبیاری میشوند
- حتی یک کتاب هم از نوحههای شعرای یزدی چاپ نشده است/ شعرای آیینی یزد نیازمند حمایت
- اخذ مبالغ متعارف از هیئات،توسط اکثریت مداحان استان یزد/ پوشش غیرمتعارف و سبکهای نامناسب مهمترین آسیبهای مداحی
- کشت گندم و جو از لحاظ مصرف آب اقتصادی نیست
- یزد کمترین میزان هدررفت آب را به خود اختصاص داد
- استان یزد نیازمند تغییر نوع نگاه به صنایع است/ طرح های جدید بسیج برای آب استان یزد
- آب مصرفی شهروندان یزدی در این فصل از آب انتقالی تامین میشود
- آنچه در جوی می رود آب است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|