20 درصد بیماران دیابتی در یزد شناسایی نشدند/ مردم باورهای نادرست را کنار بگذارند
مدیر مرکز تحقیقات درمانی دیابت یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به بیماری دیابت وجود ندارد، اظهار کرد: تقریبا بیش از 100 هزار نفر در استان به دیابت مبتلا هستند و یزد جزء سه تا پنج استان اول کشور هست که شیوع دیابت در آن بالاست.
سید محمد رضا آقایی ادامه داد: در بیشتر مناطق 50 درصد از دیابتیها ناشناخته هستند اما در استان یزد با اقدامات خوبی که در راستای شناسایی آنها انجام شده است و مراجعاتی که مردم به مراکز بهداشتی درمانی داشتند، تقریبا تنها 20 درصد از دیابتیها در استان شناسایی نشدهاند.
وی عامل وراثت را یکی از دلایل ابتلا به دیابت عنوان کرد و گفت: بررسیهایی در این زمینه انجام شده است و پس از تکمیل آزمایشگاه سلولی و مولکولی نیز بررسیهای بیشتری انجام خواهد شد.
آقایی الگوی غذایی نادرست و بیتحرکی یزدیها را از دیگر دلایل ابتلا به دیابت دانست و عنوان کرد: متأسفانه مصرف شیرینیجات، شکر، قند، نمک و نوشابه در یزدیها بالا و مصرف سبزیجات و میوهها پایین است و در کنار آن تحرک بدنی نیز پایین است.
وی افزود: کم تحرکی به معنای تنبلی نیست، بلکه مردم یزد بسیار کاری و پرتلاش هستند اما باید با وجود هر فعالیت بدنی، نیم ساعت ورزش روزانه را در برنامه کاری خود قرار دهند و صبحانه را حتما یک تا دو ساعت بعد از بیدار شدن از خواب میل کنند و استرس را در خود کم کنند.
مدیر مرکز تحقیقات درمانی دیابت یزد در ادامه توصیه کرد: مردم باید الگوی غذایی خود را تغییر دهند، غذاهای منظم، متعادل و متنوع در برنامه غذایی خود داشته باشند، مصرف شیرینیجات و قند و نمک را کاهش دهند، از سبزجات و میوهها بیشتر استفاده کنند و حتی با تغییر الگوی آشپزی، از غذاهای آب پز و مفید به جای غذاهای سرخ کردنی استفاده و از مصرف فستفودها پرهیز کنند.
آقایی با بیان اینکه افراد بالای 30 سال حداقل یکبار باید برای تشخیص دیابت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه داشته باشند، ادامه داد: با اطلاعرسانیهایی که در زمینه بیماری دیابت در استان انجام شده است بسیاری از مردم متوجه عوارض این بیماری شدهاند و مراجعات زیادی به مراکز بهداشتی درمانی برای تشخیص این بیماری وجود دارد و مرکز تحقیقاتی دیابت و دیگر مراکز نیز خدمات بسیار خوبی را در این زمینه ارائه میکنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی یزد برنامهای به عنوان سند استانی دیابت نوشته است، افزود: یزد اولین استانی است که در سال 95 این برنامه را برای 10 سال مدون کرده و برای تمام سازمانها در آن وظیفهای تعیین و حتی برنامه عملیاتی آن نیز انجام شده است.
مدیر مرکز تحقیقات درمانی دیابت یزد با اشاره به اقداماتی که در زمینه پیشگیری از دیابت در یزد انجام شده است، گفت: سال گذشته با همکاری آموزش و پروش برنامههای آموزشی و آگاه سازی برای دانشآموزان 100 مدرسه ابتدایی اجرا شد و امسال نیز 700 مدرسه ابتدایی را تحت پوشش قرار خواهیم داد تا علاوه بر آگاه سازی در این زمینه دانش آموزان و خانوادههایی که در معرض دیابت هستند شناسایی شوند.
آقایی ادامه داد: خانوادهها همچنین میتوانند با شرکت در کلاسهای آموزشی مدارس خانوادگی دیابت در یزد، آموزشهای لازم را ببیند و به توصیهها و نکات سلامتی که وجود دارد، عمل و از ابتلا به دیابت پیشگیری کنند.
وی با اشاره به باورهای نادرستی که در خصوص بیماری دیابت وجود دارد، اذعان کرد: مردم باید باورهای نادرست را کنار بگذارند اینکه به جای قند ، از خرما و کشمش و توت خشک به هر میزان استفاده شود باور نادرستی است چرا که یک فرد دیابتی تنها باید در روز 3 دانه خرما، 15 عدد کشمش و 10 عدد توت خشک مصرف کند و افراد باید براساس فعالیت بدنی که دارند غذا مصرف کنند و یا اینکه لزوما دیابت با خشکی دهان مواجه هست باور نادرستی است و یک فرد مبتلا به دیابت ممکن است علائم ظاهری در او مشاهده نشود.
انتهای پیام/ ف
Related Assets:
- تبدیل شدن دیابت به یک عادت برای یزدی ها!
- 600 هزار نفر در استان یزد درگیر دیابت هستند
- کم تحرکی یکی از عوامل ابتلا به دیابت/ حدود 47 درصد یزدیها از کمتحرکی رنج میبرند
- دیابتیهای یزد، بیمه ورزش میشوند
- رویارویی نیمی از یزدی ها با دیابت! /۱۰۰هزار دیابتی شناسایی شدند
- 17 درصد مردم استان یزد با دیابت دست و پنجه نرم میکنند
- شش میلیون ایرانی از دیابت خود خبر ندارند!
- دیابت در کمین یزدیها/ توصیه متخصصان به اصلاح سبک زندگی
- نخستین بیمارستان تخصصی دیابت در یزد بهرهبرداری میشود
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|