50 درصد حوادث ترافیکی یزد مربوط به موتورسیکت است/ برگزاری کلاسهای آموزشی برای موتورسیکلت سواران متخلف
سرپرست پلیس راهنمایی و رانندگی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: شهروندان یزدی با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی شهر که بیشتر قشر کارگر هستند تمایل بیشتری به استفاده از وسیلهای کم هزینه و کم خرج دارند و معمولا از موتورسیکلت برای جابه جایی خود و تردد در شهر استفاده میکنند که وضعیت آب و هوایی یزد و همچنین قدرت مانور بیشتر موتورسیکلت نیز از دیگر دلایل استفاده از موتورسیکلت است.
سرهنگ محمد پورشمس ادامه داد: از این جهت در شهر یزد که بیشترین جمعیت استان را در بر میگیرد بیش از 50 درصد از ترافیک شهر را موتورسیکلت سواران به خود اختصاص دادهاند و بیشترین حوادث ترافیکی در یزد نیز مربوط به موتورسوراران و ترکنشینان موتورسیکلت است.
وی عدم رعایت قوانین و مقررات از جانب رانندگان موتورسیکلت، عدم استفاده از کلاه ایمنی، عدم نظارت خانوادهها و استفاده نوجوانان از موتورسیکلت به ویژه در ایام تابستان، چند ترک سوار شدن موتورسیکلت و وجود عیب و نقص در موتورسیکلت از جمله نداشتن چراغ و سیستم روشنایی را از جمله علل حوادث ترافیکی ناشی از موتورسیکلت دانست.
پورشمس با بیان اینکه موتورسیکلت وسیله ایمنی برای تردد نیست و خانوادهها باید نسبت به استفاده ازآن احساس خطر داشته باشند، عنوان کرد: موتورسیکلت هیچ ایمنی برای سرنشینان ندارد و افرادی که از این وسیله استفاه میکنند باید با استفاده از کلاه ایمنی، انتخاب سپرهای مناسب موتورسیکلت و لباس مناسب برای خود ایمنی ایجاد کنند چرا که کوچکترین حادثهای میتوانند صدمات جبران ناپذیری را برای موتورسوار به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه 50 درصد تصادفات فوتی و جرحی یزد را مربوط به موتورسیکلتسواران بوده است، تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر 48 درصد تصادفات فوتی یزد مربوط به موتورسواران بوده است و به همین میزان فوتیها را موتورسوران تشکیل میدادند و میتوان گفت در 50 درصد تصادفات جرحی یکی از وسیلهها موتورسیکلت بوده است.
سرپرست پلیس راهور یزد ادامه داد: در سال گذشته در شهر یزد بیش از هزار و 800 مجروح موتورسوار داشتیم که آسیبهای اجتماعی و هزینههای اقتصادی را به خانوادهها وارد کردند و وضعیت ترافیکی غیر ایمنی را در سطح شهر به وجود آوردند.
پورشمس با اشاره به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در زمینه استفاده صحیح از موتورسیکلت نیز گفت: با توجه به اینکه دوربینهای نظارتی در سطح شهر اکثر حوادث ترافیکی را رصد میکند در اکثر قریب به اتفاق جلسات و کلاسهایی که برگزار میشود حوادث ناشی از موتورسیکلت سواران به نمایش گذاشته میشود و در این زمینه اطلاع رسانی و هشدارهای لازم داده میشود.
وی با بیان اینکه امسال کلاسهای آموزشی به همین منظور در دبیرستانهای پسرانه برگزار شد، افزود: در استان یزد دو آموزشگاه موتورسیکلت وجود دارد و افرادی که میخواهند گواهینامه موتورسیکلت دریافت کنند باید در کلاسهای این آموزشگاهها شرکت کنند و یک هفته دوره آموزشی ببینند تا با قوانین راهنمایی رانندگی و نحوه صحیح استفاده از موتورسیکت آشنا شوند.
پورشمس اعلام کرد: بعد از ماه رمضان برای موتورسیکلت سواران متخلف کلاسهای آموزشی اجباری گذاشته میشود و افرادی که میخواهند موتورسیکلت خود را ترخیص کنند باید در این کلاسها که با حضور کارشناسان پلیس راهنمایی رانندگی برگزار میشود شرکت کنند.
وی با اشاره به نصب بنر و همچنین تهیه بروشور و تراکت جهت آگاه سازی مردمنسبت به خطرات استفاده از موتورسیکلت و استفاده صحیحی از آن گفت: شهروند یزدی را نمیتوان از موتورسیکلت جدا کرد با این حال تغیییر رفتار در این زمینه تنها کار راهنمایی رانندگی نیست و باید خود خانوادهها در این زمینه کمک کنند و همچنین نهادهای فرهنگی به خصوص آموزش و پرورش و دانشگاه نیز میتوانند در فرهنگ سازی و کاهش تصادفات نقش چشمگیری داشته باشند.
انتهای پیام/
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|