51 درصد زندانیان استان یزد مشغول به کار هستند
رضا ذوالفعلی نژاد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان زندانها در بعد اصلاح و تربیت زندانیان، اشتغال و حرفهآموزی آنهاست، گفت: زندانیان پس از اینکه وارد زندان میشوند پس از طی فرایندی، توسط همکاران ما شناسایی میشوند و آنهایی که از مهارت لازم برخوردار نیستند براساس تفاهمنامهای که با سازمان فنی حرفه ای، جهاد کشاورزی و سازمان میراث فرهنگی منعقد شده است به کلاسهای آموزشی معرفی می شوند.
شرکت بیش از 1500 مددجو در کلاسهای مهارت آموزی
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از چهار هزار و 400 نفر از زندانیان در این کلاسهای آموزشی شرکت کردند، در شش ماهه نخست امسال نیز بیش از یک هزار و 500 مددجو در رشتههای صنعت، کشاورزی، عمران و صنایع دستی که اینها نیز به چند زیر شاخه تقسیم میشوند شرکت کردند.
مدیرکل زندانهای استان یزد با بیان اینکه بیش از چهل رشته مهارتآموزی در زندانهای استان آموزش داده شده است، گفت: تاکنون بیش از 45 دوره از این رشتهها در زندان مرکزی استان، زندان اردکان و کانون اصلاح و تربیت استان برگزار کردیم.
ذوالفعلینژاد با بیان اینکه مهم ترین اصل در حوزه اصلاح و تربیت بحث اشتغال زندانیان است، گفت: با تحلیل آماری که در جامعه انجام شده بیکاری مسئله بسیار مهمی است که به چشم میخورد و چنانچه افراد دچار فقر اقتصادی نباشند دست به ارتکاب جرم و تکرار جرم نخواهند زد بنابراین در زندان به این مهم پی بردیم که اگر میخواهیم تکرار جرم صورت نگیرد باید به زندانیان حرفه بیاموزیم و مقدمات انجام این حرفه را در زندان و یا خارج از آن فراهم کنیم.
در آمد 600 میلیون تومانی زندانیان استان از محل فروش صنایع دستی
وی گفت: در سال گذشته زندانیان استان یزد بیش از 11 هزار اثر تولیدی داشتند و بیش از 600 میلیون تومان درآمد مددجویان در داخل زندان از محل فروش صنایع دستی و دیگر تولیدات آنها بوده است.
ذوالفعلینژاد درخصوص نحوه فروش و بازاریابی تولیدات و صنایع دستی زندانیان گفت: مسلما اگر تولیدات زندانیان به فروش نرود انگیزهای نیز برای آنها برای ادامه کار نمیماند اما خوشبختانه زندانیان اکثر تولیدات خود را در داخل زندان به فروش میرسانند و محصولات تولیدی را به یکدیگر میفروشند، البته پیش از کرونا در هر مناسبتی که نمایشگاه برگزار میشد غرفهای نیز به صنایع دستی زندانیان اختصاص داشت و در زندان اسکندر نیز غرفهای برای فروش این صنایع دستی داشتیم و هم اکنون نیز در مغازهای که در میدان مهدیه وجود دارد صنایع دستی زندانیان توسط بنیاد تعاون به فروش میرسد.
وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت فضا در جهت اشتغال زندانیان، اشتغال نشسته و یا درجا را تعریف کردیم و بسیاری از زندانیان در همان خوابگاه خود که بیشتر در حوزه صنایع دستی است مشغول به کار میشوند و با توجه به تنوع قومیتی که در بین زندانیان وجود دارد هر کدام به نحوی در زمینه صنایع دستی محلی و شهرستان خود فعالیت دارد و از محل فروش آن به کسب در آمد برای خود و خانواده خود اقدام میکنند.
اشتغال زندانیان استان در واحدهای تولیدی
مدیر کل زندانهای استان یزد عنوان کرد: در حوزه زندان باز و یا به عباری رأی باز، نیز دو اقدام انجام می شود زندانیانی جهت اشتغال به کار به بنیاد تعاون زندانیان و انجمن حمایت از زندانیان معرفی میشوند و قراردادهایی که دارند منتج به کسب در آمد میشود و براساس میزان مهارت و ساعت کاری که دارند حقوق دریافت میکنند.
وی ادامه داد: کاردیگری که انجام میشود بنیاد تعاونی زندانیان و انجمن حمایت از زندانیان با واحدها و کارگاههای خدمات و تولیدی قرارداد منعقد میکنند و مددجویان به این واحدها جهت کار اعزام میشوند که در حال حاضر در زمینه اشتغال 250 زندانی استان با 42 واحد تولیدی قرارداد بسته شده و در حال کار هستند و حقوق آنها از از 700 هزار تا سه میلیون تومان است.
ذوالفعلی نژاد ادامه داد: خوشبختانه تعداد متقاضیان و واحدهای تولیدی که برای به کارگیری زندانیان تمایل دارند روز به روز یشتر میشود چرا که طی سه سالی که این اقدام صورت گرفته شکایتی علیه مددجویان شاغل در این واحدها از سوی کارفرمایان صورت نگرفته است و همچنین ارزان بودن دستمزد این مددجویان نیز در به کارگیری آنها افزوده علاوه براین کاهش یافتن نیروی کارگری با خروج بخشی از نیروی اتباع از یزد، بازار به کارگیری مددجویان را پر رونق کرده است.
اشتغال 51 درصد زندانیان استان یزد
وی گفت: زندانیان استان یزد به دو دسته زندانیان مولد و زندانیان غیر مولد تقسیم میشوند که زندانیان مولد به مددجویانی گفته میشود که درآمد ماهانه آنها بیش از 400 هزار تومان است و زندانیانی که کمتر از این میزان درآمد دارند زندانیان غیر مولد نامیده میشوند.
وی با بیان اینکه 51 درصد زندانیان استان مشغول به کار هستند، ادامه داد: 26 درصد زندانیان استان یزد جزو شاغلان مولد با درآمد بیش از 400 هزار تومان هستند و بنا بر سیاستهای تعیین شده و برنامهریزی از سوی سازمان زندانها، باید تعداد زندانیان مولد در استان به 50 درصد افزایش یابد.
مدیر کل زندانهای استان یزد درخصوص اشتغال زندانیان پس از خروج از زندان گفت: تعدادی از زندانیان پس از آزاد شدن، در همان واحدهایی که پیش از آزادی مشغول به کار بودند به کار گمارده میشوند، همچنین تعدادی از زندانیان که دارای مهارت هستند پس از خروج به بانکهای عامل برای اخذ تسهیلات معرفی میشوند که این تسهیلات با توجه به شرایطی که وجود دارد به همسر یا والدین زندانی پرداخت میشود تا در زمینه اشتغالزایی فرد آزاد شده هزینه شود.
ذولفعلینژاد ادامه داد: سال گذشته اعتبار یک میلیارد تومانی برای ارائه این تسهیلات در تخصیص یافت و 50 زندانی از تسهیلات اشتغالزایی 20 میلیون تومانی با تنفس 6 ماهه برخوردار شدند که البته دریافت آن شرایط خاصی دارد و کارشناسان مرکز مراقبت بعد از خروج زندانیان با شناسایی و بررسی که انجام میدهند چنانچه زندانی شرایط دریافت این وام را داشته باشد وی را به بانک عامل معرفی میکنند.
ارائه تسهیلات برای اشتغالزایی پس از خروج از زندان
وی با بیان اینکه تقریبا 300 تا 400 نفر زندانیان استان از سال 95 پس از آزادی از طریق دریافت تسهیلات مشغول به کار شدند، گفت: بازگشت مجدد زندانیانی که از طریق مرکز مراقبت از خروج زندانی به کار معرفی شدند کمتر از یک درصد است و این موضوع نشان میدهد که حرفهآموزی زندانیان و کسب درآمد آنها در تکرار نشدن جرم بسیار موثر است.
ذوالفعلینژاد عنوان کرد: در رابطه با خانواده زندانیان با تفاهمنامهای با کمیته امداد منعقد شده است خانوادههایی که از مهارت لازم برخوردار باشند و بتوانند در این زمینه شغلی ایجاد کنند و فعالیت داشته باشند به کمیته امداد معرفی میشوند و تا مبلغ 50 میلیون تسهیلات در حوزه قالی بافی، جوشکاری، کارهای خدماتی و ... داده میشود.
وی ادامه داد: با همکاری انجمن حمایت از زندانیان استان نیز دو سال پیش کارگاه خیاطی در بلوار دانشجو جنب استخر عدالت راه اندازی و آنجا به نزدیک به 60 چرخ خیاطی تجهیز شد و تعدادی از خانوادهای زندانیان که مشتاق کار بودند آنجا مشغول شدند و در حال حاضر نیز تعدادی در این محل مشغول به کار هستند. و چنانچه خانوادههای زندانیان علاقمند به یادگیری مهارتی باشند با تفاهمنامهای که با سازمان فنی و حرفهای داریم میتوانند به صورت رایگان ثبت نام و از آموزشهای لازم برخوردار شوند.
700 زندانی استان یزد حافظ نیم تا 30 جزء قرآن
ذوالفعلینژاد در خصوص اقدامات فرهنگی اداره کل زندانها برای مددجویان این سازمان گفت: این سازمان مقدمات باسواد شدن و ادامه تحصیل زندانیان را از نهضت سواد آموزی تا دانشگاه فراهم کرده است و همچنین 25 روحانی در زمینه احکام شرعی، اخلاق و ... زندانیان آموزشهای لازم را به آنها میدهند.
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای تفسیر، روخوانی و روانخوانی قرآن در زندانهای استان گفت: بیش از 700 نفر از زندانیان استان یزد حافظ نیم جز تا 30 جز قرآن کریم هخستند و همچنین اقدامات خوبی در زمینه کتابخوانی نیز انجام گرفته و زندان یزد به عنوان اولین پایگاه کتاب و کتابخوانی در زندانهای کشور معرفی شد و کتابخوانی مرکزی یزد نیز به عنوان کتابخانه نمونه کشوری از لحاظ مشارکت انتخاب شد و سه سال پیاپی دستگاه برتر در حوزه جشنواره رضوی و حائز مقام شد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم: فاطمه عبدلی
Related Assets:
- کمک 250 میلیون تومانی کشاورز یزدی به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد
- حل مشکلات روحی و روانی؛مهمترین نیاز خانوادههای زندانیان/خیرین در حمایت از خانواده های زندانیان همت بیشتری داشته باشند
- 670 خانواده زندانی نیازمند در استان یزد در انتظار کمک و حمایت
- زندانیان استان یزد در 60 دوره مهارت آموزی شرکت کردند/ وجود 366 مرکز دولتی و آزاد آموزش فنی و حرفهای در یزد
- 164 محکوم مالی در زندانهای استان یزد چشم انتظار کمک خیرین هستند
- آزادی چهار زن محکوم مالی غیر عمد در یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|