ID : 35211018
رئیس اتحادیه صنف قصابان استان یزد:

85 درصد گوشت مورد نیاز یزد از واردات تامین می‌شود/ صادرات دام؛ عامل اصلی در افزایش قیمت گوشت


رئیس اتحادیه صنف قصابان استان یزد گفت: 85 درصد از دام مورد نیاز استان برای تامین گوشت از استان‌های دیگر مانند فارس، خراسان و کردستان وارد می شود.

علی ملک ثابت در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص قیمت گوشت گوسفند گفت: قیمت گوشت گوسفند هم اکنون 53 هزار تومان به فروش می‌رسد که نسبت به فروردین ماه که 42هزار تومان نرخ گذاری شده بود با افزایش 21 درصدی مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه میزان مصرف روزانه گوشت دام سبک و سنگین استان یزد تقریبا 85 تن است، ادامه داد: با توجه به اینکه استان یزد مراتع ندارد و کم آب است تنها 15 درصد از گوشت مصرفی در داخل استان تولید می‌شود و 85 درصد از دام مورد نیاز استان برای تامین گوشت از استان‌های دیگر مانند فارس، خراسان و کردستان وارد می شود.

رئیس اتحادیه صنف قصابان استان یزد ادامه داد: دام‌هایی که از این استان‌ها وارد یزد می‌شود در دو کشتارگاه صنعتی مهریز و اشکذر به صورت کاملا بهداشتی ذبح می‌شوند و پس از نگهداری به مدت 24 ساعت در سالن‌‌های بزرگ پیش سرد کشتارگاه، توسط ماشین‌های  یخچال‌دار حمل و در بین قصابی‌ها توزیع می‌شوند.

وی با بیان اینکه گوشت به میزان نیاز مردم در استان وجود دارد، افزود: تنها افزایش قیمت موجب شده که مردم در خرید گوشت مورد نیاز خود با مشکل مواجه شوند که عمده‌ترین دلیل آن نیز صادرات دام به کشورهای دیگر به دلیل قیمت بالاتر آن نسبت به بازار داخلی است.

وی گفت: متاسفانه گوشت گوساله در استان کم و قیمتش بالا رفته است چرا که گوساله از استان به استان‌های دیگر مانند تهران که قیمت بالاتری دارند فرستاده می‌شوند و گوشت شتر نیز چون این دام سنگین از هند و پاکستان وارد می‌شود قیمت بالایی دارد و هنوز قیمت ثابتی برای آن تعیین نشده است.

رئیس اتحادیه قصابان استان یزد با بیان اینکه گوشت سرد و گوشت گرم گوسفندی نیز از کشورهای دیگر به میزان کم به استان وارد می‌شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه صادرات دام به کشورهای دیگر وجود دارد و عاملی در افزایش قیمت شده است حداقل مسئولان واردات گوشت را آزادتر بگذارند تا قیمت گوشت متعادل شود و مردم قدرت خرید داشته باشند.

ملک ثابت با بیان اینکه تقریبا 330 واحد قصابی با مجوز و پروانه کسب در حال فعالیت در شهرستان یزد و حومه آن هستند، ادامه داد: تعدادی قصابی نیز بدون پروانه کسب فعالیت دارند که در حال شناسایی و پیگیری این موضوع هستیم و مردم نیز با توجه به بیماری‌هایی چون تب کریمه کنگو باید دقت داشته باشند تنها گوشتی را خریداری کنند که توسط کشتارگاه ذبح و مهر کشتارگاه بر روی آن حک شده باشد.

انتهای پیام/

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.