ID : 18865177
بازار وانفسای صنعت طلایی یزد؛

90 درصد طلای یزد در سایر استان ها توزیع می‌شود/ تلاش برای رفع مشکل صنعت دیرینه یزد با پیگیری‌های «جوکار»


نائب رییس اتحادیه صنف زرگرهای یزد با اشاره به اثرات نامطلوب مالیات بر ارزش افزوده بر صنعت طلاسازی در استان یزد گفت: با پیگیری‌هایی که محمدصالح جوکار؛ در دو سال گذشته داشته‌؛ مسئله دریافت مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد و با تصویب آن امید می‌رود مشکلات این صنف نیز برطرف شود.

به گزارش یزد آوا، صنعت زرگری یا طلاسازی از جمله مشاغل قدیمی و سنتی در استان یزد به شمار می‌رود. عیار بالا و دست‌ساز بودن از جمله ویژگی‌های شاخص طلا و زیورآلات ساخته شدن در استان یزد محسوب می‌شود که شهرت جهانی به آن داده است.

عیار طلای ساخته شده در استان یزد 20 و بالاتر از آن است این درحالی است که در کمتر جایی در کشور و حتی جهان، طلا با عیار 20 و بالاتر از آن دیده می‌شود. خوش رنگ‌تر، ملایم‌تر، پررنگ‌تر، شکندگی کمتر و مقاومت بیشتر از مزایای عیار بالای طلای استان یزد است.


 

در استان یزد، بیش از دو هزار کارگاه طلاسازی وجود دارد که بخش قابل توجهی از جمعیت استان در آن مشغول به کار هستند. اما در چند سال اخیر به دلایل گوناگون که مهمترین آن اجرای بد قانون مالیات بر ارزش افزوده است تعداد قابل توجهی از کارگاه‌های طلاسازی و زرگری‌ها تعطیل شدند.


بر اساس اعلام اتحادیه طلاسازان استان یزد در سال 94 نزدیک به هزار و 200 کارگر در کارگاه‌های طلاسازی استان بیکار شده و حدود 30 درصد از مغازه‌های بازار زرگری نیز تعطیل شده است.


 

بر اساس قانون و عرف، از اصل طلای خریداری شده، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، 7 درصد حق ویترین و 10 الی 45 درصد اجرت ساخت دریافت می‌شود. گفتنی است میزان دریافت اجرت ساخت بسته به نوع و طرح طلا متفاوت است و زیورآلات خارجی نسبت به زیورآلات داخلی اجرت ساخت بیشتری دارند.

به عنوان مثال اگر 10 میلیون تومان طلا خریداری شود، 26 الی 61 درصد به عنوان مالیات بر ارزش افزوده، حق ویترین و اجرت ساخت دریافت می شود و اگر فرد بخواهد به هر دلیلی طلای خود را بفروشد در بهترین حالت  تنها 74 درصد (7میلیون و 400 هزار تومان) و در بدترین حالت تنها 39 درصد (3 میلیون و 900 هزار تومان) پولی که هزینه شده باز می‌گردد.

در شرایط فعلی با وجود قانون مالیات بر ارزش افزوده ،خرید طلا اصلا به صرفه نخواهد بود و آن چه از بازار مشاهده می‌شود مردم تنها در موارد ضروری به خرید طلا اقدام می‌کنند و دیگر به طلا به عنوان یک کالای سرمایه‌ای نگاه نمی‌شود.

کاهش خرید طلا از سوی مردم و پرداخت مالیات‌های سنگین از عمده‌ترین دلایل تعطیلی کارگاه‌های طلاسازی و زرگری‌ها در استان یزد محسوب می‌شود.

 


نایب رئیس اتحادیه صنف زرگرهای یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا گفت: رکود همچنان بر بازار حاکم است، وضعیت مالی مردم خیلی خوب نیست و قدرت خرید آنان کاهش یافته است و وجود مالیات بر ارزش افزوده مزید برعلت شده و همه این عوامل باعث کاهش رونق در بازار شده است.

محمدحسین منتظری با اشاره به اثرات نامطلوب مالیات بر ارزش افزوده بر صنعت طلاسازی در استان یزد اظهار داشت: با پیگیری‌هایی که محمد صالح جوکار؛ نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در دو سال گذشته داشته‌؛ مسئله دریافت مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح و مورد بررسی قرارگرفته و انشاالله در مجلس آینده در صحن علنی مطرح خواهد شد و با تصویب آن امید می‌رود مشکلات این صنف نیز برطرف شود.

وی با اشاره به مشکلات سازنده‌های طلا و  آب شیره فروشان اذعان داشت: کارگاه‌های طلاسازی که به‌عنوان صنعتگر صنایع دستی شناخته شده‌اند، از پرداخت هر نوع مالیات معاف هستند.

منتظری ادامه داد: طی جلسات متعددی که با مسئولین استانی داشته‌ایم طی یک مصوبه استانی که استاندار نیز بر آن مهر تایید زدند آب شیره فروشان و ما بقی سازنده‌های طلا نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شوند.

وی با اشاره به اقدامات متعددی که در جهت حل مشکلات صنف طلافروشان انجام شده است اظهار داشت: طی دو سال موضوع مالیات بر ارزش افزوده از مبادی مختلف مورد پیگری قرار گرفت؛ راه سختی بود اما الحمدالله به نتیجه رسید.

منتظری اذعان داشت: با رفع مشکل مالیات بر ارزش افزوده سازندگان طلا، کارگاه‌های طلاسازی که تعطیل شده بودند به مرور و یکی یکی دوباره شروع به کار کردند و بسیاری از کارگرانی که اخراج شده بودند به کار خود بازمی‌گردند و کارگاه‌ها رونق گرفته است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه صنف زرگرهای یزد ضمن تشکر از تلاش‌های محمد صالح جوکار در بحث اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و کمک به حل مشکلات صنعت طلای استان گفت: صنف زرگری در استان یزد بالاترین میزان اشتغال را در بین اصناف مختلف دارد و هنوز هم جا برای ورود افراد جدید به این صنف وجود دارد.

منتظری ضمن بیان این که استان یزد تامین کننده طلای سایر استان‌ها نیز است افزود: حدود 90 درصد از تولیدات طلای استان یزد در سطح کشور توزیع می‌شود و تنها 10 درصد آن در داخل استان به فروش می‌رسد.

وی با بیان این که بازرسی‌های متعددی از کارگاه ها و مغازه های طلافروشی انجام می‌شود ادامه داد: طی بازرسی‌هایی که صورت می گیرد عیار طلا در آزمایشگاه سنجیده می‌شود و بر اساس مستندات می‌توان گفت میزان تقلب در ساخت طلا در استان یزد در حد صفر است.
 

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.