ID : 37559928
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی یزد:

«چالش های بانکی» گریبان کارآفرینان یزدی را رها نمی کند/ صنایع تبدیلی بی نصیب از معافیت های مالیاتی


علیرضا طاقه باف گفت: کمبود اعتبارات و تسهیلات یارانه دار و همچنین عدم توانائی در تهیه وثیقه توسط سرمایه گذاران و مشکلات بانکی در زمینه دریافت و پرداخت تسهیلات از چالش ها و مشکلاتی است که گریبانگیر فعالان اقتصادی در این حوزه است.

علی‌رضا طاقه باف در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، اظهار داشت: در چند سال اخیر تعداد واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی و غذایی استان یزد از 168 واحد به 348 واحد رسیده و همینطور میزان اشتغالزایی این واحدها به دو برابر وظرفیت تولید سالیانه آن ها نیز 3برابر افزایش یافته است.

وی با بیان این که سازمان جهاد کشاورزی متولی صدور جواز تاسیس و پروانه  بهره برداری صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و حمایت از سرمایه گذاران در این بخش است، گفت: تعدادی جوازهای تاسیس صادره تا کنون 973 فقره با ظرفیت تولید 2 هزار و 497 هزار تن و اشتغال 14 هزار و 400 نفر است که دارای عملیات اجرائی و پیشرفت فیزیکی صفر تا صد بوده و در سال های آتی به    بهره برداری خواهند رسید.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان یزد عنوان کرد: تعداد واحدهای به بهره برداری رسیده تا کنون 348 فقره با ظرفیت تولید 1225 هزار تن و اشتغال 6 هزار و 100 نفر می باشد و این واحدها در زمینه های مختلف صنایع تبدیلی باغی، دامی، زراعی و شیلاتی و سردخانه مشغول به کار هستند.

طاقه باف با اشاره به شرایط اقتصادی کشور اظهار داشت: باتوجه به وضعیت اقتصادی کنونی و عدم ثبات قیمت های مواد اولیه و کشش بازار فعلی عموم این واحدها کمتر از ظرفیت اسمی فعالیت دارند که با برنامه ریزی جهت تامین سرمایه در گردش لازم آنها امید است با تمام ظرفیت خود ادامه فعالیت نمایند.

وی با بیان این که بیشترین پروانه بهره برداری صادره مربوط به ترمینال های ضبط و فرآوری پسته به تعداد 121 مورد است ادامه داد: بعد از آن واحدهای فرآورده های کنجدی با 71 فقره بیشترین پروانه بهره برداری را دارند و سایر پروانه ها در زمینه صنایع بسته بندی، سردخانه و تولید خوراک دام و غذاهای آماده و نیمه آماده در جایگاه های بعدی قرار دارند.

طاقه باف تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش کارگاه ها از جمله وظایف این مدیریت دانست و عنوان کرد: جهت جوازهای تاسیس تا 70% سرمایه ثابت و جهت پروانه های بهره برداری بخش اعظمی از سرمایه در گردش مورد نیاز از محل اعتبارات موجود، سرمایه گذاران به بانک های عامل و عمدتاً بانک کشاورزی معرفی می گردند.

وی اظهار کرد: پروژه های شاخص صنایع تبدیلی در استان که تاکنون به بهره برداری رسیده اند می توان به کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین معین دام، فرآورده های کنجدی شرکت مهسان سلامت، تولید کنسانتره پیشگامان، سردخانه کوثر، کشتارگاه صنعتی سپید مرغ ، تولیدی سیب زمینی منجمد  اشاره کرد.

طاقه باف تصریح کرد: هم اکنون استان یزد نیاز به ایجاد واحدهای تولیدی غذاهای آماده و نیمه آماده ، میوه جات و سبزیجات خشک و فرآوری زعفران و خرما دارد و قابلیت ایجاد آن در استان وجود دارد و از این رو این واحدها جزء اولویت های سرمایه گذاری در استان می باشند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان یزد عدم ثبات بازار و ثابت نبودن قیمت نهاده ها و مواد اولیه را از مشکلات صنایع تبدیلی و غذایی استان دانست و افزود: افزایش قیمت های حامل های انرژی و عدم استفاده از ماشین آلات با تکنولوژی مدرن و همچنین ضعف در قوانین و مقررات حمایتی از جمله معافیت های مالیاتی و گمرکی از مشکلات عمده واحدهای صنایع تبدیلی است.

طاقه باف در پایان با اشاره به مشکلات مالی صنایع تبدیلی استان ابراز داشت: کمبود اعتبارات و تسهیلات یارانه دار و همچنین عدم توانائی در تهیه وثیقه توسط سرمایه گذاران و مشکلات بانکی در زمینه دریافت و پرداخت تسهیلات از چالش ها و مشکلاتی است که گریبانگیر فعالان اقتصادی در این حوزه است.

انتهای پیام/

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.