آتش فتنه منطقه دامن دیگران را خواهد گرفت/ فرهیختگان برای حل مشکلات طرح ارایه کنند
به گزارش یزد آوا به نقل از مهر، حجتالاسلام حسن روحانی شامگاه یکشنبه در نشست شورای اداری استان خراسان رضوی بیان اینکه امروز ناامنی و بیثباتی در کل منطفه، معضل بزرگی است، گفت: امیدواریم بشود این مشکلات را مهار کرد زیرا نا امنی در منطقه مسئله بسیار مهمی است.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه کشور ما بحمدالله باثبات و امن است، بیان کرد: ما به امنیت دیگران هم کمک کردهایم، برخی از مسایل در این شرایط قابل بازگویی نیست ولی شاید در آینده بتوان آنها را بیان کرد.
روحانی ادامه داد: مردم عراق امروز وضع بسیار نابسامانی دارند، آوارگی، به هم ریختگی اوضاع و شرایطی که واقعا تحمل شنیدن برخی اخبار آن بسیار سخت است تا چه رسد به دیدنش.
رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه در کشوری مثل عراق، برخی گروهها مثل داعش دختران و پسران را در بازار بفروشند و نرخ داشته باشند، تصریح کرد: اصلا در مخیله ما نمیآید که در کشور اسلامی همسایه ما تا این حد فاجعه وجود دارد.
وی با اشاره به ناامنیها در سوریه، لبنان، فلسطین، لیبی، پاکستان و افغانستان اظهار داشت: فاجعه بسیار بزرگی در پس این نا امنی هست و دشمنان، جهان اسلام را با معضلات و مشکلات فراوانی مواجه کرده اند.
شرایط فرهنگی امروز بسیار پیچیده است
روحانی به شرایط فرهنگی هم اشاره کرد و گفت: از نظر فرهنگی اوضاع منطقه و جهان اسلام و وضعی که خود ما هم با آن مواجه هستیم، نیز امروز نسبت به گذشته بسیار سخت و پیچیده تر شده است.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که قوانین، مقررات و دولت ها کارهای زیادی را در زمینه فرهنگی در کشور انجام داده اند، تاکید کرد: باید نسل جوانمان را برای فضای کنونی آماده کنیم و بدانیم که نمی توان همه چیز را مانع شد.
وی افزود: باید اذهان، افکار، ایمان و انگیزه جوانان ما تقویت شود، اگر ایمان تقویت شود با هر بادی همه چیز به لرزه در نمی آید.
رییس دولت تدبیر و امید یادآور شد: ما باید بتوانیم جوان هایمان را خوب تربیت کنیم و این کار باید از مدارس شروع شود، اما این بدان معنا نیست که صدا و سیما، خانواده ها، سایت ها و روزنامه ها در این زمینه موثر نیستند.
پرچم انقلاب اسلامی بالای سر همه است
رییس جمهوری گفت: معضل دیگری که ساخته و پرداخته دشمنان ما است، ایران هراسی است. آنها گفتند ایران دنبال سلاح کشتار جمعی است و دروغ هایی در این باره درست کردند.
روحانی با بیان این که ما همه زیر یک پرچم هستیم و کشور ما ایران اسلامی است، افزود: پرچم انقلاب اسلامی بالای سر همه است و ما باید ایران هراسی را در دنیا از بین ببریم.
وی ادامه داد: متاسفانه گاهی وقتها برخی از حرفها، سخنان و اعمال که البته با حسن نیت است، برای دشمنان بهانههای جدید به وجود می آورد و آنها به افکار عمومی دنیا القا میکنند که ایران خطر است.
روحانی با یادآوری اینکه اخیرا برخی از مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که درست است تروریسم خطر است اما یادمان نرود که ایران چه خطری میتواند داشته باشد، تصریح کرد: این به خاطر آن است که شرایط فشار بر مردم ایران را حلال و قانونی کنند تا دنیا به آن ها اعتراض نکند.
برنامه ریزی مهمتر از منابع
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات شهر مشهد اشاره کرد و گفت: دولت های قبلی هم تلاش کرده بودند برخی از معضلات این شهر را حل و فصل کنند ولی نتوانستند.
روحانی ادامه داد: باید دلیل آن را بیابیم تا هم مسئله بافت فرسوده حل شود، هم هویت فرهنگی شهر مد نظر باشد و هم مسئله حاشیه نشینی حل شود.
وی افزود: البته برخی از مشکلات حل و فصل شده اما به نقطه مطلوب نرسیده است، امروز هم در دولت تاکید کردم که ببینیم در سه سال فرصت باقی مانده، چه خدمتی می توانیم انجام دهیم؟
روحانی با بیان این که مشکل آب، یک مشکل عمومی است، گفت: فکر می کردیم چهارمحال و بختیاری که منبع آب کشور است در این زمینه کمتر مشکل دارند، دیدیم آن ها هم مشکل دارند، کدام استان است که مشکل آب، فاضلاب، کشاورزی، محیط زیست و از همه مهم تر معضل اشتغال نداشته باشد؟
رییس دولت یازدهم با بیان اینکه برنامه ریزی برای استفاده از امکانات موجود مهمتر از منابع و درآمد است، افزود: در دو دولت قبل درآمدشان بیشتر از دولت های پیشین بود.
روحانی ادامه داد: اگر سه هشت سال گذشته را کنار هم بچینیم، درآمد ارزی 8 سال اول، حدود 225 میلیارد دلار بوده، در هشت سال دوم حدود 262 و در هشت سال سوم 833 میلیارد دلار بوده است.
رییس جمهوری اضافه کرد: معلوم است دلیل این همه طرح های نیمه تمام، درآمد نیست، درآمد ارزی بیشترین بوده است اما نتوانستیم مشکلات را حل و فصل کنیم، اگر به ریشه ها نپردازیم، مشکلات حل نمی شود، همین طور که پیش می رویم برخی از مشکلات یا بیشتر می شود یا بزرگتر جلوه می کند.
وی تاکید کرد: اگر نتوانیم بیکاری را حل کنیم که راهش توسعه و تولید است و راه دیگر ندارد، تنها مشکل اقتصادی پدید نمی آید، بلکه مشکل اجتماعی و فرهنگی هم است و دیگر گوش به حرف عالم، حوزه علمیه و فرهنگیان نمی دهند.
روحانی با بیان این که فقر و فشار اجتماعی ممکن است ایمان را برباید تا چه رسد به هنجارهای اجتماعی، افزود: در شرایط فعلی باید از همه امکانات موجود کشور به بهترین وجه استفاده کنیم، یکی از آن ها شروع نکردن پروژه جدید است و راهکار دیگر، تشویق بخش خصوصی است.
رییس جمهوری اضافه کرد: برای توسعه کشور اگر فروش نفت دوبرابر شود باز هم کافی نیست، نمایندگان مجلس این ها را می دانند، اگر بخواهیم کشور را به توسعه برسانیم، 300 میلیارد دلار هم کافی نیست.
روحانی تصریح کرد: این منابع برای تمام طرح های توسعه مورد نیاز کافی نیست، مشکل بیکاری مثل مشکل آب است، آیا می شود بدون آب زندگی کرد؟
همه چیز به دست دولت حل نمیشود
روحانی با بیان این که 90 درصد مصارف آب کشور در بخش کشاورزی است، افزود: با صرفه جویی در 10 درصد آب مصرفی، مشکل کشور برای سالهای بعد به صورت موقتی حل می شود و اتفاقا امروز که با وزیر امور خارجه دانمارک ملاقات داشتیم یکی از بحث هایش این بود که در بحث آبیاری طرح های بسیار مدرنی داریم و آمادگی داریم این فناوری را به شما منتقل کنیم.
رییس شورای عالی آب ادامه داد: در دنیا فناوریهای زیادی وجود دارد و ما باید منابع مان را افزایش دهیم، اما اگر فکر می کنیم همه چیز را دولت باید حل کند، درست نیست، امروز کار اقتصاد و توسعه و حتی بسیاری از کارهای زیربنایی در اختیار بخش خصوصی است.
رییس دولت یازدهم با بیان اینکه مالیات یکی از منابع دولت است، خاطر نشان کرد: در این صورت باید بخش خصوصی فعال شود تا دولت بتواند مالیات بگیرد و گرنه از مردمی که درآمد ندارند که نمی شود مالیات گرفت.
روحانی بخش دیگر درآمد را ناشی از فروش نفت دانست و ادامه داد: این ناصحیح است، آن هم فروش نفت خام، حالا که نمیگذارند بفروشیم و بر فرض از این تحریم ها عبور کنیم و بتوانیم نفت را بفروشیم، آیا این روش، صحیح است؟
لزوم اتفاق نظر داشتن در مباحث مختلف
وی با تاکید بر این که همه باید دست به دست هم دهیم، افزود: فرهیختگان جامعه باید برای حل مشکلات برنامه و طرح ارایه کنند، سال هاست که مبارزه با فساد را شعار می دهیم، آیا حل شده است یا فسادهای بزرگتری شکل گرفت؟
روحانی ادامه داد: انجمن های علمی، فرهیختگان و کارآفرینان باید به صحنه بیایند، همه باید در مشکلات اصلی کشور هم نظر شویم.
رییس دولت یازدهم اضافه کرد: همین که همه کشور به موضوع آب متمرکز شده اند، موضوع مبارکی است، البته کم آبی مبارک نیست اما هم نظر شدن در یک موضوع مبارک است و همین گونه است موضوع محیط زیست.
رییس جمهوری اضافه کرد: اگر همه به اتفاق به این موضوع رسیدیم که در جامعه مشکل فرهنگی داریم، همه باید برای حل آن هم دست به دست هم دهیم. این که همدیگر را متهم کنیم، مشکلات ما را حل نمی کند.
روحانی با تاکید بر این که باید همفکر شویم و تحلیل واحدی داشته باشیم، گفت: اگر این گونه شد، هم نظر ، همدل و همکار خواهیم شد و همه دست به دست هم می دهیم و کار را انجام خواهیم داد.
وی به موضوع طرح جامع نظام سلامت اشاره کرد و گفت: در این طرح همه هم نظر هستیم و کسی نمی گوید که مخالف این طرح هست، باید منسجم شویم و مشکلات را مثل هم ببینیم.
روحانی یادآور شد: یک مذاکره هست و این مذاکره یک حادثه و واقعه است و دو نگاه در آن وجود دارد، یکی فکر میکند که سر ایرانی همیشه کلاه می رود، یکی از آن سو تحلیل میکند که اتفاقا با منطق مذاکره می توانیم حرف حق را به کرسی بنشانیم و معتقد است که حرف حق همیشه به کرسی می نشیند.
روحانی ادامه داد: اختلافات را هم باید تحمل کنیم و هم باید کم کنیم و هم باید به هم کمک کنیم، این که مقام معظم رهبری فرمودند که حمایت از دولت وظیفه است، واقعا نمیتوانیم بدون حمایت مردم از مشکلات عبور کنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: اگر در یکسال گذشته توانستیم از بسیاری از مشکلات عبور کنیم به دلیل حمایت مردم، مراجع، مجلس شورای اسلامی، رهبر معظم انقلاب و همه مردم بود و در آینده هم نمی توانیم بدون حمایت مردم مشکلات را حل کنیم.
روحانی با بیان این که به آینده کشور بسیار امیدوارم، گفت: اگر دست به دست هم دهیم میتوانیم از مشکلات عبور کنیم، در یکسال گذشته هم این گونه بوده است و در حالی که تحریم وجود داشت توانستیم تورم را کنترل کنیم و از رکود خارج شویم.
Related Assets:
- تصویر؛ رئیس دفتر رئیس جمهور و معاونش با موتور به جلسه دولت رفتند
- رئیسجمهور به عیادت امام خامنهای رفت+عکس
- برنامهای برای دیدار با اوباما ندارم/ بعد از ۴۰سال تورم را یکرقمی خواهیم کرد/نسبت به نقد باحوصلهایم/استیضاح راه دولت را تغییر نمیدهد
- از "دستبوسی" منتقدان "استاد" تا "بی سواد" و "بی شناسنامه" خواندن آنها
- با تغییر یک نفر مسیرمان عوض نمیشود/تا پایان به منتقدان احترام میگذاریم
- دولت: 400 هزار شغل جدید ایجاد شده است/ مرکز آمار:690 هزار نفر از تعداد شاغلان کاسته شده است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|