ID : 6270856
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد

احداث و راه اندازي بزرگترين موزه منطقه كوير كشور در استان يزد


مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد از احداث و راه اندازي بزرگترين موزه منطقه كوير كشور در استان يزد

به گزارش یزد آوا ، صنايع دستي و گردشگري موزه‌ها از مهمترين ابزارها براي معرفي آثار باقيمانده از گذشته به حساب مي‌آيند و در دنياي امروز نقش عمده‌اي در حيات فرهنگي بشر به عهده دارند و به بياني ديگر در دنياي كنوني و در جهاني كه در آن تبادل فرهنگ و انديشه معني تازه‌اي پيدا كرده است، فراهم آوردن مكاني براي نمايش آثار به جاي مانده از دنياي كهن، نيز معنايي نوين دارد. بدين ترتيب ضرورت ايجاد و راه اندازي موزه‌ها در دنياي كنوني بسيار واضح و روشن مي‌نمايد.

بهرام رضايي  مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري  استان يزد گفت: براساس برنامه چهارم توسعه 13 موزه منطقه‌اي و تخصصي در کشور به تصويب رسيد که موزه منطقه اي کوير از جمله اين 13 موزه ايست که همزمان با ساير نقاط کشور در يزد احداث و راه اندازي خواهد شد.

وي افزود: موزه‌ي منطقه‌اي، موزه‌ايست كه فراتر از موزه‌‌هاي استاني تعريف مي‌شود و اهداف موزه را در سطح وسيعتري دنبال مي‌كند.

رضايي گفت: مطالعات توجيهي، فني، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و مطالعات طراحي فاز يك اين موزه طي سالهاي گذشته به پايان رسيده و اکنون عمليات اجرايي  فاز اول آغاز شده است.

وي با اشاره به اينکه اين موزه در زميني به وسعت 24 هزار مترمربع احداث خواهد شد گفت: اين موزه داراي 15هزار متر مربع زيربنا که شامل فضاهاي فرهنگي، آموزشي، موزه‌اي و اداري، 7000 متر مربع حياط و محوطه سبز و حدود 3000 متر مربع فضاهاي خدماتي و رفاهي با الهام از معماري سنتي و اصيل منطقه طراحي و اجرا خواهد شد.

رضايي افزود: نقش حياتي موزه ها در جوامع بشري نقشي بديع، ماندگار و مروج ناب ترين پديده‌هايفرهنگي است. موزه ها از معدود مراكز حفظ يادگاران نسل گذشته و در حقيقت فرزندان هنرو تاريخ هستند. هر يك از اين اشيا در عين بي زباني به هزار زبان سخن مي‌گويند؛ زيرااسناد معتبري از هنر، فرهنگ و تاريخ را ارايه مي دهند.

وي در خصوص رسالت اصلي موزه منطقه اي کوير خاطر نشان ساخت: اين موزه بدنبال فراهم آوردن بستري مناسب براي بازشناسي و يادآوري ابعاد هويت فرهنگي و تمدن ايراني است و براي تحقق اين امر، به مطالعه و معرفي توانمنديها و پتانسيل‌هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي استان‌هاي حاشيه کوير خواهد پرداخت.

وي با اشاره به اينکه موزه‌هاي منطقه‌اي حافظ و نگهبان مواريث فرهنگي، تمدني و طبيعي هستند افزود: در جاي‌جاي سرزمين ايران به واسطه سابقه طولاني مردماني كه در آن زيسته‌اند كانونهاي مهمي از تمدن و فرهنگ وجود دارد اين كانونها در طول هزاران سال در نقاط و بخشهاي مختلف كشورمان به وجودآمده‌اند و از اين حيث ايران را از غناي فرهنگي و تاريخي بالايي برخوردار كرده‌اند. بسياري از اين كانونها در دل خاك خفته‌اند و ما امروز آثار و اشياء مربوط به آنها را از دل خاك بيرون آورده و در جهت شناخت سرزمين‌مان به مردم معرفي مي‌كنيم و بسياري از كانونهاي ديگر در سير تاريخي خود به حيات زنده امروز رسيده‌اند و نمود خود را در حيات امروزي شهرها (بافت‌هاي تاريخي) به نظاره نشسته‌ايم

رضايي افزود: با راه‌اندازي موزه‌هاي منطقه‌‌اي در سطح كشور مي‌توانيم در معرفي فرهنگ و تمدن منطقه از طريق معرفي آثار به جاي مانده، فرهنگ، تاريخ و پيشينه اقوام، ايجاد شناخت مردمان از گذشته خود، به رشد و پيشرفت فرهنگي منطقه ياري و در توسعه جذب گردشگر سهيم باشيم .

وي گفت: ميراث فرهنگي تنها به آثار هنري، صنعتي و اشياء ملموس محدود نمي‌شود بلکه بنيان فرهنگ، کيفيت و شيوه زندگي که در دنياي امروز به دست فراموشي سپرده شده، در محدوده‌ي ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي موزه‌هاي منطقه‌ايست كه احيا، و بازشناسي مي‌شود. لذا حفظ و نگهداري ميراث فرهنگي و تمدني، به معناي نگهداري جسد آنها نيست بلکه به منظور حفظ و حراست باطن اين مواريث و ارزش‌هاي نهفته در آن است.

رضايي گفت: تاکنون بالغ بر 5 ميليارد ريال صرف مطالعه، طراحي و احداث فاز اول موزه منطقه‌اي شده است.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


گفتگو گفتگو

Content with tag خطبه.

There are no results.

گزارش گزارش

Content with tag خطبه.

There are no results.