ID : 7811773
بعد چهارم جنگ در تصرف غزه محاصره شده است

از قنات های کویر ایران تا تونل های سرزمین غزه


برای اثبات اراده آهنین مجاهدین غزه، این راهروهای زیرزمینی سند بی شائبه‌ای هستند که در حافظه تاریخ ماندگار خواهد شد و...

به گزارش یزد آوا؛ دکتر مهدی صادقی​ طی یادداشتی که در اختیار یزد رسا قرار داده است، آورده است: تا حد زیادی درست است که می گویند اراده انسان‌ها در دنیای تکنولوژی ها تضعیف شده، امّا این حکم، به صورت کلی صحیح نیست. اگر به جنگ اعجاب‌آور غزه نگاهی بیاندازیم بطلان این پنداشت متعارف معلوم می شود. اتفاقاً در این دنیای رفاه طلبی و سرگرمی زدگی، همچنان اراده‌هایی پولادین وجود دارند که در تاریخ کمتر مشابه‌ای دارد. اگر به پدیده شگرف تونل‌های غزه توجه نماییم و اندکی تأمل کنیم عظمت و قدرت روحی مجاهدین غزه مشخص می شود. فقط تصور نمائید: چندده تونل در عمق 30 تا 40 متری زمین با عرضی حدود 70 سانتیمتر و با طولی در اندازه‌های 7 و 8 کیلومتر در کمال خفا و با مخاطرات فراوان حفر شده است. تعداد دقیق تونل‌های غزه مشخص نیست، اما آنچه مشخص است اینکه بخش اعظم مایحتاج غزه(مواد غذایی و اسلحه و ..) از مسیر این تونل‌ها تأمین می‌شود. واقعاً اگر بشر به منتها درجه ممکن تحت فشار و سختی نباشد  به حفر چنین سازه های مخوفی اقدام نخواهد کرد. مردم غزه درحد استیصال و اضطرار تحت فشار قرار داشته اند که به فکر احداث این تونل ها افتاده اند. البته اگر ملتی ضعیف و سرخورده باشد زحمت و رنج چنین ابتکارات محنت باری را تحمل نمی‌کند و اصولاً به فکر چنین راه حل های بدیعی نمی افتد. در دنیای تکنولوژی زده ترویج می شود که انسان اسیر تمایلات خود باشد اما مردم غزه در برابر فشارهای چندلایه و سیستماتیک، تسلیم نشده و سازش نکرده اند . نمونه مشابه این تونل‌های شگرف را بشر تنها در دنیای ماقبل مدرن تجربه کرده است.


قنات: شاهرگ حیات  و رکن زندگی در کویر ایران
قنات های کشور خودمان را به یاد بیاورید: سازه های عجیب و تحسین برانگیز که با خود حرف و تحلیل بسیاری دارد.قنات یکی از شاخصه های تمدنی ایران اسلامی است. یکی از مشابهت‌های قنات‌های گذشته ما با تونل های غزه همین وجه ارادی آن است. اگر انسان به منتها درجه ممکن مجبور باشد راه حلی برای خروج از اضطرار می یابد. اگر در روزگاران گذشته راهی برای رفع کم آبی و مدیریت آب پیدا نمی شد خطر مرگ و زوال دسته جمعی در نقاط کویری ایران کاملاً جدی بوده است. انسان های با اراده سرزمینمان با تیشه عزم خود به جان ارض افتادند و قنات‌های معروف کشورمان را به وجود آوردند. قنات ها زیر بنای تکنیکی (وسیله ای برای بدست آوردن آب)، اقتصادی(توسعه ی کشاورزی)، جمعیتی (افزایش کشاورزی و آبادانی و جذب و اسکان جمعیت) در ایران بودند و موجب دوام و پایداری تمدن مان شدند. قنات، شاهرگ حیات  و رکن زندگی در کویر ایران است.   همیشه برای آنکه طعم حیات برای مردم از بین نرود باید عده ای پیش قدم شوند و از طعم مرگ نهراسند .تنها اراده انسان های آزاده است که بر جبر و اجبار شورش می کند. شجاعت و دلیری مقنی‌های کویر ایران واقعاً جای تفکر دارد. کلنگ‌دار يا مقني به دليل حساسيت و اهميت كارش از پايگاه اجتماعي بسيار بالايي در جامعه برخوردار بوده است. جالب است بدانیم مقنی‌ها عرفی داشته اند که لباس سفید برای کارشان می پوشیده اند به نشانه آنکه کفش پوشیده ایم و مشغول کاری شاید بی بازگشت شده ایم.کلنگ‌دارها  هر وقت كه براي حفر قناتي مي‌رفتند، وصيت مي‌نوشتند و غسل مي‌نمودند و سعي مي‌كردند كه لباس سفيد به تن كنند چون اگر قنات بريزد كسي نمي‌توانست او را بيرون بياورد و آن لباس سفيد در واقع كفن آن‌ها مي‌شد. به همين خاطر مقني‌ها هميشه از قداست خاصي در نزد افكار عمومي برخوردار بودند. با عقل حسابگر منفعت طلب، نمی توان مقنی گری را تحلیل نمود. چه کسی حاضر می شود در عمق چند صد متری کلنگ بزند در حالیکه می داند خطر مرگ محتمل است. چه بسیار مقنی‌ها که برای تهیه عصاره زندگی مردم یعنی آب ،جان عزیز خود را در تونل های قنات‌ها از دست داده اند. حتی جنازه برخی‌ها هم همانجا جا مانده است .آب در کویر، عصاره ای است که ارزش این فداکاری‌ها و جانفشانی‌ها را داشته است. فداکاری لازمه طبیعی برساخته شدن تمدن ها است.

از مقنی های کفن پوش تا مجاهدین غزه
تونل های غزه هم مانند قنات در روزگاران گذشته،نقش حیاتی برای مردمان مظلوم اما شجاع و متعصب  سرزمین غزه دارد.گفته می شود با مرور زمان تونل‌های غزه دارای امکاناتی چون تلفن و برق شدند. این تونل‌ها تنها برای حمل کالا و سلاح مورد استقاده قرار نمی‌گیرند، بلکه هنگام حملات اسرائیل تبدیل به پناهگاه نیز می‌شوند. صعوبت و سختی لازم برای حفر این دهلیزها در عمق خاک غزه سبب شده است بسیاری از مجاهدین جان خود را تقدیم کنند خصوصا آنکه همه مراحل حفر این کاریزها باید دور از چشم ماهواره ها و هواپیماهای مرتبط با صهیونیست های خبیث باشد.برای مردم غزه در این کارزار نابرابر راهی جز احداث این کاریزها باقی نمانده بود. مجاهدین غزه هم مثل مقنی های خودمان کفن پوش و دست از جان کشیده اند.گوهری که مجاهدین غزه برای آن تیشه می‌زنند «عزت»و «آبرو» است. عزت هم مثل آب است با همان زلالی و به همان مهمی. خاصیت هردو حیات بخشی است و طعم زندگی بدون آب و عزت چشیده نخواهد شد. تنها ناراحتی آن است که انسان‌هایی بنشینند و این فداکاری‌های وصف ناشدنی را کم اهمیت جلوه دهند. اما تاریخ تلاش های مردم غزه در زیز زمین را به عنوان میراث باارزش حفظ خواهد کرد. تحلیل گران تاریخی می‌گویند سازه‌هایی چنین اعجاب‌آور در عمق کویر ایران ( قنات )، خود بهترین دلیل بر عظمت و بزرگی تمدن ایران اسلامی است. در همین راستا مباحثی محققانه در مورد حوزه تمدنی قنات وجود دارد . به طور مشابه باید بگوییم طلیعه دنیای بدون اسرائیل با حفر تونل‌های غزه ، ساخته شده است. در آینده ، تاریخ ، جهادگران غزه را که در اعماق زمین کلنگ غیرت کوبیدند را از چاه غربت بیرون خواهد آورد و ارزش کار آنها را تحلیل خواهد کرد .مجاهدین فلسطین معماران تمدن جهانی بدون اسرائیل هستند.

غزه بعد چهارم جنگ را تصرف کرده است
برای اثبات اراده آهنین مجاهدین غزه، این راهروهای زیرزمینی سند بی شائبه‌ای هستند که در حافظه تاریخ ماندگار خواهد شد. در حالت عادی اگر جایزه مالی فی المثل 100 میلیونی هم برای یک فرد عادی تعیین کنند و از او بخواهند فقط یک بار از یکی از این تونل‌ها عبور کند ، شاید بسیاری این پیشنهاد را نپذیرند چه برسد به مخاطرات احداث این تونل ها. باید توجه نماییم تمدن‌ها وقتی شکل می گیرند که انسان اراده تغییر محیط طبیعی و سیاسی را اثبات نماید. مردم غزه اراده نابودی نهایی رژیم گرگ صفت اسرائیل را نشان داده اند. پیچ تغییر مسیر تاریخ نشانه هایی دارد. تونل‌های اعجاب انگیز و رعب آور غزه به ما از فروپاشی اسرائیل خبر می دهد. مجاهدینی که چنین با قهر و غضب، کلنگ اراده شان را به زمین زده‌اند و نقب‌هایی برای تنفس طبیعی و نظامی خود ساخته‌اند ، اگر حداقل تجهیزات لازم فراهم شود قبر اسرائیل را حفر خواهند کرد. طلیعه دنیای بدون اسرائیل ساخته شده است.یکی از بزرگترین دردسرهای اسرائیل گرگ صفت در این جنگ نابرابر، همین تونل‌ها بوده است. ابتکار استراتژیک و متهورانه مجاهدین غزه، معادلات کلاسیک جنگی را درهم شکسته است.سبکی که فلسطینی ها ابداع کرده اند تحسین برانگیز و تأمل برانگیز است. از این به بعد در کتابهای آکادمیک بررسی جنگ‌های نظامی، باید در کنار نبرد آبی و خاکی و ... نبرد «زیر زمینی» و «جنگ تونلی» را هم اضافه کنند. غزه محاصره آبی و خاکی و هوایی است اما فلسطینی ها فعل فروپاشی صهیونیزم را با حفر این کانال ها صرف کرده اند. در غزه یک میلیون و ۸۰۰ هزار فلسطینی زندگی می‌کنند که با سیم خاردار، پست‌های نظامی و دیوارحائل نژادپرستانه در محاصره اسرائیل و مصر قرار گرفته‌اند. تنها راه خروج فلسطینیان گذرگاه رفح در مرز مصر بود که این گذرگاه هم پس از قدرت‌گیری حماس در نوار غزه در سال ۲۰۰۷ بسته شد. غزه از سه بعد(آبی، خاکی، هوایی) محاصره شده اما بعد چهارم(زیرزمینی) را تصرف کرده است. متأسفانه هر ازگاهی شبهه می شود که ایران کاسه داغ تر از آش است و بی دلیل نابودی نهایی اسرائیل را ترویج می کند. شبهه می‌شود که خود فلسطینی ها به این حد در نبرد جدی نیستند و قاطعیت لازم را ندارند. حفر تونل های غزه، استدلالی محکم و متقن بر رد این شبهات سیاسی است.اراده نافذ فلسطینی ها در حفر تونل های غزه متبلور شده است.


وفای خاک و گشایش آسمانی
اگر دقت کنیم گویی میان گشایش آسمانی با دل خاک ارتباطی رمزآلود وجود دارد .گشایش های الهی در جنگ 8 ساله ما ،حاصل ناله های عاشقانه رزمندگان در قبرهایی بود که برای تضرع و مناجات در دل خاک حفر کرده بودند. به همین منطق، نفس حق مجاهدان غزه در اعماق زمین مقدس فلسطین ، بی شک فتح الهی را نازل خواهد کرد. شاید وفای خاک در نبردهای جبهه حق به خاطر برکت ودیعه ای است که حضرت بوتراب امام المتقین علی‌بن‌ابیطالب در دل چاه‌ها به امانت نهاده است. حفر تونل‌های مجاهدان در غزه تنها نشانه‌ای از تراکم بغض و غضب علیه صهیونیست‌ها است.روی دیگر این نفرت عالمانه، شوریدگی و سرمستی به خدای مهربان است.روزی انرژی عظیم نهفته شده در دل خاک منتشر خواهد شد و فوران بغض سینه فلسطینی ها، اسرائیل را نابود خواهد کرد.« أَفَلا یَعْلَمُ إِذَا بُعْثِرَ مَا فِی الْقُبُورِ ﴿٩﴾ وَحُصِّلَ مَا فِی الصُّدُورِ ﴿١٠﴾ إِنَّ رَبَّهُمْ بِهِمْ یَوْمَئِذٍ لَخَبِیرٌ﴿١١﴾  »(سوره مبارکه عادیات)

دکتر مهدی صادقی​




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.