افتخاری بیسابقه برای ووشوی بانوان استان
به گزارش یزد آوا؛ رشته ورزشی ووشو در استان یزد چند سالی بود که در ورطه فراموشی به سر میبرد و ووشوکاران یزدی در سکوت به فعالیت میپرداختند آن چنان که نه از حضورشان در رقابتهای داخل استان خبری بود و نه نشانی از تیمی که بخواهد در رقابتهای کشوری حضور یابد.
ووشوکاران یزدی کاملاً در انزوا به سر میبردند تا این که مسئولان این هیات ورزشی، چندی پیش تصمیم گرفتند تا تحولات بزرگی را در این رشته در استان بهوجود بیاورند. لذا با برنامهریزی منظمی که از سوی این هیات شکل گرفت، تیم ووشوی دختران استان توانست در مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی برای نخستین بار با 5 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز بعد از تیم قدرتمند اصفهان نایب قهرمانی این مسابقات را از آن خود کند.
در این رقابت ها که با حضور 550 ورزشکار به میزبانی هیات ووشوی استان قم برگزار شد، دختران ووشوکار یزدی برای اولین بار در تاریخ ووشوی استان توانستند عنوان دومی را در چنین رقابتهایی کسب کنند و جواز حضور 5 ووشوکار یزدی در اردوهای آمادهسازی تیم جوانان ایران را بهدست آوردند.
«زینب معشوری» نایب رئیس هیات ووشوی استان و سرپرست و مربی تالوی تیم یزد در مسابقات قهرمانی کشور در استان قم در این با همشهری به گفتوگو نشسته است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
کسب عنوان نایب قهرمانی استان در مسابقات کشوری ووشوی دختران سابقه داشته است؟
به دست آوردن چنین عنوانی در تاریخ ووشوی استان بیسابقه بوده است و تا به حال ووشوکاران یزدی نتوانسته بودند در چنین رقابتهایی به صورت تیمی مقام بیاورند. برنامهریزی منظم هیات در بخش ووشوی بانوان نتیجه داد و سبب شد که بتوانیم در ووشوی استان تحولی عظیمی را رقم بزنیم.
به نظر شما چه چیزی سبب پیشرفت این رشته در استان شده است؟
هیات ووشوی یزد چند سالی بود که در انزوا به سر میبرد و ورزشکاران در این رشته به دور از هرگونه رقابتی به فعالیت میپرداختند، بر همین اساس هیات ووشوی استان تصمیم گرفت با ارائه برنامهریزی منظم و کمک گرفتن از مربیان خوب داخل استان و حضور مربیان کار بلد کشوری، تحول عظیمی را در این رشته به وجود بیاورد که توانست با اعزام تیم ووشوی دختران این تحول را به چشم ببیند.
هیات ووشوی استان چه برنامهریزی را برای تیمهای استان و پیشرفت این رشته در نظر گرفته است؟
برگزاری 4 دوره مسابقات استانی و انتخاب اعضای برتر در این مسابقات و دعوت از نفرات برتر به تمرینات تیم استان باعث شد تا بین ورزشکاران انگیزه مضاعفی ایجاد شود. البته برنامهریزی منظم و بهره بردن از استعدادهای موجود در این رشته، از دیگر برنامههای هیات برای پیشرفت ووشو در استان بوده است.
نقش مربیان برای آمادگی بیشتر ووشوکاران استان چگونه بود؟
با توجه به این که تیم ووشوی استان چند سالی از تمرینات حرفهای به دور بود، بر همین اساس برای پیشرفت بیشتر باید از مربی کاردان و باسابقه در این عرصه بهره میگرفتیم که با صلاحدید مسئولان هیات ووشوی استان از 2 مربی تیم ملی یعنی «الهه منصوریان» و «مریم معماری» برای هدایت تیم استان بهره بردیم که به بهترین نحو ممکن از حضور این 2مربی استفاده شد.
در کنار مربیان تیم ملی ووشوی دختران کشور، مربیان یزدی هم برای پیشرفت تیم تلاش داشتند؟
با وجود این که 2 مربی تیم ملی را در اختیار داشتیم، اما مربیان داخل استان هم به حمایت تیم پرداختند تا جایی که همه با کمک یکدیگر توانستیم بهترینها را ارائه دهیم و نتیجه مطلوبی را بهدست بیاوریم و ورزش استان را با رشته ووشو در کشور نامآور کنیم.
با توجه به دور بودن استان از ووشو، چنین تصوری از تیم داشتید که بتواند در اولین حضور کشوری صاحبنام شود؟
زمانیکه مربیان تیم ملی به یزد آمدند، به این نکته اشاره کردند که ووشوکاران یزدی برای پیشرفت به زمان زیادی نیاز دارند و حتی هنگام اعزام تیم دختران به رقابتهای کشوری هم مربیان انگیزهای به مسئولان هیات ندادند که تیم بتواند مقام به دست بیاورد اما این اتفاق نیفتاد و تیم دختران بهترین عملکرد خود را نشان داد و مقام دوم را به دست آورد؛ چیزی که در تاریخ ووشوی استان بیسابقه بود.
مسابقات انتخابی تیم ملی در شهر قم را چگونه دیدید؟
در این دوره از مسابقات 550 ووشوکار حضور داشتند و همگی در بهترین شرایط آمادگی به سر میبردند و مسابقات کاملاً حرفهای بود آنچنان که به گفته مسئولان فدراسیون ووشو، مسابقات در ایران حتی از رقابتهای آسیایی هم سنگینتر بود ولی با توجه به این موضوع، ورزشکاران یزدی بسیار خوش درخشیدند. در بخش نوجوانان «منیره پناهی» در چیانگ شو و چانگ چوان، «سارا پوراسماعیلی» در تای چی جین، در جوانان «زهرا کیانی» در رشته چانگ چوان و جین شو، «مهدیه شریفیان» در رشته تای چی چوان و تای چی جین و در بخش نونهالان نیز « زینب دشتآبادی» در رشته چیانگ شو با کسب مدال طلای این مسابقات، جواز حضور در تمرینات تیم ملی را کسب کردند.
به نظر شما ووشوکاران یزدی دعوت شده به تیم ملی میتوانند در ترکیب اصلی تیم ملی حضور یابند؟
مهم ترین اتفاقی که درحال حاضر صورت گرفته است، دعوت شدن ووشوکاران استان به اردوی تیم ملی است و اگر در اردوها باقی نماندند، اتفاقی نخواهد افتاد چون در اولین حضورشان در رقابت کشوری توانستند نایب قهرمان شوند و برای اولین بار در اردوی تیم ملی قرار بگیرند. لذا اگر از اردو نیز حذف شدند اصلاً جای نگرانی نیست و باز هم میتوانند در این اردوها حضور یابند.
انتهای پیام/
همشهری
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|