افزایش 42 درصدی سرقت موتورسیکلت در یزد/ مواد مخدر، حاشیه نشینی و مهاجرت مهمترین چالشهای استان یزد
به گزارش خبرنگار یزد آوا، سردار محمدرضا میرحیدری در نشست خبری هفته ناجا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا دفاع مقدس و شهدای نظم وامنیت استان گفت: پنج شنبه 11 مهرماه آغاز هفته نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است و تا چهارشنبه 17 مهرماه برنامههایی در این زمینه پیش بینی شده است.
وی با اشاره به حضور استاندار یزد به عنوان رئیس شورای تامین استان و همچنبن معاون امنیتی سیاسی استانداری در این نشست گفت: گزارشی از وضعیت نظم و امنیت استان در نیمه نخست امسال ارائه شد و رئیس شورای تامین استان نیز تدابیر و برنامههایی که در نیمه دوم سال برای ارتقای سطح امنیت در نظر داشت را به فرماندهان شهرستانها و مجموعه معاونین فرماندهی استان ابلاغ کرد.
فرمانده انتظامی استان یزد با بیان اینکه «پلیس هوشمند، امین مردم» به عنوان شعار هفته ناجا در نظر گرفته شده است، ادامه داد: امیدواریم پلیس بتواند در دوران سختی که مردم در جنگ نابرابر نظام اقتصادی و مشکلاتی که درحوزه معیشت آنها ایجاد شده قرار دارند، عرصه را به نحوی در حوزه امنیت داخلی مدیریت کنیم که دستگاههای اجرایی بتوانند با قوت بیشتری در خدمت مردم و نظام اسلامی باشند و به خوبی برنامههای خود را بتوانند به مردم ارائه کنند.
میرحیدری افزود: امیدواریم این نشست فرصتی برای معرفی خدمات پلیس به عنوان بازوان نظام مقدس جمهوری اسلامی که وظیفه خدمت رسانی به مردم را دارد باشد و باعث افزایش دلدادگی و دلبستگی مردم به نظام مقدس اسلامی باشد.
برنامههای هفته ناجا در استان یزد
وی با تشریح برنامههای هفته ناجا با بیان اینکه هدف پلیس خدمات مضاعف توسط یگان های انتظامی و پلیسهاس تخصصی به جامعه و معرف عملکرد یک ساله است، گفت: تجدید دیدار با نماینده معزز ولایت فقیه استان شروع برنامههای هفته ناجا است، گلباران قبور شهدا و تجدید میثاق با آنها، حضور در نماز جمعه و سخنرانی فرمانده انتظامی استان در آن مراسم و ارائه میز خدمت در مصلاهای نماز جمعه سطح استان را از برنامه های این هفته نام برد.
میرحیدری با بیان اینکه ناجای استان یزد دارای 172 شهید، 285 جانباز و 23 آزاده است دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران ناجا را از برنامههای این هفته نام برد و حضور در مدارس و مساجد سطح استان، مراسم صبحگاه مشترک با حضور نیروهای مسلح مستقر استان، تقدیر از کارکنان ساعی، اهدای خون کارکنان ناجا، عیادت از همکاران بیمار ناجا و معرفی ماموریت های پلیسی با حضور در صداو سیما را از دیگر برنامهها عنوان کرد.
افزایش 42 درصدی سرقت موتورسیکلت در یزد
وی اشاره به آمار سرقت شش ماهه نخست امسال نسبت به شش ماهه دوم سال گذشته گفت: سرقت منزل دو درصد کاهش، سرقت مغازه چهار درصد، سرقت خودرو 9 درصد، سرقت محموله بار 100 درصد، سرقت قاپ زنی 17 درصد، سرقت احشام 15 درصد، سرقت کابل مخابراتی و برق 44 درصد، سرقت مصالح ساختمانی 34 درصد و سایر سرقتها 20 درصد کاهش داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی استان یزد با بیان اینکه میزان کشف سرقت نسبت به وقوع آن در استان نزدیک به 60 درصد افزایش داشته است، البته مواردی هم داریم که اموال توسط سارق تبدیل به پول شده و عین مال به صاحب آن برگردانده نمیشود، افزود: سرقت لوازم خودرو 7 درصد، سرقت تلفن همراه 27 درصد و سرقت موتورسیکلت 42 درصد در شش ماهه امسال نسبت به شش ماهه دوم سال گذشته رشد داشته است و سارقان سرقتهای خشن در استان معمولا غیربومی هستند. همچنین زورگیری و باج گیری در شش ماهه امسال در استان 100 درصد کاهش داشته است، قتل امسال یک مورد بوده و شرارت هیچ موردی امسال در استان وجود نداشته است و میزان کشفیات مواد مخدر استان درشش ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته برابری میکند و برابر با 18 تن و 700 کیلوگرم بوده است.
استان یزد از وظیفه شناسترین استانها در اعزام به موقع سربازها
میرحیدری با اشاره به بحث مشمولان غایب در استان گفت: استان یزد جز وظیفه شناس ترین استانها در اعزام به موقع سربازها بوده است و رتبه دوم کشوری را بعد از خراسان جنوبی به خود اختصاص داده است که نشانگر این است که یزدیها، مردمی معتقد، متعهد و وظیفه شناس هستند که جای تشکر دارد.
وی با اشاره به فعالیت دیگر دستگاهها در زمینه امنیت گفت: با توجه به شرایط و اهمیت مقوله امنیت، انتظار این است که توجه دستگاهها فراتر از این باشد و نگاه ویژه به امنیت داشته باشند البته دستگاههایی هم بودند که در این زمینه خوب عمل کردند و جای تشکر دارد، باید در وضعیت فعلی دولت باید به همین بخش توجه کنیم اگر بخواهیم شرایط امنیتی استان حفظ شود وارتقا پیدا کند باید از درون حوزه امنیت توجه ویژه شود تا پایس بتواند با این شرایط از حق و حقوق جامعه و دستگاههای مختلف به درستی حراست کند.
لزوم توجه بیشتر دستگاهها به حوزه امنیت
میرحیدری ادامه داد: با توجه به شرایط استان، مواردی از قبیل جمعیت قابل توجه از مهاجرین و اتباع و شرایط ویژه جغرافیایی استان به عنوان میدان مرکزی کشور و همچنین تردد روزانه در استان، ترانزیت بار، قاچاق، قاچاق مواد مخدر و قاچاق استان، ماموریت هایی مضاعف بر انجام وظیفه پلیس درحوزه ماموریتی خودش است و پلیس استان باید در سطح ملی ایفای نقش کند تا جامعه ملی ما دچار آسیب نشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه آن توجهاتی که باید از طرف دستگاههای مسئول به بخش امنیت بشود در حد انتظار نیست، تصریح کرد: با توجه به برنامه هایی که استاندار و مسئولان استان برای توجه بیشتر به حوزه پلیس دارند انتظار داریم برخی از اشکالات و خلاها رفع شود.
وجود بالاترین میزان آمادگی در نیروهای انتظامی استان
فرمانده انتظامی استان وضعیت آمادگی فعلی نیروهای انتظامی در استان را در حد عالی ارزیابی کرد و ادامه داد: با توجه به ظرفیتها، استان یزد شاخصههایی دارد که نسبت به سایر استانها بارز است و همین که یزد حسینیه ایران است، مردم یزد نیز مردم متدین این حسینیه هستند و نیروی انتظامی استان هم به همین نحو از نظر میزان تعهد و پایبندی به ارزشهای دینی و انقلابی نسبت به سایر استانها فراتر است و این مشوهود ملموس است البته با توجه به ماموریتهای خاصی که اشاره شد باید نگاه ویژهتری به فرماندهی انتظامی استان وجود داشته شود و آرامش و و علت جرم و جنایت باعث نشود که توجه دستگاها به این حوزه کمرنگ شود.
میرحیدری با اشاره به چالشهای استان در حوزه امنیتی انتظامی گفت: نظام استکباری همانگونه که بارها اشاره شده با توجه به ذکاوت، هوشمندی و تعهد و ایمان جوانان ایران، در هشت سال دفاع مقدس و همچنین در دفاع از حرم سیلی خورده است و متاسفانه به همین حد دشمن در جهت تغییر رویکرد جوانان و برای تغییر نگاه، باورهای دینی و ارزش هایی که مورد توجه جامعه است برنامهریزی کرده است و متاسفانه غفلت ما و برخی دستگاه ها موجب شده دشمن در این زمینه قدم هایی را بردارد و از آنجا که مهمترین سرمایه ما جوانان هستند باید همه دستگاهها مخصوصا پلیس به عنوان دستگاه موثر در بحث امنیت داخلی اقدامی انجام دهند که تعهد، ایمان و وفاداری جوانان به ملت و نظامشان حفظ شود.
مواد مخدر، حاشیه نشینی، مهاجرت از مهمترین چالشهای استان
وی ادامه داد: خوشبختانه در استان یزد چون جامعه پیشیینه قوی و غنی دارد این امکان وجود دارد که نسبت به سایر استانها کمتر آسیب ببینیم ولی به هر حال با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی از دانشجویان غیربومی در استان حضور دارند، دستگاهها باید توجه ویژه داشته باشند و خانواده نیز از جوانان خود مراقبت داشته باشند. هر چند که به گفته مقام معظم رهبری جوانا فعلی اگر پای کار بیایند از جوانان دوره دفاع مقدس فراتر عمل میکنند.
فرمانده انتظامی استان یزد گفت: با کمترین کم توجهی و کوتاهی در حوزه فرهنگی ممکن است استان آسیب ببیند، مخصوصا در بحث مواد مخدر و شرایطی که استان در بحث قاچاق مواد مخدر از طریق محورهای مواصلاتی و همچنین مناطق کویری، از استانهایی هستیم که باید توجه ویژه داشته باشیم و مراقبت ویژه از جوانان و خانواده داشته باشیم.
میرحیدری حاشیه نشینی را از دیگر چالشهایی نام برد که استان با آن مواجه است و ادامه داد: حاشیه نشینی از جمله مواردی است که در خصوص آن غفلت شده است و اگر دستگاههای فرهنگی و مسئول دست به دست هم بدهند و مطالبات مقام معظم رهبری را اجرایی کنند این شرایط متغیر است و از توسعه و گسترش حاشیه نشینی جلوگیری شده و در جهت بهبود آن می توان اقدام کرد و میتوان در ساماندهی وضعیت نقاط حاشیه نشینی و آسیب پذیری آنها فعال باشیم.
وی مهاجرت به استان یزد را از دیگر چالشها خواند و افزود: متاسفانه مهربانی، متانت و نودوستی مردم یزد در سطح استان باعث شده این مهاجرتها، جامعه را دچار مشکلاتی کند، مخصوصا که در رشد قارچ گونه خانههای مسافر حتما باید حقوق حامعه مدنظر مالکان قرار گیرد و با چارچوبی که پلیس و دستگاهای مسئول برای مالکان مشخص کردهاند بروز جرایم و نگرانیهای که حتی ممکن است جانو خود مالکان را به مخاطره بیندازند مد نظر مالکان باشد و منفعت طلببی شخصی را ملاک قرار ندهند.
میرحیدری ادامه داد: قتلی که با تیراندازی در خیابان مهدی یزد اتفاق افتاد، این فرد از استانهای مرزی وارد استان شده و در در چند نقطه جابه جا شده و در خانههای مسافر اسکان داشته و آن نیت مجرمانه خود را دنبال کرده است و منتج به تیراندازی و مجروحیت راننده تاکسی تلفنی و سپس فوت این راننده شده است و چنانچه دقت کنیم و سنجش داشته باشیم در بحث پذیرش و اسکان دادن به این افراد، این خسارت به جامعه تحمیل نمیشود.
پایش تصویری تخصصی مبادی ورودی و خروجی استان یزد
میرحیدری با بیان اینکه جاده های استان سهل الوصول است و به دسترسی به جادهها توسط مجرمین به راحتی امکان پذیر است، گفت: دنبال این هستیم که پایش تصویری مبادی ورودی خروجی استان به صورت تخصصی انجام گیرد و دقیق و مجهزتر مبادی ورودی و خروجی همه شهرها مورد توجه قرار گیرد تا بتواند شاهد کاهش آسیب در این حوزه برای شهروندان باشد و این موضوع باید مورد توجه مسئولان در حوزه کلان باشد.
وی در خصوص انتظارتی که در زمینه حل چالشهای استان از دیگر دستگاهها وجود دارد، ادامه داد: پلیس برای حل معضلاتی که در جامعه با آن مواجه هست و وضعیت جرایمی که با آن روبرو است بیشتر دنبال این است که با نگاه علمی و تجزیه و تحلیل دقیق آمار و آثار جرایم مشکلات را بتواند با کمک دستگاههای مسئول و مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی حل کند که در این زمینه تعامل خوب و تنگاتنگی با حوزه معاونت اجتماعی و فرهنگی و همچنین مرکز تحقیقات و پژوهش پلیس دارند و با حضور صاحبنظران در کارگروههایی که تشکیل شده از نگاه علمی و از منظر جامعه مسائل تجزیه و تحلیل میشود تا با نگاه علمیتر بتوانیم در حل و فصل معضلاتی که جامعه با آن مواجه هست قدم برداریم.
فرمانده انتظامی استان یزد با بیان اینکه در حوزه اجتماعی باید پیشگیری انتظامی و پیشگیری کیفری با هم انجام گیرد تا به نتیجه مطلوب برسیم، گفت: از هم گسیختگی برخی حلقهها در پیشگیریی باعث میشود که زود نبه نتیجه نرسیم و از همه دستگاهها می خواهم که به هه کمک کنیم و البته وظیفه دارند در این زمینه پای کار بیایند تا در این شرایط اقتصادی بتوانیم امنیتی پایدار و مطلوب که کمترین توقع مردم است را در جامعه حاکم کنیم چرا که اگر این هم افزایی و هم پوششی شکل بگیرد شاهد بسیاری از مشکلات نخواهیم بود، هر دستگاهی باید سهم خود را در بحث امنیت به انجام برساند.
اظهارات غیرمسئولانه برخی موجب افزایش تلفات حوادث ترافیکی استان شد
میرحیدری با اشاره به حوزه ترافیک استان یزد گفت: متاسفانه چندی پیش برخی شخصیتهای غیر مسئول در خصوص دوربینهای سطح شهر نظر دادند و این سخنان موجب شد که تعرض به دوربینها زیاد شود بدون توجه به این که این دوربینها چه سرمایهای هستند، چه هزینه هنگفتی برای آنها شده و چه آثار و برکاتی در پی داشتهاند.
وی ادامه داد: 8 سال پی در پی در استان با وجود این دوربینها شاهد کاهش تلفات جانی و حوادث رانندگی در استان بودیم و این اظهار نظرهای غیر مسئولانه و نگاه بخشی برخی افراد و ناکارآمد خواندن آنها، موجب افزایش تعرضات به دوربینها شد و در پی آن متاسفانه شاهد افزایش فوتیها بودیم که برخی نتیجه غیرفعال شدن این دوبینها و خبشی ازآن علل دیگری داشت و بنابراین انتظار داریم هر کسی در حیطه وظایف و مسئولیتی که دارد نظر بدهد و به ماموریتهای خود توجه داشته باشد و مسئولین دستگاهها نیز به بهبود شرایط ترافیکی استان کمک کنند.
فرمانده نیروی انتظامی استان تصریح کرد: بخشی از خسارتهای ترافیک و تلفات جانی که به جامعه ما تحمیل میشود به فرهنگ موتورسواری برمیگردد و با بررسی انجام شده مشاهده میشود این موتورسوران بیشتر از اتباع و مهاجران هستند.
نقش موتورسیکلت در 73 درصد تلفات درون شهری یزد
وی ادامه داد: در 73 درصد تلفات درون شهری یزد موتورسیکلت نقش داشته است یا متوفی موتورسور بوده است یا ترک نشین موترو بوده و یا عابری بوده که موتور به آن برخورد کرده است بنابراین باید فرهنگ موتورسواری را درست ترویج بدهیم و موتورسواران به حقوق شهروندان احترام بگذارند و ضوابط و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.
میرحیدری افزود: در بحث برون شهری عمده علت تلفات جانی ما واژگونی است و دلیل آن نامناسب بودن شیب شیروانی جادهها و دستگاههایی که تجهیزات راهداری دارند باید در این زمینه کمک کنند تا شاهد این مشکلات نباشیم، جادههای ما طولانی، کویری و خسته کننده است و باید در ارتباط با استانداردسازی آنها قدم برداریم تا شاهد این تلفات نباشیم.
نادیده گرفته شدن پلیس راهور توسط مدیران شهری یزد/ نیاز یزد به 9 ایستگاه پلیس راهنمایی رانندگی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیران شهری نقش پلیس را به نظر نادیده می گیرند، تصریح کرد: فراهم آوردن بستر خدمات پلیس راهنمایی و رانندگی وظیفه شهرداری است ولی متاسفانه در استان ما این موضوع غفلت شده است و این شاید از طرف پلیس مطالبه نشده است، در شهر یزد به عنوان مرکز استان سه ایسستگاه پلیس راهنمایی رانندگی در طرح توسعه شهری حذف شده است و باید پیگیری می کردیم که قبل از حذف ساخته شود و اینگونه بار به دوش مردم افتاده است و باید برای گرفتن کروکی به دنبال کارشناس بخش در شهر راه بیفتند، در حالی که این از وظایف شهرداری است، اکنون باید حدود 9 ایستگاه پلیس راهنمایی رانندگی در داخل شهر باشد اما دو ایستگاهی که داریم نیز داخل ایستگاه آهنی و فرسوده است که در شأن پلیس و مردم نیست.
فرمانده نیروی انتظامی استان یزد با اشاره به نظارت بر عملکرد پلیس گفت: در درون پلیس دستگاههای نظارتی متنوعی با زاویههای مختلف وجوددارد، حراست، عقیدتی سیاسی، بازرسی، سامانههای 197 و 147، رصد از مرکز پلیس از تهران و همچنین ملاقاتهای عمومی که از طرف پلیس فراهم میشود و دیدار مردم به صورت محله محور از جمله مواردی است که از زاویههای مختلف عملکرد پلیس تحت نظر است و دستگاه پلیس بیش از هر دستگاهی مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفته است.
میرحیدری با اشاره به آسیب مواد مخدر و چالش کشور دراین حوزه گفت: عمده تولید مواد مخدر و بیش از 73 درصد تولید مواد مخدر دنیا در همسایگی دنیا است و شرایط اقتصادی حاکم در این کشور باعث شده به سمت تولید بیشتر بروند و متاسفانه با توجه به رویکرد تولید مواد صنعتی زیان بیشتری را برای جامعه ما به دنبال دارد و باید خانوادهها خود پای کار بیایند و مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند ودشمن دارد هدفمند کار می کند و پلیس ایران با وجود اینکه پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- استان یزد پیشقدم در امنیت در سال 95/ افزایش 135 درصدی کشف کالای قاچاق
- پلیس یزدی که جان مادر و دو کودک را از میان آتش نجات داد
- کاری کنید که نیروی انتظامی در چشم مردم مقتدر، عادل و هوشیار باشد
- تقدیم 13 هزار شهید نیروی انتظامی برای پایداری انقلاب/ روحیه جهادی جوانان ما عامل شکست استکبار است
- کلانتری های یزد بدترین وضعیت را در کشور دارند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|