ID : 12838881
گزارش/
افزایش33درصدی فوتیهای حوادث کار دریزد/ کارگرانی که به دلیل عدم آگاهی جان میدهند
اداره کل کار و امور اجتماعی استان از کاهش 26درصدی حوادث ناشی از کار خبر میدهد اما آمار اعلامشده از سوی مدیرکل پزشکی قانونی استان مبین رشد 32درصدی حوادث کار در سال گذشته است.
به گزارش یزد آوا، اداره کل کار و امور اجتماعی استان از کاهش 26درصدی حوادث ناشی از کار خبر میدهد اما آمار اعلامشده از سوی مدیرکل پزشکی قانونی استان مبین رشد 32درصدی حوادث کار در سال گذشته است.
همشهری نوشت: این اختلاف آمار، ناشی از تفاوت در جامعه آماری است؛ چرا که اداره کل کار، رفاه و تامین اجتماعی حوادث کار را فقط در مورد کارگران مشمول قانون کار و در کارگاههای مشمول قانون کار ثبت میکند. اما جامعه آماری پزشکی قانونی استان، تمام حوادثی را که در زمان کار برای کارگران و کارفرمایان مشمول قانون کار یا آنهایی که مشمول این قانون نیستند رخ میدهد، ثبت میکند و در واقع، آمار واقعی حوادث کار استان را نشان میدهد.
مصدوم شدن 626 نفر در سال گذشته
مدیرکل پزشکی قانونی استان میگوید: تعداد مصدومان حوادث کار سال گذشته استان 626 نفر شامل 583 کارگر مرد و 43 کارگر زن بوده است.
«امیدرضا کارگر» ادامه میدهد: تعداد مصدومان حوادث کار سال 1392 استان 474 نفر بوده است و به این ترتیب شاهد رشد 32 درصدی مصدومان حوادث کار در سال گذشته بودهایم.
وی میافزاید: این در شرایطی است که برخی از کارگران مصدوم در محیط کار ضمن توافق با کارفرما و تقبل هزینههای درمان، اصلا به پزشکی قانونی مراجعه نمیکنند. کارگر، آمار فوتیهای حوادث کار را در سال گذشته 64 نفر اعلام میکند که همگی مرد بودهاند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان میگوید: تعداد فوتیهای حوادث کار استان در سال 92 حدود 48 نفر بوده است؛ به این ترتیب تعداد فوتیهای حوادث کار نیز سال گذشته 33 درصد رشد داشته است.
نظارت بر کارگاهها
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مدعی است که آمار حوادث کار استان در سال گذشته نسبت به سال 92 حدود 26 درصد کاهش یافته است. بهگفته«محمدحسین ریاحی» حوادث کار سال1392، 251مورد و حوادث کار سال1393 نیز 186مورد بوده است که بیشتر این حوادث در حوزه صنعت اتفاق افتاده است. وی علت اصلی حوادث را بین 85 تا 87 درصد ناشی از عامل انسانی و 12تا15درصد ناشی از عامل و شرایط محیطی اعلام میکند.
این مسئول میافزاید: نظارت بر کارگاهها برای کاهش بروز حوادث کار بهصورت مرتب انجام میشود، بهطوریکه سال گذشته 8511 مورد بازرسی از کارگاههای مشمول قانون کار انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان درباره اختلاف آمار اداره کل با اداره کل پزشکی قانونی استان میگوید: بر اساس ضوابط قانون کار، آمار حوادث فقط در مورد کارگران و در کارگاههای مشمول قانون کار محسوب میشود.
ریاحی میگوید: برای مثال اگر راننده کامیونی در مسیر جابهجایی بار دچار تصادف و حادثه شود مالک کامیون باشد، در زمره حوادث کار محسوب نمیشود اما اگر راننده، کارگر مالک باشد، از حادثهدیدگان حوادث کار به حساب میآید.
افزایش ایمنی محیط کارگاهها
ریاحی با بیان این توضیحات و تاکید بر کاهش حوادث کار مشمول این اداره کل، افزایش ایمنی محیط کار و آموزش کارگران را عامل اصلی کاهش این آمار میداند.
این مسئول میافزاید: با وجود مشکلات در حوزه بازرسی، آموزشهای خوبی برای جامعه هدف کارگران ارائه شده است و کارفرمایان نیز مکلف شدند که آموزشهای مراقبتی و حین کار را به کارگران خود ارائه دهند.
وی ادامه میدهد: عموما بازرسی از واحدهای کارگری استان از سوی بازرسان رسمی اداره کل انجام می شود و عملا با توجه به تعدد واحدهای تولیدی استان، نمی توان بهره برداری مناسبی در این باره داشت.
وی اظهار میکند: برای همین با هدف ارتقای ضریب ایمنی محیط کار و ارتقای سلامت جسمی منابع انسانی در محیط های کارگری با ایجاد مدل جدیدی با رویکرد بازرسی از تشکلهای کارگری استفاده شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اضافه میکند: در همین راستا شاغلان 115 واحد تولیدی و صنعتی استان از آموزشهای لازم بهرهمند شدهاند و به عنوان بازوی توانمندی به ارتقای ایمنی کار و محیط کار مبادرت دارند.
وی با اشاره به ارتقای تکنولوژی کارگاههای استان، استفاده از سیستمهای نوین و پیشرفته و دارای سنسور را در کاهش بروز حوادث کار موثر میداند.
بیاطلاعی کارگران، عامل بروز حوادث
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، اصلیترین عامل بروز حوادث کار را بیاطلاعی و عدم آگاهی کارگران میداند و میافزاید: از این رو برنامههای مدونی برای آموزش کارگران بهمنظور افزایش آگاهی آنها در دستور کار قرار گرفته است.
آمارهای متناقض
مدیر کل پزشکی قانونی استان با ارائه آماری از افزایش بهترتیب 32و33درصدی مصدومان و فوتیهای حوادث کار خبر میدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مدعی است که حوادث کار استان نسبت به سال گذشته نه تنها افزایش نیافته بلکه 26 درصد نیز کاهش یافته است.
تفاوت آمار دستگاهها ناشی از تفاوت در جامعه آماری است اما آنچه مسلم است آمار واقعی کار، آماری است که از اداره کل پزشکی قانونی استان اعلام میشود؛ هر چند برخی از کارگران حادثه دیده نیز به اداره کل مراجعه نمیکنند.
Related Assets:
- کاهش 25 درصدی حوادث ناشی از کار در استان یزد
- کاهش 63 درصدی حوادث ناشی از کار در استان یزد/ عدم نظارت کارفرما، علت اصلی بروز حوادث در کارگاهها
- بهرهمندی هزار دانشجوی یزدی از آموزشهای مهارتی
- سبد کالا دو کشته و یک مجروح بهجا گذاشت
- سبد حقارتي نه سبد حمايتي/قضاوت با شما/عکس
- پوسترهای جذاب «جنگ،کار تا پیروزی»
- تسهیلات لازم جهت به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد و آرامش خاطر کارگران ایجاد شود
- اقدام تبعیضآمیز سازمان تأمین اجتماعی در برخورد با تشکلهای کارگران ساختمانی
- تشییع پیکر سومین قربانی یزدی فاجعه منا؛ عصر امروز
- 60 درصد جمعیت استان یزد را جامعه کارگری تشکیل میدهد
- توافق بر روی کاغذ؛ ایران هراسی در عمل/ جنسی که مشابه داخلی دارد مطلقاً نباید وارد شود/ جامعه کارگری یک جامعه وفادار به انقلاب و نظام
- باتلاق گل و لای جان راننده کامیون را در یزد گرفت+ تصاویر
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|