انتقاد به عزاداری امام حسین(ع) اگر غرض نباشد قطعا ناآگاهی است
حجت الاسلام علی اکبر ابراهیمی بشکانی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، گفت: مسئله عاشورا و زنده نگهداشتن عاشورا از چند جهت مسئله اساسی است اینکه امام حسین(ع) مانند خورشید و یارانش مانند ستارگان گرد خورشید شهید شدند یک وجهه فوقالعاده مشخص دارند که در تاریخ معادل آن را تنها انبیا و ائمه معصومین دارند و اینها مظهر صفات کمال خداوند هستند و به همین دلیل جاودانه هستند.
وی ادامه داد: همه چیز در نظام عالم به فنا میرود مگر آنچه که رنگ و لعاب خداوند متعادل را داشته باشد و چون خداوند جاودانه است صفات خداوند نیز جاودانه هستند، امام حسین علیه السلام صفات الهی دارد و این صفات از جمله پاکی، صداقت، رعایت حقوق دیگران و.. چون برای همیشه نیاز بشر است و موج ایجاد میکند جاودانه میماند و به تعبیر علامه جعفری(ره) مسئله امام حسین(ع) مسئله شهادت نیست در کربلا همه چیز از جمله روانشناسی، جامعه شناسی، انسان شناسی، مبارزه با ظلم، عبودیت تام، گذشت و ... جمع شده است و در واقع جمع الاضداد اتفاق افتاده است و این شاکله اصلی است که چرا عزادرای باید کرد.
اما جمعه بهاباد افزود: همانگوه که میدانیم هیچ کس برای حضرت مسیح عزاداری نمیکند یا برای حضرت ابراهیم آنچنان که باید و شاید عزاداری نمیشود یا حتی برای ائمه دیگر خیلی عزاداری نمیکنیم به این دلیل که صفات الهی در امام حسین(ع) بروز کرده و نمود بیرونی داشت، ما عزاداری نمیکنیم که یک انسان و 72 نفر از همراهش شهید شدند بلکه عزاداری ما به این دلیل است انسانیت در آن زمان و در برخی جوامع آنقدر سقوط میکند که به خاطر خودش پاک ترین مظاهر صفات الهی را نابود میکند و این موضوع است که غم و غصه و گریه دارد.
بشکانی با بیان اینکه امام حسین(ع) و یاراننش میخواستند انسانیت را به کمال برسانند، گفت: این موضوع مانند این است که کسی بخواهد دانشگاهی را در یک شهری راهاندازی کند اما مانع از این کار شوند و با اینکه اقتصاد و همه چیز در این شهر فراهم باشد اما شهروندان آن همه بی سواد و نادان باشند و این موجب رنج و غم است و اینها این نکتههای کلیدی است که بزرگان به ما یاد دادند.
وی افزود: تاثیر شهادت امام حسین(ع) به گونهای بوده است که حتی مردمی که بعضا دین و ایمانی به معنای خاص خودش نداشنتد نسبت به این حادثه اظهار تاسف کردند، برخی میگویند چرا این واقعه را مانند یک تاریخ نقل نمیکنید و دیگر چرا سینه زنی، گریه و زاری و عزداری میکنند به تعبیر شهید مطهری در پای این عَلَم و علمهای صرف عِلم و عقل و امثال آن کاربردی ندارد و باید عاطفه همراهش باشد و این عاطفه است که دل میلیون انسانها را با خود میآورد شاید خیلی از این افراد فلسفه شهادت را ندانند اما لی به خاطر این واقعه که این همه جرم و جنایت بر این انسانهای پاک و صادق وارد شد رنج می برند و این عاطفه است که اباعبدالله الحسین (ع) را تا اینجا رسانده است.
این پژوهشگر دینی تصریح کرد: عزاداری برای امام حسین(ع) سابقهای بس طولانی دارد، علاوه بر اینکه ائمه معصومین علیه السلام به عزاداری امام حسین میپرداختند و در این زمینه تاکید داشتند در دوران آل بویه که زیر مجموعه حکومت بغداد بود شیعیان آن زمان برای امام حسین به سبک خود عزاداری میکردند، همچنین از زمانی که مغولان به ایران حمله میکردند اکثر خاندان مغول گرایشهای اهل بیتی پیدا کردند و بعد از استقرار مجلس عزاداری برپا میکردند مانند تیمور لنگ که به تیمور خونخوار معروف بود ولی برای امام حسین یک ماه مجلس عزا بر پا میکرد.
بشکانی گفت: از زمانی که صفویان را روی کار آمدند حکومت شیعی تشکیل دادند و با نوای اهل بیت علیهم السلام روی کار آمدند و از آن زمان ادبیان، نویسندگان، شاعران و ... در مورد امام حسین(ع) مطلب گفته و نوشتهاند و اکثر بزرگان و مفسران اهل تسنن در مورد امام حسین قلم زدند و به نظر، کسانی که نسبت به عزاداری امام حسین(ع) انتقاد دارند اگر غرض نداشته باشند به طور قطع ناآگاه هستند.
وی افزود: ماهاتما گاندی در هند کتابی نوشته است با عنوان درسهایی که از عاشورا آموختم و می گوید من به برکت امام حسین(ع) امام سوم شیعه متوجه شدم که انسانیت و آزادی چه معنی دارد و توانستم بر این اساس ملت هند را از چنگال انگلستان نجات دهم و حتی هند در روز عاشورا تعطیل رسمی است و به امام حسین(ع) بسیار احترام میگذارند.
امام جمعه بهاباد گفت: نباید هر حرف نسجیدهای در مورد امام حسین(ع) و شبهههایی مختلفی که در مورد ایشان و عزاداری ایشان مطرح میشود بارو کرد باید تحقیق کرد مطمئنا کسانی که میخواهند مجالس عزاداری امام حسین برگزار نشود غرض ورزی دارند و یا اینکه از سر ناآگاهی مطلبی را منتشر میکنند که قابل قبول نیست.
انتهای پیام/
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|