اهدای ۱۳ هزار واحد خون در یزد/خیرین به کمک سازمان انتقال خون بیایند
به گزارش یزد آوا به نقل از یزد امروز، مدیرکل سازمان انتقال خون استان یزد پیش از ظهر امروز به مناسبت 9 مرداد سالروز تاسیس سازمان انتقال خون در نشستی خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: پس از تاسیس این سازمان تاکنون بیش از 40 میلیون اهدای خون صورت گرفته و جان افراد زیادی نجات پیدا کرده است.
نقی تقوایی با اشاره به اینکه به طور میانگین در کشور از هر یک هزار نفر، 28 نفر خون اهدا میکنند، گفت: این آمار در استان یزد به نسبت کشوری بسیار بالاتر بوده و از هر یک هزار نفر، 38 نفر اقدام به اهدای خون میکنند.
مدیرکل انتقال خون استان با اشاره به این نکته که هر عدد کیسه خون تقریبا بک میلیون و پانصد هزارریال برای سازمان هزینه در بر دارد خاطر نشان کرد: اصولاً فرآیند خونگیری تا تحویل خون به بیمارستان، فرآیندی پیچیده، دقیق، فنی و علمی بوده و با وجود این هزینهای به صورت رایگان در اختیار نیازمندان قرار میگیرد.
وی با اشاره به بازدید هیئتهای بینالمللی از انتقال خون استان برای تایید کیفیت خون این مرکز گفت: در چند سال اخیر انتقال خون استان یزد موفق به کسب این تاییدیه و دریافت مجوز و گواهینامه کیفیت شده است.
تقوایی درادامه بیان کرد: در سال گذشته بیش از 50 هزار نفر به مراکز انتقال خون استان جهت اهدای خون مراجعه کرده اند.که ار این تعداد تنها 3.4 درصد اهدا کنندگان خانمها بوده اند
مدیرکل انتقال خون استان یزد در ارتباط با ارسال فرآوردههای خونی به سایر مراکز، هم گفت: مازاد خون مصرفی استان به دیگر استانهای نیازمند ارسال میشود که در سال گذشته بیش از 4 هزار واحد خون به خارج استان ارسال شده است.
تقوایی در ارتباط با فراوانی گروههای خونی هم گفت: به طور معمول میزان اهدای خون مثبت بیشتر و مصرف آن هم با توجه به اینکه به طور متوسط 85 درصد جامعه این نوع خون را دارند، بیشتر از گروه منفی است.
وی با تاکید بر اینکه زمان مصرف خون 35 روز است، گفت: برخی فرآوردههای خونی از جمله پلاکت سه روز بیشتر تاریخ مصرف ندارند اما فرآوردههایی مثل پلاسما تا دو سال قابل مصرف هستند.
تقوایی در ارتباط با آمار اهدای خون در چهارماهه اول استان یزد، گفت: بیش از 16 هزار نفر مراجعه کردند که 13 هزار و 288 نفر موفق به اهدای خون شدند.
مدیرکل انتقال خون استان یزد با اشاره به اینکه بیشترین مصرف خون در بیماران تالاسمی است، گفت: از سال 75 تا به الان در استان یزد نمونهای از ابتلا به بیماریهایی از جمله ایدز در اثر فرآوردههای خونی مشاهده نشده است.
تقوایی عنوان کرد: در هفت سال گذشته هم در استان یزد شاهد هیچ گونه نمونهای از ایدز در خونهای دریافتی نبودیم و میزان هپاتیت B در سال گذشته، 4 صدم درصد و میزان هپاتیت C ما سه صدم درصد بوده است که آمار بسیار خوبی است و از نرم بیماری در کشور تقریبا 50 برابر کمتر است.
مدیرکل انتقال خون استان یزد با اشاره به اینکه خانمها هر چهارماه یک مرتبه و آقایان هر سه ماه یک مرتبه میتوانند خون اهدا کنند، گفت: حداکثر سن برای اهدای خون در اهدا کنندگان مستمر 65 سال و در اهدا کنندگان غیر مستمر 60 سال است.
مدیرکل انتقال خون استان یزد با اشاره به اهمیت کاهش ضایعات خون، خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که در زمینه کاهش ضایعات در استان یزد انجام شده، دریافت خون بر اساس نیاز و مصرف توسط مراکز سیار است.
وی در پایان با درخواست از خیرین برای یاری رسانی به این سازمان ابراز امیدواری کرد: سازمان انتقال خون بتواند با کمک مجمع خیرین استان یزد بخشی از بودجههای این مجمع را به سمت این سازمان هدایت کند.
Related Assets:
- سالم ترین خون کشور در یزد/ ایدهآل ترین سن برای اهدای خون
- 3 درصد از اهداکنندگان خون استان بانوان هستند
- افزایش اهدای خون در استان نسبت به سال گذشته
- بسیجیان یزد خون خود را اهدا کردند+تصاویر
- ارسال 4 هزار کیسه خون از یزد به استانهای همجوار
- ترینهای اهدای خون در استان یزد چه کسانی هستند؟
- آمار اهدای خون یزدیها، بالاتر از میانگین کشوری/ خیرین یزدی در نجات هموطنان خود شریک شوند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|