برجام؛ عاقبت خوش بینی دولتمردان به غرب بود/ بازگشت به قبل از برجام نیازمند فرصت 5 ساله
به گزارش یزد آوا؛ 20 فروردین سال 1385 خبر دستیابى ایران به فناورى غنىسازى اورانیوم و راه اندازى یک زنجیره کامل غنى سازى توسط سانتریفیوژهاى ساخت ایران اعلام شد.
در پی این موفقیت دانشمندان و متخصصان کشورمان در دستیابی به نسل جدیدی از سانتریفیوژها در ایران و اعلام آن به آژانس بینالمللی انرژی اتمی، کشورمان در زمره کشورهای صاحب تکنولوژی در غنیسازی اورانیوم به حساب آمد و پس از آن با تصویب شوراى عالى انقلاب فرهنگى، به پاس قدردانى از تلاشهاى افتخار آفرین دانشمندان جوان ایرانى در دستیابى کشور به فناورى صلح آمیز هسته اى، 20 فروردین در تقویم رسمى ایرانیان «روز ملى فناورى هسته اى» نام گرفت.
به همین بهانه به سراغ رئیس کمیته هستهای مجلس نهم رفتیم و با وی در خصوص وضعیت فعلی فناوری هسته ای کشورمان به گفتگو نشستیم.
توافق نامه ژنو نقطه شروع بدعهدی غربی ها
ابراهیم کارخانهای در مصاحبه با یزدرسا؛ درخصوص عملکرد دولت یازدهم درزمینهٔ فناوری هستهای گفت: دولت یازدهم که از ابتدا رفع تمامی مشکلات اقتصادی کشور را به رفع تحریمها و توافق با 1+5 گرهزده بود در نخستین گام برای تحقق هدف خود در سال 92 بهپای میز مذاکره رفت که این مذاکرات منجر به امضای توافقی تحت عنوان توافقنامه ژنو بین دولت یازدهم به نمایندگی از جمهوری اسلامی و کشورهای 1+5 شد که طی آن تعهداتی بین طرفین پذیرفته شد که متأسفانه علیرغم اینکه جمهوری اسلامی بهتمامی تعهدات خود در توافقنامه ژنو بهطور کامل عمل کرد طرف مقابل پایه و اساس تعهدات خود را انجام نداد.
نگاه خوش بینانه دولتمردان به غرب منجر به توافق نامه برجام شد
کارخانهای افزود: دولت محترم که با بدعهدی ازسوی طرف مقابل درتوافق نامه ژنومواجه شده بود بهجای اینکه با درایت و هوشمندی بالاتری عمل کند و بابی اعتمادی کامل وارد مذاکرات شود بار دیگر با نگاه خوشبینانه بهپای میز مذاکرات نشست که نهایتاً در تیرماه سال 94 توافقنامهای بانام برجام به امضای طرفین رسید و در تاریخ 23 مهرماه مورد تائید دولتها قرار گرفت و زمان اجرا 26 دیماه تعیین شد.
نماینده ادوار هفتم و نهم مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدعهدیهای طرفهای غربی خاطرنشان کرد: بر اساس توافق صورت گرفته باید طرفین از زمان توافق تا زمان اجرا یکسری مقدمات را فراهم میآوردند که علیرغم انجام کامل تعهدات صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی تا 26 دیماه یعنی زمان اجرای برجم، طرف غربی بدعهدی کرده و در برطرف کردن مشکلات حقوقی واداری برای برداشته شدن تحریمها اقدامی صورت نداده و انجام تعهدات را به بعد از زمان اجرا موکول کرده که حتی پس از زمان اجرا نیز باز به تعهدات خود عملنکرده است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اکنون باگذشت قریب یک سال و اندی از زمان اجرای برجم طرف غربی نهتنها به تعهدات خود عملنکرده و مشکلات اقتصادی و تحریمها همچنان به قوت خود باقی است بلکه تحریمهای شدیدتر دیگری را به وجود آورده که نمونه بارز آن تمدید تحریمهای 10 ساله توسط رئیس جمهور سابق امریکا بود.
علی رغم انجام کامل تعهدات از سوی ایران، نقض آشکاربرجام ازسوی طرف غربی همچنان ادامه دارد
وی تحریم بیش از 70 شخصیت حقیقی و حقوقی کشورمان و مصادره بیش از 2 میلیارد دلار از سرمایههای بلوکهشده ایران را نقض آشکاربرجام دانست و ابراز داشت: البته نقض برجام همچنان ادامه دارد به گونه ای که در جدیدترین مرحله از این تحریمها، تحریمهای در نظر گرفتهشده مجلس سنا آمریکا علیه ملت ایران بود که البته آن را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران موکول کردند هرچند قطعاً هر دولتی در ایران سرکار بیاید این تحریمها اعمال خواهد شد و آمریکائیها علیرغم محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران بر ادامه تحریمها به بهانههای واهی مختلف ازجمله حقوق بشر، فعالیتهای موشکی و نقش ایران در منطقه تأکیددارند.
در فناوری هسته ای برای بازگشت به قبل از اجرای برجام به 5 سال زمان نیاز داریم
کارخانهای در ادامه خاطرنشان کرد: باگذشت بیش از سه سال از توافقنامه ژنو و توقف پیشرفتهای هستهای ایران اگر دولت بخواهد از همین فردا به شرایط گذشته بازگردد حداقل به 5 سال زمان نیاز است هرچند آنچه مسلم است با همه تلاشهای دشمنان برای گرفتن دانش فناوری هستهای ازجمله ترور دانشمندان ما، این دانش در اندیشه نخبگان این کشور وجود دارد و از بین رفتنی نیست و دشمنان تنها توانستند پیشرفتهای ما را محدود کنند.
برجام ؛توافق نامه ای خسارت بار
وی برجام را ازنظر ایجاد محدودیت در پیشرفت هستهای و عدم برداشته شدن تحریمها و حل مشکلات اقتصادی کشور خسارتبار عنوان کرد و گفت: اگر برجم بخواهد با همین وضعیت ادامه پیدا کند ما تا 15 سال آینده در برنامه هستهای با محدودیتهای شدیدی روبرو هستیم بهگونهای که حتی نمیتوانیم یک گرم اورانیم به تأسیسات فردو وارد کنیم اما این مطلب به معنای ناامیدی از دانش هستهای نبوده و چون این دانش را در اختیارداریم میتوانیم هرلحظه اراده کنیم به پیشرفتهای هستهای خود با شتاب ادامه دهیم.
انتهای پیام/
Related Assets:
- محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران؛ تنهادستاورد برجام/ عدم پایبندی غربی ها به تعهدات خود در برجام ناشی از آسودگی خیال آنان است
- موساد: ایران به دنبال بمب هستهای نیست/آمریکا کشورهای بی طرف را به جنگ تحریم ایران کشانده است
- تاکید ایران بر استفاده از فناوری هستهای/تسلیح گروههای تکفیری به سلاحهای شیمیایی بزرگترین خطر برای امنیت منطقه است
- برای تخریب نیروگاههای هستهای ایران آمادهایم!
- توافق خستهای!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|