بسیج اطلاعرسانی تغذیه سالم در یزد/ 60 درصد زنان و مردان استان یزد چاق هستند
مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به برگزاری کمپین ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با شعار «چاقی یا سلامتی، انتخاب با شماست» گفت: این بسیج ملی همزمان با سراسر کشور به منظور فرهنگ سازی برای ترویج تغذیه سالم و توجه دادن مردم برای حفظ سلامت خود و رعایت نکات تغذیهای از 15 تا 30 دی ماه در یزد برگزار میشود.
یوسف نقیایی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی محور این بسیج ملی تغذیه است، برگزاری همایش مختلف مردمی، برپایی جشنوارههای غذای سالم با محوریت چاقی، برگزاری ایستگاههای سلامت در نقاط مختلف و کلاسهای آموزشی را از جمله برنامههای این کمپین نام برد.
وی با بیان اینکه به طور متوسط 60 درصد از زنان و مردان استان دچار چاقی واضافه وزن هستند که این میزان در زنان بالاتر است، تصریح کرد: اضافه وزن و چاقی یکی از بیماریهای رایج و رو به افزایش است که باید بیشتر در مورد این بیماری و راهکارهای پیشگیری از آن را دانست.
نقیایی گفت: مهمترین عامل اضافه وزن و چاقی انرژی اضافی است که از طریق غذاها دریافت میشود و یا بیتحرکی و کاهش سوخت و ساز است که انرژی داخلی بدن را مصرف نمیکند و باعث چاقی میشود بنابراین اگر اطلاع کامل و درستی از میزان کالری موجود در غذاها داشته باشیم میتواند کمک بسیار بزرگی به ما باشد تا بسیاری از غذاهای با ارزش غذایی پایین را به حداقل برسانیم و انرژی دریافتی بدن کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در رأس تمام غذاهای موجود روغنها بیشترین انرژی را دارند، افزود: هر 100 گرم روغن 900 کیلوکالری انرژی دارد که این مقدار بیش از یک سوم انرژی روزانه ما را فراهم می کند و باید توجه داشت که نوع روغن خوب و یا بد تاثیری بر میزان انرژی آن ندارد و با مصرف روغنهای خوب نیز انرژی بسیار بالایی را دریافت می کنیم.
نقیایی ادامه داد: به عنوان مثال هر قاشق غذاخوری روغنی که روی غذا مانند برنج اضافه میشود حاوی 135 کیلوکالری انرژی است و یا اگر یک کره ده گرمی را در صبح یا ظهر استفاده کنیم 90 کیلوکالری انرژی به ما بدهد بنابراین حجمهای بسیار کم روغن نیز انرژی قابل توجهی به ما میدهد.
مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه راهکارهای بسیار مفید برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن را کاهش مصرف روغن عنوان کرد و ادامه داد: باید برای کاهش مصرف روغن در برنامه روزانه، مصرف مواد سرخ کردنی را به حداقل رساند مثال خوبی که در این خصوص وجود دارد استفاده از بادمجان است، هر 100 گرم بادمجان در حالت طبیعی 15 کیلوکالری انرژی دارد در حالی که هر 100 گرم بادمجان سرخ شده 300 کیلوکالری انرژی یعنی 20 برابر حالت طبیعی انرژی دارد.
نقیایی افزود: بنابراین سرخ کردن مواد غذایی علاوه بر این که میتواند آسیبهای جدی به خواص مواد بزند مقدار انرژی را چندین برابر کند و به راحتی در چاق شدن و اضافه وزن نقش بسیار پررنگی داشته باشد.
وی عنوان کرد: سایر راهکارها در خصوص کاهش مصرف روغنها عبارتند از انتخاب غذاهای کم چرب از جمله انتخاب شیر یا ماست کم چرب به جای نوع پرچرب آن، به حداقل رساندن مواد غذایی که در فرمالیسیون آن چربی به کار رفته است مثل انواع شیرینیها، کیکها، خامه و سر شیر صورت میتوانند باعث حذف انرژیهای مازاد از رژیم غذایی ما شوند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- چرایی غیبت دانشگاه علوم پزشکی یزد در جدیدترین رتبه بندی تایمز
- وفائی نسب: طلب 15 میلیاردتومانی علوم پزشکی یزد از بیمههای تجاری
- صحیح ترین شیوه مبارزه با چاقی و اضافه وزن/خطرات کاهش وزن بیش از اندازه
- 3 عامل مهم مرگ و میر در یزد/ 52درصد آقایان یزدی اضافه وزن دارند
- قریب به نیمی از جمعیت روستایی استان یزد چاق هستند
- نیمی از یزدیها در دام «بیماری تمدن»
- ریسک بیماری قلبی را کاهش دهید
- 22 درصد دانش آموزان یزدی چاقند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|