ID : 39242714
معاونت پیشگیری بهزیستی استان یزد:
بهرهمندی نزدیک به ۵ هزار یزدی از آموزشهای پیش از ازدواج/ ۹۰ مرکز مشاوره در استان یزد فعالیت دارند
صباغزادگان گفت: سال گذشته بیش از ۴۸۰۰ نفر در دوره آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند که مهارت انتخاب همسر، روش صحیح خواستگاری و ... از مهمترین سرفصلهای این دوره آموزشی است.
ناصر صباغ زادگان در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، با بیان اینکه مشاوره و امور روان شناختی یکی از چهار حوزه فعالیت معاونت پیشگیری بهزیستی استان است، گفت: سه سرفصل کلی برای آموزشهای عموم جامعه در دستور کار دفتر مشاوره و روان شناختی قرار دارد که شامل آموزشهای پیش از ازدواج، آموزش زندگی خانواده و آموزش مهارتهای زندگی میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۴هزار و ۸۰۰ نفر در دورههای آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند، ادامه داد: دورههای آموزشی پیش از ازدواج برای افراد مجرد و با هدف آگاهی از دلیل ضرورت این آموزشها برگزار میشود و موضوعاتی چون شاخصها و ویژگی همسر آینده، مهارت انتخاب همسر، روش صحیح خواستگاری و موضوعات مرتبط با دوران نامزدی و عقد، از مهم ترین سرفصلهای این دوره آموزشی است.
معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان یزد عنوان کرد: «زندگی خانواده» دوره آموزشی دیگری است که توسط دفتر مشاوره این معاونت و ویژه زوجین برگزار میشود، در این آموزش، زوجین به دو گروه تقسیم میشوند گروهی که به تازگی ازدواج کردهاند و گروهی که تا چند سال از ازدواجشان گذشته است و حتی شاید دارای فرزند هم باشند.
صباغ زادگان افزود: در دوره آموزش زندگی خانواده، زوجین با یک سری مهارتها و تکنیکهاو اصول زندگی مشترک آشنا میشوند تا بتوانند زندگی سالم و از نظر سلامت روان در حد خوب و با کیفیت را طی کنند، بنابراین ممکن است فردی چند سال از ازدواجش گذشته باشد و مشاهده میشود دچار مشکلات و مشاجرات خانوادگی باشد که این گروه از افراد، مهمترین گروههایی هستند که باید از آموزشهای زندگی خانواده بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از چهار هزار نفر در استان از دورههای آموزش زندگی خانواده بهرهمند شدند، ادامه داد: زوجینی که در پنج سال اول ازدواج قرار دارند، گروههای هدف خوبی برای شرکت در این دورههای آموزشی هستند و آموزش مهارتهای ارتباطی، مهارت حل تعارض و تربیت فرزند ازجمله مهمترین سرفصلهایی است که به شرکت کنندگان در این دوره آموزش داده میشود.
صباغ زادگان با اشاره به برگزاری آموزش مهارتهای زندگی گفت: این آموزش تقریبا اکثریت گروههای جامعه را در برمیگیرد و به دورههای پیش دبستانی، نوجوانی، جوان و بزرگسال تقسیم بندی میشود و افراد با توجه به شرایط سنی آموزشهایی در سطح و کلاس خود میبینند که مهارت مدیریت خشم، جرات ورزی، مهارتهای ارتباطی سرفصلهای این گروه آموزشی است و ۱۵۰ نفر در سال گذشته از این آموزشها بهرهمند شدند.
وی خاطرنشان کرد: این دورههای آموزشی توسط ۹۰ مرکز مشاوره فعال در استان که پروانه فعالیت از بهزیستی دارند برگزار میشود و زیر نظر این سازمان علاوه بر ارائه خدمات مشاوره عمومی، خانوادگی، تربیتی، تحصیلی، ازدواج و طلاق، افراد را برای بهرهمندی از این دورههای آموزشی معرفی وهدایت میکنند که به شکل کارگاههای ۴ ساعته یا ۱۶ ساعته بنا به سن افراد؛ حجم آموزش مورد نیاز و یا داوطلب شدن و نظر خود افراد برای بهرهمندی از دورههای کوتاهتر و طولانیتر، است.
معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان یزد گفت: بخشی از هزینههای شرکت در این دورههای آموزشی زا سامزان بهزیستی متقبل میشود و مابقی آن باید توسط شرکتکنندگان پرداخت شود، ضمن آنکه صلاحیت علمی مدرسان این دورههای آموزشی باید مورد تایید معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی قرار گیرد، در دورههای آموزشی ۱۶ ساعته، دوره مربیگری را میگذرانند و مصاحبه از آنها گرفته خواهد شد.
صباغزادگان ادامه داد: برگزاری این دورهها به طور منظم در برخی برنامههای صداو سیما جهت بهرهمندی بیشتر شهروندان اطلاع رسانی میشود اما اصل بحث مشاوره، موضوعی است که تقریبا مغفول مانده است و کمتر عموم مردم با آن آشنا هستند و یکی دیگر از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم این است که افرادی که با مسائل و مشکلات زندگی و خانوادگی روبرو هستند کمتر تمایل دارند که مراجعه کنند یا اصلا آگاهی ندارند که مراکز تخصصی مشاوره بدین منظور تشکیل شده و چنانچه زوجین در نگاه و سلیقه اختلاف دارند قابل حل است و این عدم وجود مهارت برخورد با مسائل است که موجب تنش بیشتر میشود.
وی تصریح کرد: تقاضای ما از مسئولان ذیربط این است که استفاده از چنین دورههای آموزشی ضروری شود، برای نمونه مشاوره ژنتیک باید برای خانوادهها به خصوص گروه پر ریسک الزام شود، بحث آموزشهای پیش از ازدواج، زندگی خانواده و ... موضوعاتی است که اگر بخواهیم در یکی دو دهه آینده تاثیر آن را در کاهش طلاق مشاهده کنیم باید از هم اکنون ضرورت این آموزشها مدنظر قرار گیرد تا بتوانیم با آسیبهایی چون طلاق مقابله کنیم.
انتهای پیام/
Related Assets:
- زوجین اثرات مشاورههای قبل و حین ازدواج برای تحکیم بنیان خانواده را جدی بگیرند
- عوامل فرهنگی عمدهترین دلیل عدم ازدواج در جوانان است
- جایگاه دوم استان یزد به لحاظ رشد ازدواج در کشور
- استان یزد فقط ۵ مترجم ناشنوا دارد/ بهرهمندی ۴ هزار معلول ناشنوای یزدی از خدمات بهزیستی
- 70درصد کودکان خیابانی در یزد از اتباع بیگانه هستند
- تلفن اورژانس اجتماعی استان یزد در یک سال 7هزار بار به صدا درآمد/«کودک آزاری» بیشترین علت تماسها
- "پنجره جمعیتی " فرصتی که در ایران به تهدید تبدیل شد/ 140 هزار یزدی پشت درخانه بخت
- ارشاد بودجه اختصاصی برای امر ازدواج ندارد/ حمایت از خانواده در قالب شاخههای مختلف هنر
- 200 هزار یزدی در سن ازدواج هستند/ ایجاد تحول در استان یزد با اجرای طرح «سامان خانواده»
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|