ID : 20640971
تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛

بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ هیس! صدای این اقدام زشت را در نیاورید


روزنامه خاندان هاشمی امروز عکس یک خود را به فائزه هاشمی اختصاص داد و تذکر هاشمی رفسنجانی به دخترش را ارج نهاد، اما انتشار تصاویر دیدار فائزه با بهائیان را اقدامی غیراخلاقی خواند.

به گزارش یزد آوا، روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.
 
******

روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات روز دوشنبه را با تمرکز بر جدال برای کرسی ریاست مجلس آغاز کردند.

مهم‌ترین محورهای که امروز روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات به آن پرداختند، عبارت‌اند از:

1بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ لطف کنید صدای این فاجعه را در نیاورید. رایزنی برای «ریاست» ممنوع؛
 
 ایده «تفاهم» به جای «رقابت» خیلی زود رنگ باخت؛ اصلاحات به دنبال مقصر برای گسست ائتلاف 92 می‌گردد و آن را به «روحیات» علی لاریجانی نسبت می‌دهد. روزنامه اعتماد در همین راستا نوشت: «يك طرف ليست اميد، يك طرف فراكسيون اصولگرايان؛ اين سرنوشت محتوم رقابت روزهاي آغاز مجلس دهم است. اصولگرايان معتدل از ائتلاف ليست اميد بيرون زده‌اند. حداقل بر سر كرسي رياست، ماجرا اين‌گونه پيش مي‌رود. علي لاريجاني مرد گفت‌وگو بر سر خيلي مسائل بود، الا بر سر كرسي رياست. اينجا جايي است كه مي‌خواهد بر سر آن بايستد. حتي به بهاي ائتلاف با اصولگراياني كه ٦ سال تمام «اصولگرايي» او را انكار مي‌كردند.»

2. احمدي‌نژاد ١٠ تا ١٥ ميليون راي دارد؛ صادق زیباکلام، سخنان «تلخی» برای کلیددار پاستور بر زبان جاری می‌سازد؛ وی که خود را معمار پیروزی امید در تهران می‌داند؛ از آرای میلیونی احمدی‌نژاد سخن می‌گوید. صادق زیباکلام در گفت وگو با روزنامه اعتماد اظهار داشت: « من جاهاي ديگر مي‌روم و همچنان معتقدم آقاي احمدي‌نژاد ١٠ تا ١٥ ميليون راي دارد. ملاك اصلاح‌طلب بودن من اين است كه برويد ببينيد در به وجود آوردن هفتم اسفند و خرداد ٩٢ چه نقشي داشته‌ام. اين‌ها ملاك اصلاح‌طلبي است. من خودم را معمار پيروزي اميد در تهران مي‌دانم. ما همان‌طور كه در جريان انتخابات هفتم اسفند آمديم كاظم جلالي و ديگران را در تهران و شهرستان‌ها در ليست خودمان آورديم و با آنها ائتلاف كرديم، نبايد بگذاريم اين ائتلاف به هم بخورد به اين خاطر كه به هم خوردن آن به نفع اصولگرايان تندرو است.» 

3بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ لطف کنید صدای این فاجعه را در نیاورید. عکس با عارف؛ رای به لاریجانی؛ گل به خودی با ریاست علی لاریجانی برای انانی که عکس با عارف و رای به لاریجانی می‌دهند؛ تلنگری جدی نیست؛ آنان به هدف‌های دیگر به جز آرمان‌های اصلاحات می‌اندیشند. حمید آیتی در روزنامه وقایع اتفاقیه پیرامون ریاست مجلس شورای اسلامی دهم نوشت: « ریاست دکترعارف، یکی از لوازم تداوم راه اصلاحات در کشور و به سرانجام رساندن آرمان‌های نیمه تمام اصلاح‌طلبی است که آقای خاتمی، بنیانش را گذاشته است. هرگونه مصلحت‌گرایی و  واگذارکردن مدیریت میدان به رقیب با توجیهات سست و آن هم به دست خود، جز ناامید کردن اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان که خالق حماسه انتخابات اخیربوده‌اند و  بی‌رغبتی آنان در انتخابات‌های سرنوشت ساز پیش‌رو، حاصلی در بر نخواهد  داشت و گل زدن به دروازه خودی تلقی خواهد شد.» 

4. گلایه از فراموش کاری جلالی؛ کاظم جلالی در اولین وزن‌کشی بهارستان در هیچ کدام از جلسات شرکت نکرد اما او هیچ گاه از جرگه یاران علی لاریجانی خارج نخواهد شد؛ حتی اگر با لیست امید اصلاحات به کرسی بهارستان رسیده باشد. در همین راستا روزنامه شرق با یادآوری سخنان پیشین جلالی نوشت: «جان کلام و سؤال اصلی این است که چرا فردی مانند کاظم جلالی، اکنون در موضوعی مقطعی و گذرا مانند تعیین تکلیف ریاست مجلس که در حداکثری‌ترین حالت، بزرگ‌ترین هزینه‌اش برای طیف میانه‌روی اصولگرا، جابه‌جایی چند کرسی در هیأت‌رئیسه است، همه این سخنان را فراموش کرده و پیکان انتقاد را به سمت کسانی نشانه رفته که در همه آن خون‌دل‌خوردن‌ها {literal}{{/literal}جریان پایداری و مخالفان برجام{literal}}{/literal} حامی او بوده‌اند؟.. اگر آقای جلالی امروز نگاهی به ترکیب ائتلافی که به آن پیوسته، بیندازد، شاید برخی از این افراد را در جمع همراهان خود ببیند.»

5بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ لطف کنید صدای این فاجعه را در نیاورید. پذیرش با شرط لاریجانی بر عارف؛برخی از اصلاح‌طلبان «لاریجانی» نقد را بر «عارف» نسیه ترجیح دادند. روزنامه ابتکار نوشت: « در چنین میدانی باید به ائتلاف و اجتماع اندیشید و در انتخاب ریاست مجلس،‌ همه جوانب را دید و تهدیدها و فرصت ها را در ترازوی تدبیر و محاسبه سنجید. تا به اینجا به نظر می رسد که تداوم ریاست رییس مجلس فعلی به مصلحت نزدیک تر باشد ... در این روزگار اگر مخیر باشیم میان گزینش عارف و سیاستمدار،‌ به نظر می رسد باید به سمت سیاستمداری مایل شد که رموز حرفه سیاست را بداند. در این صورت سعی منتخبان ملت می تواند او را - البته مشروط و مقید - بر کرسی ریاست بنشاند.» 

6. تردید پاستور برای ریاست بهارستان؛ دولتی ها تصمیم به بازی برد-برد برای ریاست بهارستان گرفته‌اند؛ «سکوت» در هنگام رقابت میان علی لاریجانی و محمدرضا عارف بهترین راهکار برای کاهش هزینه‌ها برای دولت است. محمد جواد حق شناس در گفت وگو با روزنامه همدلی اظهار داشت: « دولت در میان یک دو راهی قرار گرفته است که چه سیاستی را اتخاذ کند. یک سمت این است که به نوعی، حمایتی که از جانب متحدین و کسانی که همراهش بودند و زمینه ساز ورود رئیس جمهور به پاستور بودند و در عین حال کنار کشیدن عارف موجب پیروزی دولت شد، بخواهد توجه کرده و دین خود را به آنها ادا کند و عملاً به حمایت این گروه که در بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ لطف کنید صدای این فاجعه را در نیاوریداین سه ساله بی‌هیچ شرط و شروطی از دولت حمایت کردند بپردازد. یا اینکه از لاریجانی و جریان اصول‌گرا دفاع کند و ترکیبی از اصول‌گرایان و بخشی از افراط‌گرایان که از بزرگترین دشمنان مشترک لاریجانی و روحانی بودند و امروزه بنا به برخی از مسائل وارد حمایت از لاریجانی شده‌اند و علی‌القاعده حمایتی جدی، دائمی و قابل اتکا نخواهد بود.»

7. تلاش برای تضاد دولت و نظام؛ مقصر همیشه گروهای منتقد دولت یازدهم هستند؛ این ترجیع بند سخنان حامیان دولت است. احمد شوهانی در اخرین روزهای نمایندگی در مجلس نهم در گفت‌وگو با روزنامه شرق اظهار داشت: «در مورد گشت نامحسوس هم دلیلی وجود نداشت که این‌قدر بزرگ‌نمایی شود؛ پلیس همیشه هست و با رفتار مجرمانه برخورد می‌کند پس نیازی به آن هم نبود. حضور هفت‌هزارنفر در این گشت، آن هم در نزدیکی انتخابات در راستای تضعیف دولت است. قطعا افکارعمومی هم می‌خواهند که با این رفتارها مثل حمله به سفارت عربستان مقابله شود. دولت باید تلاش کند که بالاخره در یک‌جا جلو این رفتارها گرفته شود. البته این رفتارها خیلی هم به ضرر دولت تمام نشد و رئیس‌جمهور هم با واکنش‌های خوبی که در این مورد نشان داد، فضا را به‌نفع دولت برگرداند. عقبه این جریانات افراطی در تلاش برای تخریب دولت هستند و می‌خواهند بین نظام و دولت تقابل ایجاد کنند.»

بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ لطف کنید صدای این فاجعه را در نیاورید فائزه هزینه‌ساز!/ روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛ صدایش را در نیاورید!

دیدار عنصر اصلاح‌طلب خانواده هاشمی رفسنجانی با اعضای فرقه ضاله بهائیت صدای هم قطاران‌سازی خود را بلند کرده است؛ آنان رفتارهای فائزه هاشمی را هزینه سازی برای جریان همسو خود یعنی اصلاحات تلقی کردند. در همین راستا روزنامه اعتماد نوشت: « در اين وضعيت كه كليت نظام هرگونه ارتباط تشكيلاتي ميان فرقه بهاييت در ايران با سازمان اصلي آن در اسراييل را جرم تلقي مي‌كند و برخي از اين عناصر تشكيلاتي را به دليل ارتباط با دشمن، مجرم مي‌شناسد، يك چهره سياسي شناخته شده به اين دليل كه مدتي را با چند بهايي در زندان بوده، به ملاقات آنان مي‌رود و اساسا لحاظ نمي‌كند كه پيشينه خودش چيست، به كدام جريان سياسي تعلق دارد، فرزند چه كسي است.» 

وی می‌افزاید:‌ «طبيعي است كه بسياري از اقشار جامعه از اين اقدام ناراضي شوند و به او بتازند ... قبل از هر چيز، صحبت از اين نيست كه بايد حقوق اوليه بهاييان را ادا و مسائلي مانند حق حيات و زندگي و كار و عبادت و... را براي آنان رعايت كرد بلكه صحبت بر سر اين است كه بهاييت اساسا از نظر ما نه يك دين است و نه يك مذهب و نه حتي يك جريان اجتماعي ملي بلكه به گمان ما اين تشكيلات فرقه‌اي از اساس با توطئه خارجي تاسيس شد و طي ده‌ها سال گذشته خود را با حمايت دولت‌هايي مشخص، به صورت يك دين در دنيا عرضه كرد و با بهره‌برداري از فرصت‌هاي سياسي و فرهنگي و اجتماعي برخي جوامع، توانست جاي پايي در آن كشورها پيدا كند و اكنون بخش تشكيلاتي آن براي جمهوري اسلامي به مثابه يك فرقه و سازمان ضدامنيتي تلقي مي‌شود كه مقر آن در اسراييل است و بايد از ارتباط تشكيلاتي بهاييان با دشمن اصلي اسلام و مسلمين، نگران بود.»

روزنامه آرمان که روزنامه حامی خانواده هاشمی است نیز امروز عکس یک خود را به فائزه هاشمی اختصاص داد اما در موضعی حمایتی از هاشمی رفسنجانی رفتار وی نسبت به تذکر به فرزندش را ارج نهاد اما از سوی دیگر به جای تقبیح کار فائزه هاشمی معترض شد که چرا عکس‌های حضور وی در محفل بهایی‌ها انتشار یافته و آنرا خلاف اخلاق نامید.

بی‌تدبیری فائزه هاشمی هزینه‌ساز شد/ لطف کنید صدای این فاجعه را در نیاوریداین درحالی است که عکس مذکور در شبکه اجتماعی تلگرام توسط کاربران این شبکه اجتماعی به طور گسترده انتشار پیدار کرده و موضوع حضور فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خانه یک بهایی مسئله‌ای نیست که بتوان از دید افکار عمومی آنرا پنهان کرد. جالب اینجاست که تبعات حضور دختر هاشمی در محفل بهایی‌ها بسیار زیاد است و ابعاد ماجرا آنقدر زیاد بوده که هاشمی رفسنجانی طی مصاحبه‌ای کوتاه و فوری فوتی با روزنامه جمهوری اسلامی که نزدیک به وی است این کار فرزند خویش را ناپسند خوانده و بیان داشته باید جبران شود.

ابعاد دیگر ماجرا این است که بنگاه سخن پراکنی بی‌بی سی نیز در همین راستا با دعوت سخنگوی بهایی‌ها در مورد چند وچون ماجرا خبرپراکنی کرد و سخنگوی بهائیت  از اقدام فائزه هاشمی تقدیر نمود. 

این درحالی است که وزارتخارجه آمریکا نیز با این بهانه بیانیه‌ای حقوق بشری صادر کرد و از حقوق بهائیان ایران دفاع نمود. به نظر می‌رسد پروژه‌ای که فرزند هاشمی آنرا کلید زده موضوع دیگری برای تحت فشار قرار دادن ایران ذیل مساله حقوق بشر باشد و شاید به مانند غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران، راهزنی آمریکایی دیگری را رقم بزند.

البته دیگر روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز سعی در کتمان و پنهان‌کاری ابعاد ماجرا داشتند و درحالی که همگی به طور زنجیره‌وار موضوع دست‌مالی شده مینو خالقی را به بهانه دعوت او به دادگاه برای توضیح انتشار عکس‌های کشف حجابش پررنگ کرده و پوشش دادند منتها در مورد اقدام اشتباه فائزه هاشمی روزه سکوت گرفته‌ یا اینکه در چند بند خبر موضع پدر در مقابل کار غلط فرزند را لابه‌لای اخبار خود منتشر کرده‌اند. 
 
انتهای پیام/



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.