تدوین نقشه راه اقتصاد مقاومتی توسط بسیج اصناف/ تنها 30 درصد از واحدهای تولیدی کشور فعال هستند
به گزارش یزد آوا، رئیس سازمان بسیج اصناف کشور در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در خصوص فعالیتهای انجامشده در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: در سال 95 کارگروه اقتصاد مقاومتی اصناف و بازاریان با حضور نمایندگان چند وزارتخانه، بازاریان و تجار تشکیل و پس از جلسات متعدد با مشورت اساتید حوزه و دانشگاه، کارشناسان دولتی و تجار بازار، یک نقشه راه تحت عنوان راهکارهای عملی اقتصاد مقاومتی در 13 بند تهیه شد.
غلامرضا حسنپور با اشاره به بندهای مختلف طرح پیشنهادی بسیج اصناف اظهار داشت: حرف اصلی این 13 بند آن است که اگر دولت هم نتواند کاری کند با عملی کردن بندهای مربوطه، خود اصنافیان میتوانند خودشان را احیاء کنند البته مشارکت اصنافیان ضروری است.
وی ادامه داد: در مسیرِ پیش رو موانع بسیار زیاد است و عدهای نه تنها همکاری نمیکنند بلکه کارشکنی نیز میکنند. حتی عدهای شرطبندی کردهاند که ما نتوانیم در این راه موفق شویم. این درحالی است که وقتی ما طرح را ارائه دادیم از مسئولین خواستیم اگر طرح بهتری دارند ارائه دهند و یا اگر ایراد و ضعفی دارد به ما بگویند اما نه ضعفهای این طرح را گفتند و نه راهکار دیگری ارائه دادند.
حسنپور با بیان این که اتاق اصناف دارای مشاورانی چند ده میلیونی در ماه است اظهار داشت: قرار بود در روز اصناف (یک تیرماه) برنامه و طرحی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بهبود اوضاع بازار ارائه شود اما در مراسم این روز وزیر صنعت حضور یافتند و به بیان چند خاطره از گذشته اکتفا کردند و رفتند!! و علیرغم هزینه چند ده میلیونی نه طرحی ارائه شد و نه این مراسم هیچ نتیجهای در برداشت.
وی با بیان این که طرح تهیه شده از سوی بسیج اصناف به رویت مقام معظم رهبری نیز رسیده است اظهار داشت: کارشناسان متعددی طرح بسیج اصناف را مورد بررسی قرار داده و آن را تأیید کردهاند؛ کارشناسان برجسته اقتصاد معتقدند تمام اقتصاد در این طرح خلاصه شده است.
حسنپور در خصوص اجرایی شدن این طرح گفت: برای عملیاتی شدن طرح پیشنهادی، روسای اتاق اصناف، بسیج اصناف و نمایندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت مراکز استانها دعوت و در ضمن تشریح کامل طرح به طور رسمی این طرح ابلاغ شد. علیرغم این که عدهای از مدعوین خواسته بودند تا در این جلسه حضور نیابند اما از 31 استان 25 نماینده آمدند و آنهایی که نیامده بودند نمایندگان خود را فرستاده بودند.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور نخستین وظیفه شهرستانها را تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی دانست و ادامه داد: متأسفانه آمار دقیقی از وضعیت فعالیت واحدهای صنفی وجود ندارد و ما دچار ضعف آماری هستیم و با توجه به اهمیت موضوع آمار به خصوص در بحث برنامهریزی، یکی از کارهای اساسی شناسایی واحدهای تولیدی فعال و غیرفعال است که در سطح همه شهرستانهای کشور شروع شده است.
حسنپور در خصوص تعداد واحدهای صنفی در کشور اظهار داشت: واحدهای صنفی به سه دسته تولیدی، توزیعی، فنی و خدماتی تقسیم میشوند. حدود سه میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که از این تعداد دو میلیون 600 هزار واحد صنفی دارای پروانه و مابقی بدون پروانه هستند.
وی با بیان این که مسئولین مربوطه نیز آمار دقیقی از تعطیلی واحدهای صنفی تولیدی ندارند ادامه داد: آمارهای مربوط به واحدهای صنفی و وضعیت فعالیت آنها دقیق نیست و از این رو اوضاع و شرایط بازار دقیقاً مشخص نیست. اما پیش بینی ما این است که بیش از نیمی از واحدهای صنفی تولیدی کشور تعطیل و 20 درصد نیمه فعال و ما بقی فعال باشند.
حسنپور در خصوص راهکارهای عملی برای کمک به واحدهای دچار مشکل گفت: پس از شناسایی و مشخص شدن مشکل اصلی واحدها، باید یک حساب بانکی در یکی از مؤسسات یا بانکها در هر شهرستان افتتاح شود و با استفاده از منابعی که به آن واریز خواهد شد به واحدهای تعطیل و مشکلدار کمک شود.
وی در خصوص منابع تأمین مالی این حساب گفت: از سه طریق منابع مورد نیاز تأمین خواهد شد؛ یکی از این منابع تجار و اصنافیان هستند؛ در کشور حدود 40 هزار کارت بازرگانی وجود دارد که میتوان با جمعآوری منابع آنها به بسیاری از واحدها کمک کرد بدون آن که مشکلی برای خود آنها پیش بیاید. مجمع خیرین اصناف در بسیاری از استانها راهاندازی شده و مورد استقبال خیلی از تجار قرار گرفته است. اگر این اتفاق در کل کشور گسترش یابد نیاز به وام ها بانکی به شدت کاهش خواهد یافت.
حسنپور اظهار داشت: در شناسایی و تعیین وضعیت واحدهای صنفی، فرمهایی تهیه خواهد شد که میتوان به وسیله آنها مزیت تولیدی واحد صنفی بررسی شود؛ بعضی از واحدهای صنفی دیگر مزیتی برای تولید ندارند از این رو برای بهبود و تغییر فعالیت به آنها مشاوره داده خواهد شد. بعضی از واحدها نیز مشکل نقدینگی ندارند بلکه در فروش و بازار با مشکل مواجه هستند که به آنها نیز کمک خواهد شد.
وی از راهاندازی بازارچه اینترنتی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: در این بازارچه لیست تولیدات، قیمت و تولیدکنندگان هر شهرستانی مشخص خواهد شد و در واقع از این طریق خریداران با تولیدکنندگان اصلی ارتباط برقرار خواهند کرد. در این سایت هیچ تراکنش مالی یا خرید و فروشی صورت نمیگیرد تنها ظرفیتهای هر شهرستان مشخص و نمایش داده خواهد شد.
حسنپور با تاکید بر اهمیت توسعه صادرات گفت: ستادی برای افزایش صادرات به همت بسیج اصناف تشکیل شده که با تاجران کشورهای مختلف از جمله کشورهای افریقایی، یمن، عراق، روسیه و ... ارتباط برقرار کرده و پیشرفتهای خوبی در این زمینه بوجود آمده است.
وی ادامه داد: از کارهایی که باید برای افزایش صادرات در بازارهای خارجی و افزایش فروش در داخل انجام داد؛ زنجیره سازی واحدهای کوچک تولیدی و نمانام سازی (برندسازی) برای آنها در قالب یک تعاونی یا اتحادیه است.
حسنپور با بیان این که در بسیج اصناف سه کارگروه ملی برای رفع مشکلات و موانع تولید ایجاد شده است گفت: با توجه به مشکلات گسترده در صنوف مختلف کارگروههای طلا و جواهر، نساجی و پوشاک و لوازم خانگی تا به امروز در بسیج اصناف شکل گرفتهاند. 6 هزار کارگاه تولیدی کوچک طلا فقط در تهران داریم که از این تعداد 5 هزار کارگاه تعطیل شدهاند که اگر ما بتوانیم مشکلات موجود بر سر راه آنها را از میان برداریم 5 هزار واحد تولیدی طلا به چرخه تولید باز میگردند.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور اذعان داشت: اقداماتی که در بسیج اصناف در حال پیگیری است یک حسن بزرگ دارد و آن بوجود آمدن یک گفتمان در اصناف کشور است.
حسنپور تاکید کرد: بسیج در کنار اقداماتی که انجام میدهد از همه مسئولین از وزیر تا رئیس اتحادیه و ... مطالبه میکند ؛ در پایان سال 95 از آقایان پرسیده خواهد شد تا چه اندازه برای تحقق اقتصاد مقاومتی کار انجامشده است. خواب راحت برای کسی نخواهیم گذاشت حرف ولی باید عملیاتی شود اگر نمیتوانند پس چرا مسئولیت قبول کردهاند.
وی در خصوص حمایتهای دولت گفت: دولت می خواهد کمک کند ولی به بسیج اعتقادی ندارد و یا نمی خواهد بسیج این کار را بکند؛ برنامه دولت بیشتر برای احیای صنایع بزرگ است و نه واحدهای صنفی تولیدی اما ما معتقدیم با احیای واحدهای کوچک صنایع بزرگ نیز راه میافتند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- سیاستهای نادرست اقتصادی دولت علت گرانیها است
- میدان امیرچقماق با بوی شهدا عطر آگین می شود/ اول دی ماه مردم یزد میزبان شهدای گمنام
- مراسم گرامیداشت روز «بسیج اصناف» در یزد به روایت تصویر
- تبیین بایدها و نبایدی اقشار، لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی
- اختتامیه جشنواره صنایع برتر استان یزد به روایت تصویر
- «رحمانی فضلی» فردا به یزد سفر می کند
- با حرف به رشد ۸ درصدی نمیرسیم/ بدون ایمان و اعتقاد، اقتصاد مقاومتی محال است
- پاساژهای مدرن به محلی برای فروش کالاهای خارجی تبدیل شدهاند
- نخستین هماندیشی نقش نخبگان جوان در اقتصاد مقاومتی برگزار میشود
- نخبگان یزدی در تحقق اقتصاد مقاومتی نقشآفرینی میکنند
- مسابقه مقاله نویسی با موضوع اقتصاد مقاومتی در یزد
- تجمع کسبه پلاسکو صبح فردا/ حل مشکلات حادثه دیدگان پلاسکو به کمک مردم
- پایین کشیدن کرکره اصناف مالیاتی عاید دولت نمیکند/ صنف طلا و جواهر قربانی قانون مالیات بر ارزش افزوده
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|