حکایت محصولات تراریخته و ژست علمی سخنگوی دولت
یزد آوا به نقل ازعصرسیاست؛ 1- محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، روز گذشته و تنها چند روز پس از صدور فتوای حرمت تولید محصولات تراریخته، در حاشیه بازدید از ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، گفت: «زمانی بود که برخی افراد به بلندگو به عنوان ابزار شیطان نگاه میکردند، امروزه نیز برخی افراد به محصولات تراریخته که دارای فواید علمی هستند با چنین دیدی نگاه میکنند. دولت مدافع فعالیت های بیوتکنولوژی و محصولات تراریخته است. اگر برخی افراد ملاحظات زیست محیطی دارند، مباحث خود را مطرح کنند تا موضوع با مذاکره و مفاصحه حل شود. تا زمانی که تولید محصولات تراریخته در کشور پا بگیرد همچنان مخالفت هایی با آن وجود خواهد داشت.»
2-مواد غذایی تراریخته یا دستکاری ژنتیکی شده به محصولاتی گفته میشود که از انتقال یک یا چند ژن بین دو نوع موجود زنده مختلف به وجود آمده است. به عبارتی در این نوع محصولات کارشناسان با دستکاری که روی ژنتیک آن انجام میدهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد یا یک خصوصیت را حذف میکنند که این تغییر هرگز در طبیعت رخ نمیدهد؛ به عنوان مثال پروتئین هایی داخل محصول، ایجاد می کنند که خاصیت آفت کشی دارد و این سموم باعث می شود که مثلا کرم ساقه در برنج از بین برود.
3- یک وفاق جهانی بر وجود مضرات ناشناخته این مواد، میان فعالان علم ژنتیک در سراسر دنیا وجود دارد. تا جایی که برخی از دانشمندان و مراکز معتبر علمی بذرهای تراریخته را عامل گسترش سرطان عنوان کردهاند. بسیاری از کشورهای اروپایی نیز کشت و استفاده از این محصولات را ممنوع کردهاند. این در حالی است که حتی برخی از کشورهایی هم که چنین محصولاتی را تولید میکنند خودشان از استفاده آنها اجتناب میکنند!
4-آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در پاسخ به یک استفتاء در مورد محصولات تراریخته میگوید: «با توجه به اینکه کشورهای زیادی هماکنون آن را تحریم کردهاند و بسیاری از اهل خبره آن را مضر میدانند، لااقل باید پیش از روشن شدن مطلب از کشت آن خودداری شود و بنا بر احتیاط گذارده شود.» آیتالله علوی گرگانی نیز در پاسخ به یک استفتاء در این خصوص میگوید: «تحقیق درمورد محصولات تراریخته و دستکاری شده ژنتیک اشکالی ندارد ولی این محصولات تا از نظر علمی بی خطر و ضرر بودن آن اثبات نشده تجاری سازی آنها جایز نیست و باید با دقت فراوان ــ حتی در مورد جزئی ــ مورد استفاده قرار گیرد.»
5- اظهارات سخنگوی دولت در حمایت از محصولات تراریخته و حمله به مخالفان این محصولات و ژست علمی گرفتن در این رابطه در حالی است که؛ فارغ از فتوای مراجع تقلید مبنی بر حرمت کاشت انبوه این محصولات، اولا بعد از تحقیقات و پژوهش های علمی صورت گرفته بر روی این نوع محصولات و به دلیل مضرات فراوانی که این محصولات دارند، با آن ها مخالفت می شود. ثانیا، سخنگوی دولت در حالی دم از علم و تکنولوژی می زند و ژست دفاع از تکنولوژی می گیرد که تعطیلی فناوری هسته ای به عنوان برجسته ترین نمادهای پیشرفت های علمی کشور و اخراج دانشمندان این حوزه و همچنین کاهش رتبه علمی کشور را در کارنامه سه سال خود دارد.
نویسنده: وحید سالار
Related Assets:
- مجهزترین مرکز پرتو درمانی مركز و جنوب شرق كشور در يزد خدمات می دهد
- شایع ترین سرطان در مردان را بهتر بشناسید
- تخفیفات سود بازرگانی ۶۹ قلم کالا لغو شد
- احتمالا نفر بعدی هم صاحب نظریه آبگوشت بزپاش باشد!
- فیشهای نجومی زائیدهی گفتمان دولت یازدهم
- درمان قطعی 80 درصد کودکان مبتلا به سرطان خون در یزد/ دو سوم سرطانها قابل پیشگیری است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|