خیز زودهنگام برای کرسیهای مجلس
علیرغم فاصله زمانی بسیار تا موعد برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، برخی گروههای سیاسی از هماکنون تلاشهای گستردهای را برای کسب کرسیهای بیشتر و فرستادن نامزدهای موردنظر خویش به مجلس آینده آغاز کردهاند.
در این راستا طیف موسوم به اصلاحطلب حضور چشمگیری در عرصه دارد و میکوشد تا در سایه دولت اعتدال و با برگزاری مراسم متعدد در سطح کشور و دعوت از چهرههای نزدیک به خود، فضای جامعه را به نفع خویش تقویت کند.
طبیعی است طیف مدعی اصلاحطلبی در استان یزد نیز درصدد است به پشتوانه برگزاری مراسم و انجام سخنرانی و برنامههای دیگر، کفه ترازو را به نفع خود و جریان همسو با دولت کنونی تقویت کند.
در این میان، نیروهای دلسوز در استانها وظیفه دارند با رصد اوضاع و محتویات برنامهها اجازه ندهند برخی افراد و رسانهها با وارونهنمایی واقعیتها، باعث فراموششدن سوابق غیرقابل دفاع در کارنامه شخصیتها و گروههای مدعی اصلاحطلبی شوند.
واقعیت این است که اصلاحطلبان کارنامه بسیار ناگواری در دوران مسئولیت خود و سالهای پس از آن به ویژه در فتنه 88 دارند و معلوم نیست که با آن کارنامه غیرقابل دفاع، چگونه همچنان در آرزوی تایید صلاحیت و کسب کرسیهای مجلس آینده هستند. البته هنوز هم هستند کسانی که به اصلاحطلبی شهره شدهاند؛ اما هنجارشکنیهای گسترده در قالب اصلاحطلبی را تایید نمیکنند.
در این راستا اصلاحطلبان تلاش خود را بر رفوکردن مواضع و عملکردهای غیرقابل دفاع خویش از سویی و زیرسؤال بردن نظارت شورای نگهبان از سوی دیگر متمرکز کردهاند تا بدین وسیله موانع پیش روی خود را از میان بردارند.
از جمله اخیراً مرتضی مبلّغ، معاون وزیر کشور در دولت خاتمی، طی سخنانی در جمع همفکران خود در یزد با اشاره به رد صلاحیتهای احتمالی در جریان برگزاری انتخابات دهم مجلس گفته است: کشور به اندازه کافی از افراطیون آسیب دیده و زمان، زمان حضور عقلای کشور در مجلس است و اولویت ما این است صدای افراط در مجلس بلند نباشد. آنگونه که سایت یزدینیوز مدعی اصلاحطلبی گزارش داده، وی همچنین ادعا کرده است: امروز افراطیگری بلای جان اصولگرایی شده و این آسیب کمی نیست.
البته پرواضح است که منظور مرتضی مبلغ از «افراطیون»، کسانی نیستند که فتنه 88 را به وجود آوردند و کشور را به مرز بحران کشاندند!
چندی پس از حضور معاون دولت خاتمی، این بار سیدکاظم اکرمی وزیر دولت موسوی و از عناصر اصلاحطلب به یزد آمد و او هم کوشید تا عملکرد شورای نگهبان را به تصریح و تلویح زیر سؤال برد و ... .
وی در جمع حامیان دولت تدبیر و امید در یزد با اشاره به حضور خود در کابینه دولت سالهای دفاع مقدس گفت: در چهار سالی که وزیر بودم از نخست وزیر یک دروغ هم نشنیدم.
اکرمی اما نگفت که حتی اگر همه گفتههای نخستوزیر وقت در دوران نخستوزیریاش را هم صادقانه میداند و هیچ خلافواقعی از او نشنیده، آیا بزرگترین دروغ پس از انقلاب را از زبان همان نخستوزیر پیشین و نامزد ناکام سال 88 بیرون آمد، هم نشنیده است؟!
وی دروغ بزرگ «تقلب در انتخابات» از زبان موسوی را نشنیده یا اینکه اساسا آن را دروغ قلمداد نمیکند؟! دروغی که فتنهای به تلخی فتنه 88 را رقم زد و دشمنان قسمخورده انقلاب را به سر ذوق آورد!
این وزیر سابق در کابینه موسوی، در ادامه سخنان خود با اشاره به انتخابات پیش رو در اسفند ۹۴ گفت: امیدواریم انسانهایی که دغدغه ملی دارند و آن را بر تمایلات جغرافیایی و حزبی ترجیح میدهند، در مجلس حضور یابند.
وی البته در کنایهای افزوده است: شورای نگهبان در این میان ایستاده است ولی مردم هم زرنگ هستند!
اکرمی هرچه میخواهد بگوید؛ اما نگاه توأم با آگاهی و انصاف میگوید آن کسانی که «دغدغه ملی» دارند و «آن را بر تمایلات جغرافیایی و حزبی ترجیح میدهند» در طیف موسوم به اصلاحطلب حضوری چشمگیر ندارند.
کافی است رخدادهای گذشته را اندکی مرور کرد تا دریافت از پس شعارهای زیبا، واقعیتها در عرصه عمل به گونهای دیگر بوده است. برای نمونه آیا میتوان تحصّن غیرقانونی و نامشروع نمایندگان اصلاحطلب مجلس ششم را نمونهای از ترجیح دغدغه ملی بر تمایلات حزبی نامید؟! به راستی نامه سرگشاده نمایندگان مدعی اصلاحطلب به رهبر معظم انقلاب موسوم به نامه «جام زهر» از جنس «دغدغه ملی» بود یا از جنس حراج عزّت و آبروی نظام و ملت و وادادگی در برابر دشمن؟!
در فرهنگ واژگان این چهره همسوی اصلاحطلبان ، فتنه 88 چه معنایی دارد؟ آیا قانونشکنی و فتنهانگیزی ناجوانمردانه در ابعاد فتنه 88 هم نمادی از ترجیح غرور ملی بر تمایلات حزبی بود؟!
آقای اکرمی و مدعیان اصلاحطلبی، نظارت شورای نگهبان را زیر سؤال میبرند و نمیتوانند واهمه خود را از آن پنهان نمایند. و این، مایه خرسندی همه کسانی است که دل در گرو انقلاب و اعتلای ایران اسلامی دارند؛ چه اینکه میدانند نارضایتی مدعیان اصلاحطلبی از شورای نگهبان نشانهای است از عملکرد قاطع اعضای این شورا در انجام تکالیف قانونی و شرعی خود و ایستادگی در برابر انحراف و فتنهانگیزی. و البته این به معنای نادیدهگرفتن برخی خطاهای احتمالی در جریان بررسی صلاحیتها در ابعاد گستردهای همچون اتخابات مجلس شورای اسلامی با هزاران کاندیدا در حوزههای گوناگون نیست.
برای شناخت بیشتر از شخصیت آقای اکرمی بهعنوان یک اصلاحطلب، مرور بخشهایی از مصاحبه چندی پیش نامهنیوز با وی خالی از لطف نیست؛ اکرمی در مورد عملکرد احمدینژاد میگوید« قبای ریاست جمهوری به تن ایشان بسیار گشاد بود»! و این در حالی است که پس از 4سال ریاستجمهوری وی و مشاهده نقاط قوّت و ضعف او، دستکم 24/5میلیون ایرانی واجدشرایط، بر خلاف نظر اکرمی، قبای ریاستجمهوری را بر تن احمدینژاد مناسب یافتند و با پشتوانهای قویتر از سال 84، رای به استمرار ریاستجمهوری وی دادند. و البته باز بدیهی است که آرای ملت به معنای تایید کاستیها و خطاها نبوده است.
اکرمی همچنین در پاسخ به این سوال که «آیا آقای مهندس موسوی در دوره نخستوزیریشان قهر کردند و خانه نشین شدند؟» میگوید: «چیزی به یاد ندارم. اینکه مانند آقای احمدینژاد رفته و نیامده باشند، به یاد نمیآورم»(!) در حالی که قهر نخستوزیر وقت از مسائل واضح آن دوران بوده است و اظهار ناآگاهی آقای اکرمی از آن، بسیار عجیب مینماید.
این اقدام موسوی چنان بدیهی بوده که در سایت آقای هاشمی به صراحت آمده و نامه تند حضرت امام(ره) هم نشاندهنده میزان ناراحتی ایشان از این اقدام نسنجیده نخستوزیر محبوب اصلاحطلبان است. در خاطرات هاشمی آمده است:«... اول وقت خواستم با نخستوزير تماس بگيرم، گفتند از منزل بيرون رفته و به جاي نامعلومي رفته كه كسي از ايشان خبر ندارد. از آقاي [حميد] ميرزاده معاون اجرايي [نخست وزير] پرسيدم. ايشان هم اظهار بي اطلاعي كرد. با احمدآقا و آقايان خامنه اي و موسوي اردبيلي صحبت كردم كه به نحوي مانع انتشار خبر شويم ، ولي خبر رسيد كه روزنامه جمهوري اسلامي خبر استعفا را با حروف درشت منتشر كرده است.
كم كم به وقت شروع مجلس نزديك مي شديم، چون از اين جهت موفق نشديم ، به فكر چاره ديگري افتاديم. گفته شد نخست وزير ديگري را با همين كابينه به مجلس ببريم و با پيام امام از نمايندگان بخواهيم كه به طور موقت كابينه را تأييد كنند، تا دولت مستقر تنظيم شود.
.... احمدآقا اطلاع داد امام نامه تندي به مهندس موسوي نوشته اند كه به رسانهها داده شده است. ساعت هشت شب نامه امام پخش شد، خيلي تند است و بعيد است كه آقاي موسوي با اين نامه بتواند نخست وزير نيرومندي بماند. اجازه تعزيرات حكومتي را هم از نخست وزير گرفته اند.»
اگرچه فرصت پرداختن بیشتر به مباحث این چهره اصلاحطلب در این مجال فراهم نیست؛ اما یادآوری این نکته ضروری مینماید که مدعیان اصلاحطلبی میکوشند تا با پشتیبانی انبوه رسانههای در اختیار خود، چهرهای مقبول از خود و همفکران خویش در ذهن جامعه ترسیم کنند و با به حاشیهراندن مواضع و رویکردهای ناصواب و بعضا خائنانه نیروهای مدعی اصلاحطلبی در سالهای گذشته، زمینه مساعدی را برای کسب آرای مردم و ورود به مجلس شورای اسلامی برای خویش فراهم سازند؛ آرزویی که با هوشیاری نیروهای دلسوز در ارتقای آگاهی سیاسی جامعه محقق نخواهد شد.
نویسنده: حامد اردکانی
منبع: یزد رسا
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|