دانشگاه، باشگاه سیاسی نیست
یزد آوا؛ آقای محمدرضا تابش، نماينده محترم شهرستان اردکان در مجلس شورای اسلامی اخیرا درباره وزير پيشنهادي علوم گفته است: آقاي دکتر محمود نيلي احمدآبادي از نيروهاي عالم و دانشمند است که کارنامه آموزشي و مديريتي خوبي داشته است. انتخاب ايشان به عنوان رئيس دانشگاه تهران هم مؤيد اين نظر و ديدگاه دولت است که از نيروهاي عالم و دانشمند استفاده کند.
وي در گفت و گو با خبرگزاری«آریا»افزوده است: بنده بارها گفتهام شاکله مجلس اصولگرايي است که با دولت قبل همسو بوده است اما بايد پذيرفت که در کشور تحولاتي اتفاق افتاده و دولتي روي کارآمده که شعارهای رئيس آن در همه زمينه ها مشخص است؛ بنابراين مجلس بايد به دولت کمک کند و همانطور که مقام معظم رهبري تاکيد داشته اند، براي حرکت دولت ريل بگذارد تا کشور را از وضعيت بحراني خارج کند.
دکتر تابش ادعا کرده است: اقليت پارلمان از آنجايي که در انتخابات، کانديدايشان راي نياورده است، از هر اهرمي استفاده مي کنند تا دولت کارآمدي نداشته باشد!
درباره سخنان نماینده محترم اردکان گفتنی است؛
1. جناب تابش، وزیر پشنهادی دولت را فردی «عالم و دانشمند» دانسته و آن را نشانه ای از عزم دولت برای استفاده از نیروهای دانشمند برشمرده است. این در حالی است که برای تصدی مسؤولیت در نظام اسلامی آن هم مسؤولیتهای کلیدی همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، «دانشمند» بودن اگرچه شرط «لازم» به شمار میآید، اما بیگمان شرط «کافی» تلقی نمیشود؛ چهاینکه «تخصص» بدون «تعهد» عمیق در پایبندی «عملی» به آرمانهای نظام اسلامی میتواند وزارتخانه مهمی چون وزارت علوم با آن همه امکانات و پتانسیل را در مسیر انحرافی قرار دهد و به جای «بال» شدن، «وبال» نظام گردد و پیامدهایی ناگوار به همراه داشته باشد.
2. آقای تابش در حالی شرایط کشور را «بحرانی» جلوه میدهد که تاکید مسؤولان عالیرتبه نظام غیر از این است. متاسفانه عناصر برجسته دولت یازدهم و همراهان آن در مجلس و رسانهها از همان آغاز تاکید برجسته ای داشته اند تا شریط کشور را بحرانی جلوه دهند؛ غافل از این که بحرانی نشان دادن شرایط کشور، شاید در کوتاه مدت بتواند ناکامیهای دولتمردان محترم را تا حدودی بپوشاند و موفقیتهای آنان را با ضریب بیش تری در اذهان بنشاند، اما پیامدهای منفی آنان به ویژه در عرصه خارجی و بخصوص در مذاکرات دشوار هسته ای بیش از منفعتهای سطحی احتمالی خواهد بود.
3. آقای تابش به درستی از توصیه مقام معظم رهبری برای حمایت همه نهادها بخصوص مجلس شورای اسلامی از دولت یاد کرده اند؛ اما نباید توصیه های دیگر رهبر معظم انقلاب از جمله درباره فتنه 88 را فراموش کنند، آنجا که در دیدار رئیس جمهور محترم و دولت یازدهم فرمودند: « مسأله فتنه و فتنه گران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همانگونه که در جلسه رأی اعتماد خود بر فاصله گذاری با آن تأکید کردند، همچنان بر آن پایبند باشند.» شایسته است نماینده محترم اردکان هر از گاهی این توصیه رهبر معظم انقلاب را هم به دولتمردان محترم و به ویژه مسؤولان تصمیم گیر در وزارت علوم یادآور شوند!
4. اشاره آقای تابش مبنی بر تلاش اقلیت پارلمان برای ناکارآمد شدن دولت یازدهم نیز ادعایی بدون وجه است.
طبیعی است نمایندگان متعهد مجلس در جایگاه برگزیدگان ملت، به لحاظ شرعی و قانونی وظیفه دارند مانع انحراف احتمالی دولتمردان از خطوط کلی نظام شوند و اقداماتی همچون استضیاح وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری به دلایل متعدد از جمله رویکرد نامناسب در برخورد با عوامل و مشوّقان فتنه نیز در همین راستا قابل ارزیابی است و نباید چنین اقداماتی را کارشکنی در کار دولت نامید.
5. شایسته است نماینده محترم اردکان، هر از گاهی این فرمایش رهبری را به برخی مسؤولان یادآور شود؛ آن جا که در دیدار چندی پیش اساتید دانشگاهها با ایشان فرمودند:
«من خواهش میکنم از مدیران دانشگاهها و مسؤولان گوناگون مدیریّتى که دانشگاه را مرکز جوَلان سیاسى و تلاشها و فعّالیّتهاى جناحهاى سیاسى قرار ندهید. سمّ مهلک حرکت علمى این است که دانشگاهها تبدیل بشوند به باشگاههاى سیاسى؛ کارى که در یک دورهاى انجام گرفت. این بهمعناى نفى حرکت سیاسى در بین دانشجویان دانشگاهها نیست؛ بنده همیشه مدافع و منادى کار سیاسى دانشجوها و دانشگاهیان بودهام و هستم - الان هم معتقدم - منتها نگاه سیاسى، مَشرب سیاسى، فهم سیاسى و فعّالیّت سیاسى داشتن، یک حرف است و دانشگاه را و کلاس درس را و محیط علمى را جولانگاه کار سیاسى قرار دادن، یک حرف دیگرى است؛ اینها با همدیگر تفاوت دارد.»(۱۳۹۳/۰۴/۱۱)
نویسنده: فتاحی اردکانی
منبع: یزد رسا
Related Assets:
- تلاش های پشت پرده برای کرسی وزارت علوم/ تحمیل گزینه خاص با حذف رقیب به بهانه اصولگرایی!
- ۳ گزینه در دست بررسی دولت برای وزارت علوم
- تشکیلاتی در دولت، اطلاعات دراختیار مخالفان قرار می دهد/ حرکت سازماندهی شده علیه وزیرپیشنهادی علوم!
- آقای خاتمی! با جراحت «قلب» رهبر چه می کنید؟!
- «سایهبان کاغذی» برای دولت، با تار و پود «کینهتوزی»!
- برخی از هر فرصتی برای فتنهانگیزی دریغ نمیکنند/ عدهای که جرات نداشتند سر بلند کنند مجدداً امیدوار شدهاند
- نمیگذاریم فتنهگران دوباره فتنهگری کنند/ راهمان را براساس عقیده و بصیرت انتخاب کردهایم
- مانور بی اثر و ادامه دار حامیان فرجیدانا روی موضوع بورسیهها/موضع گیری شفاف در مورد فتنه همچنان خط قرمز مجلس
- فتنه، خط قرمز مجلس است/ نگرانی مجلس از وزیر پیشنهادی علوم، همان نگرانی قبلی است
- تا آخرین قطره خون در دفاع از حریم ولایت آماده جانفشانی هستیم/اجازه نخواهیم داد «عوامل فتنه» بلوایی دیگر در استان به پا کنند
- نیلی از مجلس رای اعتماد نگرفت/وزارت علوم همچنان بدون وزیر
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|