دوران بخوربخور تمام شد/ زنجانی تنهایی پول نفت را بالا نکشید/ وقت۱۰ساعته روحانی برای اقتصاد درهفته
به گزارش یزد آوا، بیژن نامدار زنگنه که بامداد سه شنبه در برنامه اقتصادی پایش در شبکه یک سیما سخن می گفت، در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه وزارت نفت و چهار شرکت تابعه آن چه برنامه هایی برای خروج از رکود دارند گفت: اقتصاد ما با مشکلاتی که برای نفت ایجاد کردند به رکود رفت. تمرکز تحریم ها بر بخش نفت بود و این تمرکز بر نفت اثر گذاشت. اگر بخواهیم از رکود خارج شویم باید نفت در بخش مهمی از اقتصاد نقش پیشران را داشته باشد. سیاست هایی که اکنون برای خروج از رکود تعریف می کند عمدتا برای سال جاری و 94 هستند. البته برنامه های دراز مدت هم داریم ولی وقتی در مورد زمان حال صحبت می کنیم باید به مسائلی توجه کنیم که طی دو سال بتواند در اقتصاد اثر بگذارد.
وی افزود: یکی از کارهای مهمی که داریم افزایش صادرات نفت خام و میعانات است. اگر صادرات نفت افزایش پیدا کند از دو طریق بر خروج از رکود تاثیر می گذارد اول اینکه برای کشور ارز تولید می شود و وقتی ارز بر تولید کالا و خدمات وارد شد به مواد اولیه تبدیل می شود. قسمت اعظمی از مواد اولیه برای تولید و فعالیت بیشتر کارخانه ها صرف می شود.
افزایش صادرات نفت باعث افزایش بودجه عمرانی می شود
وزیر نفت گفت : دومین تاثیر نیز این است که دلار به دست آمده از نفت به ریال تبدیل شده و وارد بودجه کشور می شود. چون وقتی بودجه کم است طبیعتا بودجه های عمرانی را محدود می کنیم اما با این کار بودجه های عمرانی افزایش پیدا کرده و فعالیت های اقتصادی نیز بیشتر می شود. اکنون یک قوه عاقله در دولت مشغول فعالیت است که به صورت سلیقه ای عمل نمی کند. برای انجام هرکار گروهی بحث، تبادل و چالش می کنند تا به یک تصمیم برسند و هیچ کدام از تصمیم ها بر مبنای نظر شخصی نیست.
زنگنه با اشاره به اینکه رئیس جمهور یک تیم مشاوره ای برای مسائل اقتصادی دارد گفت: برای خروج از رکود در دو سال آینده بیشترین تمرکز را بر افزایش تولید گاز گذاشته ایم. در واقع یک سری طرح هایی در پارس جنوبی داریم که عموما هم میدان مشترک مورد بحث ماست تا تولید گاز را در کشور افزایش دهیم. سال گذشته 27 میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه ها مصرف کردیم. این آمار مصرف نشان دهنده وجود کمبود گاز است. ارزش سوخت مایع مصرفی فوق بالغ بر 18 میلیارد دلار بود. استفاده از این سوخت هوا را آلوده کرده و متاسفانه محصولی را که می توانستیم صادر کنیم بسوزانیم.
برنامه برای تولید روزانه 100 متر مکعب گاز
زنگنه ادامه داد: هر یک واحد گازی که تولید می کنیم یک لیتر از آن را کم می کند و به صادرات ما افزوده می شود. برنامه ما تا پایان سال این است که 100 میلیون متر مکعب گاز بر تولید کشور در روز اضافه کنیم که برنامه سختی است و برای آینده هم آن را در نظر گرفته ایم. این برنامه باعث می شود امسال دست کم پنج میلیارد دلار درآمدمان از صادرات فرآورده افزوده شود. سال دیگر نیز این رقم بالای 10 میلیارد دلار خواهد بود. اجرای برنامه فوق باعث می شود که منابعی را برای اجرای طرح های نفت تامین کنیم و پول برای واردات کالا تامین شود که به جریان اقتصادی کشور حرکت بدهد تا بتوانیم از رکود خارج شویم.
وی گفت: وقتی گاز را تامین کردیم می توانیم طرح های بهینه مصرف را که تحت عنوان بند قاف ماده دو قانون است را انجام دهیم. در کنار نیروگاه ها خوراک و سوخت برای پتروشیمی و صنایع تامین می کنیم. تولید پتروشیمی ها به دلیل کمبود گاز کاهش پیدا کرده است. امسال سعی می کنیم گاز را برای پتروشیمی ها تا حدود زیادی فراهم کنیم. خوراک های دیگر پتروشیمی مثل اتان که در حال حاضر کمبود داریم نیز در صورت امکان مشکلات تامین آن را برطرف می کنیم.
بابک زنجانی به تنهایی پول های نفت را بالا نکشیده/بیش از 7/2 میلیارد دلار پول بیت المال در بانک جعلی زنجانی از بین رفت/دوران بخور بخور تمام شده
افزایش تولیدات پتروشیمی/ وجود سه میلیون خانوار بدون گاز در کشور
وزیر نفت گفت : تولید پتروشیمی از 20 میلیارد دلاری که سال گذشته بوده به 22 میلیارد دلار خواهد رسید و در صورت تحقق 12 درصد افزایش خواهیم داشت. در افزایش تولید گاز هم میادین مشترک مدنظر ماست و آن چیزی که اتفاق می افتد به طور کامل از سوی پارس جنوبی است. 17 فاز پارس جنوبی را در دست اجرا داریم و اولویت و تمرکز ما بر تعداد هفت فاز است که 180 میلیون گاز برای ما تولید می کند. مقداری نیز از میدان کیش تا سال آینده تولید می کنیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم گفت : با وضعیت متعادلی که به وجود می آید امیدواریم بتوانیم گاز نیروگاه ها، صنایع و خوراک پتروشیمی ها را تامین کنیم. نزدیک 80 میلیارد دلار در سال تفاوت قیمت سوختی که در داخل می فروشیم نسبت به قیمت فوق بین المللی اش است. مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی توصیه کردند که از ظرفیت هدفمندی یارانه ها برای ایجاد اشتغال و تولید استفاده شود. نزدیک به سه میلیون خانوار در روستاها و شهرهای کوچک کشور گاز ندارند.
صرفه جویی سه میلیارد دلاری با توسعه گاز خانگی
زنگنه ادامه داد:پیش بینی کردیم نزدیک به دو و هشت دهم میلیون نفر از این تعداد را ظرف حداکثر سه سال گاز بدهیم. مقداری که صرفه جویی می شود حداقل حدود سه میلیارد دلار ارزش سوختی است که این افراد استفاده می کنند. باید گاز طبیعی را داشته باشیم. کل هزینه گاز رسانی به سه میلیون خانوار کمتر از چهار هزار میلیارد دلار است و ما طی یک سال می توانیم این صرفه جویی را داشته باشیم.
وی افزود : در حقیقت ما از ظرفیت صرفه جویی و بهینه سازی مصرف می توانیم اشتغال ایجاد کنیم. 10 هزار میلیارد تومان کار در دولت تهیه می شد بدون اینکه از منابع اعتبارات بودجه ملی کشور هزینه کنیم. مجلس اجازه خوبی را به دولت داد که در قالب تبصره دو قانون بند قاف است. موتورخانه هایی در خانه های سطح کشور داریم که با یک سری اقدامات ساده می شود 30 درصد از مصرف آنها را کاهش داد ولی بدون اینکه رفاه مردم کم شود. به افرادی اعلام کردیم نسبت به اصلاح موتورخانه ها اقدامات لازم را انجام دهند و با این اصلاحات پول قبض گاز آنها کم می شود.
پرداخت 50 هزار دلاری شرکت نفت برای چاه های آب کشاورزی
زنگنه گفت : هر کسی که یک متر مکعب گاز صرفه جویی کند در مدت 30 ماه آن را 500 تومان می خریم. در حال حاضر چاه های آب کشاورزی نزدیک به دو و نیم میلیارد لیتر نفت و گاز مصرف می کنند. برآورد کردیم اگر یک متر مکعب گاز صرفه جویی کنند و مصرفشان را برقی کنند می توانیم ظرف سه سال یک هزار میلیارد دلار را به آنها پرداخت کنیم. اگر هر نفر در سال 50 هزار مصرف سوخت در چاه دارد ولی آن را برقی کند حاضریم تا 50 هزار دلار در عرض سه سال به وی پرداخت کنیم و این یک و نیم میلیارد دلار کار است.
وزیر نفت اظهار داشت : یک تن کیلومتر بار را اگر به جای حمل و نقل در جاده از راه آهن استفاده کنند 30 سی سی صرفه جویی خالص ما در نفت و گاز می شود. برای مترو اعلام کردیم برای هر مسافری که اضافه می شود بین 12 تا 18 سنت پرداخت می کنیم و این باعث شد تا تمام متروهای موجود فعال شود. در حقیقت برای بازپرداخت هزینه خرید تجهیزات و ماشین آلات از خارج را ما برای مترو ضمانت می کنیم که با این کار صرفه جویی می خریم.
30 میلیارد تولید اشتغال/ توسعه میادین نفتی و گاز با کمک صندوق توسعه
وزیر نفت ادامه داد : قرار شد 140 هزار تاکسی را نوسازی کنیم و با خروج تاکسی های فرسوده از خط، تاکسی های گازسوز و اتوبوس های جدید بیاوریم که این یک حرکت بزرگ است. قرار است نزدیک به 30 میلیارد دلار کار ایجاد شود که از امسال آن را اجرایی می کنیم. برای انجام این کارها از دولت اعتبارات نمی خواهیم ولی تمام اموری که قرار است انجام شود اجازه قانونی دارند.
وی افزود : توسعه میادین نفتی و گاز را با کمک صندوق توسعه در برنامه داریم. یک تحرک مهمی را در بخش نفت بدون محتاج بودن به اعتبارات دولتی شاهد هستیم. اگر قرار است ظرف سه سال 10 هزار میلیارد تومان پول به اقتصاد واریز کنیم یک بخش عظیمی کار ساده تولید می شود. مجلس امسال 100 میلیارد دلار برای کارهای مهندسی، تقاضا برای کالاهای صنعتی و دیگر کارها به ما اختصاص داده است.
مردم باید باور داشته باشند که بدون رانت زندگی کنند
زنگنه گفت : تا زمانی که مردم و کارآفرینان ما باور نکنند که برای تولید ثروت باید زحمت کشید دولت پیشرفت نمی کند. اکنون برخی افراد هستند که فقط می خواهند با رانت زندگی کنند. کسی که چیزی را از دولت ارزان خریده و جای دیگری گران می فروشد که کاری نکرده است. برخی از افراد یک شرکت را اقساطی می خرند و ظرف دو تا سه ماه تمام پول بدهی خرید شرکت را پرداخت می کنند این کار منطق اقتصادی ندارد.
وی افزود : پیشرفت کشور نه با رانت بلکه با زحمت، خلاقیت و کارآفرینی میسر می شود. ما باید باور داشته باشیم که بدون رانت زندگی کنیم. قیمت حمل و نقل کالا با کامیون در ترکیه ارزان تر از ایران است.
زنگنه تصریح ساخت: تا مردم و کارآفرینان باور نکنند و فرهنگ اجتماعی تقویت نشود که برای ثروتمند شدن کشور باید زحمت کشید، از مشکلات خارج نخواهیم شد.
وزیر نفت ادامه داد: امروز عده ای هستند که تنها می خواهند از رانت دولتی استفاده کنند و به طور مثال کالایی را از دولت با هزینه پایین بگیرند و آن را گران بفروشند؛ حال آنکه در کره جنوبی مردم زحمت می کشند تا کشورشان پیشرفت کند.
وی با طرح این پرسش که چگونه یک نفر یک شرکت را پیش خرید می کند و ظرف سه ماه تمام پول آن را می پردازد، اظهار داشت: با رانت نمی شود به کشوری پیشرفته تبدیل شد بلکه باید با کار و تلاش و خلاقیت به این هدف رسید.
500 میلیارد دلار درآمد مازاد تا سال 1400 درصورت رفع تحریم ها
وی در واکنش به این حرف مجری که هر زمان درآمدمان خوب بود بهره وری در نظر گرفته نشد گفت: اگر تحریم ها تا سال 1400 برداشته شود ما 500 میلیارد دلار درآمد اضافی خواهیم داشت. برای اینکه پارس جنوبی کارش پیش برود و گاز تولید کند نیاز به یک الزامات است. بخش مدیریتی، پیگیری، ساماندهی و منابع مالی برای این تولید نیاز است. منابع نفت خیلی کم است و امسال بخشی را از صندوق ذخیره وام می گیریم.
وی افزود : بخش از منابع را نیز از طریق فروش فرآورده های تولیدی مازاد، میعانات اضافی تولید شده و بخشی را از محل بازار داخلی سرمایعه تامین کنیم. در حقیقت پیش فروش فرآورده های آتی را انجام می دهیم تا پول جمع کنیم. این یک کار جدیدی است که بورس انجام می دهد و طی یک ماه اخیر اولین بسته پیش فروش فرآورده های نفتی را انجام می دهد. برای اقدامات ضد رکود و تورمی، در کارهای تولید و سرمایه گذاری از آن استفاده می کنیم.
ساخت پالایشگاه به صرفه نیست
زنگنه در پاسخ به سوال زندی دبیر اقتصادی روزنامه شرق که پرسیده بود ، ماجرای تهاتر نفت و کالا بین و روسیه به کجا رسیده است گفت : چیزی بعنوان تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه نداریم.
وی در واکنش به این پرسش که چرا طی سالهای 76 تا 84 که وزیر نفت بودید ، هیچ پالایشگاه جدیدی نساختید ؟ آیا هنوز هم معتقدید پالایشگاه سازی مقرون به صرفه نیست ، اظهار داشت: من تأسیس پالایشگاه را امری مقدس نمی دانم اما مخالف تأسیس آن هم نیستم و اگر لازم باشد پالایشگاه نیز راه اندازی می شود. اتفاقاً تمام پالایشگاه هایی که بعداً ساخته شد در زمان وزارت من کلبگشان به زمین خورده بود .
زنگنه اظهار داشت: اگرچه معتقدم پالایشگاه به صرفه نیست اما اگر نیاز کشور را تأمین کند اقدام به ساخت پالایشگاه می کنیم. در زمان حاضر سالانه 4 میلیارد دلار به پالایشگاه ها تخفیف می دهیم و برخی می خواهند این رقم دوبرابر هم بشود.
وزیر نفت گفت : مجلس قیمت خوراک را 95 درصد اعلام کرد و خیلی ها به دنبال این هستند که قیمت خوراک 90 درصد شود. وقتی قیمت 95 درصد باشد یعنی در هر بشکه 6 دلار به پالایشگاه تخفیف می دهیم. ماهانه 11 میلیون دلار و سالانه 4 میلیارد دلار با این قیمت به پالایشگاه ها تخفیف می دهیم. برخی از نماینده های مجلس به دنبال این هستند که عدد قیمت را به 90 درصد کاهش دهند و رقم وی افزود : تخفیف ما هشت میلیارد دلار شود که پالایشگاه ها 100 درصد قیمت خوراک خرج نمی کند.
زنگنه ادامه داد: اکنون در اقتصاد مقاومتی پیش بینی کردیم ظرفیت پالایشگاه با هدف صادرات به سه میلیون بشکه برسد که فعلا خوشبختانه با همین 95 درصد قیمت خوراک هم به صرفه است. در زمینه میعانات گازی یک میلیون بشکه برای پالایشگاه ها در نظر گرفتیم و تمامی میعانات کشور باید اول پایش شده و بعد ارسال شود. برای نفت سنگ هم در حال برنامه ریزی هستیم.
بابک زنجانی به تنهایی پول های نفت را بالا نکشیده/بیش از 7/2 میلیارد دلار پول بیت المال در بانک جعلی زنجانی از بین رفت/دوران بخور بخور تمام شده
میعانات گازی اقتصاد بهتری دارند
این عضو کابینه دولت یازدهم گفت : دو میلیون بشکه برای کالاهای متعارف در نظر گرفته ایم و قرار است 200 هزار بشکه دیگر نیز در آینده اضافه شود. در حقیقت ظرفیت 1800 حال حاضر به سه میلیون بشکه خواهد رسید که عمده آنها میعانات گازی است چون اقتصاد بهتری دارند.
وی افزود : برای نیاز داخلی با پالایشگاه ستاره خلیج فارس تقریبا برای 10 سال هیچ کمبودی به منظور مصرف داخلی نداریم که حتی با استاندارد یورو چهار است و این کار از سال دیگر شروع شده و تا پایان سال 95 تمام واحدها مهیا می شوند. 360 هزار بشکه آن می تواند 36 میلیون بنزین یورو پنج و مقداری هم گازوئیل به ما ارائه کند.
زنگنه در واکنش به پخش فیلمی از مصاحبه 15 سال پیش که در ان می گفت نفت را صرف تزریق بودجه نکنیم. پاسخ داد : در مورد حساب ذخیره و صندوق توسعه ملی به مواردی که عنوان شد اعتقاد 100 درصدی دارم.
در هشت سال دولت احمدی نژاد خیلی خراب کاری شد
زنگنه در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه طی 15 سال چقدر درست عمل کردیم گفت: در هشت سال دولت احمدی نژاد که خیلی خراب کاری شد. قبل از آن پول زیادی گذاشته شد ولی آن زمان که پول های کلان وجود داشته و باید نزدیک به 100 میلیارد دلار پول به صندوق واریز شود ولی این کار انجام نشد.
زنگنه اظهار داشت : از سال 92 واریز پول عمل شده است و باید ببینید این صندوق در گذشته چه قدر و به کجاها وام داده است. به هرحال باید وام می دادند چون اگر 100 میلیارد دلار به صندوق ریخته بودیم که باید اکنون 100 میلیارد دلار طرح در کشور از طریق صندوق و جدای از فاینانس های دیگر انجام می شد اما این پول واریز نشد. یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی به نظر من توجه به این مسئله است که از منابع نفتی به صندوق واریز کرده و سرمایه گذاری کنیم.
نداشتن ساز و کار نوسانات بودجه یک ضعف است/ تاسف برای بیکاری جوانان
وزیر نفت افزود: در حال حاضر ساز و کار نوسانات بودجه را نداریم و این ضعف موجود در کشور است. اکنون مشکلات زیادی به وجود آمده است، با اینکه دچار تحریم هستیم پول واریز می کنیم ولی این واریز با زمانی که چهار میلیون بشکه تولید داشتیم بسیار متفاوت است. خیلی فرق می کند با زمانی که بدون محدودیت می توانستیم صادر کنیم ولی اکنون مشکلات فراوانی داریم اما وی افزود: دولت همچنان پول را واریز می کند و صندوق آماده ارائه وام است.
در هر صورت این اوضاع ساز و کار درستی برای اصلاح اقتصاد ایران نیست و اگر بتوانیم وابستگی اقتصاد را کم کنید خیلی خوب است. ناراحت هستم که جوانان ما گرفتار مشکل بیکاری هستند. وظیفه دولت این است که نرخ بیکاری را پایین آورده و تولید اشتغال کند.
با 60 هزار نیروی مازاد نمی شود نیروی جدید استخدام کرد/نیمی از کارکنان وزارت نفت، مازاد هستند
وی افزود : یکی از راه کارهای رونق اقتصادی ایجاد اشتغال است. مشکلی که در حال حاضر در خانه های مردم وجود دارد این است که هیچ خانه ای خالی از چند فرد بیکار نیست. وقتی وزارت نفت را در سال 84 ترک کردم حدود 80 هزار نفر شاغل داشتیم و حالا که تمام پتروشیمی ها و پالایشگاه ها واگذار شده 120 هزار نیرو داریم. در حال حاضر بین 50 تا 60 هزار نیروی مازاد داریم آیا می شود باز هم استخدام کنیم.
وزیر نفت گفت : هفته ای حداقل 150 نفری که به من دسترسی دارند برای استخدام تقاضا دارند. یک آزمون استخدامی در اردیبهشت سال 92 برگزار شد که به حدود دو هزار و 500 نفر نیرو نیاز داشتند ولی نزدیک به 100 هزار نفر در آزمون شرکت کردند. مراحلی از کار طی شده و بحث هست تا تعدادی از این شرکت کنندگان در آزمون استخدام شوند. بحث اینجاست که وقتی این تعداد استخدام را انجام دادیم تکلیف میلیون ها نفر دیگر چیست و وقتی مشکل این افراد حل شد بقیه مردم در کشور چه می شوند.
بیکاری، فقر، فاجعه و کاهش قدرت خرید از نتایج رشد اقتصادی منفی
وزیر نفت گفت : هرساله تولید ناخالص و ثروت کشور کم می شود و این به معنای فقیرتر شدن کشور است. اگر بخواهیم رشد اقتصادی داشته باشیم باید به نقطه ای برگردیم چون در حال حاضر رشد منفی داریم یعنی طبیعتا برای رسیدن به نقطه مثبت باید از نقاط قبلی عبور کنیم. رشد اقتصادی منفی به معنای فاجعه و بیکاری است. در این حالت مردم فقیرتر شده و قدرت خریدشان کمتر می شود.
این عضو کابینه دولت یازدهم گفت : ما باید بیکاری را حل کرده، از رکود عبور کنیم و تورم را نیز پایین بیاوریم. مهمتر از همه علاوه بر اینکه اقتصاد با محور منطق اداره شود هر روز نیز یک اتفاق زیر و رو کننده و عجیب و غریب در این حوزه نداشته باشیم تا با یک روال منطقی رو به جلو حرکت کنیم.
میزان تولید در چند سال گذشته از زمان جنگ هم بدتر بود
او تصریح کرد : با رعایت منطق در اقتصاد می توانیم به اقتصادمان اعتماد کرده و از این وضعیتی که به طرز بدی به آن دچار شدیم خارج شویم. اگر به سال 89 هم برگردیم اصلا خوب نیست ولی از نظر ریاضی باید به آن میزان تولید برگشت داشته باشیم و پس از آن رو به جلو حرکت کنیم.
متاسفانه تولید طی چند سال گذشته همیشه نسبت به سال قبلش کمتر شده و از زمان جنگ هم بدتر بود.
لزوم خروج افراد بی سواد از وزارت نفت/هر روز یکی اتفاقی رئیس نفت میشد
وی در پاسخ به سوال مجتبی قمری وفا دبیر اقتصادی خبرگزاری مهر که پرسیده بود : آیا می دانید در یکساله اخیر در صنعت نفت به طور متوسط روزانه بیش از یک مدیر تغییر کردهاند؟ آیا می دانید صادرات روزانه نفت ایران در خرداد و تیرماه امسال کاهش پیدا کرده است؟ آیا می دانید به احتمال زیاد، دادگاه لاهه به زودی علیه ایران به دلیل شکایت گازی ترکیه حکم خواهد داد؟گفت :
حالا به فرض اینکه روزی یک مدیر هم تغییر کرده باشد خب یک گروه از افرادی که صلاحیت نداشته و بدون بلیط سوار اتوبوس شدند را عوض کرده و افراد با صلاحیت را جایگزین کردیم. مگر قرار است وقتی افراد بی سواد و ناتوان که در شلوغی و هرج و مرج جایی را گرفتند تا ابد آنجا بمانند. آنها باید جای خود را به افراد با صلاحیت تحویل دهند. وقتی در مجلس بودم تعهد کردم که نفت توسط نفتی ها اداره شود و همین کار را نیز انجام دادم.
زنگنه اظهار داشت : تمامی مدیران نفت از افراد با سابقه و با صلاحیت هستند. همه آنها سالم هستند و سلامت نیز برای من بسیار مهم بود. این افراد سالم، با سابقه، با صلاحیت و مشهور هستند که خوشبختانه با کمک آنها آرامش را در نفت ایجاد کردیم. هر روز یکی از بیرون نفت اتفاقی می آمد و رئیس نفت می شد و بعد تمام دوستانش را دور خودش جمع می کرد این گونه که نمی شود زندگی کرد.
وی افزود: وقتی در مجلس بودم تعهد کردم نفتی ها، نفت را اداره خواهند کرد؛ من نمی گویم که با صلاحیت ترین ها را بر سر کار آورده ام چرا که حرف مطلقی است اما مطمئن هستم که آدم های سابقه دار و سالم را بر سر امور قرار داده ام تا آرامش در نفت ایجاد شود.
وزیر نفت گفت: متأسفانه در دولت قبلی هر روز یک نفر از خارج می آمد و مدیر یک بخش می شد و پس از مدتی دوستان خود را هم می آورد، اما امروز فردی مدیریت می کند که سابقه دارد نه اینکه یک تعداد گروهبان جای بالاتر از خود بنشینند.
این درست نیست که یک گروهبان در جایگاه سرهنگ حاضر باشد/عده اي در شلوغي وارد وزارت نفت شدند
وی افزود : کسی باید بیاید که سابقه دارد. بعنوان مثال در نیروی انتظامی یک نفر که سروان است را هیچ وقت در شغل سرتیپی نمی گذارند اما متاسفانه آنها یک سری گروهبان را روی کار گذاشته بودند. عده ای از بیرون نفت می آمدند و مدیران نفت را تحقیر می کردند که شما چیزی سرتان نمی شود و ما آمده ایم تا یادتان دهیم. این کار خوبی نبود. اگر روزی یک مدیر هم عوض شود مگر اتفاقی می افتد یا اگر صادرات کم شده باشد نباید خوشحال بود.
وی درباره تغییر مدیران نفت گفت: عده ای غیر نفتی در دولت گذشته وارد نفت شدند که جایگاه شان در وزارت نفت نبوده و در شلوغی وارد وزارت نفت شدند.
زنگنه افزود: از همان ابتدا در مجلس عنوان کردم که مدیران غیر نفتی جایی در وزارت نفت ندارند، این درست نیست که یک گروهبان در جایگاه سرهنگی حضور داشته باشد.
آیا باید کاری انجام می دادم که انجام ندادم و در کل تو چرا از کاهش صادرات خوشحالی؟
ارائه پشتوانه قوی وزارت نفت به مذاکره کنندگان
زنگنه گفت: همه تلاشمان را انجام می دهیم تا میزان صادرات بالا برود. هزاران مشکل داریم ولی کوتاه نمی آییم و برای خدمت به مردم همه وظایفمان را انجام می دهیم. کاری می کنیم که وقتی افراد ما به مذاکره می پردازند با قدرت مذاکره کنند. پشتوانه عملکرد ما یک پشتوانه قوی به مذاکره کننده برای حل مشکلات کشور می دهد.
اموال بابک زنجانی در ایران بسیار کمتر از بدهی هشت هزار میلیارد تومانی به خزانه است
زنگنه افزود : افرادی اموال نفت را بردند و قرار هم نداشتند که پول آن را پس بدهند و اشتباهی نکرده اندو در حقیقت تیم بابک زنجانی که اموال ما را بردند عملا می خواستند پول ها را ندهند.بابک زنجانی یک سری اموال در ایران دارد که قرار شده برای ارزیابی به دولت داده شود ولی این اموال خیلی کمتر از بدهی هشت هزار میلیارد تومانی است که بابک زنجانی به خزانه دارد.
وی در پاسخ به این سوال مجری که برای ورود هر نوع درآمد به خزانه ساز و کار وجود داشته و باید با مقررات خاصی هزینه شود پس چرا باید به یک سری از افراد نفت بدهیم تا مشکلش حل شود گفت: نفت را به زنجانی دادند تا آن را فروخته و پولش را تحویل بدهد ولی او اینکار را انجام نداد. بخشی هم از پول های دیگر به زنجانی داده اند یعنی بخشی از وام هایی که به شرکت نفت برای اجرای طرح ها داده بودند را به زنجانی تحویل دادند تا به پیمانکاران پرداخت کند اما وی پول ها را خورده بود.
بابک زنجانی به تنهایی پول های نفت را بالا نکشیده/بیش از 7/2 میلیارد دلار پول بیت المال در بانک جعلی زنجانی از بین رفت/دوران بخور بخور تمام شده
پرداخت بیش از دومیلیارد دلار پول دولت به بانک بی اعتبار زنجانی با امضای چند وزیر
بیژن زنگنه گفت : زنجانی یک بانک بی اعتبار را درست کرده بود که تمام دارایی اش شاید 500 هزار دلار نبود ولی بیش از دو میلیارد دلار پول دولت با مصوبه کارگروه نفت و دولت که رئیس بانک مرکزی و چند وزیر امضا کردند به وی داده شد. این افراد امضا کردند که پول را به بانک (FIIB) بدهید در صورتی که معلوم نیست این بانک در تاجیکستان چه بود.
زنجانی بعد به مالزی رفته و یک بانک دیگر درست کرد. برای بانکی که هیچ اعتباری نداشته روی چه حسابی این ریسک بزرگ را کردند.
وی در پاسخ به این سوال مجری که آیا پول شما برمی گردد و میزان دارایی های زنجانی کافی است گفت: میزان دارایی های وی در مقابل بدهی اش خیلی کم است. در مالزی هم چیزی ندارد. به گفته قاضی های دادگستری زنجانی یک پدیده بود.
نزدیک به سه میلیارد دلار پول بیت المال رفته و بعضی آقایان زبان دراز و طلبکار هستند
زنگنه گفت : بیش از دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول بیت المال رفته تازه بعضی آقایان زبانشان یک متر و نیم دراز بوده و طلبکار هم هستند. ما نجابت می کنیم و حرف نمی زنیم ولی زبانشان دراز است. یعنی چه که این پول را برد؟
وی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه آیا پول ها قابل ردیابی است گفت: چرا قابل ردیابی نباشد مگر می شود تنهایی چنین کاری را انجام دهد آیا می شود این همه اموال بیت المال را به تنهایی بخورد و برود؟ اصلا شدنی نیست.
وی در جواب به تبعیض بین کارمندان رسمی و مدت موقت شرکت نفت گفت: وقتی کارمند رسمی داریم نمی شود نیروی بدون پست و موقت را به جای آنها بیارویم. الآن از نظر نیروی انسانی به یک وضعیت بحرانی دچار شدیم. دلم نمیاد افراد را اخراج و بیکار کنم و از طرفی نزدیک به 60 هزار نیروی مازاد داریم. برای استخدام به برنامه بودجه نامه نوشتیم که باید به ما اجازه دهند و فکر می کنم ظرف هفت تا هشت روزه جواب بدهند و تکلیف را روشن کنند.
موافق افزایش شدید قیمت نیستم
وی افزود : طرفدار افزایش شدید قیمت نیستم و گرایشم به سمت بهینه سازی است. تمرکز را باید بر سیاست های غیر مقیمی و اصلاح انرژی گذاشت. من مخالف افزایش قیمت بنزین هستم تا وقتی خودرو درست نشود. من می گویم اول خودرو درست شود و مصرف را کاهش بدهیم. همیشه با اروپا نباید مقایسه کنند در هر صورت افغانستان و بنگلادش هم وجود دارد.
زنگنه گفت : قرار بود برای رسیدن به چشم انداز رشد اقتصادی ما حداقل هشت درصد باشد. چرا رشد اقتصادی ما را منفی کردند. چه کسی باید جواب دهد، چه کسی رشد اقتصادی ایران را با 700 میلیارد دلار درآمد نفت منفی کرد.
وی در پاسخ به این سوال مجری که قیمت نفت افزایش پیدا می کند گفت: قیمت فعلی نفت خوب است. در کارهایی که برای توسعه نفت و گاز در نظر گرفتیم فرض را بر این گذاشتیم که تحریم و افزایش صادرات فرآورده ها وجود دارد.
امیدواریم برای صنعت پتروشیمی و خیلی از کارهایی که برای توسعه کشور نیاز داریم تحریم ها برداشته شود و برای مذاکرات سعی کردیم قدرت چانه زنی و توان مذاکرات گروه را بالا ببریم. هرچه بتوانیم در شرایط مذاکره وضعیت بهتری از نظر صادرات و اقتصاد و کنترل تورم داشته باشیم مستقیما در مذاکرات اثر می گذارد.
وی در پاسخ به این سوال مجری که آیا می شود بودجه های جاری را از نفت جدا کرد گفت: این کار سخت اما ممکن است و عزم جدی می طلبد. کسی که باید این را بخواهد تا اجرا شود مردم هستند. مردم اگر بر این مسئله حساس باشند که پول ها کجا می رود و به دولت ها هم بگویند.
زنگنه گفت : الان با صادرات نفت کم کشور را اداره می کنیم نمی گویم عالی ولی اداره می کنیم آموزش و پرورش، بهداشت، نیروهای مسلح، دانشگاه ها دارند می چرخند.
هزینه های جاری کشور چندین برابر شده است و اصلا قابل قیاس با سال 83 و 84 نیست. اگر درآمد اضافه شد همه آن را باید صرف توسعه کشور کنیم. درآمد نباید صرف بزرگ کردن دولت شود ما باید این تجربه را قبول کنیم که با بزرگ کردن دولت در نهایت وضع زندگی مردم بهتر نمی شود. ما باید سعی کنیم که پول ها را توسط کار آفرینان صرف توسعه کشور کنیم تا پول بچرخد و به زندگی مردم برگردد. از طریق بزرگ شدن اقتصاد توسط کارآفرینانی که خلاقیت و بهره وری خوبی دارند انجام دهند. اگر دولت قبول کند مهمانی نفت تمام شده است خیلی عالی می شود. خیلی راحت با کمک نفت می توانیم به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم.
وی در پاسخ به این سوال مجری که چند سال طول می کشد کاری به درآمد نفت نداشته باشیم گفت: مازاد نفت را وارد بودجه جاری کشور نکنیم. نوک زدن به صندوق توسعه را انجام ندهیم. ما همه چیز را از دولت می خواهیم حل کند. دولت فقط زیرساخت ها را فراهم می کند. پول باید جایی خرج شود که وضعیت اشتغال کشور بهتر شود. ترکیب جهان کار ما عوض شده اکنون همه لیسانس و در گذشته همه دیپلم بودند بنابراین می توانیم کارهای جدید برنامه ریزی و تولید اشتغال کنیم.
سوال سعدون زاده نماینده مردم ابادن که پرسیده بود : با توجه به گشایشی که در بودجه 93 به وجود آمده ، زورات نفت برای گازرسانی به روستاهای محروم و شهرهای کوچک در استان های جنوبی چه برنامه ای دارد ؟
گفت : تمام روستاها و شهرهاي كوچك ظرف 3 سال عموما گاز رساني شوند ميادين نفتي دغدغه ما هم هست. در اقتصاد مقاومتي اگر منابع تامين شود ظرف 3 سال توليدمان را به 700 هزار شبكه برسانيم البته از ميادين غرب كارون يك تحول عظيم در اقتصاد كشور و توليد نفت از ميادين مشترك است. برخي از پيمانكاران كه قرار بود تا امسال 25 دكل بزنند ولي فقط 3 تا زدند و ما هم آنها را حذف كرديم.
وی در پاسخ به سوال گروه اقتصادي خبرنامه دانشجويان که پرسیده بودند از آنجایی که بنا به گفته مسئولان بنزین پتروشیمی اصلا در شهر تهران توزیع نشده که بخواهد در ردیف اتهامی آلایندگی هوای تهران باشد، توضیح شما در این باره چیست؟گفت : بله پس از مخلوط توزيع شده است.
وی در پاسخ به سؤال گروه اقتصادی مشرق مبنی بر اینکه، "یکی از وعده های شما در زمان رای اعتماد باز کردن پای اروپایی ها به پروژه های نفتی بود، حال بعد از گذشت یکسال از دوران وزارت شما،چند شرکت خارجی معتبر به ایران آمده و سرمایه گذاری خود را شروع کرده اند؟ اظهار داشت: "بنده اینجور وعدهای ندادم. این باز کردن پای اروپاییها و عناصر غرب و... این آقای مشرق که معلوم است سرش به کجا وصل است... این را مخصوصا میگوید که بنده را عصبانی کند. بنده این را نگفتم. ولی خوب است که پای اروپاییها باز شود اما به شرطها و شروطها"
ظرف 3 سال آينده نفت و گاز فقط براي چيز ديگري مصرف مي شود و آن هم توسعه شبكه رساني است. يعني نيروگاهها كه سال گذشته متوسط روزانه 34 تا 35 ميليون ليترگازوئيل به طور متوسط مصرف كردنمد. حمل و نقل ما 55 ميليون ليتر كلا مصرفشان است. وقتي گاز بيايد نيروگاه ها و صنايع ديگر گازوئيل استفاده نمي كنند.كانال هاي قاچاق سهميه هايي است كه بدون نياز فروخته مي شود مثل كاميون و صنايع بزرگترين قاچاق نفت و گازوئيل است. ما فقط 2 حامل انرژي مايع داريم كه مي ماند. گازوئيل – بنزين و سي ان جي. بايد تمركزمان را روي حمل و نقل بگذاريم. نياز كشورهاي همسايه به نفت و گاز را بايد رسما برطرف كنيم.
یزدرسا/
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|