دولت از خطوط قرمز ترسیمی خود هم عبور کرده است/ خسارتی که «بیانیه لوزان» به فردو میزند بمب اتم نمیزند
به گزارش یزد آوا، کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با یزد رسا، با اشاره به بیانیه مطبوعاتی لوزان اظهار داشت: آن چیزی که غیر ممکن ها را ممکن می کند مقاومت مردم است و چیزی که در طول تاریخ نیز موجب پیروزی ملت ما شده نیز همین مقاومت مردم بوده است.
مقاومت تنها راه پیروزی
دکتر اکبر غفوری با بیان اینکه این مقاومت مردم ایران بود که رژیم تا دندان مسلح شاه را به زیر کشید گفت: رمز پیروزی مردم ایران در تمام زمینه ها مقاومت و پایداری است و همین مقاومت بود که باعث شد مقامات آمریکایی به صراحت اعلام کنند که مردم ایران را نمی شود با تحریم به زانو درآورد.
وی ضمن تشکر از تلاش های تیم مذاکره کننده تاکید کرد: ما با این مذاکرات نشان دادیم اهل مذاکره ایم و دنبال سلاح هسته ای نیستیم و حاضریم از موضع برابر با ابر قدرتها مذاکره کنیم.
وی با اشاره به طولانی شدن روند مذاکرات عنوان کرد: بعد از مذاکرات ژنو 3 قرار بود در یک روند کوتاه مدت این توافقنامه به یک توافق جامع بیانجامد ولی این طور نشد و اکنون پس از گذشت18 ماه شاهد بیانیه مطبوعاتی هستیم.
غفوری با اشاره به علت طولانی شدن روند مذاکرات تاکید کرد: علت این طولانی شدن ها در روند مذاکرات چیزی جز زیاده خواهی دشمن نیست و همین زیاده خواهی باعث شده روند مذاکرات پیچیده شود.
عنوان برنامه اقدام مشترک، گریز از نقش تصویب کنندگی مجلس است
دکتر غفوری با بان اینکه درطول 17 ماه گذشته به بیانیه مطبوعاتی رسیده ایم گفت: در این خصوص این موضوع که آیا در طول 3 ماه آینده بتوان به یک توافق رسید باید شک کرد زیرا هنوز برخی از مسائل فنی و جزئیات حل نشده است و همین مذاکرات 17 ماهه هم گواه همین نکته است.
وی گفت: در مورد نام این توافقی که شاید حاصل شود نیز ابهام وجود دارد زیرا که برنامه اقدام مشترک نامی است که بجای توافق ذکر شده است و بنظر می رسد این نام برای گریز از نقش مجلس در تصویب توافقات و معاهدات بین المللی است که بصورت شفاف در در اصل 77 قانون اساسی ما آمده است.
غفوری تصریح کرد: طبق اصل 77 قانون اساسی همه توافقات و قراردادهای بین المللی باید به تصویب مجلس و شورای نگهبان برسد ویا شورای امنیت آن را تصویب کند که به نظر می رسد دولت برای فرار از عدم تصویب این قرارداد نام آن را برنامه اقدام مشترک گذاشته است.
وی با اشاره به مفاد بیانیه مطبوعاتی ایران و 5+1 در لوزان سوئیس اظهار داشت: مفاد این بیانیه 5 موضوع کلی را در بر می گیرد که عبارتند از: 1-تحریم ها 2-غنی سازی اورانیوم 3-پلوتونیوم 4- بازرسی ها 5- موضوعات حل نشده در این بیانیه
وی تاکید کرد: سخن از خطوط قرمز سخن از ایده آل ها نیست سخن از کف و پائین ترین سطح خواسته ها و منافع ملی ما است و خطوط قرمز آرمانها و ایده آل ها نیست که اگر هم رعایت نشد اتفاق خاصی نیفتد بلکه خطوط قرمز ما کمترین سطح از خواسته ها و تامین کننده منافع ملی ما است.
غفوری عنوان کرد: یکی از خطوط قرمزی که خود دولت تدبیر و امید ترسیم کرده است این است که کلیه تحریم ها باید در یک مرحله برداشته شود در حالی که ما در این بیانیه لوزان می بینیم که تحریم های صرفا هسته ای برداشته می شود و در مورد لغو آن نیز مقامات 5+1 سختن از لغو تدریجی می زنند بنابراین در این موضوع دولت از خطوط ترسیم کرده خود را نیز عدول کرده است.
وی با بیان اینکه تحریم های وضع شده علیه کشورمان در ابعاد گوناگونی است تصریح کرد: تحریم های هسته ای بخش کوچکی از تحریم ها را تشکیل می دهند که با و جود این در بیانیه مطبوعاتی لوزان از لغو تحریم های هسته ای سخن گفته شده است.برای مثال تحریم های آمریکا علیه ایران 18 مورد است که از این 18 مورد فقط 3 مورد از آن مربوط به هسته ای است.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد با اشاره با ابعاد دیگر تحریم ها تاکید کرد: آمریکا با وجود اینکه خود بزرگترین حامی تروریسم است ایران را به حمایت از تروریسم متهم می کند در صورتی که ایران در حمایت از کشورها در مقابله با تروریسم کوتاهی نکرده است و خود قربانی ترور و تروریسم است.
وی با بیان اینکه همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند قرار بود که تحریم ها جزئی از توافق باشد نه نتیجه آن گفت: متاسفانه طبق سخنان مقامات ارشد آمریکا این موضوع جامه عمل پوشانده نشده و قرار شده است در یک مدت طولانی و با راستی آزمایی این تحریم ها برداشته شود که این موضوع منافع ملی ما را تامین نمی کند.
غفوری با بیان اینکه طبق بیانیه لوزان ایران باید نسبت به حل تمام نگرانی های کلیدی اقدام کند تاکید کرد: رفع تمام نگرانی های نظام سلطه امکان پذیر نیست و هر لحظه آن ها می توانند نگرانی های جدیدی را مطرح کنند و چه بسا از این نگرانی ها تعریف های موسعی صورت بگیرد و ابعاد نظامی را نیز شامل شود.
در خصوص تحریم ها خطوط قرمز رعایت نشده است
وی با بیان اینکه در بحث تحریم ها خطوط قرمز ما رعایت نشده است گفت: دولت در این زمینه عملکرد خوبی نداشته است زیرا خطوط قرمزی که خود دولت ترسیم کرده بود به هیچ وجه رعایت نشده است.
دکتر اکبر غفوری با اشاره به مبحث غنی سازی اظهار داشت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صحبت های خود در لوزان تصریح کرد که ایران دارای 19هزار سانتریفیوژ است که از این تعداد باید نزدیک به 5هزار از آن را در نطنز نگهدارد و بقیه جمع آوری شود.
استاد دانشگاه یزد با اشاره به موضوع جمع آوری این سانتریفیوژها گفت:این جمع آوری و انبار کردن تجهیزات هسته ای خسارات زیادی را به این تجهیزات وارد می کند.
وی عنوان کرد: برخی از عدم الزام آوری این بیانیه سخن می گویند در صورتی که همگان می دانند توافق جامع بر مبنای همین بیانیه نگارش خواهد شدو این سخن از عدم الزام آوری چیزی جز سلب مسئولیت از خود نیست.
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد با اشاره به اینکه ما در 12 سال مذاکرات خود چیزی جز حق خود طلب نکرده ایم تصریح کرد: برطبق ماده 4 ان پی تی همه کشورها می توانند از فناوری صلح آمیز هسته ای برخوردار باشند و در آن سطحی هم تعریف نشده است که در فلان سطح باشد و کشورها حتی می توانند در راستای اقدامات صلح آمیز تا 90 درصد غنی سازی کنند و این مخالف ان پی تی نیست.
غنی سازی 3/67 درصدی پاسخ گوی نیازهای کشور نیست
وی عنوان کرد: در بیانیه لوزان ایران را به غنی سازی 3/67 محدود کرده اند در صورتی که این سطح از غنی سازی پاسخ گوی نیازهای کشور نیست.
دکتر غفوری با اشاره به سخنان رهبری در خصوص نیاز کشور با 190 هزار سو تاکید کرد: ما طبق فرمایشات رهبری نیاز به 190 هزار سانتریفیوژ داریم در صورتی که در بیانیه لوزان قریب به 6 هزار از آن ها را خواهیم داشت و این نه تنها نیاز کشور را تامین نمی کند بلکه ما رابه عقب بر می گرداند.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد با اشاره به تحقیق توسعه اظهار داشت: دانشمندان ما با وجود تحریم های فراوان توانستند که نسل هشتم از سانتریفیوژها را تولید کنند در صورتی که چیزی که در بیانیه لوزان آمده سانتریفیوژهای نسل اول مورد توجه است که خطوط قرمز ما را در بحث تحقیق و توسعه نادیده گرفته شده است.
خسارتی که بیانیه لوزان به فردو می زند بمب اتم قادر به آن نیست
دکتر اکبر غفوری با اشاره به تاسیسات فردو گفت: علت اینکه نظام سلطه از فردو می ترسد اسنحکامات بسیار قوی این مجموعه است که دشمن با بمب اتم هم توان نابودی آن را نداشت در صورتی که دولت با این بیانیه فردو را به مرکز فیزیک هسته ای تبدیل کرد که امکان ایجاد آن در دانشگاه ها هم می باشد و با این اقدام دولت ماهیت فردو را به زیر سوال برد.
وی با بیان اینکه مشارکت بین المللی در فردو نیز چالش های خود را دارد تاکید کرد خطوط قرمز دولت و حتی نظام در خصوص فردو عملا به زیر سوال رفته است.
در خصوص مجتمع آب سنگین اراک غفوری تصریح کرد: در آب سنگین اراک با این بیانیه ماهیت آن به طور کلی عوض می شود و از آن تنها نامی برجای خواهد ماند و عملا ماهیت آن تغییر خواهد کرد.
وی با اشاره به پذیرش بازرسی های فراتر از ان پی تی در بیانیه لوزان عنوان کرد: بازرسی های نامحدود ما این امکان را به دشمن می دهد که بتواند در تاسیات ما خرابکاری و جاسوسی کنند.
دولت از توافقات قبلی درس بگیرد
غفوری با اشاره به خلف وعده دشمن اظهار داشت: در سه قرارداد قبلی پاریس،بروکسل و تهران طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرده اسن و ثابت کرده است که نمی شود به آن ها اعتماد کرد که دولت باید از این خلف وعده ها درس بگیرد.
وی با اشاره به حل نشدن برخی از موضوعات گفت: هنوز موضوعاتی برای بروز اختلاف وجود دارد که هنوز حل نشده است و دشمن از زیاده خواهی خود دست برنخواهد داشت.
غفوری با اشاره به چالش های بیانیه لوزان تصریح کرد: در این بیانیه دولت 8000کیلو اورانیوم را به 200 کیلو تقلیل می دهد .آیا اگر این ها اموال شخصی اشان بود این طور فضل و بخشش می کردند؟
وی در پایان در خصوص بیانیه مطبوعاتی لوزان تاکید کرد: دولت خطوط قرمز ترسیم شده خود را نیز رعایت و محافظت نکرده است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- خون شهید شحاته و یارانش دامان مرسی را گرفت
- نقد جزئیات فنی در تفاهم لوزان، به زبان ساده
- محدودیتهای«برجام»، فراتر از پروتکل الحاقی است
- «گزاره برگ ملی» پاسخی بود به دبههای آمریکایی
- هم زمانی کنگره عظیم اربعین و نامه رهبری از هوشمندی امام خامنهای/ نامه رهبری به جوانان غربی؛ یک سرمایهگذاری فکری برای آینده
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|