ID : 17547546
دليل اصلي آلودگی هوا و همه مشكلات محيط‌زيستی شناسایی شد!

دولت گذشته «ابتکار» نداشت!


دوسال از روی کار آمدن دولت جدید می‌گذرد مصرف بنزین تولید شده در پتروشیمی داخل متوقف شد تا به جای آن بنزین استاندارد یورو چهار را به دستور ابتکار وارد کنند اما الان که هوا آلوده‌تر از قبل شده است باز هم پای دولت قبل به میان می‌آید!!!

به گزارش یزد آوا، هوای آلوده همه را به سرفه انداخته نفس شهرهای بزرگ و صنعتی به شماره افتاده، در شهر پر است از افرادی که ماسک به صورت تردد می‌کنند و سرفه‌های عمیقی می‌زنند اما هنوز اوضاع به همان منوال است. دوسال از روی کار آمدن دولت جدید می‌گذرد مصرف بنزین تولید شده در پتروشیمی داخل متوقف شد تا به جای آن بنزین استاندارد یورو چهار را به دستور ابتکار وارد کنند اما الان که هوا آلوده‌تر از قبل شده است باز هم پای دولت قبل به میان می‌آید!!!

دو سال گذشت! برنامه ۱۰ ساله ابتکار
دو سال از ده سال مدنظر رئیس سازمان محیط‌زیست سپری شده و هنوز هوا بهتر که هیچ حتی ثابت هم نمانده با اینکه به لطف ال‌نینو بارش‌ها امسال بهتر بوده اما هنوز وارونگی دما در پاییز بیداد می‌کند و شهرها را به سرفه انداخته است.

اما در همین راستا رئیس سازمان محیط‌زیست باز هم مقابله با پدیده گرد و غبار و آلودگی هوا را برنامه‌ای ۱۰ الی ۱۵ ساله دانست و گفت: دولت اهتمام جدی به این موضوع دارد و برنامه‌های خود در این زمینه را مدنظر خواهد داشت.

معصومه ابتکار در همایش سال جهانی خاک که در پارک پردیسان برگزار شد، اظهار داشت: آلودگی هوا ناشی از خاک و فرسایش بادی است و کانون‌های داخلی و بین‌المللی دارد. بخشی دیگر از آلودگی هوا ناشی از سوخت‌های فسیلی و گرد وغبار است که برای این منظور نیز برنامه داریم.

رئیس سازمان محیط‌زیست تصریح کرد: اگر می‌بینیم امسال درخصوص آلودگی هوا مشکلاتی را داریم به خاطر این است که مقابله با آن برنامه‌ای ۱۰ تا ۱۵ ساله بوده است که خوب اجرا نشده است. برخی از این برنامه‌ها در دولت هفتم و هشتم شروع شد و حتی در آن زمان حذف سرب را داشتیم.

هر چند که تا آنجا که سن ما قد می‌دهد اولین تعطیلات آلودگی هوای تهران که یک هفته‌ای بود در زمان دولت اصلاحات صورت گرفت و اولین باران اسیدی اعلام شده را هم ثبت کردیم! اینکه سرب حذف شده بود را باید باور کنیم یا تعطیلی یک هفته‌ای مدارس در زمستان به دلیل آلودگی!

اما جالب است که ابتکار دولت گذشته را مسبب توقف این برنامه خواند و گفت: با توقف ۸ ساله این برنامه، شاهد تاخیر در پیشرفت آن بوده‌ایم. مبارزه با گرد و غبار، منابع آلوده و سوخت‌های فسیلی در حال انجام است و دولت نیز بر آن تاکید دارد. همکاری‌های داخلی و بین‌المللی در این خصوص مدنظر است و امیدواریم بتوانیم در دوران پسابرجام بتوانیم برای این منظور سرمایه‌گذاری‌های لازم را جذب کنیم؛ مقابله با پدیده گرد و غبار مدنظر ما است.

وی همچنین از تصویب قطعنامه مبارزه با گرد و غبار در مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد و افزود: این مهم به پیشنهاد ایران و در نامه‌نگاری با بان‌کی‌مون صورت گرفت و هفته گذشته به تصویب رسید.

رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست در ادامه به موضوع توجه دولت به بحث آبخیزداری اشاره کرد و گفت: دولت به آبخیزداری بیش از سدسازی توجه می‌کند و باید منابع آب مورد دقت قرار گیرد. اهتمام به مدیریت خاک و حفاظت از خاک و مرتع یکی از راهکارهای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است که از جمله تعهدات ما در اجلاس پاریس بود.

وی همچنین به تبیین عملکرد سازمان متبوعش پرداخت و گفت: سازمان محیط‌زیست در جلوگیری از آلودگی‌های ناشی از مصرف بی‌رویه سموم، سموم تاریخ گذشته و بحث مدیریت مواد شیمیایی توجه لازم را انجام داده است.

رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست ادامه داد: در بحث گرد و غبار نیز تقریبا کانون‌های ملی را در سطح استانی شناسایی کرده ایم و مطالعات و اقداماتی در قالب یک کار کاملا فرابخشی انجام گرفته است. 

محیط‌زیست آمار چمران را قبول ندارد!!
عضو شورای شهر روز گذشته آماری از مرگ و میر در پایتخت اعلام کرد که به دلیل آلودگی هوا افزایش یافته اما ظاهرا محیط‌زیست این آمار را قبول ندارد! و انتظار داشته که چمران بگوید آلودگی هوا زاد و ولد را زیاد کرده است. اما در همین راستا مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران تاکید کرد: اعداد و ارقام چمران در مورد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوای تهران صحیح نیست!

محمد‌هادی حیدرزاده گفت: با توجه به اهمیت موضوع مصوبه هیئت وزیران درخصوص کاهش آلودگی هوا، کارگروه‌های استانی در ۸ کلان‌شهر آلوده هوا نیز در جلسات خود به بررسی و پیگیری برش‌های استانی پرداخته‌اند. بر‌اساس آزمایشاتی که شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران و آزمایشگاه‌های معتمد بین‌المللی در بنزین توزیعی در جایگاه‌های پخش سوخت به انجام رسانیده‌اند، میزان بنزن و ترکیبات آروماتیک حتی مقداری پایین‌تر از حد استاندارد بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران با بیان اینکه در بحث استاندارد خودروها نیز اقدامات مناسبی صورت پذیرفته تصریح کرد: بعد از چندین سال وقفه در انجام تعهدات شرکت‌های خودروساز داخلی و پیگیری‌های صورت گرفته توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست، از سال گذشته تمام خودروهای تولید داخل دارای استاندارد یورو ۴ می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه در بحث از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با توجه به اینکه طی چند سال قبل از آغاز به کار دولت تدبیر و امید، میزان از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تقریباً نزدیک به صفر بوده است، اظهار داشت: فقط در سال ۹۳، چهارصد هزار خودروی فرسوده از رده خارج شده که از این میزان سهم شهر تهران صدهزار خودرو بوده است.

حیدرزاده ادامه داد: الیته اعتقاد داریم این اعداد نسبت به تعداد خودروهای فرسوده کماکان پایین بوده و تلاش بیشتری باید در این حوزه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه تدوین استانداردهای جدید معاینه فنی خودرو و آلودگی صوتی درمراحل پایانی خود قرار دارد، بیان داشت: در بحث معاینه فنی خودروها تمام تلاش دولت متقاعد کردن مجلس برای بازگرداندن سن معاینه فنی به دو سال می‌باشد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران همچنین گفت: در بحث حمل‌و‌نقل عمومی اعتقاد بر این است که کلید کاهش آلودگی هوا، توسعه حمل‌و‌نقل عمومی و فرهنگسازی استفاده از آن است که امیدواریم هم دولت و هم شهرداری‌ها در این حوزه اقدامات جدی تری صورت دهند.

وی افزود: در این زمینه رئیس‌جمهور دستورات لازم را درخصوص حمایت از حمل‌و‌نقل عمومی شهر تهران در مراسم افتتاح خط ۳ مترو تهران صادر نموده است.

حیدرزاده ادامه داد: همچنین با توجه به آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته نیاز به قانون هوای پاک که متناسب با وضعیت فعلی آلودگی هوا باشد، احساس گردید که در این راستا لایحه هوای پاک بعد از چندین ماه بررسی کارشناسی و فنی به مجلس ارائه گردید. وی گفت: این لایحه پس از بررسی در کمیسیون‌های مرتبط، آماده ارائه به صحن علنی مجلس می‌باشد که امیدواریم این اتفاق تا آغاز به کار مجلس جدید تحقق یابد و برگ زرینی در کارنامه مجلس فعلی رقم خورد.

حیدرزاده در ادامه ضمن استقبال از حساسیت شورای اسلامی شهر تهران نسبت به موضوعات حوزه محیط‌زیست، اظهارنظرهای چند روزه گذشته رئیس شورای شهر تهران در حوزه آلودگی هوا را غیرفنی دانست و افزود: براساس قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا تنها مرجع اعلان نقش آلودگی هوا در سلامت شهروندان و آمار مرگ و میر صرفاً وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و اظهارنظرهای غیررسمی و احساسی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند تبعات قانونی داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران در ادامه گفت: بر‌اساس گزارش رسمی نماینده اورژانس تهران در جلسه اخیر کمیته هماهنگی مواقع اضطرار، میزان مراجعه به اورژانس در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته حدود ۳ درصد افزایش در مأموریت‌های ذاتی اورژانس داشته که بر‌اساس نظریه همین مرجع، برودت بیشتر هوا نسبت به سال گذشته و شیوع بیماری‌های ویروسی در افزایش این میزان تأثیرگذار بوده است.

وی افزود: اگرچه اعتقاد داریم، آلودگی هوا در بحث تهدید سلامت شهروندان اثر مستقیم دارد و به همین دلیل دولت در این حوزه دغدغه جدی و برنامه عملیاتی دارد.حیدرزاده تصریح کرد: در حوزه معادن شن و ماسه به عنوان یکی از کانون‌های ایجاد آلودگی هوا، سازمان حفاظت محیط‌زیست از منظر قانونی صرفاً در مواردی می تواند نقش حاکمیتی و نظارتی خود را ایفا نماید که این معادن دارای بار آلودگی زیست‌محیطی باشند.

حیدرزاده افزود: به نظر می‌رسد عدم اشرافیت ریاست شورای اسلامی شهر به حوزه اختیارات کمیته هماهنگی مواقع اضطرار می‌تواند ناشی از عدم حضور نماینده شورای اسلامی شهر تهران علیرغم دعوت‌های مکرر در جلسات مربوطه باشد، گرچه حضور نماینده رسمی شهرداری تهران در جلسات و تصمیم‌گیری‌ها، مبین مشارکت مدیریت شهری تهران در تصمیم‌گیری‌های قانونی و کارشناسی این کمیته است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران افزود: در اینجا لازم می‌دانم به این موضوع اشاره کنم که قدرت خودپالایی شهر تهران به علت بارگذاری جمعیت شدید، ساخت و سازهای لجام گسیخته و تخریب باغات به شدت کاهش پیدا کرده بطوریکه بعد از بارش‌های مقطعی بلافاصله کیفیت هوای تهران افت چشمگیری حتی در روزهای تعطیل پیدا می‌کند.

حیدرزاده گفت: پیشنهاد می‌دهم چمران علاوه بر پیگیری مأموریت‌های دستگاه‌های حاکمیتی، گزارشی از تراکم‌فروشی‌های مکرر، تخریب باغات و ساخت و سازهایی که باعث مسدود شدن کریدورهای هوای تهران شده است، را در دوران مختلف ریاست شورای شهر تهران اعلام نماید.

حال نمی‌دانیم این اطلاعیه صحبت‌های خانم ابتکار را باور کنیم که می‌گوید همه چیز درست است و استانداردها رعایت می‌شود یا چشمانمان را باز کنیم و هوا را نگاه کنیم تا رنگ خاکستری موجود در آسمان را ببینیم شاید هم باید نفسی عمیق بکشیم تا شاید صدای سرفه‌مان بلند شود. اگر همه چیز خوب است چه عاملی جز دولت دهم می‌تواند علت آلودگی هوا باشد؟! این سوالی است که امیدواریم زیرمجموعه خانم ابتکار به آن جواب دهند.

سیاست روز

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.