ID : 38713661
مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد:

راه‌اندازی سامانه بازارگاه نظارت بر توزیع نهاده‌های دامی را بهتر کرده است/ از نیمه آذرماه بازار مرغ متعادل می‌شود


سجادی پور گفت: با راه اندازی سامانه بازارگاه نظارت بهتری می‌توان به نحوه و چگونگی توزیع نهاده‌ها دامی بین واحدهای مرغداری داشت.

سید جمال سجادی پور در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص وضعیت بازار مرغ با بیان اینکه پیش بینی این است که از نیمه آذرماه بازار مرغ به حالت عادی و مناسبی برگردد، گفت: در یک مقطع زمانی متاسفانه با غفلتی که صورت گرفته نهاده‌های دامی به میزان مورد نیاز  وارد کشور نشده است و به همین دلیل در شهریورماه و مهرماه جوجه‌ریزی کاهش داشته و هم اکنون با کمبود و گرانی مرغ مواجه شدیم.

وی ادامه داد: در شهریورماه یک میلیون و 713 هزار قطعه و در مهرماه یک میلیون و 688 هزار قطعه جوجه‌ریزی در استان یزد انجام شده است اما با اقداماتی که برای تامین نهاده‌ها صورت گرفت، جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان یزد در آبان ماه به بیش از دو میلیون و 500 هزار قطعه رسیده است که نشان می‌دهد تقریبا از نیمه آذرماه که این مرغ‌ها در بازار عرضه ‌شود بازار به حالت عادی برمی‌گردد. 

مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد عنوان کرد: به طور کلی در کشور نیز به دلیل وقفه‌ای که در واردات نهاده‌های دامی به دلیل مشکلات و تامین نشدن ارز اتفاق افتاد کاهش جوجه ریزی اتفاق افتاد و در کشور نیز جوجه ریزی در آبان ماه باید 110 میلیون قطعه انجام شود اما به 93 میلیون قطعه کاهش پیدا کرده است و به همین نسبت آمار جوجه ریزی پاینی آمده است.

وی با تاکید بر اینکه طبق پیش بینی از نیمه آذرماه بازار مرغ به حالت عادی برگردد و قیمت مرغ کاهش یابد، گفت: در استان یزد نیز از هفته آینده عرضه مرغ مجمد جهت کنترل بازار انجام می‌شود و جلسه‌ای نیز امروز با حضور مسئولان ذیربط در استان برای اجماع در خصوص کنترل بازار برگزار شده است.

سجادی پور در خصوص مطالب منتشرشده مبنی بر انبارهای مملو از نهاده‌های دامی در استان گفت: هر استانی دارای انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام که محل ذخیره نهاده‌های دامی است که در مواقع اضطراری و با دستور مراجع ذی صلاح دستور برداشت از آنها داده می‌شود و تاکنون نیز در برخی موارد از این انبارها برداشت صورت گرفته و ذخیره آن‌ها کاهش یافته است.

وی در خصوص راه‌اندازی سامانه بازارگاه جهت توزیع نهاده‌های دامی برای مرغداری‌ها گفت: این سامانه از اول آبان ماه برای واحدهای مرغ گوشتی راه اندازی شده است که در آن به هر واحد مرغداری سک شناسایی یکتا تعلق می‌گیرد که براساس آن کد پروانه بهره‌برداری و میزان جوجه‌ریزی در آن واحد مشخص است و به محض اینکه این واحد جوجه را از واحدهای مرغ مادر دریافت می‌کند و مورد تایید دامپزشکی قرار گرفت براساس اطلاتی که ثبت شده نهاده‌ جوجه در اختیار مرغداران گوشتی قرار می‌گیرد و مرغداران از طریق این سامانه خرید نهاده‌های دامی را انجام می‌دهند و حمل آن نهاده‌ها برای این واحدها انجام می‌گیرد.

سجادی پور با بیان اینکه راه‌اندازی بازارگاه برای واحدهای مرغ تخمگذار نیز در اول مهرماه بازار تخم مرغ را به تعادل رساند، اضافه کرد: بازرسان و عوامل جهاد کشاورزی طبق لیست حملی که برای نهاده‌های دامی وجود دارد از مرغداری‌ها بازدید می‌کنند که نهاده‌های اختصاص یافته در انبار این واحدهای مرغداری تخلیه شده باشد و چنانچه تخلفی صورت گیرد روند قانونی آن طی می‌شود.

وی تصریح کرد: سامانه بازارگاه در حال حاضر تقریبا 70 درصد از نهاده‌های مورد نیاز از طریق سامانه بازارگاه برای مرغداران تامین می‌شود و با راه اندازی این سامانه نیز نظارت بهتری می‌توان به نحوه و چگونگی توزیع نهاده‌ها دامی داشت البته کشور با کسری کنجاله سویا و ذرت مواجه است و در زمینه تامین نهاده‌های دامی وابسته است و بستگی به وضعیت تامین ارز و مشکلات ارزی دارد.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به وجود بازار سیاه در خصوص نهاده‌های دامی گفت: پیش از راه‌اندازی سامانه بازارگاه نهاده‌ها مستقیم از بندر حمل می‌شد و به دلیل اینکه به صورت کامل امکان نظارت بر آن وجود نداشته است برخی واحدهای تولیدی این نهاده‌ها را در انبارها ذخیره کرده بودند و الان اقدام به عرضه آن در بازار کرده‌اند.

سجادی‌پور ادامه داد: از طرفی در داخل کشور نیز در یک سال زراعی یک میلیون تن ذرت تولید می‌شود که ممکن است به دلیل عدم قدرت خرید مرغداران، دلالان آن را خریداری کرده و دپو کرده‌اند و به صورت آزاد عرضه می‌کنند در واقع اگر بتوانیم نهاده‌های دامی را به نرخ دولتی و با ارز 4200 تومانی تامین کنیم دیگر نباید شاهد بازار سیاه باشیم.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.