ID : 9723906
رئیس سازمان بسیج مستضعفین

رزمایش‌های بسیج برای آزادسازی قدس است نه اغتشاش خیابانی


رئیس سازمان بسیج مستضعفین می‌گوید: جناح بازی و گروه بازی در مرام بسیجیان نیست و دنبال کسی افتادن و افراد را مطلق جلوه دادن در مرام بسیجی‌ها نیست اما همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند بسیج سیاسی است اما سیاست‌زده نیست.

به گزارش یزد آوا به نقل از تسنیم، سردار محمدرضا نقدی که از مهرماه سال 88 مسئولیت سازمان بسیج مستضعفین را بر عهده گرفت. سردار نقدی مسئولیت‌های همچون معاون آماد و پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهی حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی، فرماندهی دانشکده امام علی (ع) و ... را در کارنامه خود دارد و در سال 1382، بعد از حادثه 11 سپتامبر نیز پیشنهاد تشکیل ستاد پدافند غیرعامل کشور را مطرح می‌کند که پس از تأیید مقام معظم رهبری این ستاد با فرماندهی وی آغاز به کار می‌کند تا اینکه در سال 84 این مسئولیت را به سردار غلامرضا جلالی محول می‌شود و سردار نقدی مسئول مسئولیت ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بر عهده می‌گیرد.

از این رو، برای شنیدن حرف‌های سردار نقدی در در رابطه با فعالیت‌های بسیج مستضعفین، سلا‌ح‌های سازمانی در اختیار بسیج، اهداف بسیج از راه‌اندازی حلقه‌ها صالحین، پاسخ به ادعای ورود سازمان‌یافته بسیج به سیاست و ... به دفتر وی در سازمان بسیج مستضعفین رفتیم و پای صحبت‌های سردار نقدی نشستیم.

مشروح گفت‌وگوی خبرگزاری تسنیم با سردار محمدرضا نقدی را در زیر می‌خوانید:

تسنیم: سردار، یکی از بحث‌هایی که شما همواره از آن صحبت کرده‌اید ساختار نظام‌مند و مستحکم بسیج است که می‌تواند مجل رجوع دستگاه‌های اجرایی کشور باشد. در این راستا هم می‌توان به نشستی که با وزیر کشور داشته‌اید اشاره کرد که بخشی از مسئولیت مبارزه با مواد مخدر را به بسیج واگذار کرده بودند، آیا با سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز تعامل و ارتباط دارید؟

سردار نقدی:‌ ما سازمان مردمی و گسترده‌ای در جمهوری اسلامی ایران به عنوان بسیج داریم و تنها دوره‌ای که توانسته‌اند از این ظرفیت عظیم مردمی نسبتا خوب بهره‌بردای کنند و ثمرات آن را بچشند دوران دفاع مقدس بوده است.

در نیروهای مسلح و دفاعی از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شده است. البته در عرصه امنیتی در یکی دو سال انقلاب اطلاعات 36 میلیونی که امام فرمودند و حرکت عظیمی برای برقراری امنیت صورت گرفت بسیار کارساز بود.اما ما پس از دوران جنگ شاهد بوده‌ایم که دستگاه‌های اجرایی کشور به ندرت توانسته‌اند تعریف خوبی برای کار بسیج و پیشبرد امور از طریق بسیج مردمی داشته باشند. البته این به معنای عدم هماهنگی بسیج با دستگاه‌ها نیست، الان بسیج با دستگاه‌های مختلف در دولت‌های مختلف هماهنگی داشته است و کارهای بسیار و خدمات زیادی را انجام داده است اما هیچ کدام از این کارها در قد و قواره و وسعت بسیج نبوده است به جز دفاع مقدس.

مثلاً در واکسیناسیون فلج اطفال در مقطع کوچکی بخشی از بسیج درگیر شد و موفق هم بود درحالی که بسیجی که توانست صدها طرح در این زمینه که آن زمان شگفتی دنیا را برانگیخت و سرعت و عمل و فراگیری‌اش در سطح دنیا بسیار استثنایی بود می‌تواند ده‌ها برابر این طرح را پیاده کند اما محل رجوع نبوده است تشخیص مدیران اجرایی این بوده که از طرق معمولی اداری و بروکراسی رایج و متداول کارهای خود را پیش ببرند نه به طریق بسیج مردمی و گسترده و فراگیر. ما ظرفیت عظیمی برای پیشبرد اهداف کشور داریم؛  بسیج در اهداف دفاعی آمادگی‌اش بسیار تاثیرگذار است و در بخش دفاعی بیشترین بهره از بسیج گرفته می‌شود چرا که آمادگی‌اش تاثیرگذار است.اینکه نهادهای مسئول برنامه‌ریزی کنند و از ظرفیت بسیج به شکلی گسترده استفاده کنند این را نمی‌بینیم

امروز می‌بنیم که در اطراف کشور ما درگیری‌های خونینی شکل گرفته و ناامنی گسترده‌ای بر برخی کشورهای همسایه سایه انداخته است؛ اما کشور ما در امنیت و آرامش به سر می‌برد. این آرامش ثمره آمادگی و در صحنه بودن بسیج و حفظ وحدت همه مردم است. اما در عرصه‌های دیگر همانقدر که بتوانیم در عرصه‌های علمی اقتصادی فرهنگی ورزشی و امر به معروف و نهی از منکر تاثیرگذار باشیم که البته با قدرت در میدان هستیم اما اینکه نهادهای مسئول برنامه‌ریزی کنند و از ظرفیت بسیج به شکلی گسترده استفاده کنند این را نمی‌بینیم.

 

دستگاهی که شکل و مدل بسیجی مثل جهاد سازندگی داشت، آن را تحمل نکردند و  به شکل اداری درآوردند؛ یعنی از آن شکلی که یک عده با انگیزه بالا حرکت کنند و به دنبال ماموریت در روستاها بروند و مشکل‌یابی کنند خبری نیست و لذا این ایده را به پشت میز آوردند و گفتند بگذارید مردم بیایند به شما رجوع کنند  قرارداد و پیمانکار داشته باشید که اینها از نظر ما با فکر بسیجی سازگار نیست

آیا در این دولت از ظرفیت‌های بسیج به خوبی استفاده نمی‌شود یا دولت‌های قبل نیز اقبالی به همکاری با بسیج نداشتند؟

سردار نقدی: این اتفاق در همه دولت‌های گذشته بوده و اینگونه نبوده که فقط یک دولت از ظرفیت بسیج به خوبی استفاده نکرده است و حتی نوع تفکری که بر دستگاه اجرایی کشور حاکم بوده  این بود که دستگاهی که شکل و مدل بسیجی مثل جهاد سازندگی داشت، آن را تحمل نکردند و  به شکل اداری درآوردند؛ یعنی از آن شکلی که یک عده با انگیزه بالا حرکت کنند و به دنبال ماموریت در روستاها بروند و مشکل‌یابی کنند خبری نیست و لذا این ایده را به پشت میز آوردند و گفتند بگذارید مردم بیایند به شما رجوع کنند  قرارداد و پیمانکار داشته باشید که اینها از نظر ما با فکر بسیجی سازگار نیست؛ در حالی که تصور ما این است که راه حل مشکلات کشور حضور مردم در صحنه است و در این زمینه حضرت آقا در سال 90 در کرمانشاه فرمودند: «در کشور ما مشکلات حل نشده کم نداریم و برای حلش باید به مردم رجوع کنیم» پس همانطور که در دفاع مقدس به مردم رجوع کردیم و فرصت دادیم تا نقش‌آفرینی کنند و موفق هم بودیم، در  اقتصاد هم می‌شود چنین کاری کرد. قرارگاه‌های اقتصادی فرهنگی و صنعتی باید برنامه‌ریزی کنند و مثل قرارگاه‌های نظامی که برنامه‌ریزی کردند و از ظرفیت بسیج استفاده کردند، اینها هم از ظرفیت بسیج استفاده کنند اما تاکنون این انتظار آنگونه که ما می‌خواستیم نبوده و سرمایه بسیج بخوبی مورد استفاده قرار نگرفته است. نیروی ساخته و تزکیه شده با شعار و سر و صدا بوجود نمی‌آید؛ باید کار تربیتی کرد و این کار هم فراتر از کار آموزشی است

سردار، یکی از اقدامات ارزنده بسیج تشکیل حلقه‌های صالحین در سطح پایگاه‌های بسیج است. مسئولان پایگاه‌های بسیج معتقدند با برگزاری حلقه‌های صالحین در سطح پایگاه‌ها شاهد ارتقای سطح کیفی پایگاه‌ها هستیم. شاخصه‌ها و ویژگی‌های طرح حلقه‌های صالحین چیست؟

سردار نقدی: ببینید ما در دهه پیشرفت و عدالت هستیم وهر دوی اینها یک زیرساخت اساسی دارد؛ هم پشرفت و هم عدالت، اساسی‌ترین زیرساخت‌های آن انسان‌های تربیت و تکامل یافته است. پیشرفت نیازمند انسان‌هایی است که مجاهد باشند، تن به سختی و جهاد علمی دهند، صبر و تحمل در برابر مشکلات را داشته باشند، مسیرهای سخت را پشت سر بگذارند؛ عدالت هم نیازمند انسان تزکیه شده است تا از فرصت‌ها استفاده نامطلوب برای تسلط بر دیگران و برای دست بردن به حقوق دیگران نداشته باشد و جانب عدالت و انصاف را رعایت کند. همه اینها به نیروی ساخته شده برمی‌گردد و نیروی ساخته شده هم با شعار و سر و صدا و اینها بوجود نمی‌آید، بلکه باید کار تربیتی کرد و این کار هم فراتر از کار آموزشی است.

وقتی به افراد قرآن یاد داده می‌شود، خوب هم یاد می‌گیرند و در مسابقات اول هم می‌شوند، نماز هم می‌خوانند، احکام روزه را هم می‌دانند، اما صرف دانستن دلیل بر انجام آن نمی‌شود، تربیت یعنی به فعلیت رساندن دانسته‌های درست و صحیح؛ این کار سختی است که اگر صورت نگیرد ما آن زیرساخت اصلی را برای پیشرفت  و عدالت نداریم.

صرف اینکه به یکی بسیجی بگوییم و به او سمت و پستی بدهیم تضمین این نمی‌شود که وقتی او به قدرت می‌رسد و به ریاست می‌رسد به اموال بیت‌المال دست‌درازی و سوء استفاده نکند. اینکه چند نفر برای او هورا کشیدند، خودش را عقل کل نداند و مقابل جریان اصیل انقلاب حرف‌های نادرستی را نزند، تمامی این‌ها نیازمند ساخته شدن است؛ همین موارد مبنای نیازی است که احساس شد و به سمت حلقه‌های تربیتی صالحین رفتیم

صرف اینکه به یکی بسیجی بگوییم و برای او سمت و پستی دهیم تضمین نمی‌شود که وقتی او به قدرت می‌رسد و به ریاست می‌رسد به اموال بیت‌المال دست‌درازی و سوء استفاده نکند و اینکه چند نفر برای او هورا کشیدند خودش را عقل کل نداند و مقابل جریان اصیل انقلاب حرف‌های نادرستی را نزند و تمامی این‌ها نیازمند ساخته شدن است تا انسان بتواند خود را در برابر شهرت و قدرت حفظ کند و همین مورد مبنای نیازی شد که احساس کردیم باید به سمت آن برویم لذا به سمت حلقه‌های تربیتی رفتیم خصوصا در تهاجم گسترده ضداخلاقی و ضد فرهنگی که علیه ایران جریان دارد.

ما برای اینکه نیروی خود را از آسیب‌های اعلام شده بتوانیم حفظ کرده و تعالی ببخشیم نیازمند سنگرهای مستحکمی بوده‌ایم که الحمدالله این سنگرها درست شده تا بصورت شبکه‌ای تحت اشراف روحانیت قرار گیرند؛ یعنی شبکه‌های خوشه‌ای که در راس هر خوشه‌ای یک روحانی برجسته قرار دارد که با گروه‌های 20 الی 30 نفره در ارتباط هستند و کار تربیتی انجام می‌دهند و این یک فرصت استثنایی در کشور ما بوده و یک شبکه منحصر به فردی در دنیا است که نظیر ندارد.

 

حدود 250 حلقه تربیتی در کشور شکل گرفته که زمینه را برای کادرسازی نیروهای انقلابی فراهم کرده است و طبیعتاً خطوط اصلی که منجر به راه‌اندازی این شبکه‌ها شده از بیانیات رهبر انقلاب بوده است و از ثمره‌های این حلقه‌ها که گزارش‌هایی به ایشان می‌رسد ابراز خرسندی می‌کنند و راهنمایی حضرت آقا در این زمینه چراغ راه ما بوده و هست.

 مقام معظم رهبری در این زمینه توصیه و یا راهنمایی داشته‌اند؟

سردار نقدی: بله؛ تا به حال راهنمایی‌های زیادی داشتند و اول کار را با راهنمایی‌های ارزنده ایشان شروع کردیم و در هر نوبتی که به محضر ایشان شرف‌یاب می‌شویم اشاراتی برای بهبود کار داشته‌اند و دارند؛ از جمله اینکه وقتی در سال 91 مسئولین اصلی این شبکه محضر آقا شرف‌یاب شدند ایشان صحبت‌های ارزشمندی را فرمودند که همین بیانات سرمایه اصلی ما برای آسیب‌شناسی است. حلقه‌های صالحین سرمایه معنوی بزرگی برای ملت ایران است و بدون تردید این مهم‌ترین و موثرترین برنامه تربیتی و معرفتی و بصیرتی فراگیر در کشور است.

 اگر اجازه بدهید از سال 88 سوال کنیم، در آن سال کسانی که معتقد به پیروی از خط امام (ره) بودند و خود را در داخل نظام می‌دیدند اینگونه بنظر رسید که در جریان انتخابات سال 88 و پس از آن به گونه دیگری عمل کردند؛ به هرحال در آن زمان کسانی که مستقیم یا غیر مستقیم با دو تن از کاندیدایی در انتخابات شکست خورده بودند در ارتباط بودند آنان را دعوت به آرامش و حرکت در خط انقلاب کردند،  آیا شما هم از این آقایان خواستید که بر اساس قانون رفتار کنند؟ ارزیابی شما از رفتار آقایان موسوی و کروبی بعد از انتخابات 88 چه بود و چه چیزی باعث شد که آنها نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را نپذیرند؟

سردار نقدی: متأسفانه در سال 88 با کسانی مواجه بودیم که عشق به قدرت آنها را کور کرد و خیلی از حقایق را ندیدند و به دنبال همان عشق به قدرت سراسیمه حرکت کردند. در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 88، اولاً یک روند خیلی آزادانه برای انتخابات فراهم بود که همه مردم دنیا دیدند، ثانیاً در سال 88 بالاترین میزان مشارکت نسبت به سایر انتخابات‌ها در سال‌های اخیر صورت گرفت و اختلاف آراء بسیار فاحش و غیرقابل انکار بود.

آقایان خودشان دست‌اندرکاران مدیریت انتخابات‌های گذشته بودند و به خوبی می‌دانستند تقلبی در این ابعاد امکان‌پذیر نیست و هیچ تصوری هم از آن وجود ندارد. کشوری که هفت‌دهم درصد آراء را صیانت می‌کند و شخصی با هفت‌دهم درصد آراء به ریاست‌جمهوری می‌رسد هیچگاه نمی‌تواند درصد بالایی از اختلاف فاحش آراء را نادیده بگیرد

آقایان خودشان دست‌اندرکاران اجرای انتخابات‌های گذشته بودند و به خوبی می‌دانستند تقلبی در این ابعاد امکان‌پذیر نیست و هیچ تصوری هم از آن وجود ندارد. کشوری که هفت‌دهم درصد آراء را صیانت می‌کند و شخصی با هفت‌دهم درصد آراء به ریاست‌جمهوری می‌رسد هیچگاه نمی‌تواند درصد بالایی از اختلاف فاحش آراء را نادیده بگیرد، زیرا دستگاه‌های اجرایی ما هر چند سالی در اختیار یکی از جناح‌ها بوده و افراد زیادی از جناح‌های مختلف در همه جا و بخش‌های این دستگاه هستند و اینطور نیست ما یک دستگاهی را داشته باشیم که همه کارکنان از یک جناح باشند، بنابراین حتی اگر دستگاه‌های نظارتی انتخابات‌ها را نادیده بگیریم، در تمام گوشه‌کنار وزارت کشور، شورای نگهبان، صندوق‌های آراء، افرادی از همه جناح‌ها حضور دارند ولو اینکه هیچ ناظر رسمی هم نباشد، در صورتی که ناظر رسمی هم حضور داشت؛ بر این اساس اصلا امکان‌پذیر نیست تخلفی به این گستردگی صورت بگیرد.

متأسفانه سران داخلی فتنه این راه نادرست را رفتند و تجربه تاریخی را تکرار کردند؛ در صدر اسلام نیز کسانی به خاطر قدرت مقابل پیامبر اسلام (ص) و امیرالمومنین ایستادند و جنگیدند، سران فتنه هم این تجربه تاریخی را تکرار کردند ولی اتفاقی که افتاد این بود که مردم ما آن مردم در دوران صدر اسلام نبودند و مردم ما تجربه‌دار، مجرب و با اخلاص بودند و از آنها پیروی نکردند و این توطئه بزرگ شکست خورد، توطئه‌ای که می‌خواستند دیکتاتوری را بر سر مردم حاکم کنند ولی مردم توانستند خطر این دیکتاتوری و کودتای نرم را با هوشیاری از سر بگذرانند.

بنده به طور مستقیم با این آقایانی که شما نام بردید صحبتی نداشتم، زیرا مطمئن بودم به حرف کسی گوش نمی‌دهند و پیغامی هم به آنها نداده‌ام ولی کسانی که با آنها ارتباط داشتند و به بنده اعتماد داشتند، به واسطه آنها سعی کردیم صحبت‌های زیادی را منتقل کنیم ولی وقتی این‌ها نصحیت کسانی مانند رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و ریش سفیدهای کشور و دین را توجه نمی‌کنند و مسیرشان را اصلاح نمی‌کنند، قطعاً به حرف ما و امثال ما وقعی نمی‌نهند.

 آیا از نظر شما کسانی که در گذشته و در همان سالها از دیدگاه مردم هیچ تلاشی برای آرامش کشور نکردند و در جهت معکوس حرکت کردند امروز می‌توانند با اعلام برائت از رفتارهای گذشته خود به قدرت برگردند یا اینکه مسئولیتی را بپذیرند؟

 تهمت‌هایی که به امام راحل بزرگوار می‌زنند، خوشبختانه امروز قابل نقض است، زیرا دوره قدیم نیست که برخی بخواهند حدیثی را از پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار انکار کنند و هر کسی بخواهد به نوعی برداشت کند. فیلم‌ها، دست‌خط‌ها و وصیت‌نامه امام (ره) وجود دارد. خیلی روشن است که اگر امام راحل بودند هم همین برخورد مقام معظم رهبری را با سختی بیشتری نسبت به کسانی که فتنه کردند روا می‌داشتند.

در دوران امام (ره) اتفاقات مشابه فتنه 88 نیز رخ داد و عکس‌العمل‌های امام (ره) را می‌توان مشاهده کرد. اتفاقاتی که به واسطه نهضت آزادی، بنی‌صدر، ملی‌گراها و ... در زمان امام راحل بزگوار بود، همچنین اتفاقاتی که در دولت موقت و فتح لانه جاسوسی صورت گرفت و در آن دوران مواضع امام کاملاً روشن است. مواضع امام (ره) در مقابل کسانی که فتنه می‌کنند، در مقابل ولایت می‌ایستند، به اسلام توهین می‌کنند و حاکمیت دینی را قبول ندارند کاملاً روشن است.

کسانی که این تهمت‌ها را می‌زنند مردم را خیلی ساده فرض کردند، در صورتی که مردم ما ساده نیستند و الان هر شخصی آنقدر فرصت و دسترسی دارد که به سوابق و مواضع امام (ره) رجوع کند و ببیند مواضع امام (ره) چگونه بوده و تشخیص بدهد که اگر الان امام راحل بودند چه برخوردی داشتند. این عوام‌فریبی‌ها اثری نخواهد داشت و شما دیدید هرگاه یکی از خاطرات دروغین و تهمت‌ها ساخته شده با یک کلیپ چند دقیقه‌ای از صحبت‌های امام (ره) و با چند بندی از صحبت‌های امام که پیامک می‌شود، نقض خاطرات و تهمت‌ها آشکار می‌شود و مردم نسبت به آن قضیه آگاه شدند.

قطعا افرادی که چنین تفکری را دارند و قدرت برای آنها اصالت دارد و همه انگیزه‌هایشان رسیدن به کرسی قدرت و ریاست است، صلاحیت حاکمیت بر این مردم خوب را ندارد. مردم خوب حاکمان خوب می‌خواهند و مردم ما لایق مدیران پاک هستند، مدیرانی که به دنبال قدرت نباشند بلکه به دنبال خدمت باشند ولی سران داخلی فتنه نشان دادند که به دنبال قدرت هستند.

کسی که در حق مردم جنایت می‌کند و با دشمن‌های قسم خورده کشور همراه می‌شود و علیه نظام اسلامی شمشیر می‌کشد و بعداً می‌گوید خوب کاری کردم، قطعا لیاقت برگشتن به مسئولیت را ندارد و حتما بایستی کنار گذاشته شوند، همانطور که منافقین کنار گذاشته شدند، زیرا این‌ها هم منافق هستند


فرض کنید انتخاباتی برگزار می‌شود و جناج رقیب بر سر کار می‌آید و حتی فرض کنید که جناح رقیب با تقلب پیروز شده است، آیا ارزش دارد برای اینکه خودمان به قدرت برسیم مملکت را به آتش بکشیم و آبرو و حیثیت کشور را ببریم؟! در صورتی که تقلب هم نشده است و حاضر نیستند بازشماری آراء صورت بگیرد، حاضر نیستند گروه‌های تحقیق تشکیل دهند تا ادعای آنها را بررسی کنند و حاضر نیستند در هیچ فرآیند روشنگرانه‌ای مشارکت کنند و فقط پرچم تقلب دروغین را برداشتند و راه افتادند کشور را به آتش کشاندند که کار بسیار نادرست و غیرقابل بخشش است.

خصوصاً هنوز هم توبه نکردند، یک زمانی کسی خطایی می‌کند و بعد خطای خود را می‌فهمد و سپس ابراز توبه و ندامت می‌کند. حالا شاید نشود مانند قبل اعتماد کرد ولی ممکن است در فرآیند‌هایی بیایند و بتوان مسئولیتی هم به آنها داد و از ظرفیت‌هایشان استفاده کرد. کسی که در حق مردم جنایت می‌کند و با دشمن‌های قسم خورده کشور همراه می‌شود و علیه نظام اسلامی شمشیر می‌کشد و بعداً می‌گوید خوب کاری کردم، قطعا لیاقت برگشتن به مسئولیت را ندارد و حتما بایستی کنار گذاشته شوند، همانطور که منافقین کنار گذاشته شدند، زیرا این‌ها هم منافق هستند. چرا نظام جبهه ملی را کنار گذاشت؟ وقتی خیانت و هم‌پیمانی نهضت آزادی ثابت شد نظام این‌ها را کنار گذاشت و اجازه بازگشت به مسئولیت را به آنها نداد. این‌ها هم از همان قماش هستند مگر آنهایی که اشتباه کردند و به اشتباه خود پی بردند و اشتباه خود را ابراز کردند.

ما در بسیج همیشه توصیه کردیم صرف اینکه کسی در انتخابات به کدام کاندیدا رأی داده است و در آن دوران چه موضعی داشته‌اند به عنوان ملاک نباشد، اگر کسی بعد از اتفاقات سال 88 متوجه شده است که اشتباه کرده و آن افراد صلاحیت لازم را نداشته و آن را ابراز کرده است می‌تواند در بسیج حضور داشته باشد.

از سال 89، هزاران نفر از بسیجیان تعداد بیشماری از افرادی که در فتنه دست داشتند را با شیوه صمیمانه بسیج امر به معروف و گفت‌وگو کردند و اتفاقا این امر موثر هم بود. هزاران نفری که در آشوب‌های خیابانی 88 نقش داشتند را دعوت به گفت‌وگو کردیم و دیدید که آنها بعدها حتی از فتنه هم اعلام برائت کردند.

در همان سال 88 عده‌ای که بنظر می‌رسید با بسیج و سپاه زاویه دارند تلاش کردند که با استفاده از ظرفیت رسانه‌های بیگانه این نهاد انقلابی را مورد آماج خود قرار دهند؛ از جمله اینکه از واژه «لباس‌شخصی» یا «نیروهای خودسر» استفاده می‌‌کردند و آن را به بدنه سازمان بسیج ربط می‌دادند و می‌گفتند که این نیروها با مسئولیت شما در خیابان‌ها با مردم مقابله می‌کنند، چرا بسیج مورد هجمه مخالفانش قرار می‌گیرد و  تحلیل شما از از این هجمه‌ها چیست؟

سردار نقدی: بسیج حماسه درخشانی در سال 88 داشت و نشان داد اهل لغزش و مسامحه نیست، اهل فریب خوردن از شعارهای فریبنده نیست و پای ارزش‌های خود ایستاده است و به خاطر حفظ وحدت هم حاضر است بهای سنگین دفاع از ارزش‌ها را بپردازد، لذا بسیجی‌ها در آن ماجرا هم کتک خوردند، هم فحش شنیدند، هم شهید دادند، هم جانباز دادند و هم توهین و تهمت‌های بسیار سنگین و ناروایی به آنها نسبت دادند ولی بسیجی‌ها از کوره در نرفتند و با متانت وظیفه خودشان را انجام دادند.

بسیج از مردم است، حالا شما وقتی در خیابان راه می‌روید همه لباس شخصی هستند و کسی یونیفرم نمی‌پوشند. خب وقتی مردم ببینند عده‌ای در خیابان شیشه‌های مغازه‌ها را می‌شکنند و تاکسی را آتش می‌زدند، اینطور نیست که بگویند بایستید من به پادگان بروم و آنجا سازمان‌دهی شوم و به ما لباس دهند تا بیاییم نقش خود را ایفا کنم، بالاخره مردم نمی‌توانند ساکت بشینند و اموال آنها را غارت کنند، خیابان‌ها ناامن شود، اوضاع کشور بهم بریزد و آبرویشان در سطح دنیا برود و پس از این اتفاقات بخواهند جایی بروند که حتما لباس بپوشند، سازمان‌دهی شوند و درجه نظامی بگیرند تا بتوانند با هرج‌ومرج برخورد کنند، اگر کسی بخواهد شیشه‌ها را بشکند، مردم هم جمع می‌شوند و جلوی این اقدامات می‌ایستند.

بالاخره اگر آن شخص حق دارد شیشه بشکند و آتش بزند، مردم هم حق دارند که بخواهند جلوی او را بگیرند و این مسئله غیرمنطقی و غیرعقلانی نیست. حالا لباس شخصی بگویند، خب مردم باید چه لباسی بپوشند؟!

 سردار، با توجه به اینکه بسیج در برهه‌های مختلف تاریخ انقلاب اسلامی بسیج همواره در حفظ انقلاب و نظام تأثیرگذار بوده، هجمه‌های زیادی از سوی بیگانگان به این تشکیلات مردمی و خوجوش صورت می‌گیرد، در همین راستا نیز رسانه‌های بیگانه سعی دارند القا کنند که بسیج ورود فرمایشی و سازمان‌یافته‌ای به عرصه سیاست دارد. آیا بسیج ورود سازمان یافته‌ای در عرصه سیاست دارد؟

جناح بازی و گروه بازی در مرام بسیجیان نیست و دنبال کسی افتادن و افراد را مطلق جلوه دادن در مرام بسیجی‌ها نیست اما همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند بسیج سیاسی است اما سیاست‌زده نیست

سردار نقدی: جناح بازی و گروه بازی در مرام بسیجیان نیست و دنبال کسی افتادن و افراد را مطلق جلوه دادن در مرام بسیجی‌ها نیست اما همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند بسیج سیاسی است اما سیاست‌زده نیست. سیاست بسیج چیست؟ سیاست بسیج دفاع از ارزش‌ها، تحقق منویات ولایت، تحقق قانون اساسی، ایستادگی در مقابل ظالمان و تسلیم نشدن است، حفظ استقلال، حفظ آزادی‌های عمومی و آزادی است.

سیاست بسیج سیاست حاکمیت دین است و بسیج با همه قوا از این ارزش‌ها دفاع می‌کند و هر کسی در مقابل این ارزش‌ها حرکت کند، بسیج قطعا با همه قوا دفاع می‌کند و می‌ایستد و بعد از اینکه آنها را ارشاد و توجیه کردند و حقایق را برایشان روشن کردند و آنها نپذیرفتند، بسیجیان آنها را طرد می‌کنند، زیرا این قاعده بسیج است.

هر کسی که دوست دارد بسیجی‌ها با او باشند و از جامعه بسیج رأی بگیرد و بسیجی‌ها از او حمایت کنند، باید خودش را به ارزش‌ها و خط امام (ره) و ولایت نزدیک‌تر کند و خودشان را از دشمن دورتر کنند. محبوبیت افراد در نزد بسیجیان به همان اندازه‌ای است که به ولایت نزدیک‌تر شوند و به اساس اسلام و ارزش‌های اسلام نزدیک‌تر شوند که طبیعتا به همان اندازه از دشمنان اسلام دور می‌شوند، بنابراین این دو خصوصیت محبوبیت افراد را در دل بسیجیان بیشتر می‌کند.

بسیجی‌ها خودشان تصمیم می‌گیرند و همه به وضوح دیده‌اند کسی نمی‌تواند جناحی را به بسیج تحمیل کند و بسیجی‌ها بر اساس فهمی که معیارهای ولایت به آنها داده است، صلاحیت افراد را می‌سنجند و آزادانه تصمیم می‌گیرند.

 سردار، این روزها برخی می‌گویند که پیشرفت اقتصادی کشور در گرو رسیدن به توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای است،  از نظر جنابعالی آیا رساندن کشور به وضعیت مطلوب اقتصادی با توافق هسته‌ای و یا ارتباط با قدرت‌های بزرگ اقتصادی محقق می‌شود و یا اینکه با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی می‌توان به اهداف مدنظر اقتصادی رسید و دولت‌ها در این زمینه چگونه می‌توانند ایفای نقش کنند؟

سردار نقدی: خوشبین‌ها و بدبین‌ها به مذاکرات هسته‌ای اگر وجدان خودشان را فریب ندهند یک مطلب را می‌دانند که آمریکا و ابرقدرت‌ها اهدافی دارند که امروز در قالب و پوشش مسئله هسته‌ای ایران اهداف خود را دنبال می‌کنند، لذا مذاکرات به هر نتیجه‌ای که برسد اهداف شوم آمریکایی‌ها تغییری نمی‌کند، حتی اگر توافق کامل حاصل شود و تمام امتیازات غنی‌سازی به صورت صددرصد به ایران داده شود و همه تحریم‌ها را لغو کنند، آن هدفی که آنها دارند باید تأمین شود.

امروز هدف آنها براندازی جمهوری اسلامی است و آنها از کشوری که پرچم عدالت، صلح، انسانیت و بیدارگری برافراشته است احساس خطر می‌کنند، لذا بلافاصله به موضوع دیگری پناه می‌برند و تهدیدات خود را از میدان دیگری اعمال می‌کنند. اینکه فکر کنیم مذاکرات به نتیجه برسد یا نرسد چه اتفاقی می‌افتد، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد، زیرا مادامی که ماهیت رژیم آمریکا تغییر نکند و آنها از خوی استکباری و گرگ صفتی خودشان دست برندارند و رژیم اصلاح نشود، رفتار آنها با ما عوض نخواهد شد. ممکن است پوشش هسته‌ای به انتهای خودش برسد و دیگر ظرفیت حرف زدن و بیانیه و قطعنامه صادر کردن نداشته باشد ولی قطعا از موضوع جدیدی وارد میدان می‌شوند.

 سردار! با توجه به اینکه وقت ما به پایان رسیده است، اگر اجازه دهید سئوال آخرم را در مورد گروه‌های جهادی که توسط سازمان بسیج سازمان‌دهی می‌شوند بپرسم. گروه‌های جهادی در دوره تصدی حضرتعالی بر سازمان بسیج مستضعفین بسیار توسعه پیدا کرد، برنامه سازمان بسیج برای گروه‌های جهادی به چه صورت است و تاکنون چند گروه جهادی در حال انجام خدمت به مناطق محروم هستند؟

سردار نقدی: گروه‌های جهادی از سال 79 فعالیت می‌کنند ولی وقتی مقام معظم رهبری طی فرمانی خطاب به بنده فرمودند تا می‌توانید این گروه‌ها را توسعه بدهید، ما این گروه‌ها را خیلی توسعه دادیم و در این دوره توسعه چشم‌گیری پیدا کرد و مردم این گروه‌ها را شناختند و الان همه گیر شده است. در حال حاضر حدود 3 هزار گروه جهادی داریم که 300 گروه در نوروز در روستاهای خیلی دور افتاده مشغول فعالیت بودند و روزبه‌روز تعداد آنها بیشتر می‌شود.

 سردار چند سالی است که بسیج رزمایش‌هایی تحت عنوان رزمایش‌های الی‌بیت‌المقدس برگزار می‌کند؛‌ عده‌ای که با بسیج زاویه دارند این رزمایش‌های بسیج را برای مقابله با آشوب‌های خیابانی مشابه سال 88 تعبیر می‌کنند؟ اهداف مدنظر بسیج از برگزاری این رزمایش‌های چیست؟

سردار نقدی: اولا که آشوب‌گران خیابانی کوچکتر از آن هستند که ما برای آن رزمایش برگزار کنیم؛ با یک الله اکبر مردم، آنها بساط خود را جمع می‌کنند و عددی نیستند؛ هدف این رزمایش‌ها که همانگونه از اسمش پیداست «الی بیت‌المقدس» آزادی فلسطین است و برای صدور فرمان آزادی آن بسجیان لحظه‌شماری می‌کنند و اینها گرم کردن نیروها برای آن عملیاتی است که یک روزی باید جهان اسلام انجام دهد و مسلمانان را از شر صهیونیست‌ها نجات دهند.

انتهای پیام/
 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.