ID : 8104757
یک دکتر روانشناس تربیتی در یزد:

رسانه برای تأثیر بر فرهنگ لزوما با فیلم مبتذل جلو نمی‌آید/ برخی برنامه‌های رسانه ملی با فرهنگ خانواده زاویه دارند


این دکترای روانشناسی تربیتی در یزد با بیان اینکه الزاما رسانه برای تغییر فرهنگ با فیلم مبتذل جلو نمی‌آید، گفت: برخی شبکه‌های ماهواره‌ای در لباس دغدغه یعنی یک ارزش و دفاع از یک واقعه که در جامعه کمتر به آن پرداخته می شود، ظاهر می‌شوند و با مقداری همسان سازی با فرهنگ دینی مردم، خود را استتار می‌کنند و به آن رنگ دینی می‌زنند.

سید علی موسوی‌راد که دارای مدرک دکترای حرفه‌ای روانشناسی تربیتی و از جانبازان دفاع مقدس است، در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، پرداختن به موضوع ماهواره را از ضروریات جامعه دانست و اظهار داشت: امروز درصد مهمی از رسانه های دیداری و شنیداری به قالب‌های خبری، فیلم، موزیک، مسائل فرهنگی و غیره اختصاص یافته است.

این دکترای روانشناسی تربیتی با اشاره به وجود 50  الی 60 شبکه فارسی زبان که در ایران قابل دریافت است، گفت: ماهیت تعدادی از این شبکه‌ها دقیقا مشخص است، این‌ها به دنبال ترویج فرهنگ و سبک زندگی غربی و قرار گرفتن در مقابل ارزش‌های ملی و نظام اسلامی هستند.

وی با بیان اینکه این شبکه‌ها خود نیز از مطرح کردن هدفشان ابایی ندارند، ادامه داد: این شبکه‌ها بنا بر فرصت‌ها و موقعیت‌هایی که پیش‌می‌آید، ایجاد می‌شوند وکاربرد خاصی دارند، مانند شبکه بی‌بی‌سی که از زمان کودتای 28 مرداد در زمان مصدق از یک رادیو شروع کرد و الان در حوزه تلویزیون و شبکه‌های مختلف فعالیت می‌کند.

موسوی‌راد با بیان اینکه الزاما رسانه برای تغییر فرهنگ با فیلم مبتذل جلو نمی‌آید، و در لباس دغدغه یعنی یک ارزش و دفاع از یک واقعه که در جامعه کمتر به آن پرداخته می شود، ظاهر می‌شود، تصریح کرد: بخش دیگری از شبکه های ماهواره‌ای به شبکه‌هایی اختصاص دارد که وجهه‌ی دینی دارند، این شبکه‌ها با روش خاصی پیش می روند و با مقداری همسان سازی با فرهنگ دینی مردم، کار خود را استتار می‌کنند و به آن رنگ دینی می‌زنند.

وی افزود: این شبکه ها در قالب ترویج ارزش های دینی، ارزش‌های تشیع و تقابل با مسائل و موضوعاتی  که همه مردم متدین ما نسبت آن ابراز نگرانی می کنند، ظاهر می‌شوند.

این جانباز 70 درصد دفاع مقدس با اشاره به شبکه‌هایی چون شبکه امام حسین(ع) و کربلا، تصریح کرد: این نوع شبکه‌ها به طور واضح دچار افراط شده‌اند و چنانچه منابع آنها را نگاه کنیم، می بینیم که آنها دقیقا  آب در آسیاب دشمن می ریزند و خروجی آنها ایجاد انحراف و دامن زدن به تفرقه است.

وی با بیان اینکه فعالیت شبکه‌های ماهواره‌ای به ظاهر مذهبی در جریانات اخیر فعالیت گسترده‌ای داشته‌اند، گفت:چنانچه موضوع گروه تروریستی داعش که موضوع مطرحی در دنیاست را در نظر بگیریم،  این شبکه‌ها به اسم شیعه نقطه مقابل آن‌ها هستند ولی با همان افراط و دامن زدن به مسائلی که به جامعه کلی اسلام آسیب می رساند.

این دکترای روانشناسی تربیتی در حوزه کشور به رسانه ملی اشاره داشت و خاطر نشان کرد: مردم در جامعه ما با سلیقه‌های مختلف حضور دارند و رسانه ملی یک رسانه شخصی و گروهی نیست و باید محتوایی متناسب با همه گروه‌ها داشته باشد.

وی افزود: در آفرینش و جامعه مجموعه‌ای مقدس‌تر و کلیدی‌تر از خانواده نداریم، ولی متأسفانه در رسانه ملی دچار زاویه هستیم و اکثر برنامه‌های رسانه ملی بر نهاد‌ خانواده تأثیر می‌گذارند و به سمت و سویی می‌روند که رفتارهای خانواده را ترش نشان می‌دهند و شخصیت‌های خانواده را تغییر می‌دهند.

وی ادامه داد: متأسفانه این محتوا آنقدر تکرار می‌شود که مخاطب به این باور می‌رسد که این واقعیت جامعه است و او از دیگران عقب مانده است و سعی می‌کند سبک زندگی خود را با آن مطابقت دهد.

ادامه دارد....

بخش دوم صحبت‌های دکتر سید علی موسوی‌راد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا متعاقبا منتشر خواهد شد.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.