رهبری شخصاً به من فرمودند نمایندگان دولت را همراهی کنند/ قیمت غیرواقعی نفت در بودجه۹۴
به گزارش یزد آوا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اولین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه 94 که امروز برگزار شد، گفت: مطابق برنامه پنجم توسعه هر سال باید سه درصد به سهمیه 20درصدی صندوق توسعه از درآمد نفت اضافه شود و سال آینده که سال پنجم است باید 12 درصد علاوه بر 20 درصد سهم صندوق توسعه در نظر گرفته شود.
وی در همین زمینه افزود: رهبر معظم انقلاب رهبری دستور دادهاند که مجلس به این موضوع توجه کند، بهطوریکه بنده شنیدهام که در این زمینه شبهه شده است، نه، این طور نیست.
رئیس مجلس تصریح کرد: قبلاً دولت هم نامهای به ایشان فرستاده بود و ایشان گفتند: نمیخواهم دستوری کتبی به مجلس بدهم، بلکه ایشان شخصاً به من فرمودند: نظرم این است که نمایندگان با دولت همراهی کنند که این اتفاق بیفتد.
لاریجانی با بیان "پیشنهاد بنده نیز این است که با دولت همراهی کنید تا برای سال آینده پایه 20 درصد بهعنوان سهم صندوق توسعه از درآمدهای نفتی پیشبینی شود و مازاد آن بتواند عدم تعادل بودجه را رفع کند" گفت: همان طور که دولت لایحه بودجه سال آینده را بهموقع به مجلس ارائه کرد، از اعضای کمیسیون تلفیق هم میخواهم که بررسی لایحه را در وقت مقرر خود انجام دهند و تقسیمبندی روشنی در این زمینه داشته باشند.
وی در ادامه بر لزوم حفظ انضباط برای حضور نمایندگان در کمیسیون تلفیق تأکید کرد و گفت: البته این را بهعنوان یک وظیفه مهم در نظر بگیرید، زیرا شرایط اقتصادی کشور طوری است که احتیاج به تفکر دارد؛ پس به این جلسات بها بدهید و وقت را صرف مسائل مهمتر کنید تا در بودجه بتوان سمت و سوی روشنی برای آینده کشور ترسیم کرد.
رئیس مجلس همچنین خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق، تصریح کرد: برای ازدیاد بودجه جاری کشور تلاش نکنید، زیرا در این صورت چیزی برای بودجه عمرانی باقی نمیماند؛ گاهی در مجلس پیشنهادات دستگاههای مختلف را میآورند که بودجه جاری زیاد شود، ما هم خودمان میدانیم که در کلان وضعمان ساده نیست، اما وقتی را صرف این بخش نکنید.
لاریجانی در ادامه بر لزوم واقعبینی در بودجه سال آینده تأکید کرد و گفت: اگر اختلاف بین بودجه محقق شود و بودجه مصوب 10 درصد باشد، عیبی ندارد اما اگر این اختلاف به 30 تا 40 درصد رسید، دیگر واقعی نیست؛ پس تلاش کنید با واقعیت موجود همخوانی داشته باشد؛ در غیر این صورت بهدلیل نبود منابع ممکن است بودجه اجرایی نشود.
وی اضافه کرد: ما عملاً باید دو سناریو داشته باشیم؛ یکی شرایط فعلی و یکی شرایطی است که گفتوگوهای بینالمللی به نتیجه برسد، اما اصل بر شرایط موجود است و این شرایط را باید پایه قرار دهیم، ما اگر بتوانیم بودجه را طوری تنظیم کنیم که به طرف مقابل بگوییم خود را آماده شرایط جدید کردهایم، کار مهمی است.
رئیس مجلس در همین زمینه اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که تنظیم بودجه مشکل جدیدی برای مردم به وجود نیاورد و در مورد هدفمندی نیز شوکی به اقتصاد کشور وارد نکند، زیرا وضع کشور این را اقتضا نمیکند که فشاری وارد کنیم، همچنین باید برای رونق تولید فکری کنیم که رونق تولید مشهود باشد.
لاریجانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش درباره بودجه دفاعی کشور، گفت: ما باید در شرایط دفاعی در مورد بودجه دفاعی علامت روشنی به طرف مقابل بدهیم که برای نیازمندیهای دفاعی فکری کردهایم، همچنین باید نشانهای در بودجه قرار دهیم که اگر تحریم جدیدی باشد، مجلس پیشبینی جدیدی برای آن کرده است.
وی با اشاره به قیمت نفت در بودجه سال آینده، تصریح کرد: برخی کشورها بودجهشان را براساس نفت 60 دلاری بستهاند، ما هرچه این رقم را واقعیتر در نظر بگیریم، بودجه از سلامت و استواری بیشتری برخوردار خواهد بود؛ لازمه این کار این است که این موضوع در کارگروهها بررسی شود و آنچه را در صحنه بینالمللی نزدیکتر به واقعیت است انتخاب کنیم تا دولت با مشکل مواجه نشود، البته نباید تلاش کنیم بودجه را با رقم بزرگی تصویب کنیم که محقق نشود.
لاریجانی همچنین درباره راهکارهای تحقق بودجه عمرانی نیز، گفت: برخی از پروژههای عمرانی صرفاً بهوسیله دولت انجام میشود و بخش خصوصی انگیزهای برای آن ندارد، اما برخی پروژهها قابل واگذاری است که باید روش مشخصی برای آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی ما کمبود منابع داریم؛ میتوانیم با بخش خصوصی صحبت کنیم و اینکه برخی بانکها تا طرحها را تکمیل و آنها را واگذار کنند، زیرا اقتصاد ما اقتصاد دولتی است و تا زمانی که اعتبار به بخش عمرانی پمپاژ نشود، اقتصاد راه نمیافتد.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی باید مبنای تصمیمگیری در بودجه سال 94 قرار گیرد، تصریح کرد: تسهیلات بانکی ما باید بهسمت تولید جهت پیدا کند؛ اکثر استانهای کشور 37 درصد کارخانههایشان در رکود قرار دارد و اینها با تزریق سرمایه در گردش به راه میافتند. مسئله رونق تولید از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید به آن توجه کرد.
لاریجانی خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق، گفت: در مورد هدفمندی حتماً با دولت به توافق برسید. اگر دولت آمادگی ندارد که گام دیگری بردارد، الزام نکنید که بعد در اجرا مشکلی پیش بیاید.
وی در ادامه بر لزوم تسریع در اجرای پروژههای مهم راهآهن تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری در مورد راهآهن توصیههای مؤکد دارند، اما منابع کم است، ولی میشود از فاینانس استفاده کرد.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: از اعضای کمیسیون تلفیق میخواهم تا به بودجه شرکتها و ردیفها توجه بیشتری داشته باشند، شاید بشود هم بودجه را واقعیتر کرد و هم سرعت عمل بیشتری به خرج داد، البته در بخشهای فرهنگی و فرهنگ دینی هم باید توجه لازم را داشته باشید.
لاریجانی در پایان با تأکید بر "ما میتوانیم همان لایحهای را که دولت ارائه داده تصویب کنیم و مشکلی هم پیش نمیآید" تصریح کرد: آنچه در بودجه مهم است، این است که چقدر کار ابتکاری برای حل مسائل کشور انجام میدهید، اعضای کمیسیون تلفیق طرحهای ابتکاری برای بودجه ارائه دهند.
منابع: تسنیم و فارس
Related Assets:
- برداشت دولت از صندوق توسعه ملی تأیید شد؛ آقایان حرف بیربط نزنند
- پایه حرکت در رویکرد جمهوری اسلامی وحدت است/ احیای دریاچه ارومیه یکی از دغدغههای مجلس است
- وزارت نفت روزی ۱۰ میلیارد تومان از جیب مردم ایران به پاکستان میبخشد؟
- لاریجانی: قرآن راه عبور از فتنه/ با کاهش قیمت نفت اقتصاد ایران ضربه نمیخورد
- رفتار آمریکاییها و غربیها در مذاکرات اخیر بسیار تاسفبار بود/طرح نمایندگان مجلس برای افزایش میزان غنیسازی/پای دستاوردهای هستهای همدلانه ایستادهایم
- نفت ایران لیتری ۹۵۰ تومان شد یعنی ارزانتر از آب معدنی!
- بازخوانی مواضع امام خامنهای درباره توطئه کاهش قیمت نفت/ ضربه را با ضربه پاسخ میدهیم +فیلم
- شهید اللهدادی تلاشهای موثری برای مقابله با تفرقهافکنی دشمنان اسلام داشت
- آمریکاییها می گویند باید تسلیم ما شوید، کجای دنیا به این میگویند مذاکره؟/ اوباما میخواهد مذاکرات با شکست مواجه شود/ ملت ایران تسلیم نخواهد شد
- مجلس روی افزایش قیمت حاملهای انرژی حساسیت دارد
- آمریکا و خلیجی که نباید فراموش شود
- روایت رهبر معظم انقلاب از دانشمند شهیدی که در همه جا یک هدف را دنبال میکرد +عکس
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|