ID : 19794586
گفتگو با فعال عرصه اقتصاد مقاومتی در یزد؛

شهد شیرین اقتصاد مقاومتی با پرورش زنبور عسل/ پرورش زنبور عسل، شغلی پردرآمد برای جوانان است


پرورش زنبورعسل با توجه به هزینه کم برای آغاز کار و سود زیاد برای تولید کننده می‌تواند در استان یزد برای بسیاری از افرادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند به عنوان شغل محسوب شود.

یزد آوا؛ اقتصاد مقاومتی واژه‌ای است که با بالا گرفتن فشارها و تحریم‌های ظالمانه به کشور توسط مقام معظم رهبری در سال 89  وارد ادبیات کشور شد و امروز با توجه به تأکیدات ایشان تنها راه رفع مشکلات اقتصادی کشور، تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی است.

طرح‌های اقتصاد مقاومتی که به منظور اشتغال‌زایی و کاهش بیکاری جوانان و با حمایت بسیج سازندگی اجرا می‌شود از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است و امسال با توجه به نامگذاری سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اجرای این طرح‌ها می‌تواند گامی عملی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

طرح‌های اقتصاد مقاومتی  در یزد نیز مورد استقبال زیادی از افراد قرار گرفته است و زمینه اشتغال جوانان در بخش‌های پرورش ماکیان، ماهی، زنبورعسل ، دامپروری، زراعت و... را فراهم کرده است.

استان یزد از جمله استان‌هایی است که همواره از کم آبی رنج می‌برد و با خشکسالی‌های پی در پی گاه تولیداتی داشته که باورنکردنی به نظر می‌رسد.

پرورش زنبورعسل با توجه به هزینه کم برای آغاز کار و سود زیاد برای تولید کننده می‌تواند در استان یزد برای بسیاری از افرادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند به عنوان شغل محسوب شود و عسل تهیه شده دراستان یزد نیز به اذعان زنبورداران با وجود وضعیت خاص جغرافیایی و مشکلات آبی که وجود دارد از بهترین کیفیت برخوردار است.

این روزها که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه شده است بیکاری جوانان است بد نیست آنها به سراغ مشاغلی از جمله پرورش زنبور عسل بروند که علاوه بر خاصیت‌های بی نظیر در درمان بیماری‌ها و هزینه کم نگهداری،  سرمایه و امکانات خاصی نیاز ندارد و  گامی در راستای تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی است  و درآمد خوبی نیز می‌توان از آن کسب کرد.

سید کاظم حسینی از افرادی است که بنا به پیشه آبا و اجدادی خود تقریبا بیش از50 سال است که به کار زنبورداری در شهرستان تفت مشغول است و با دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی رونق بیشتری به کسب و کار خود داده است.

وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: تعداد کندوهای زنبورعسل به 300 کندو رسیده بود اما با خشکسالی‌های پی در پی استان اکنون 100 کندو زنبورعسل که از نژادهای خوبی هم هستند، دارم.

حسینی  با بیان اینکه خشکسالی‌های پی در پی موجب خشک شدن گل‌ها و گیاهان بیابانی و به وجود آمدن مشکل برای زنبورداران می‌شود، ادامه داد: با اینکه برخی زنبورداران برای تولید عسل از شیره  استفاده و عسل نامرغوبی تولید می‌کنند اما ما سعی کردیم که عسلی با بهترین کیفیت را تولید کنیم.

این کارآفرین موفق یزدی با بیان اینکه برداشت عسل از کندوهای زنبورعسل بستگی به شریط آب و هوایی و میزان بارندگی در آن سال و نژاد زنبورهای کندو دارد، افزود: زنبورداران در استان یزد با توجه به اینکه می‌خواهند عسل مرغوبی داشته باشند، تنها یکبار و آن هم آخر تیرماه از کندوها عسل برداشت می‌کنند.

حسینی گفت: عسل برداشتی از کندوهای عسل به طور میانگین می‌تواند 20 کیلو باشد که 10 کیلو از آن را برای تغذیه زنبورهای عسل در زمستان نگه می‌داریم و ما بقی را برای فروش با قیمتی مناسب به بازار ارائه می‌دهیم.

وی که زنبورداری را شغلی ملزم به رعایت نظم و انضباط و پاکیزگی می‌داند، افزود: پس از برداشت عسل، عسل‌ها را با دستگاه‌های استریلیزه برقی و دستی صاف می‌کنیم و در اختیار مشتریان قرار می‌دهیم.

این کارآفرین با تجربه و موفق یزدی ادامه داد: با توجه به سردی و برودت هوا آخر آبان ماه هر سال کندوها را به جنوب کشور منتقل کرده و بعد از گرم شدن هوا تقریبا در 20 فرودین آنها را به تفت برمی‌گردانیم.

این فعال عرصه اقتصادمقاومتی گفت: زنبورهای عسل، شهدها را از 70 نوع گل و گیاه از کوه‌های خارکوه در تفت و گل‌های درختان اطراف از جمله بادام، سیب و دیگر میوه‌ها می‌آورند و استفاده می‌کنند و عسلی معطر و مرغوب تولید می‌کنند.

حسینی ادامه داد: وام 25 میلیونی بسیج سازندگی کمک شایانی به رونق زنبور داری کرد و توانستیم از این تسهیلات برای خرید کندو، موم، هزنیه جابه جایی کندوها و غیره استفاه کنیم.

وی با بیان اینکه اکنون با همراهی  خانواده‌ام به پرورش این زنبور عسل‌ها مشغول هستم، گفت: با توجه به درآمد خوبی که این شغل دارد چنانچه تعداد کندوها زیاد باشد می‌توان اشتغال زایی نیز داشت و شرایط شغلی افراد دیگری را نیز فراهم کرد.

حسینی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از زنبورداران و کسانی که در این بخش فعالیت دارند،  خاطرنشان کرد: بسیاری زنبورداران یزدیی به دلیل وضعیت آب و هوایی و عدم حمایت مسئولان زنبورهای خود را از دست دادند و با توجه به خشکسالی‌هایی که گریبانگیر یزد شده است، باید مسئولان با حمایت ها و کمک‌هایی که انجام می دهند مانع از بین رفتن نسل زنبورها و شغل پرورش زنبور شوند.

وی افزود: باید مسئولان به کار پرورش زنبور به عنوان یک کار تولیدی و نه تشریفاتی نگاه کنند که می تواند زمینه اشتغال بسیاری نیز فراهم کند.

وی به جوانان جویای کار نیز توصیه کرد: با توجه به سرمایه اندکی که برای پرورش زنبور نیاز است جوانان می‌توانند با دو تا سه کندوی زنبور عسل به این شغل روی آورند و با آموزش‌هایی که از طریق کتاب‌ها، سیدی‌های آموزشی و مستندات تلویزیونی وجود دارد به کار رونق دهند و درآمد خوبی نیز کسب کنند.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.