ID : 34818841
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد:

عدم توجه به مصرف، قطعی و جیره بندی آب را به دنبال دارد/ کاهش 25درصدی آب انتقالی به یزد در تیر و مرداد


مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: اگر به بحث مدیریت مصرف آب در استان توجه نشود علیرغم میل باطنی با قطعی آب به صورت گسترده و حتی جیره بندی آب مواجه می‌شویم که مشکلات زیادی را هم برای ما و هم مردم به وجود می‌آورد.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان در نشست با اصحاب رسانه استان به مناسبت هفته صرفه جویی آب گفت: یزد کم آّب است و بدتر از کم آبی یزد بحث محدودیت منابع آب شرب است و بحث انتقال اب به دلیل کمبود منابع آب شرب بوده است و طبیعتا هر چه جلوتر می‌رویم با توجه به افزایش جمیعت و نیاز به آب، باید فکری اساسی در خصوص منابع آب استان بخصوص آب شرب کرد.

علی اسلامی عنوان کرد: کم آبی در خصوص کشاورزی و آبیاری درختان شاید قابل برنامه‌ریزی باشد و به گونه ای بتوان با جایگزین کردن گونه‌های کم آبخواه و روش‌های متعدد نوع کشاروزی را تغییر داد اما اگر چه امکان صرف جویی آب شرب وجود دارد اما نیاز آب شرب خیلی آب تغییر نیست.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها باید به مسائل آب استان قوی‌تر ورود پیدا کنند، ادامه داد: خوشبختانه استان کارشناسان خوبی در سطح ملی دارد و مسائل پیگیری می‌شود و مدیران بخش آب در همه حوزه‌ها و متولیان امر نیز باید در این زمینه برنامه داشته باشند و جلسات متعدد برگزار و تصمیمات متعددی نیز گرفته شده است اما باید این تصمیمات عملیاتی شود و تنها به حرف نباشد.

اسلامی افزود: رسالت رسانه این است که مسائل اساسی استان را بیان کند ونظارت بیشتری داشته باشد، مهم تر از آن این است که متاسفانه شمکل عمده استان یزد که آب است در کشور به درستی منعکس نشده است و زمانی که از خشکسالی و تنش آبی صحبت می‌شود یا نام استان یزد نیست و یا در ردیف آخر قرار دارد که باید رسانه‌ها بیشتر به این موضوع بپردازند.

وی با بیان اینکه متاسفانه مردم استان هنوز به این باور نرسیده‌اند که استان یزد از نظر منابع آبی فقیر و شاید در فقر مطلق باشد، تصریح کرد: استان یزد کم بارش‌ترین استان است اما شهر نیازهای متعددی در زمینه شرب، کشاروزی، صنعت و غیره دارد که باید برنامه بلند مدت در استان داشته باشیم ضمن اینکه مردم نیز به این باور برسند که در استان مشکل کمبود آب داریم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به آمار و ارقام سه ماهه اول سال گفت: میانگین کاهش دما در دو ماه ابتدایی سال دو درجه بوده است و در مجموع کاهش مصرف دراین دو ماه حدود 12 درصد بوده است که مایه امیدواری بود اما متاسفانه در خردادماه با اینکه افزایش مصرف آب وجود نداشت اما مصرف آّب کاهش نیز پیدا نکرد و این نشان می‌دهد که مردم ما به این باور نرسیدند که استان ما از نظر منابع آبی مشکل دارد.

وی با بیان اینکه سهمیه استان از محل آب انتقالی به صورت قابل توجهی کاهش داشته است، گفت: ما اکنون در شرایط تنش آبی هستیم و باید مصرف آب با توجه به در نظر گرفتن این شرایط باشد که اگر به بحث مدیریت مصرف آب در استان توجه نشود علیرغم میل باطنی با قطعی آب به صورت گسترده که البته تاکنون قطعی نداشتیم و حتی جیره بندی آب مواجه می‌شویم که مشکلات زیادی را هم برای ما و هم مردم به وجود می‌آورد.

اسلامی عنوان کرد: در سال جاری با توجه به اینکه ذخیره سد زاینده رود که آب انتقالی از محل آن سد تامین می‌شود به دلیل کاهش شدید بارش‌ها بخصوص بارش برف به نصف کاهش یافته است برنامه ریز شد که این آب به آب شرب یزد، اصفهان ، چهار محال بختیاری اختصاص یابد و آب اختصاصی به باغ‌های آن منطقه حذف شود و این اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: باید تخصیص آب تا پایان شهریور به دلیل هوای گرمی که در منطقه وجود دارد این آب تامین شود تامین این آب طبیعتا بایستی به نوعی برنامه ریزی می‌شد که تا آن مقطع زمانی تداوم داشته باشد. سهیه استان یزد 65 میلیون مترمکعب از قبل داشت که مربوط به  مهر تا پایان شهریور ماه است اما طبیعتا ما از مهر تا پایان فروردین از سهمیه خودمان براساس اختصاصی که داده بودند استفاده کردیم منتها تقسیم آب باقی مانده براساس کل زمان بود در حالی که ماه‌های گرم استان از اردیبهشت شروع می‌شود و تا شهریور ادامه دارد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: با توجه به اینکه حجم کلی آب انتقالی را 20 درصد کاهش داده بودند ولی ما از سهمیه هفت ماهه خود به طور کامل استفاده کردیم طبیعتا سهمیه ما از اردیبهشت تا شهریور نسبت به سال قبل به شدت کاهش یافت و درفرودین ماه 17 درصد، اردیبشهت ماه 31 درصد و در خرداد ماه 51 درصد نسبت به سال قبل کاهش انتقال آب زاینده رود داشتیم. بنابراین کاهش 50درصدی آب بسیار باکیفیت در خرداد ماه  و استفاده از منابع محلی کاهش کیفیت آب را در پی خواهد داشت.

اسلامی ادامه داد: در تیرماه و مرداد ماه کاهش آب انتقالی زاینده رود به یزد 24 تا 25 درصد خواهد بود و سهمیه ما از آب انتقالی در تیر و مردادماه به 4.7 میلیون مترمکعب می‌رسد در حالی که این میزان برای  سال گشذته 5.8 بوده است که البته این کاهش آب تنها برای استان یزد نیست و برای استان‌های اصفهان و چهار محال بختیاری نیز بوده است.

وی در خصوص کیفیت آب استان گفت: واقعا خیلی کیفیت آب پایین نیامده است، میانگین شوری آب در شهر یزد عدد 1000 هست که عدد نسبتا مطلوبی است اما میانکین شوری آب درسال گذشته زیر 650 بوده است و طبیعتا مردم به آن عادت داشتند. ما فقط 4.5 درصد از آبی که وارد شبکه کردیم با شوری بالای 2000 بوده است که این شوری آب نیز استاندارد هست و مشکل ما این هست که مجبوریم که در بعضی از ساعات روز چاه‌های داخل شهر را وارد مدار کنیم که در بعضی از مناطق این شوری آب آزار دهنده است.

این مقام مسئول عنوان کرد: با توجه به میزان کاهش آب انتقالی 90 حلقه چاه در سطح شهر معرفی شد که پس از بررسی در حوزه فنی 30 حلقه امکان اتصال به شبکه بود که واحد بهداشت شرکت آب و فاضلاب آن را بررسی کرد و 16 حلقه از این چاه‌ها از نظر کیفیت قابل اتصال به شبکه بود که پس از نصب سیستم کلرزنی برای آنها تاکنون بیش از 8 حلقه چاه نیاز نیوده است که مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه افت فشار آب در همه شهر وجود داشته اما خیلی وسیع نبوده است، ادامه داد: سعی کردیم که در سطح شهر آب وجود داشته باشد و استفاده از پمپ بر سر کنتور آب غیرقانونی است که موجب اختلال در شبکه آب و همچنین تضییع حقوق دیگر شهروندان می‌شود و در صورت اطلاع با آن برخورد می‌شود.

اسلامی تاکید کرد: آبی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد آب سالم و بهداشتی است و این وظیفه قانونی شرعی و اخلاقی ما است که آب سالم در اختیار مردم قرار دهیم و مرکز بهداشت شرکت آب و فاضلاب استان نیز زیر نظر علوم پزشکی فعالیت دارد که از این نظر کوتاهی نمی‌کند و هرگز آب خارج از استاندارد وارد شبکه نخواهد شد و حتی اگر آب سالمی برای ورود به شبکه نداشته باشیم از مردم صادقانه می‌خواهیم که از آب معدنی استفاده کنند اما آب غیر بهداشتی به شبکه وارد نخواهد شد.

انتهای پیام/

 



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.