عذرخواهی صداوسیما به معنای اشتباهبودن صحبتهای کارشناس برنامه نیست
به گزارش یزد آوا، مدیرگروه کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد یزد در مورد صحبتهای اخیر کارشناس مسائل خانواده شبکه تابان و بازخوردهای آن در جامعه گفت: این عذرخواهی بهمعنای اشتباه بودن صحبتهای کارشناس برنامه و یا اشتباه بودن دعوت از ایشان نیست، بلکه بخاطر درک احساس رنجدیدگی و ناراحتی برخی از مخاطبان است و نشان از بزرگواری رییس صداوسیما است.
دکتر محمدحسین فلاح در گفتوگو با خبرنگار نارین، ضمن اشاره به صحبتهای کارشناس برنامه "بانوان بدانند" شبکه تابان یزد اظهار داشت: گاهی برخی از مراجعان ما شبیه آهن محکم و تغییرناپذیر میشوند و برای تغییر باید آنان را ابتدا گرم نمود.
وی در تشریح این مطلب افزود: این گرمکردن موجب میشود، در روحیه تغییرناپذیر آنها که مثل آهن است، زمینه ایجاد تغییرات انجام شود.
فلاح خاطرنشان کرد: این مسئله در علم روانشناسی یک روش شناخته شده است که میتوان به روش محبت و یا روشهای سخت اشاره کرد.
وی با اشاره به رفتارهای محبتآمیز پیامبر اکرم(ص) و ائمهی اطهار(ع)، با مخالفان تصریح کرد: سیره اهل بیت در جذب مخاطبین و مخالفین، ایجاد شُک محبت و شفقت وارد بوده است. چراکه محبت گرمای لازم برای ایجاد تغییر در اخلاق بد را فراهم میکند.
مدیرگروه کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد یزد گفت: در این برنامه، مجری در مورد شوهر معتاد سؤال میکند. در مورد فرد معتاد گاهی تأثیر سخنرانی و نصحیت ناچیز است و این فرد نیاز به شک دارد.
وی افزود: برای ایجاد شک، روشهایی وجود دارد؛ مانند شُکهای همراه با محبت و یا تهدید. گاهی محبتهای بیمنت، بیتوقع و بدون انتظار و بیقیدوشرط در یک مقعطی از زمان، تغییرهای زیادی را ایجاد میکند.
فلاح در ادامه اظهار داشت: اطلاعدهی سرد که به معنای نصیحتکردن و یا لعن و نفرین کردن فرد خطاکار است، بهمراتب تأثیر کمتری نسبت به اطلاعدهی گرم که همان ایجاد شک است، ایجاد میکند.
این استاد دانشگاه با اشاره به صبحتهای اخیر کارشناس خانواده شبکه تابان اذعان کرد: برای ایجاد شک محبت، ماساژدادن پا و پاشویه کردن چه اشکالی دارد. چراکه این کار تأثیر فراوانی به همراه دارد، بهطوری که حضرت امام رضا(ع) در حدیثی میفرمایند "چنانچه جسد یک مُرده ماساژ داده شود، اگر زنده شد تعجب نکنید."
فلاح ضمن اشاره به کتاب "مردی از جنس پیامبر" در مورد جانباز مرحوم سیدعلیاکبر ابوترابی گفت: شفقتها و مهربانیهایی که آقای ابوترابی در زندانهای بعثی با اطرافیان داشت موجب شد تا انسانهای سخت و نفوذناپذیر را در میدان مغناطیس محبت نرم کند.
مشاور و کارشناس مسائل خانواده خاطرنشان کرد: منظور کارشناس شبکه تابان، این بوده است که خانمها برای مدتی از طریق محبت بیقیدوشرط میتوانند زمینه تغییر رفتار نامناسب همسر خود را فراهم کنند. البته پاشویه کردن یک مصداق از محبت بیقیدوشرط است و مصداقهای دیگری نیز در اینباره میتوان یافت.
وی افزود: این نوع محبت میتواند فرد مقابل را تغییر دهد. البته احتمال عدم تغییر نیز وجود دارد و واردکردن شک از طریق محبت، مهارتهای گفتوگو و حل مسئله را نفی نمیکند.
فلاح درمورد علت بهوجود آمدن مخالفتهای زیاد با صحبتهای این کارشناس گفت: تقطیع شدن این برنامه، اشتباه در فهم اصطلاح "جادوی عشق"، عدم آمادهسازی ذهن مخاطب برای انتقال مطلب توسط کارشناس و تفسیر نادرست برخی از صحبتهای ایشان از علل ایجاد مخالفتها میباشد.
وی افزود: منظور از اصطلاح "جادوی عشق" محبتی است که طرف مقابل انتظار آن را نداشته باشد و در مقابل رفتار پرخاشگرانه قرار دارد.
مشاور و کارشناس مسائل خانواده تأکید کرد: اینطور نیست که با یکبار پاشویه کردن فرد معتاد، اعتیاد او درمان میشود. درواقع یکی از راههای درمان، محبت بیمنت در یک برهه از زمان است.
فلاح در مورد عذرخواهی صداوسیما گفت: این عذرخواهی بهمعنای اشتباه بودن صحبتهای کارشناس برنامه و یا اشتباه بودن دعوت از ایشان نیست، بلکه بخاطر درک احساس رنجدیدگی و ناراحتی برخی از مخاطبان است و نشان از بزرگواری رییس صداوسیما است. این مسئله جدای از درست یا نادرست بودن صحبتهای کارشناس میباشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد افزود: ممکن است رنجدیدگی بخاطر درک اشتباه مخاطب و یا عدم تبیین مناسب جوانب مسئله توسط کارشناس برنامه ایجاد شده باشد، ولی ایمان دارم مدیریت صداوسیما در آینده موضوع را تبیین خواهند کرد.
فلاح در پایان تصریح کرد: البته نباید همهی مسئله را با دید منفی نگاه کرد و میتوان با دید مثبت پویایی و فضای نقد ایجاد شده را مشاهده نمود.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|