فجر انقلاب اسلامی طلوع دوباره نهضت حسینی و راه بیپایان مبارزه به سبک خمینی
یزد آوا؛ بهمن سال 1357 جهان شاهد تحولی شگرف و انقلابی عظیم و مردمی در تاریخ بشریت بود. انقلابی که آغاز انقلابی بزرگ در تغییر اندیشههای جهان بود, آغاز فصلی نو در فرهنگ و اندیشه ملتهای جهان، آغاز پیروزی مستضعفین بر مستکبران.انقلاب مردمی مصمم و یکپارچه با قلبهایی مملو از عشق و ایمان.
در بهمنماه مردی بزرگ، رهبری نستوه و عالمی انقلابی پای بر خاک گلگون وطن نهاد که استقلال و آزادی را نصیب ملتی خداخواه و متقی کرد.مردی که در تبعید نیز سکوت نکرد و قلمش جهانی را تغییر داد.امام به ما آموخت برای مبارزه الزامی به وجود سلاح و مهمات نیست، بلکه یک کاغذ و خودکار و اندیشهای مبارز میتواند جهانی را تغییر دهد و عدالت را در سراسر گیتی حاکم سازد.
در همین راستا مقام معظم رهبری فرمودهاند:«امام آمد تا به نام خدا سفینه نجات خلق را از میان لجّه ای خون به ساحل پیروزی رهنمون شود. و بدینسان بهمن 57 طلوع دوباره اسلام ناب محمدی صلیالله علیه و آله ، تجدید حیات مستضعفان و خشنودی حضرت ولیعصر، مهدی موعود(عج) را نوید داد.»
استقلالطلبی و نفی سلطه بیگانگان، اصالت دادن به معنویت و ارزشهای اخلاقی، احترام به کرامت انسانی، احیای تفکر عقلانی در حوزه معرفت دینی، طرح این اندیشه که دین از سیاست و علم از دین جدانیست، بازگشت به هویت دینی و فرهنگی، احیا و اصلاح باورهای مذهبی، مقدم داشتن جمعی به جای منفعتطلبیهای فردی، عدالت اجتماعی، ایجاد وضع مناسب برای رشد مادی و معنوی انسانها و سرانجام وحدت و عزت امت اسلامی از اصلیترین اهداف انقلاب اسلامی است. در حقیقت وجه غالب انقلاب کوشش در راه احیای فرهنگ و تمدن اسلامی و تشکیل حیات طیبه در عصر حاکمیت کفر و الحاد است.
نگاه امام خمینی(ره) به انقلاب اسلامی ماهیتی جز آنچه اهل بیت علیهالسلام در اندیشه تحقق آن بودهاند، ندارد؛ یعنی ریشه در فرمودههای ائمه اطهار علیهمالسلام دارد و در راستای حماسه تاریخی عاشوراست. بدین ترتیب انقلاب از اسلامی راستین و راه سرخ شهادت و ایثار و فرهنگ سیاسی اهل بیت علیهالسلام جداشدنی نیست و به راستی میتواند انقلاب خمینی را طلوع دیگری از نهضت حسینی دانست که سالها حرارت خفته در قلوب مردم خداخواه سرکوب میشد.
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی مکرراً در بیاناتشان ایراد میفرمودند که: امام حسین علیهالسلام با خون خود، اسلام را زنده کرد. شما به تبعیت از او، انقلاب و اسلام را ضمانت نمایید.(1) عاشورا را زنده نگه دارید که در صورت زنده نگهداشتن عاشورا، کشور شما آسیب نخواهد خورد.(2) ماه محرم برای مذهب تشیع ماهی است که پیروزی در متن فداکاری و خون به دست آمده است.(3) محرم، ماهی است که عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابل باطل قیام کرده و به اثبات رسانده است که در طول تاریخ همیشه حق بر باطل پیروز شده است.(4)
امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را نشأت گرفته از نهضت عاشورا میدانستند و باور داشتند که خونهای ریخته شده و مقاومت مردم بیشک به ثمر خواهد نشست و هیچگاه ظالم نخواهد ماند و مظلوم به پیروزی خواهد رسید.اما مسئلهای که برای نسل امروز حائز اهمیت است راه واقعی امام و کلام امام است.امام راحل دو روز پس از پذیرش قطعنامه پیامی را به مناسبت کشتار مکه و قبول قطعنامه 598 (صحیفه امام,جلد21,صفحات74 تا 100) صادر کردند. این پیام شامل جملاتی بود که برای همه عصرها و همه نسلها پیامهای بسیار مهمی را در بردارد که به بخشی از آنها اشاره خواهیم کرد.بنیانگذار انقلاب اسلامی در این پیام فرمودند:
*جنگ ما جنگ عقیده است، و جغرافیا و مرز نمىشناسد. و ما باید در جنگ اعتقادىمان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راهاندازیم
*ما مىگوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست. و تا مبارزه هست، ما هستیم. ما بر سر شهر و مملکت با کسى دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم «لا اله الّا اللَّه» را بر قلل رفیع کرامت و بزرگوارى به اهتزاز درآوریم
*مسلمانان باید بدانند تا زمانى که تعادل قوا در جهان به نفع آنان برقرار نشود، همیشه منافع بیگانگان بر منافع آنان مقدّم مىشود؛ و هرروز شیطان بزرگ یا شوروى به بهانه حفظ منافع خود حادثهاى را به وجود مىآورند
*این ابرقدرتها هستند که هیچ مرز و حد و قانونى نمىشناسند و تجاوز به منافع دیگران و استعمار و استثمار و بردگى ملتها را امرى ضرورى و کاملاً توجیه شده و منطقى و منطبق با همه اصول و موازین خودساخته و بینالمللى مىدانند
*اگر ملت ایران از همه اصول و موازین اسلامى و انقلابى خود عدول کند و خانه عزت و اعتبار پیامبر و ائمه معصومین- علیهمالسلام- را با دستهای خود ویران نماید، آن وقت ممکن است جهان خواران او را به عنوان یک ملت ضعیف و فقیر و بىفرهنگ به رسمیت بشناسند؛ ولى در همان حدى که آنها آقا باشند ما نوکر
*امروز جنگ حق و باطل، جنگ فقر و غنا، جنگ استضعاف و استکبار، و جنگ پابرهنهها و مرفهین بىدرد شروعشده است. و من دست و بازوى همه عزیزانى که در سراسر جهان کولهبار مبارزه را بر دوش گرفتهاند و عزم جهاد در راه خدا و اعتلاى عزت مسلمین را نمودهاند مىبوسم
به هر گوشهای که از سخنان امام نگاه میکنیم ایشان از ادامه مسیر مبارزه و پایان نداشتن آن سخن میگویند.به راستی مسیر انقلاب و مسیر مبارزه ادامه دارد.مسیری که خطر سرخ ایثار و شهادت ضمانت ادامه راه آن است.
به راستی که امام خمینی(ره) چه زیبا فرمودند: آنها که تصور مىکنند مبارزه در راه استقلال و آزادى مستضعفین و محرومان جهان با سرمایهداری و رفاهطلبی منافات ندارد با الفباى مبارزه بیگانهاند. و آنهایى هم که تصور مىکنند سرمایهداران و مرفهان بىدرد با نصیحت و پند و اندرز متنبه مىشوند و به مبارزان راه آزادى پیوسته و یا به آنان کمک مىکنند آب در هاون مىکوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحتطلبی، بحث دنیاخواهى و آخرت جویى دو مقولهاى است که هرگز با هم جمع نمىشوند. و تنها آنهایى تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بىبضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعى انقلابها هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتى که ممکن است خط اصولى دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم.
در آستانه سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید به خود یادآور شویم که راه امام راه مبارزه و ایستادگی در برابر استبداد و استکبار بوده است و در ادبیات امام رفاهطلبی و سرمایهداری و دنیاخواهی جایی ندارد.سخن امام برای ما نشان از اندیشه عمیق امام در رابطه با مبارزه دارد و این اندیشه هیچگاه قابل تحریف نیست.این مسئله که شخصی در کنار بوده باشد و روزی این شاخصهها را دارا بوده است قابل اهمیت نیست بلکه مهم ثابت قدم بودن راه مبارزه و ایثار است.کسانی که دم از سازش با استکبار و شیطان بزرگ میزنند بیتردید در دایره انقلاب اسلامی قرار ندارند زیرا مسیر انقلاب معنایی جز مبارزه و ایستادگی در برابر ظالم ندارد.
انتهای پیام/
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|