مناظرههای انتخاباتی آمریکا و سراب روشنفکرنمایان وطنی
یزد آوا؛ شب گذشته آخرین مناظرهی انتخاباتی بین دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد، انتخاباتی که تا چند روز دیگر تکلیف دولت جدید ایالات متحده را مشخص میکند. هرچند به زعم خیلیها انتخابات در آمریکا نمایشی بیش نیست و مردم در انتخاب افراد نقش چندانی ندارند؛ اما آنچه واضح است اینکه تبلیغات انتخاباتی در چند ماه اخیر در آمریکا، واقعیتهای بیشتری را از این کشور برای افکار عمومی جهانیان از جمله افکار عمومی ایران روشن کرد. در واقع آنچه این روزها در جریان -به اصطلاح- رقابتهای انتخاباتی آمریکا رخ میدهد، بیانگر واقعیتهای حاکم بر کل این کشور است.
نمایش فحشهای رکیک و به هم پریدنهای دو نامزد ایالات متحده هر چند برای ما ایرانیها عجیب به نظر میرسد و این سئوال را از خود میپرسیم که چطور میشود فردی با این مختصات رئیسجمهور یک کشور شود آن هم کشوری چون امریکا که برخوردار از ثروت سرشار بوده و ادعای رهبری بر جهان را دارد. اما با توجه به آنچه در جامعهی آمریکایی واقع است این مسائل هم چیز عجیبی نیست. آمریکایی که جنایتکارترین دولت دنیا محسوب میشود، معلوم است که این نوع مسائل هم در آن عادی محسوب شود. جنایتهایی که در افغانستان، فلسطین، عراق، سوریه، یمن، بحرین و بسیاری دیگر از نقاط جهان رخ میدهد، معلول همین سیاست حاکم بر ایالات متحده آمریکا است.
محبوبیت چهرهای چون دونالد ترامپ در آمریکا به واسطهی این است که او فیالواقع نمادی از همه آن چيزی است كه امريكا ناميده میشود. البته آنچه این روزها در آمریکا در حال وقوع است پیامی مشخص برای روشنفکرنمایانی که امید به ایالات متحده بسته بودند نیز دارد. آنها اگر واقعبینانه با مسئله برخورد کنند خواهند دید که آنچه به آن دل بسته بودند، سرابی بیش نبوده و آمریکای واقعی همان چیزی است که ترامپ و کلینتون در فرایند رسیدن به بالاترین جایگاه آن به نمایش گذاشتند.
واقعیتی که رهبر انقلاب اسلامی در بیانات روز گذشته خود اینگونه به آن پرداختند: «آفت بزرگ دنیای قدرتمندِ امروز این است که آنجایی که قدرت هست، ایمان نیست. شما نگاه کنید این وضع انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را؛ به دو نفر رسیدهاند، شما نگاه کنید مناظرات اینها را، ببینید با هم چه کار دارند میکنند، به هم چه میگویند! یکی از این دو نفر هم رئیسجمهور خواهد شد؛ در کجا؟ در یک کشور بزرگ، پُرجمعیّت، ثروتمند و قلّهی دانش بشری. یکی از همین دو نفری که هستند، رئیسجمهور این کشور خواهد شد؛ بیشترین سلاح اتمی در اختیارش، بیشترین ثروت عالم در اختیارش، بزرگترین رسانههای دنیا در مشتش. رئیسش یکی از این دو نفریاند که شما میبینید چه هستند و که هستند. این بهخاطر نبودن معنویّت است، این بهخاطرِ نبودن ایمان است.»
نویسنده: وحید سالار
عصرسیاست/
Related Assets:
- تلگرام و نگرانیهای دولت روحانی!
- امام خامنهای سیاستهای کلی انتخابات را ابلاغ کردند
- دولت چشم امید به آمریکا نداشته باشد/ خدا لعنت کند آلسعود را که ایرانیان را از حج محروم کرد
- از مشارکت حداقلی آمریکاییها تا تحقق مشارکت حداکثری در ایران
- حوزههای انتخابیه استان یزد بیش از 17 سال در انتظار رفع تبعیض!
- فرار از پاسخگویی در حوزه اقتصادی به هر قیمتی
- دونالد ترامپ؛ رئیس جمهور آمریکا شد
- سردار نقدی: آمریکا زودتر از سال 2035 سقوط میکند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|