ID : 29664834
بانوی پژوهشگر و فعال اقتصاد مقاومتی:

نباید سود یک سال زحمت کشاورزان به جیب دلال‌ها برود/ زعفران، نماد اقتصاد مقاومتی در کم آبی


بانوی پژوهشگر و فعال اقتصاد مقاومتی در یزد بر ضرورت جدی گرفتن بسته‌بندی زعفران یزد تأکید کرد و گفت: به دلیل بی‌تدبیری و بی‌برنامگی سود یک سال زحمت کشاورزان به جیب دلال‌ها می‌رود.

به گزارش یزد آوا؛ امنیت غذایی کشور به‌ویژه در اقتصاد مقاومتی از اهمیت خاصی برخوردار است. متأسفانه بیشترین میزان واردات کشور ایران با ظرفیت‌ها و سرمایه ملی فراوان مربوط به مواد غذایی است ازجمله واردات مواد خام و غذایی از کشورهایی که یک‌سوم وسعت و منابع ایران را ندارند.

در مقابل آن تک‌تک ایرانیان می‌توانند با تکیه‌بر توان داخلی محصولات کشاورزی ازجمله محصولات کم ‌آب‌خواه را تولید و حتی به دیگر کشورها صادر کنند.

زعفران این طلای سرخ  یکی از محصولات کشاورزی کم آب خواه است که به سبب شرایط اقلیمی و خاک مناسب اکثر نقاط ایران اسلامی می‌توان کشت آن را توسعه داده و سبب رونق حوزه کشاورزی و تحقق اقتصاد مقاومتی شد.

کشت زعفران درآمد خوبی دارد؛ هرچند کشت این گیاه در سال نخست زحمت دارد اما پس‌ازآن تا 6 الی 7 سال زمین آن دست نمی‌خورد و می‌توان از آن برداشت داشت و درآمد کسب کرد. همچنین علاوه بر فروش زعفران می‌توان هرساله درآمد خوبی از فروش پیاز زعفران داشت.

سیما راغبیان یکی از بانوان فعال یزدی است که علاوه بر تلاش در حوزه‌های مختلف علمی، ورزشی، دینی و ... در حوزه کشاورزی نیز واردشده و با کشت و برداشت زعفران به‌فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی لبیک گفته است.

وی علاوه بر تحصیل، پژوهش و اشتغال به کشاورزی در رشته علوم قرآنی نیز فعالیت کرده است.راغبیان مقطع کارشناسی را در رشته گیاه‌پزشکی به پایان رسانده و سپس در رشته زراعت عمومی و اصلاح نباتات در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داده و پس از مدتی به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد علوم قرآنی پرداخته است.

این مدرس دانشگاه در کنار تحصیل و تحقیقات گسترده خود به کشاورزی مشغول است و در جدیدترین تحقیقات خود به بررسی نقش محوری کشاورزی در اقتصاد مقاومتی با رویکرد قرانی پرداخته است.

وی در گفتگو با خبرنگار یزدبانو زعفران را نماد اقتصاد مقاومتی در کم آبی خواند و تصریح کرد: کشت محصولاتی مانند زعفران با مصرف آب کمتر و سود اقتصادی بیشتر با توجه به کم‌آبی در کشور از مزیت‌های کشاورزی به شمار می‌رود.

این بانوی پژوهش‌گر با اشاره به آزمایش‌ها و تحقیقات متعددی که انجام داده است گفت:زمینه تولید بسیاری از محصولات کشاورزی یزد ازجمله زعفران نه‌تنها در استان یزد بلکه در سطح کشور حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آزمایش‌هایی که شخصاً انجام داده‌ام به این نتیجه دست یافتم که گرچه خراسان جنوبی و خراسان رضوی شهرت ویژه‌ای درزمینهٔ کشت زعفران نه‌تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی دارند اما زعفران یزد ازلحاظ کیفیت به زعفران این دو استان طعنه می‌زند و به لحاظ کیفیت رتبه اول کشور را از آن خود کرده‌اند.

وی بابیان اینکه بیش از 90 درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود، اظهار کرد: برای صادرات زعفران ارتباط مستقیمی با کشورهای مصرف‌کننده نداریم و این به دلیل کم‌کاری در صنایع تبدیلی و برند سازی ما است.

بانوی فعال یزد بر ضرورت جدی گرفتن بسته‌بندی زعفران یزد تأکید کرد و افزود: به دلیل بی‌تدبیری و بی‌برنامگی سود یک سال زحمت کشاورزان به جیب دلال‌ها می‌رود.

راغبیان بابیان اینکه از سال 89 به‌واسطه پروژه کارشناسی ارشد دانشگاه، تحقیقات و کشت زعفران را در مقیاس کوچک بر روی یک زمین 100 متری شروع کردم، ادامه داد: با انجام آزمایش‌های مختلف  دمای مناسب و شرایط لازم برای کشت زعفران در منطقه را به دست آوردم.

این مدرس دانشگاه روستای سانیچ شهرستان تفت را بهترین مکان ازلحاظ آب‌وخاک برای کشت زعفران عنوان کرد و افزود: علاوه بر روستای سانیج در روستا هنزا از توابع شهرستان مهریز که تعداد زیادی از جمعیت آن مهاجرت کرده‌اند؛ نیز زعفران پرورش می‌دهم و قابل‌توجه است که در این روستا هیچ‌کسی تابه‌حال زعفران کشت نکرده است و این در حالی است که شرایط مساعدی برای کشت زعفران در این روستا وجود دارد.

این بانوی طلبه خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران بدون توجه به اقتصاد کشاورزی توسعه نمی‌یابد، یکی از کارهایی که معمولاً انبیاء و اولیاء الهی داشتند کشاورزی و به دست آوردن رزق و روزی حلال است که ما باید نسبت به این مسئله اهمیت ویژه‌ای قائل شویم.

انتهای پیام/ش




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.