ID : 30511643
مدیرکل دامپزشکی استان یزد:

نزدیک به 6 هزار تن فرآورده‌ خام دامی از استان یزد صادر شد/ برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم و عکس «بیطار»


مدیرکل دامپزشکی استان یزد اعلام کرد: در سال گذشته، پنج هزار و 919 تن فرآورده‌ خام دامی از جمله پای مرغ، تخم مرغ و غیره از استان به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، مدیر کل دامپزشکی استان یزد صبح امروز در نشستی خبری با تشریح عملکرد این دستگاه از توسعه زیرساخت‌های کشتارگاهی در استان خبر داد و افزود: یکی از کشتارگاه‌ها در استان که از قدمت بالایی برخوردار بود بهسازی و بازسازی شد و  یک کشتارگاه صنعتی طیور  نیز در استان ساخته شده که کاملاً مجهز و دارای سه خط مجزا برای کشتار مرغ، بوقلمون و بلدرچین است و در 14 مهرماه امسال افتتاح می‌شود.

علی اکبر حداد زاده با اشاره به اقداماتی که در زمینه کنترل بیماری‌های فرآورده‌های خام دامی انجام شده است، افزود: تمام کشتارگاه‌های دام به خودروهای سردخانه‌دار تجهیز شده‌اند تا گوشت توسط این خودروها به محل عرضه ارسال شود.

وی بارکدگذاری لاشه‌های طیور را از دیگر اقدامات بهداشتی عنوان کرد و گفت: اطلاعاتی از قبیل سابقه تولید، محل کشتارگاه و خودرویی که لاشه را حمل کرده است را می‌توان از این بارکد کسب کرد که می‌تواند تحول بزرگی در زمینه پیگیری بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی ناشی از لاشه‌های طیور به دست آورد.

حدادزاده ادامه داد: تمام کشتارگاه‌های استان موظفند لاشه‌های دام را پیش سرد گذاری کنند و لاشه‌های تولیدی خود را در یخچال قرار دهند و سپس به دست مردم برسانند که این اقدام در کنترل بیماری کریمه کنگو بسیار مؤثر بود و استان در کنترل این بیماری موفق عمل کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان در زمینه کنترل بیماری‌های دامی با بیان اینکه با واکنش سریع دامپزشکی استان و همکاری سایر دستگاه‌های متولی کانون‌های بیماری که می‌توانست خطرساز باشد کنترل شد، گفت: در سال گذشته با وجود شیوع بیماری آنفلونزای پرندگان، استان یزد نوزدهمین استانی بود که درگیر این بیماری شد و با تعامل و همکاری بین دستگاه‌های استان و همکاری خوب مردم با اکیپ‌های دامپزشکی گزارشی از این بیماری در طیور صنعتی نداشتیم و تنها چند مورد در طیور بومی دیده شد.

حدادزاده با اشاره به بیماری‌های مشترک بین دام و انسان گفت: در سال گذشته 123 هزار دام جوان را واکسیناسیون کردیم و برای امسال نیز برای 29 هزار و 600 رأس دام سنگین تست سل و خون‌گیری انجام شد که از این تعداد در مجموع 152 رأس دام که دچار بیماری بودند شناسایی و روانه کشتارگاه شدند.

وی با بیان اینکه ناتوانی در پرداخت غرامت به دامپروران از مشکلاتی بود که بر سر راه کنترل بیماری‌ها وجود داشت، افزود: خوشبختانه توانستیم تا پایان سال گذشته با پرداخت 320 میلیون تومان غرامت تمام بدهی خود به دامپروران استان پرداخت کنیم و ماحصل این کنترل و آگاه‌سازی مردم در استان این بود که براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی تعداد بیماران تب مالتی در استان از 282 نفر در سال 92 به 154 نفر در سال گذشته رسید.

حدادزاده در زمینه صادرات فرآورده‌های خام دامی از استان نیز اعلام کرد: در مجموع در سال 92، یک هزار و 511 تن فرآورده‌های خام دامی از جمله پای مرغ، تخم مرغ و غیره از استان به خارج از کشور صادر شد که این میزان برای سال 95 تا پایان دولت یازدهم به پنج هزار و 919 تن رسید.

وی افزود: برای اولین بار گوشت بلدرچین از استان به خارج از کشور صادر شد و صادرات تخم مرغ نیز با حجم بالایی انجام شده به طوری که صادرات این محصول از 71 تن در سال 92 به دو هزار و 214 تن در سال گذشته رسیده است که نشان‌دهنده افزایش تولید و حجم صادرات از استان بوده است.

مدیر کل دامپزشکی استان از کاهش تعداد کانون‌های بیماری‌های دامی در استان خبر داد  و افزود: با واکسیناسیون، پیشگیری و کنترل مجموع بیماری‌ها در استان، تعداد کانون‌های بیماری از 257 کانون در سال 92 به 143 مورد در سال 95 کاهش یافت.

حدادزاده با بیان اینکه بالا رفتن سطح پوشش و ایمنی دام‌ها موجب کاهش بیماری خواهد بود، ادامه داد: بیش از یک میلیون و 933 هزار رأس دام در سال 92 واکسیناسیون شده بودند که این میزان در سال گذشته به بیش از دو میلیون و 281 هزار رأس افزایش یافته است و یزد یکی از استان‌هایی بوده که خسارتی در حد صفر در مورد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک داشته است و مجموع تلفات حیات وحش در خصوص این بیماری در استان تنها یک رأس بوده است.

وی گفت: تعداد دو کشتارگاه صنعتی دام، 4 کشتارگاه صنعتی طیور و 8 کشتارگاه سنتی در استان وجود دارد که سالانه 300 رأس دام سبک و سنگین و بالغ بر 6 تا 7 میلیون قطعه طیور با نظارت شرعی و بهداشتی در این کشتارگاه‌ها کشتار می‌شوند.

حدادزاده از برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم و عکس بیطار خبر داد و افزود: این جشنواره با هدف معرفی اقدامات و فعالیت‌های دامپزشکی در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در سطح ملی برگزار می‌شود و همه مردم می‌توانند فیلم و عکس تهیه‌شده از تلفن همراه و یا دوربین خانگی خود را در زمینه دام، دامپزشکی، رفاه حیوانات و ... به این جشنواره ارسال کنند.

وی ادامه داد: مردم می‌توانند برای شرکت در این جشنواره از سایت www.baitar.ivo.ir اقدام کنند و آثار خود را تا 10 شهریورماه ارسال و از جوایزی که برای بخش‌های مختلف آن در نظر گرفته شده است بهره ببرند.

 انتهای پیام/ف




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.