ID : 8891986
نامه مهم استاد قرائتی به مداحان؛

نماز، تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه در بطن عزاداری امام حسین (ع) باشد


حجت الاسلام قرائتی: حماسه عاشورا باید بستری باشد که مردم با احکام دینی آشنا شوند، ذکر مصیبت‌های امام حسین ـ علیه‌السلام ـ و یارانش سبب احیا و اقامه دین می‌شود؛ یعنی باید نماز و روزه و حج و خمس و زکات در سایه عزاداری زنده شود.

به گزارش یزد آوا، روز گذشته، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، در نامه‌ای خطاب به مداحان نکاتی را در آستانه ماه محرم توصیه کرد که در صورت تأمل در این مباحث، شرایط مجالس عزای سالار شهیدان به کلی دستخوش تغییر خواهد شد؛ اما آیا روحیه تحول‌گرایی در این فضا نمایان خواهد شد؟

حجت الاسلام‌ و‌ المسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، روز گذشته در آستانه ماه محرم، در نامه‌ای خطاب به مداحان و نوحه‌سران مجالس عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) نکاتی را یاداور شد که در نوع خود نامه‌ای بسیار مهم و مصداق بارز تلاش برای افزایش بازدهی هیأت‌های مذهبی بود.

در این نامه تأکید شده ‌در مکتب پیامبر اخلاق و سعه صدر و وحدت و دوری از تفرقه مورد توجه است، در عزاداری‌ها نیز باید از هر حرکتی که سبب تفرقه، بداخلاقی، تبعیض، اسراف، آزار دیگران، تضییع حق همه قشرهای شرکت‌کننده در عزاداری دوری شود؛ اما آنچه در این نامه بیش از این مورد توجه قرار گرفته، اهمیت نماز و همچنین تدبر در هیأت‌های مذهبی است.

قرائتی در این باره تأکید کرد: «با هیچ کتاب و نوار و فیلمی نمی‌توان در خیابان‌های نیویورک اقامه نماز کرد، ولی چند سالی است، ‌شیعیان آمریکا در ‌عاشورا نماز ظهر عاشورا را در وسط خیابان می‌خوانند و این امام حسین ـ علیه‌السلام ـ است که در سایه عزاداری او این حرکات در سراسر جهان انجام می‌شود. نماز، تفسیر قرآن و نهج البلاغه در بطن عزاداری امام حسین باشد

حماسه عاشورا باید بستری باشد که مردم با احکام دینی آشنا شوند، زیرا در حدیث می‌خوانیم ذکر مصیبت‌های امام حسین ـ علیه‌السلام ـ و یارانش سبب احیا و اقامه دین می‌شود؛ یعنی باید نماز و روزه و حج و خمس و زکات در سایه عزاداری زنده شود.

امام صادق ـ علیه‌السلام ـ در آستانه شهادت فرمود: اگر نماز ضایع و سبک شمرده شود، شفاعت اهل بیت ـ علیهم‌السلام ـ دریافت نمی‌شود.

عزاداری‌ها باید یا با نماز شروع یا به نماز ختم شود».

او البته بر ضروریات دیگری نیز تأکید ورزید؛ از جمله اینکه یک اسلام‌شناس از قرآن و احکام بگوید و در هر جلسه آیه‌ای از قرآن تفسیر شود، حکمتی از نهج البلاغه بیان شود بیشتر وقت منبر و مداحی با قرآن و حدیث و موعظه پر شود و در واقع بر پربار بودن مجالس امام حسین (ع) تأکید ورزید.

این نگاه ارزشمند از آن جهت بااهمیت است که هرچند یاد حماسه بزرگ عاشورا و پیروزی خون بر شمشیر با اشک چشمان صد‌ها میلیون شیعه جهان تازه می‌شود، در عین حال امام سوم شیعیان در چنین جهادی حاضر شد تا پیام‌هایی روشن را در تاریخ ثبت کند و اگر عزاداری بدون درک این پیام‌ها باشد، صرفاً حالت شکلی به خود می‌گیرد و کارکردش را از دست می‌دهد.

امام حسین ـ علیه‌السلام ـ با اینکه می‌توانست نمازش را در درون خیمه و فرادا بخواند، جلو چشم دشمن به جماعت آن هم با پرتاب سی تیر اقامه کرد تا این تأکید را داشته باشد که در هیچ شرایطی از نماز نکاهید و طبیعتاً مجالس عزای امام حسین نیز نباید تأثیر سویی در نماز صبح عزاداران واقعی به ویژه در شب‌های عاشورا و تاسوعا داشته باشد.

با این اوصاف، انتظار می‌رود اندکی با تأمل بیشتری در این زمینه عمل شود و شاهد تحول عمیق و ارتقای کارآمدی هیأت‌های مذهبی باشیم؛ امری که ضرورتش غیرقابل چشم پوشی است و در مقطع مناسبی از سوی رئیس ستاد اقامه نماز‌ تأکید شده است.

منبع: تابناک

انتهای پیام/ ع ب




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.