نگاهی به آرایش جریانهای سیاسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم
به گزارش یزد آوا؛ حدود سه ماه دیگر تا موعد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و کمکم جریانهای مختلف فعال در انتخابات خود را نشان میدهند. به طور کلی میتوان گفت انتخابات آینده 5 قطب اصلی دارد که عبارتند از: دولت یازدهم، جریان اصلاحات، جریان احمدینژاد، اصولگرایان سنتی و جریان رهپویان، جبهه پایداری و سعید جلیلی.
اصلاحطلبان هر چند دوست دارند به طور مستقل وارد عرصه شوند و این را در مواضع و اظهارنظرهای چهرههای اصلی آنها میتوان دریافت اما امکان این امر برای آنها میسر نیست و چارهای ندارند جز اینکه از حسن روحانی حمایت کنند. در اردوگاه این جریان مدتی است از حضور کاندیدای پوششی در کنار حسن روحانی بحث میشود که این مسئله نیز مورد وفاق همهی آنها نیست و حامیان دولت به ویژه با این طرح مخالف هستند. لذا به نظر میرسد در نهایت جریان دولت و جریان اصلاحات به طور یکدست در انتخابات حاضر شوند.
محمود احمدینژاد هرچند خودش امکان حضور در انتخابات را ندارد اما به نظر میرسد قرار است جریان منتسب به او کاندیدایی را برای انتخابات معرفی کنند. رئیسجمهور سابق از این اقدام اهداف مختلفی را دنبال میکند که یکی از آن ها ممانعت از انتقال آرای وی به سمت دیگر کاندیداها است. از سوی دیگر، نارضایتیها از دولت یازدهم شرایطی را به وجود آورده تا اذهان و افکار عمومی بار دیگر متوجه احمدینژاد شود و وی بدینشکل به دنبال پاسخگویی به اتهاماتی است که در چهار سال اخیر به او نسبت داده شده است.
جریان اصولگرایان سنتی و رهپویان با جمع شدن در زیر یک چتر با عنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به دنبال این هستند تا با اتحاد، مانع پیروزی دوباره حسن روحانی در انتخابات شوند. اما غلبه بر رئیسجمهور فعلی علاوه بر وحدت، ملزومات دیگری هم دارد که جریان اصولگرا باید تکلیف خود را مشخص کند که تا چه حد از این ملزومات برخوردار است. با این همه، نقطه قوت این جریان به عنوان جریان رقیب روحانی، ناکارآمدیها و ضعفهای شدید دولت یازدهم است که موجب شده طیف وسیعی از مردم نسبت به دولت نگاه منفی داشته باشند و پایگاه اعتراضی گستردهای علیه دولت یازدهم شکل گرفته است. اصولگرایان اگر بتوانند به خوبی این پایگاه اعتراضی را نمایندگی کنند، امکان پیروزی آنها در انتخابات بسیار بالا میرود.
جبهه پایداری و سعید جلیلی نیز قطب دیگر انتخابات پیشرو هستند که فعلا به طور جداگانه از دیگر اصولگرایان در حال فعالیت هستند. جلیلی با حضور در دانشگاههای مختلف و سفرهای استانی، خود را برای انتخابات آینده آماده میکند. با این همه این امکان وجود دارد که این جریان با جمنا متحد شوند و در نهایت شاهد حضور کاندیدای واحد از سوی آنها باشیم.
به طور کلی شرایط حاکم بر جریانهای سیاسی و عملکرد دولت یازدهم در چهار سال گذشته، موجب شده تا فضای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تا حدی از ابهام برخوردار باشد و نمیتوان به راحتی در رابطه با نتیجه انتخابات آینده تحلیل جامعی ارائه داد. با این همه با نزدیک شدن به موعد انتخابات واقعیتها بیش از پیش خود را نمایان خواهد کرد.
انتهای پیام/ف
Related Assets:
- مصادیق رجل سیاسی و مذهبی برای کاندیداهای ریاست جمهوری تعیین شد + جزئیات
- اقتصاد دولتی باعث گرفتاری زیادی میشود؛ گاهی بیتوجهیها زمینهساز بروز تخلفات است
- سرباز صفر ولایت، نظام و ملت هستم
- حذف یارانهها به بعد از انتخابات موکول شد!
- احدی از پاسداران و فرماندهان سپاه حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات را ندارند
- ۲۲ اسفند؛ اعلام رسمی کاندیدای اصلاحطلبان برای انتخابات ریاستجمهوری ۹۶
- اروپا گردی روحانی و فرار از مناظره انتخاباتی؟!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|