ID : 26245458
مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو استان یزد:

هشدار به مصرف‌کنندگان دگزامتازون/ پر هزینه‌ترین‌ها داروها در استان، مربوط به بیماران دیابتی است


مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو استان یزد با اشاره به مصرف بالای داروهای کورتیکواستروئیدها در استان، به مصرف کنندگان این داروها به ویژه تزریق آمپول‌های دگزامتازون هشدار داد.

مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان یزد، در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت:  با توجه به اینکه استان یزد قطب پزشکی محسوب می‌شود گردش دارویی در آن نسبت به سایر استان‌ها گردش مناسب‌تری دارد و حجم مصرف دارویی در آن بیشتر است.

علی محمد رنجبر ادامه داد: با توجه به اینکه بیماران زیادی جهت درمان به استان‌های یزد مراجعه می‌کنند و داروهای زیادی نیز توسط آنها تهیه می‌شود نمی‌توان آمار و ارقام دقیقی از مصرف دارویی مردم استان یزد عنوان کرد.

وی گفت: در خصوص پرمصرف‌ترین داروهای سرپایی، دارویی‌هایی چون سرماخوردگی، شربت دیفن هیدرامین و غیره پرمصرف‌ترین داروها هستند و بخش دیگری از داروهای پرمصرف که تنها مختص به یزد نیست و در سراسر کشور هم اینگونه است کورتیکواستروئیدها یا همون کورتون‌ها مانند آمپول‌ها دگزامتازون، بتامتازون و یا قرص‌هایی از این دسته هستند.

رنجبر خاطرنشان کرد: بارها به مصرف بالای کورتون‌ها هشدار داده شده است، این داروها عمدتا برای کنترل علائم سرماخوردگی تجویز می‌شود با این حال مصرف نابجا، غیرمنطقی و بی رویه آنها عوارض دارد.

وی با اشاره به آمار بالای بیماران دیابتی در استان یزد، پرهزینه‌ترین داروها در استان را مربوط به داروهای مرتبط به این بیماری  اعلام کرد و ادامه داد: داروهایی چون قلم‌های انسولین از پرهزینه ترین داروها در بخش سرپایی و خصوصی در استان یزد است.

رنجبر در مورد پوشش بیمه‌ای داروها گفت: به طور معمول بیمه‌های پایه 70 درصد هزینه دارو را پوشش می‌دهند و تنها 30 درصد از هزینه داروها را بیمار می‌پردازد و در مورد داروهایی مرتبط با دیابت مانند قلم‌های انسولین نیز با وجود اینکه قیمت بالایی دارند اما پوشش بیمه‌ای 90 درصد دارند و بیمار 10 درصد هزینه آن‌ها را می‌پردازد.

مدیر نظارت بر دارو معاونت غذا و دارو استان هشدار داد: مصرف بی رویه کورتون‌ها عوارض زیادی برای بدن دارد و مردم باید از مصرف این نوع داروها در مواردی که لازم نیست خودداری کنند و بهتر است با تشخیص پزشک در سرماخوردگی‌های معمولی و مواردی که بیماری‌های زمینه‌ای  وجود ندارد مصرف نشود و حداقل شهروندان خودشان با مراجعه به داروخانه‌ها اصرار به خرید آمپول‌های دگزامتازون و غیره نداشته باشند.

رنجبر همچنین با توصیه به شهروندان برتکمیل کردن دوره درمان افزود: در بیمارهایی چون سرماخوردگی که ممکن است عفونت‌های حادی پیرو آن به وجود آید باید دوره مصرف آنتی بوتیکی که تجویز می‌شود تکمیل ‌شود؛ برخی بیماران با گذشت چند روز از مصرف دارو، احساس بهبودی پیدا می‌کنند و مصرف دارو را قطع می‌کنند که به مرور زمان با این کار اشتباه ، ممکن است به دلیل دفع نشدن عفونت‌ها و همچنین ایجاد مقاومت‌ها میکروبی به دارو، درمان با آنتی بیوتیک‌ها جواب ندهد.

انتهای پیام/ف




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.