ID : 17037817
گفتگو با یک فعال اقتصاد مقاومتی؛

پرورش بلدرچین در یزد؛ جلوه‌ای دیگر در تحقق اقتصاد مقاومتی


پرورش بلدرچین یکی از صدها طرحی است که در عرصه اقتصاد مقاومتی مورد استقبال قرار گرفته است؛ محمد صادق سلاح ورزی جوان 27 ساله ای است که از دو سال پیش وارد این عرصه شده است.

یزد آوا، عرصه های فعال اقتصاد مقاومتی چند سالی است پیغام امید و تلاش را در بین مردم به ارمغان آورده تا با تمام وجود فریاد ما می توانیم سردهند.


اقتصاد مقاومتی با در نظر گرفتن داشته ها و غلبه بر تحریم های خارجی پا به زمینه تولید گذاشت و تامین امنیت غذایی مردم از اهداف متعالی در این رابطه عنوان شد.

پرورش بلدرچین نیز یکی از صدها طرحی است که در عرصه اقتصاد مقاومتی مورد استقبال قرار گرفته است؛  محمد صادق سلاح ورزی جوان 27 ساله ای است که از دو سال پیش وارد این عرصه شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا گفت: ابتدا در کارهای ساختمانی فعالیت می کردم اما توسط یکی از دوستانم که در پرورش بلدرچین فعالیت داشت با این کار آشنا شدم.

سلاح ورزی یادآور شد: من و یکی از دوستانم ابتدا و در اولین دوره با یک سالن 60 متری با اجاره 150 هزار تومان  و با سرمایه تقریبا 4 میلیون برای خرید جوجه و دانه مرغی و وسایل آبخوری معمولی و با خرید جوجه‌های یک روزه بلدرچین، ریختن جوجه‌های بلدرچین را شروع کردیم که متأسفانه چون صنعتی نبود و تجربه کافی نداشتیم برای فروش آن اذیت شدیم ولی بعد از دو سه دوره با کسب تجربه بیشتر  سه سالن اجاره کردم و در هر سالن 2 تا 3 هزار تا جوجه ریختیم.

وی با بیان اینکه دوره پرورش بلدرچین تقریبا 42 روزه است، ادامه داد: ریختن بلدرچین در زمستان راحت تر است، چرا که جوجه ها تنها در 15 روز اول نیاز به گرمایش دارند و بعد از آن باید محیط خنک باشد و همچنین کار کردن و فروش گوشت بلدرچین در زمستان راحت تر و مشتری آن بیشتر است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه بازار فروش درآمد این کار را مشخص می کند یادآور شد: در این کار برای هر دوره تقریبا 40 روزه علاوه بر اینکه میزان سرمایه به طور کامل باز می گردد، حداقل 20 درصد سود نیز به دست می آید یعنی چنانچه 10 میلیون سرمایه برای یک دوره پرورش بلدرچین گذاشته شود، حداقل 12  میلیون در آمد کسب می‌شود که اگر فروش بهتر باشد سود به 40 درصد نیز خواهد رسید.

سلاح ورزی با تأکید بر اینکه پرورش بلدرچین به صورت صنعتی با اینکه هزینه بیشتری دارد، بازده بهتری و دوندگی کمتری خواهد داشت، ادامه داد: برای این کار سرمایه 30میلیونی لازم است تا با اجاره کردن سالن و خرید وسایل و قفس مورد نیاز، خرید یکجای دانه که هزینه کمتری دارد، خریدن لوازم کشتار و آبخوری مکانیزه و غیره به صورت صنعتی این کار را شروع کرد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون با 30 میلیون تومان وامی که از بسیج سازندگی دریافت کردیم اگر شرایط فراهم شود قرار است برای این دوره به صورت صنعتی کار را ادامه دهیم و  با اجاره سالن بزرگتر ، بالغ بر 20 هزار جوجه می ریزیم که بازدهی  و سود بیشتری دارد.

این جوان فعال تأکید کرد: با 30 میلیون تومان سرمایه به خوبی می توان در این عرصه موفق بود و جوانان با دریافت این وام که تنفس نیز دارد بدون دغدغه و به راحتی می‌توانند صاحب کار شوند و به عنوان شغل اول به آن نگاه کنند و ماهیانه درآمدی برابر با یک میلیون و 500 هزار تومان داشته باشند.

وی با بیان اینکه هر کس می‌خواهد در این عرصه وارد شود، اول باید به فکر بازار فروش آن باشد، ادامه داد: با توجه اینکه همه منابع لازم برای به راه انداختن پرورش بلدرچین از جمله جوجه، دانه و  غیره آن در یزد قابل دسترس است، جوانان با سرمایه تقریبا 4 تا 5میلیون و با استفاده از تجریه دیگران می‌توانند وارد این کار شوند.

سلاح ورزی  با اشاره به اینکه این طرح ها نوپاست بر حمایت بیشتر مسئولان در این عرصه تأکید کرد  و گفت: چنانچه خرید تضمنین برای محصولات این طرح وجود داشت و اقداماتی جهت بسته بندی مناسب و استاندارد آن صورت گیرد در فروش بیشتر آن تأثیر زیادی دارد و حتی می توان محصولات را به شهرهای جنوبی نیز صادر کرد که جوانان را به وارد شدن در این عرصه ترغیب خواهد کرد.

وی با اشاره به فعالان زیاد در پرورش بلدرچین  گفت: با وجود اینکه پرورش کبک دوره خیلی طولانی تری دارد با این حال اگر بتوان به جای بلدرچین، کبک پررورش داد از لحاظ برگشت سرمایه خیلی بهتر است.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.