ID : 11537450
نگاهی به سخنان فابیوس، کری و صالحی؛

کری:«دو هفته حیاتی» تا توافق هسته‌ای/ اختلافی نداریم


فابیوس در کنفرانس مشترک وزرای خارجه فرانسه و آمریکا، گفت:«اختلافاتی» وجود دارد اما مشخص نکرد اختلافش با ایران است یا آمریکا همچنین جان کری که تلاش می‌کند با کشورهای اروپایی جبهه واحدی را تشکیل دهد،وجود اختلاف را رد کرد.

به گزارش یزد آوا به نقل از جام نیوز، مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 باز هم حساس شده است. بالا بودن این حساسیت موجب شده که سه هفته مانده به پایان ماه مارس میلادی، وزیر خارجه آمریکا از "چند هفته حیاتی" در مذاکرات هسته‌ای بگوید.

 

 

نگاه بدبینانه وزیر خارجه فرانسه به مذاکرات هسته‌ای با این جمله که "...در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد." مهم ترین خبر در روزهای حساس پیش‌رو بوده است. وی چند روز پس از سخنرانی جنجالی نخست وزیر افراطی صهیونیست‌ها در کنگره، با سخنان منفی خود از حضور وزرای خارجه آمریکا، انگلستان و آلمان در پاریس خبر داد.

 

 

لوران فابیوس که به دلیل تلاش برای بر هم زدن توافق موقت ژنو در سال گذشته، به عنوان "پلیس بد" در مذاکرات هسته‌ای شناخته می‌شود، روز جمعه در میان اعلام خوشبینی‌های مقامات غربی ناگهان موضعی متفاوت گرفت و گفت که "تعهدات پیشنهاد شده از سوی ایران کافی نیست."

 

 

لوران فابیوس به همین دلیل وزیر خارجه آمریکا را به پاریس آورد و در کنفرانس مشترک خبری با وی بار دیگر از وجود "اختلافات" سخن گفت. مبهم بودن اظهارات او موجب شد که سایت رادیو فرانسه (Radio France Internationale) بنویسد: «آقای فابیوس که در کنار وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری سخن می‌گفت توضیح نداد که هدف او از وجود اختلافات، آیا اختلاف با ایران است و یا اختلاف  با آمریکا؟»

 

 

 

 

اظهارات روزهای گذشته وزیر خارجه فرانسه موجب شد تحلیلگران از اختلاف میان آمریکا و فرانسه بر سر برنامه هسته‌ای ایران سخن بگویند؛ اما وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس مشترک خبری با وزیر خارجه فرانسه، این تحلیل ها را رد کرد و اختلاف‌های کشورهای غربی را منکر شد: «ما ارزيابی يکسانی داريم.»

 

 

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که "جان کری" می‌کوشد در کنار همتایان اروپایی‌اش جبهۀ واحدی در مذاکرات هسته ای با ایران تشکیل بدهد.

 

 

جان کری می‌گوید آمریکا برای رسیدن به "هرگونه توافقی" با ایران عجله‌ای ندارد بلکه به دنبال یک "توافق مناسب" است. وی افزوده است که اگر قرار بود با عجله عمل کنیم تا الان به توافق رسیده بودیم: «دليلی که الان توافقنامه هنوز امضا نشده اين است که معتقديم اختلافاتی وجود دارد که می بايست حل شوند. اقداماتی وجود دارند که می بايست انجام شوند تا اين توافق را محکم تر کنند.»

 

 

به نوشته سایت صدای آمریکا (VOA) وزیر خارجه آمریکا گفت معامله اتمی فراگیر با ایران، بازرسی‌های سرزده و اقدامات تاییدی را شامل خواهد بود و تهران را از تهیه ماده‌ای که می‌تواند برای ساختن کلاهک اتمی بکار رود باز خواهد داشت.

 

 

جان کری با تایید اظهارات همتای فرانسوی‌اش درباره اختلافات حل‌نشده با ایران در مذاکرات هسته‌ای گفت که "چند هفته‌ حیاتی" پیش روی گفت‌وگوهاست. وی تصریح کرد که "ما دو هفته بسيار حساس پيشروی خود داريم."

 

 

 

 

در اين کنفرانس خبری لوران فابيوس نیز گفته است: در برخی مسايل پيشرفت های حاصل شده است با اين حال اختلافاتی وجود دارد.

 

 

وزير امور خارجه فرانسه با اين حال تاکيد کرده است: اقداماتی در راستای بلندمدت تر کردن توافق حاضر و همچنين راستی آزمايی از برنامه هسته ای ايران می بايست صورت گيرد.

 

 

فابیوس از سه موضوع به عنوان اختلاف های باقی مانده با ایران یاد کرد. به گفته او، حجم برنامه هسته ای ایران، مدت زمان توافق و میزان کنترل و بازرسی برنامه هسته ای از اختلاف نظرهای باقی مانده است.

 

 

وی گفت که حق ایران در داشتن برنامه هسته ای صلح آمیز به رسمیت می شناسد ولی نمی پذیرد که ایران بمب هسته ای داشته باشد.

 

 

بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) در تحلیل این سخنان نوشته است: اظهار نظر مقام‌های دو طرف در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که این مذاکرات در مجموع سرعت بیشتری گرفته و امید به رسیدن به توافق در هر دو طرف بیشتر شده است.

 

 

 

 

از سویی دیگر رییس سازمان انرژی اتمی ایران با نگاهی مثبت به مذاکرات هسته‌ای خود در ژنو و مونترو سوئیس نگریست: «خوشبختانه این دو جلسه، مذاکرات بسیار مثمرثمر بود و قدم‌های خوبی برداشتیم.»

 

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی‌اکبر صالحی گفت: «ما در مذاکرات فنی با نوعی بن‌بست مواجه بودیم و تشخیص مقامات بالا‌تر نظام بر این بود که بنده شخصا در مذاکرات حضور یابم و در جزئیات مسائل نیز با بالا‌ترین مقام طرف مقابل که وزیر انرژی آمریکاست وارد گفت‌و‌گو شوم.»

 

 

صالحی و مونیز (وزیر انرژی آمریکا)

 

 

دکتر علی‌اکبر‌صالحی با اعلام خبر "رفع بن‌بست‌های فنی" در مذاکرات اخیر، گفت: «در موضوعات مربوط به غنی‌سازی و رآکتور اراک قدم‌های بسیار خوبی برداشتیم و توانستیم دغدغه ها و نگرانی‌های ساختگی آنان را با پیشنهاد فنی که ارایه کردیم برطرف کنیم.»

 

 

وی ادامه داد که رآکتور اراک "با تغییراتی در بازنگری طراحی آن" به عنوان رآکتور آب سنگین باقی خواهد ماند و افزود "این موضوع با موافقت طرف مقابل مواجه شده است."

 

 

صالحی از ادامه مذاکرات درباره تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای در فردو خبر داده است.
 

 

 

نگاهی به تیترهای سایت‌های فارسی زبان وابسته به دولت‌های غربی در این زمینه:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.